عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در گزارشی به مجلس از عملکرد این وزارتخانه در دولت سیزدهم دفاع کرد. او با اشاره به پیشرفتهای چشمگیر در حوزه زیرساختهای ارتباطی کشور، از افزایش ظرفیت شبکه مادر ارتباطی به اندازه 30 سال گذشته در طول سه سال اخیر خبر داد.
زارعپور با انتقاد از عملکرد دولتهای پیشین در توسعه زیرساختهای ارتباطی گفت: «در یک دهه منتهی به دولت سیزدهم، زیرساختهای ارتباطی کشور متناسب با نیاز توسعه پیدا نکرده و تمام تمرکز روی بخش موبایل رفته بود. ارتباطات همراه قابلاتکا نیست و نمیتواند بار شبکه را تحمل کند.»
جهش بزرگ در توسعه زیرساختهای ارتباطی کشور
وی افزود: «از سال 70 تا قبل از دولت سیزدهم، ظرفیت شبکه انتقال 31.5 ترابیت بود و از زمان حضور من در وزارت ارتباطات، 32.5 ترابیت به آن اضافه کردیم. همچنین ظرفیت بخش تبادل اینترنت یا IXPها 5 برابر شده است.»
وزیر ارتباطات با اشاره به اهمیت توسعه فیبر نوری در کشور اظهار داشت: «ما آینده را فدای امروز نکردیم و مسیر سخت توسعه ارتباطات ثابت را انتخاب کردیم. پروژه فیبر نوری در کشورهای پیشرفته 10 سال طول میکشد، درحالیکه ما ظرف 2 سال 40 درصد کشور را تحت پوشش فیبر نوری قرار دادیم.»
حمایتهای بیسابقه وزارت ارتباطات از شرکت مخابرات
زارعپور همچنین از هدفگذاری برای پوشش دو سوم کشور با فیبر نوری تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: «در کنار شرکت مخابرات به 9 شرکت دیگر مجوز دادیم تا انحصار فیبر نوری را بشکنیم. هدف ما ایجاد رقابت میان اپراتورها برای افزایش کیفیت ارتباطات مردم است.»
در بخش دیگری از سخنان خود، وزیر ارتباطات به حمایتهای این وزارتخانه از شرکت مخابرات اشاره کرد و گفت: «ما هیچ مشکلی با شرکت مخابرات نداریم. حمایتی که من از شرکت مخابرات کردهام، بینظیر بوده است. 640 میلیارد تومان در سال 1400 از اعتبارات وزارت ارتباطات به شرکت مخابرات کمک کردیم. همچنین 240 میلیارد تومان برای حل مشکل بیمه کارگزاران روستایی به این شرکت دادهایم.»
چالش فیلترشکنها و درخواست وزیر از مجلس
زارعپور در پایان به موضوع فیلترشکنها پرداخت و از نمایندگان مجلس خواست برای مقابله با فروش فیلترشکن قانونگذاری کنند. او گفت: «کلید حل مشکل فیلترشکن در دست شماست. یک خط قانون برای مقابله با کاسبان فیلترشکن وجود ندارد؛ وقتی وجود ندارد، یک کسبوکار قانونی است و نمیشود با آن مقابله کرد.»
دروغ هست. هیچ کاری انجام نداده این
یکی از مواردی که واقعا به مردم کمک زیادی کرد شکستن انحصار فیبرنوری بود. دستشون درد نکنه.
ولی این حرفشون که فقط ایران خوبه فیبر داره بقیه ندارن درست نیست، در بلاد کفر مردم براحتی از کابل کواکسیال اینترنت گیگابیتی دریافت میکنند، که بستر اون برای اغلب مردم فراهمه.
سر جمع ادعاها در طی این 45 سال اینه که در فناوری الان ما در حد موجودات فرازمینی هستیم. شاید سوال پیش بیاد ک اگه راست میگی پس کارت ملی چی؟ خب موجودات فضایی کارت ملی ندارن.