شرکت اینتل به تازگی و طی یک اعلامیه رسمی PCN، تولید و ادامه عرضه پردازنده های Itanic را اعلام کرد؛ آخرین گروه از پردازنده های فوق با نام Itanium 9700 و کد رمز Kittson در سال 2017 عرضه شد. پس از آن مدل های جدیدی از این محصولات معرفی نشده و حال این شرکت تائید کرده است که تولید پردازنده های Itanium 9700 و البته معماری آنها برای همیشه به اتمام رسیده است.
با این وجود خریداران این پردازنده ها می توانند سفارشات خود را برای دریافت این محصولات به ثبت رسانده و اینتل هم تا اواسط سال 2021 آنها را در اختیار خریداران قرار خواهد داد. پس از آن هیچ سفارش جدیدی پذیرفته نخواهد شد. البته اینتل تا پیش از این نیز برخی از محصولات کم فروش خود را از لیست تولید خارج کرده چراکه خطوط تولید آن به شدت تحت فشار مدل های پر فروش با لیتوگرافی 14 نانومتری هستند.
این پردازنده ها از تکنیک IA-64 برخوردار بودند و حال با توقف تولید و عرضه آنها، تکلیف معماری IA-64 در هاله ای از ابهام قرار می گیرد. ریزمعماری IA-64 برای نخستین بار توسط اینتل به منظور جایگزینی با معماری 32 بیتی x86 مورد استفاده قرار گرفت. رقیب این شرکت، AMD نیز در خلال سالهای 2003 تا 2004، ریزمعماری AMD64 معرفی کرد که آن را بیشتر با نام x86-64 نیز می شناسیم.
ریزمعماری AMD64 محبوب تر از معماری IA-64 شرکت اینتل بود و از جمله ویژگی های آن می توان به این مسئله اشاره کرد که ضمن سازگاری با برنامه های x86، می توانست برنامه های 32 بیتی را نیز اجرا نماید. همین ویژگی برجسته موجب صرفه جویی اقتصادی تا میلیاردها دلار شده بود. به هر حال اینتل نیز تصمیمی برای تغییر مسیر خود نداشت.
اینو نگفتید که x86-x64 سرعت بیشتری هم داشت.(اندازه به اندازه چون اکثر ia-64 ها از xeon ها هم بزرگتر بودند و افتضاه ترین معماری cpu ها بود چون حتی تو سرور هم نیست و نابود شدند جلوی x86-x64 ها.