نهم مارس سال گذشته میلادی بود که هواپیمای Solar Impulse، ماموریت خود را برای سفر به دور دنیا از شهر ابوظبی در امارات متحده عربی آغاز کرد. این هواپیما که در ابعاد یک جت و با وزن یک خودرو طراحی شده و نیروی پیشرانه آن تنها از طریق 17000 سلول خورشیدی تامین می شود نمونه ای از قدرت فناوری های مدرن و انرژی های نوین است و پایان موفقیت آمیز عملیات آن نیز خبری خوب برای همه دوستداران تکنولوژی به حساب می آید.
سفر این هواپیما به دور جهان در 17 بخش انجام شد و آخرین بخش آن نیز دو روز قبل از قاهره در مصر تا ابوظبی در امارات تکمیل شد. البته سفر کردن با این هواپیمای مدرن کار چندان ساده ای نیز برای خلبانان آن نبوده است. به منظور کاهش وزن، بسیاری از تجهیزات غیر ضروری از جمله دستگاه های تهویه هوا و گرمایشی از آن حذف شده بودند و برای خواب نیز آنها تنها قادر به استراحت های بسیار کوتاه 20 دقیقه ای حتی در سفرهای چند روزه بوده اند. Solar Impulse در طول سفر خود در فضای بالاتر از ابرها پرواز می کرده تا بتواند نور خورشید را دریافت کند و انرژی مورد نیاز برای ادامه مسیر در شب را نیز فراهم نماید. Solar Impulse توانسته است با اتمام این سفر چندین رکورد نیز به نام خود ثبت کند که از جمله آنها می توان به کوتاه ترین زمان طی کردن اقیانوس آرام از ژاپن تا هاوایی، طولانی ترین پرواز انفرادی یک هواپیما و اولین هواپیمای خورشیدی عبور کننده از اقیانوس اطلس اشاره کرد. این پروژه قرار بود سال گذشته به پایان برسد اما به دلیل بروز برخی مشکلات فنی در بخش باتری ها، تیم پروژه به ناچار توقفی 10 ماهه را پذیرفتند. اما در نهایت شب گذشته و پس از طی مسافتی بیش از 30000 کیلومتر و توقف در 15 کشور جهان در مسیر امارات، هند، چین، آمریکا و برعکس، این هواپیمای تمام خورشیدی توانسته پیام خود را که استفاده از انرژی های پاک و تجدید پذیر است به گوش بسیاری از مردم جهان برساند.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
در تایید حرف دوستمون جناب davood باید از خود خورشید برای رفع گرما استفاده بکنیم …..
امیدوارم این پیام به گوش مسئولین ماهم برسه که با این همه آفتاب این همه کویر !! چرا توو فکر استفاده از نیروگاههای ذغالی و آبین !!؟
تکنولوژیشو نداریم ؟ یا آفتابشو ؟