اینتل برخلاف بسیاری از شرکت های بزرگ سخت افزاری در جهان، برنامه های طولانی مدتی دارد و به طور معمول برنامه های آینده خود را با کاربران به اشتراک می گذارد. البته اشتراک گذاری برنامه های آینده سبب می شود تا شرکت های رقیب حسابی به دردسر بیفتند و همواره احساس عقب بودن نسبت به اینتل را داشته باشند. این شرکت در نظر دارد تا در سال 2017 از فناوری های جدیدی استفاده کند که به صورت مستقیم روی قدرت پردازش کامپیوترهای مخصوص سرور و ورک استیشن تاثیرگذار باشد. اینتل برای دستیابی به سرعت بیشتر در نسل آینده، قصد دارد تا از پلتفرم های 2S، 4S و 8S+ خود که در سال های 2015 و 2016 رونمایی می شوند، به صورت یکپارچه استفاده کند که قدرت پردازشی قابل توجهی در اختیار کاربران قرار خواهد داد.
فناوری جدید اتصال داخلی با نام Omni-Path جایگزین فناوری InfiniBand می شود که با بهره گیری از ارتباط سیمی قادر به اتصال هسته های منطقی از میان سرور های مختلف خواهد بود تا قدرت پردازشی تمامی سوکت ها در یک مسیر قرار گیرند. برای پیاده سازی فناوری جدید اتصال داخلی از رشته سیم های فیبر نوری در لایه های فیزیکی استفاده می شود که در نهایت قادر به ارائه پهنای باند پایه 100 گیگابیت در ثانیه خواهد بود و در نسل های بعدی با افزایش روبرو می شود. در نسل جدید سوکت های اینتل، هر سوکت با استفاده از سه کانال UPI با یکدیگر در ارتباط خواهند بود که هر کانال می تواند پهنای باند 10.4 گیگاتکسل را در هر ثانیه منتقل کند. پلتفرم جدید قابلیت پشتیبانی از 8 سوکت در هر تیغه از سرور را دارد و با بهره گیری از فناوری Omni-Path تمامی سوکت ها در تیغه های مختلف سرور به صورت یکپارچه به فعالیت خواهند پرداخت تا قدرت پرازشی بی نظیری را ارائه دهند.
پلتفرم جدیدی که فناوری های جدید اینتل در آن گردآوری شده با نام Purley شناخته می شود و پردازنده های تولید شده تحت پشتیبانی چیپ ست Lewisburg قرار می گیرند. فناوری گذرگاه چیپ ست جدید اینتل، رابط PCI Express 3.0 x4 را در لایه فیزیکی قرار داده است. چیپ ست لویس برگ اینتل قادر به پشتیبانی از پردازنده هایی بر پایه معماری Skylake خواهد بود و در این پردازنده ها، چند لایه سیلیکون روی یکدیگر قرار می گیرند و در مجموع می توانید پردازنده ای با تعداد 28 هسته پردازشی فیزیکی در اختیار داشته باشید و با استفاده از فناوری Hyper Threading در مجموع تعداد 56 هسته پردازشی منطقی ارائه خواهد کرد.
همچنین برای اولین بار از رابط 384 بیتی شش کاناله برای حافظه های رم DDR4 بهره برداری می شود که قابلیت پشتیبانی از حافظه رم با فرکانس 2666 مگاهرتز برای آنها در نظر گرفته شده است. معماری جدید حافظه که در چیپ ست لویس برگ مورد استفاده قرار می گیرد، تا چهار برابر ظرفیت بیشتر را با قیمت بسیار کمتر در مقایسه با چیپ ست های DRAM ارائه می دهد و سرعت انتقال اطلاعات در این نسل در حدود 500 برابر بیشتر از حافظه های NAND خواهد بود.
پردازنده های نسل آینده اینتل از فناوری ساخت 14 نانومتری بهره می برند و به نظر می رسد که اینتل تا سال 2017 تغییری در فناوری ساخت صورت نمی دهد. همچنین مصرف توان پردازنده های اینتل در سال 2017 بین 45 تا 165 وات خواهد بود که این میزان بر اساس تعداد هسته و فرکانس متغیر است.
خب منم که دقیقا همینو گفتم دوست عزیز.همین قدر پیشرفت هم واسه ارتقا کافیه بخصوص واسه سوکت 1155 که منقرض شده.
سلام دوست عزیز
به طور حتم سعی می کنیم مطلبی در این زمینه کار کنیم.
سلام دوست عزیز
پردازنده های این سری در نیمه سوم یا چهارم سال 2015 معرفی می شود. تا جایی که خبر داریم اسکای لیک اس برای چیپ ست 170 بهینه شده است. اما نسل را بعید می دانم روی این چیپ ست کار کند. البته هنوز اطلاعات دقیقی در مورد نسل آینده پردازنده های اینتل وجود ندارد که بتوان خیلی دقیق قضاوت کرد.
خواهشا مقایسه ای بین سیپیوهای رده حرفه ای دسکتاپ اینتل (اگر ریز مشخصاتشان مشخص شده) :
skylake-E , boardwell-E , haswell-E , ivy bridge-E
– از پردازنده های اسکای لیک از مدلهای core i3 چیزی معرفی شده؟ یا کی معرفی میشه؟
– ایا نسل بعد از اسکای لیک هم رو مادر بوردهای با چیپست 170 سوار میشوند؟
که در صورت امکان قویترین core i3 اسکایلیک رو بگیرم و بعد از 2 سال ارتقا به مدل i5 یا i7 نسل بعد از اسکایلیک
البته طبق همون مقاله تا جایی که یادمه تویه skylack اون 50% قدرت بیشتر مربوط به پردازنده گرافیکی مجتمع داخل پردازنده هست ،که اونم برای کسایی که برا گیم میخوان و یا کارت گرافیک دارن اصلآ اهمیتی نداره. ودر واقع پردازنده اصلی نهایتآ چیزی حدود5-10% بتونه تغییر ایجاد کنه.مهمترین پیشرفتش که تغییر ایجاد میکنه پشتیبانی از DDR4 هست
ممنون
مهمترین تفاوتشون اینه که اسکای لیک رمهای ddr4 رو پشتیبانی میکنه در ضمن سوکت این دو با هم فرق داره و امکان نداره پردازنده یکی رو بشه روی مادربورد اون یکی سوار کرد.پردازنده گرافیکی در پردازنده های اسکای لیک 50 درصد قویتر از هاسول هستند.در کل هم نسل جدیدتر بحرحال بهتره.
چند سال دیگه مغز ما ها را (نه مغز خودشون) شبیه سازی میکنند و ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم!!!!
سلام آقای پناهی
ممنون بابت خبر
لطفا یه مقاله یا مقایسه بین پردازنده های skylake و پردازنده کنونی مثل 4790k انجام بدین که از نظر کارایی چقد باهم تفاوت دارن.یه مطلب تو سایت خوندم که نوشته بودید مادربردهای z97 با یه بایوس ساده میتونن این skylake رو ساپورت کنن.مگه سوکت این پردازنده ها 1151 نیست و z97 1150?ودر رابطه با پشتیبانی این نوع پردازنده ها از رم ddr4،مگه سوکت 1150 واسه ddr3 نیست؟
اگه اشتباه متوجه شدم بهم بگین
ممنون میشم این ببرسیو انجام بدین و به این دو سوالم جواب بدین.