کمپانی اینتل در روز های گذشته در حال معرفی پردازنده های جدید خود است که عمده ترین آنها در زمره خانواده XEON و معماری Broadwell قرار می گیرند.این معرفی شامل دسته های Broadwell-EP نیز بودند که در روزهای گذشته به آنها پرداختیم.اینک کمپانی اینتل یک پردازنده جدید را معرفی کرده است که موجبات تحقیر AMD را فراهم کرده است.
اینتل از نبود رقیب در سال 2015 نهایت استفاده را کرده و اینک در حال به رخ کشیدن خود است.نیازی نیست که اینتل بلوا به پا کند،وب سایت های معتبر سخت افزاری مشغول آن هستند!
ساعاتی پیش یک پردازنده جدید این کمپانی با نام E5-2602 V4 معرفی شد.این پردازنده از خانواده XEON و معماری 14 نانومتری Broadwell-EP برخوردار است.یک کوچک عصبانی با فرکانس 5.1 گیگاهرتز که دارای 4 هسته پردازشی است.نکته عجیب و جالب توجه،در آن است که این پردازنده تنها دارای 4 هسته است و این در حالی است فرکانس کاری آن 5.1 گیگاهرتز است.حافظه کش این پردازنده در سطح L3 نیز برابر با 10 مگابایت است.یعنی 2.5 مگابایت برای هر هسته.این در حالی است که برخی از پردازنده های این خانواده دارای 10 هسته و حتی 25 مگابایت حفظه کش هستند.
E5-2602 V4 می تواند از حافظه های DDR4 در 4 اسلات پشتیبانی کند.توان حرارتی (TDP) این محصول،برابر با 165 وات است.دقیقا مشکل از همین جا آغاز می گردد.پردازنده های AMD در این قسمت شرمسار هستند،چرا که مدل هایی مانند FX-9590،FX-9370 و FX-8320 دارای توان حرارتی بسیار بالا در کنار فرکانس،کش و امکانات کمتر هستند که عدم پشتیبانی از حافظه های DDR4 از جمله آنها است.این پردازنده می تواند در مادربردهای Dual CPU ارزان قیمت،یک گزینه مناسب باشد.سیستم های سرور میان قیمت میزبان خوبی برای این پردازنده ها هستند.از سوی دیگر توجه شما را به جدول پردازنده های AMD FX Series جلب می کنم تا با تفاوت های موجود بیشتر آشنا شوید.همچنان امیدها به عرضه پردازنده های ZEN در پلتفرم AM4 است که شاید بتواند رقیب مناسبی برای اینتل باشد.
خدایش همچین گفتی تحقیر گفتم چه کرد اینتل اولا بخاطر فرکانس بالاش نمیتونه 8 هسته ای با فرکانس 5.1 بده;)دوما این خانواده زئون این کمپانی(سرور)نه core i ,core m که رقیب اصلی FX سوما اینا طراحی 2015 .2016 هست و به طبع از طراحی کم مصرف تر بهینه تری برخوردارند 14 نانومتری بودن خودش کلی تاثیر داره در اخر من نمیگم cpu های amd ار اینتل قوی تر بله در چند سال اخیر اینتل بسیار خوب کار کرده وقابل تحسینه اما خدا نکنه بدون رقیب بمونه که اون و انویدیا پوست مصرف کننده میکنند به امید پیشرفت تمامی شرکت های پیشگام تکنولوژی به امید روزای بهتر برای amd
دوست عزیز ادعا نیود که اگر ادعا بود دادگاه حتما amd محکوم میکرد
8 هسته ای AMD دارای لیتوگرافی 32 نانومتری هست و هر هستش قادر به اجرای یک رشته پردازشی هست اما پردازنده اینتل لیتوگرافی 14 نانومتری داره و معماری پردازنده در حالت تک هسته بهتره
باید منتظر پردازنده های Zen با معماری جدید و لیتوگرافی 14 نانومتری بود خود کاهش به 14 نانومتر مصرف پردازنده های AMD رو کم و قدرتشونو افزایش میده ولی نیاز به یک معماری انقلابی دارن تا تو حالت Single core خودشونو نزدیک کنن ولی تو APU قراره رو 28 نانومتر بمونن!
هردو شرکت مرتب سوکت عوض میکنن این برای من مشتری اصلن جالب نیست یعنی نمیشه یه مادر بورد قوی بخری به امید ارتقا در آینده تعویض سوکت پلتفورم Skylake به LGA1151 و AMD Zen به AM4 از مصداق های این بحث هست البته بماند که چیپست های جدید از DDR4 ، DDR3L پشتیبانی میکنن و برای تغییر پردازنده باید بورد با چیپست جدید تهیه بشه البته وضع AMD آشفته تر هست با تو جه به APU ها.
مشکل اینجاست وقتی رقیب نداشته باشه هر قیمتی که دلش خواست می تونه بفروشه چون رقیب نداره
هشت هسته بودن AMD یک ادعا بود 9370 مثل 4790 بود
واقعا فکی نمی کنم مقایسه دو مدل چهار هسته و 8 هسته کار درستی باشه:emoji0
برای چند گیگاهرتز ناقابل این همه سر و صدا نمیخواد !!!! اصل این هست که برنامه بهینه باشه ….
درود
هنوز نخریدم.اما یا asus z10 یا سوپر مایکرو x10 dri
پردازنده زئون 2620 v3 برای برنامه نویسی محاسباتی خوب هست؟
ممنون.
سلام
بازم مثل همیشه سرکش و وحشی تر از همیشه:D:D:D:D:D:D
کلا amd تو هیچ زمینه ای حرفی واسه گفتن نداره.
سلام.
با آپدیت بایوس به احتمال زیاد تمام مادربرد های مبتنی بر چیپست X99 و C612 باید بتونن از این پردازنده ساپورت کنند چون سوکت تغییر نکرده مگر اینکه TDP مانع بشه که بعضی مادربردها نتونند ساپورت کنند . البته قضاوت هنوز در موردش زوده چون تازه معرفی شده و عرضه نشده این مدل .
ای بابا باز دستم رفت رو emoji اشتباه، درسته پول باشه میشه خرید ولی اینهمه قدرت واقعا لازم نیست
مدل دقیق مادربرد شما چیه؟
دوست عزیز پول باشه به همه چیز میخوره :smiley3
خیلی عالیه چه قدرتی ،ولی اینا پردازنده های سیستم های سرور هستن و زیاد به درد سیستم های خونگی نمیخوره حتی گیمینگ :smiley7
عالیه فقط امیدوارم AMD دست بجنبونه تا رقابت بشه ما بتونیم بخریم ..:smiley3
6 ساله با CPU i7 860 (چیپست 1156) گذروندم دیگه چهار هسته ای
نمیخوام میخوام تا چندین سال مثل قبل کامپیوتر نخرم ،
منتظر این قول بودم …B-)
“یک کوچک عصبانی با فرکانس 5.1 گیگاهرتز که دارای 4 هسته پردازشی است” در حالیکه FX9590 FX9370 هشت هسته پردازشی دارن. طبیعیه مصرفشون بیشتر باشه.
سلام.پردازنده E5-2602 V4 از مادربورد های قدیمی پشتیبانی میکنه مثل بردول-ای یا مادربورد جدید براش میاد؟ و کی وارد بازار ایران میشن؟
سلام خسته نباشید برنده های مسابقه مادربرد های گیگابایت چه روزی معرفی میکنید دیگه نمیتوانم صبر کنم