با اینکه ویندوز 7 را میتوان یک سیستم عامل قدیمی و منسوخ شده، در عین محبوبیت بسیار بالا معرفی کرد، اما بعد از اینکه مایکروسافت به پشتیبانی از این سیستم عامل خاتمه داد، باری دیگر تعداد اخبار مرتبط با آن بسیار زیاد شد که معمولا گزارشات مربوط به مسائل امنیتی ویندوز 7 بعد از پایان پشتیبانی از آن است. با وجود عدم پشتیبانی مایکروسافت از ویندوز 7 از چند هفته اخیر، بسیاری از کمپانیها قصد دارند فعلا از ویندوز 7 پشتیبانی کنند. گوگل از جمله شرکتهایی بود که اعلام کرد حداقل تا جولای سال 2021 از ویندوز 7 ساپورت میکند.
همچنین سازندگان آنتی ویروسها نیز اکثرا هیچ تاریخی برای پایان پشتیبانی از این سیستم عامل اعلام نکرده اند و تعداد دیگر نیز به پشتیبانی از ویندوز 7 دست کم تا دو سال دیگر ادامه خواهند داد. این موضوع توسط وب سایت معتبر AV-Test که مرجع عملکرد آنتی ویروسهای مختلف است در روز سه شنبه به اشتراک گذاشته شده است. پشتیبانی سازندگان آنتی ویروس از یک سیستم عامل منسوخ شده چندان اتفاق عجیبی نیست چرا که هر چه زمان بیشتری از مرگ یک سیستم عامل بگذرد، سیستمهای مجهز به آن بیشتر در معرض خطر حمله قرار خواهند گرفت. بسیاری از کاربران، علی الخصوص کاربران تجاری مانند سازمانها و ارگانها و دسته ای مانند اورکلاکرها اصرار به استفاده از ویندوز 7 دارند و هنوز میلیونها کامپیوتر بعد از اعلام پایان پشتیبانی مایکروسافت، به این سیستم عامل مجهزند. این شرایط در مورد ویندوز XP نیز در زمان خود صدق میکرد و حدود یک سوم از کاربران مایکروسافت تا چندین سال دیگر از ویندوز XP بعد از پایان پشتیبانی استفاده کردند.
مایکروسافت نیز قصد دارد تا سال 2023 از سیستمهای خدمات پشتیبانی مجهز به ویندوز 7 پشتیبانی کند و امکان دارد در صورت اضطرار، ردموندیها بروزرسانیهایی را نیز برای این سیستم عامل منتشر کنند. این موضوع در مورد ویندوز XP نیز اتفاق افتاد. اما با تمام این اتفاقات، آیا کاربران نیز باید به استفاده از ویندوز 7 ادامه دهند؟ عملکرد نامساعد ویندوز 10 باعث شده عمده کاربران ویندوز 7 از بروزرسانی سیستمهای خود امتناع کنند. ویندوز 10 با تمام ویژگیهایی که دارد، به هیچ عنوان از نظر پایداری و کم نقصی به مانند ویندوز 7 نبود و باگهایی که با هر بروزرسانی، کاربران ویندوز 10 را آزار داد نقش موثری در اصرار کاربران به ویندوز 7 داشته اند. در مورد این مسائل شکی نیست که حق با کاربران است اما از نظر امنیت، ویندوز 10 از آنجایی که در کانون توجه مایکروسافت قرار دارد، به ویندوز 7 برتری دارد. خصوصا حالا که دیگر رسما مایکروسافت از این سیستم عامل پشتیبانی نخواهد کرد و خبری از بروزرسانیهای امنیتی نیز نخواهد بود. در چنین زمانی اعتماد به سازندگان آنتی ویروس برای تامین امنیت کار منطقی نیست.
برنامههای آنتی ویروس عمدتا از سیستم شما در مقابل بدافزارهایی که مدتهاست ساخته شده اند و توسط کمپانیهای سازنده آنتی ویروس کشف شده اند محافظت میکند. با این حال حتی بدافزارها میتوانند با استفاده از باگهای سیستم عامل یا سطح کرنل استفاده کنند تا آنتی ویروس را رسما از مدار خارج و فلج کنند. بنابراین ویندوز 7 حالا هدفی راحت برای هکرها برای آلوده سازی و حمله به سیستم کاربران این سیستم عامل است و این موضوع باید جدی در نظر گرفته شود. ضمن اینکه بسیاری از کاربران ویندوز 7 میتوانند به صورت رایگان به ویندوز 10 مهاجرت کنند که فرصت خوبی محسوب میشود.
دیدگاهتان را بنویسید