در طی یکی دو ماه اخیر و پس از ملاقات با موج جدید بازی های اختصاصی پلتفرم جهانی ویندوز بر روی بازار آنلاین ویندوز 10 ، ساز و کار پلتفرم جهانی ویندوز 10 در ارتباط با بازی های کامپیوتری و سایر نرم افزار های مرتبط با این پلتفرم و همچنین برنامه ها و سیاست های کلی شرکت مایکرو سافت در این زمینه، محل شکل گیری بحث ها و حرف و حدیث های فراوانی بوده است. بحث هایی که بخش مهمی از آن ها به انحصار طلبی شرکت مایکرو سافت در دنیای بازی های کامپیوتری به موجب استفاده از قابلیت های مرتبط با پلتفرم جهانی ویندوز یا همان ویندوز 10 اختصاص یافته اند. حال در کنفرانس اخیر شرکت مایکرو سافت (ملقب به Build) شاهد ارائه ی توضیحاتی از سوی رییس بخش اکس باکس شرکت مایکرو سافت یعنی آقای فیل اسپنسر در این زمینه بوده ایم.
از همان زمان معرفی سیستم عامل جدید شرکت مایکرو سافت یعنی ویندوز 10 کاملاً مشخص بود که سران این شرکت از طریق گسترش سیستم عامل جدید خود در میان کاربران برنامه های کاملاً متفاوت و بلند پروازانه ای را در سر می پرورانند و مقاصد تازه ای را دنبال می کنند. در واقع قصد اصلی شرکت مایکرو سافت از تولید سیستم عامل ویندوز 10 ، مرتبط ساختن تمامی ابزار های مبتنی بر این سیستم عامل جدید و یک کاسه کردن آن ها در قامت پلتفرم یک پارچه ای است که خود نام پلتفرم جهانی ویندوز را برای آن انتخاب کرده اند. رویکردی که پتانسیل ها و امکانات فراوانی را در اختیار بازی سازان و سایر توسعه دهندگان نرم افزار های کامپیوتری قرار می دهد. با این حال ظرف ماه های اخیر افراد سر شناسی نظیر تیم سوینی (از بنیان گذاران شرکت Epic) این ادعا را مطرح ساخته اند که پلتفرم جهانی ویندوز پلتفرمی کاملاً باز و آزاد محسوب نمی شود و شرکت مایکرو سافت با سیاست های محدود کننده ی خود قصد ایجاد یک پلتفرم انحصاری جدید مبتنی بر PC را در دنیای بازی های کامپیوتری دارد. در این میان ظرف روز های اخیر شاهد ارائه ی پاسخ هایی از سوی فیل اسپنسر به برخی از این نگرانی ها بودیم. یکی از نگرانی های مطرح شده در رابطه با پلتفرم جهانی ویندوز این نکته بود که شاید شرکت مایکرو سافت با تثبیت جایگاه پلتفرم جهانی ویندوز در میان کاربران به یک باره تمامی حمایت های خود از برنامه های مبتنی بر Windows32 را قطع کرده و یک انحصار همه جانبه را بر روی پلتفرم PC ایجاد نماید. البته آقای اسپنسر در کنفرانس اخیر شرکت مایکرو سافت هیچ تلاش واضحی را در جهت رفع کامل این نگرانی انجام نداد و در عوض از طریق نمایش دموی کوتاهی به توضیح این نکته پرداخت که توسعه دهندگان بازی ها و نرم افزار های کامپیوتری مبتنی بر Win32 این امکان را دارند تا برنامه ها و بازی های ساخته شده توسط خود را به راحت ترین شکل ممکن به نسخه های سازگار با پلتفرم نوین جهانی ویندوز تبدیل نمایند تا به طور هم زمان قابلیت اجرا بر روی بسیاری از ابزار های مبتنی بر پلتفرم جهانی ویندوز را داشته باشد.
در سوی دیگر قضیه بسیاری از نگرانی های موجود در رابطه با بازی های اختصاصی مبتنی بر ویندوز 10 به بحث ماد سازی مربوط می شد. هر چه باشد بخش مهمی از لذت بسیاری از علاقه مندان به انجام بازی های کامپیوتری بر روی پلتفرم PC بر تولید و تجربه ی ماد های مختلف مربوط به بازی های محبوب این پلتفرم متمرکز شده است و اکنون این شائبه وجود دارد که شاید به موجب وجود پلتفرم جهانی ویندوز این لذت از بین برود. از آن جایی که بسیاری از بازی های کامپیوتری مبتنی بر ویندوز 10 از این پس تنها از طریق بازار آنلاین این ویندوز در دسترس قرار داشته و تنها از طریق پلتفرم جهانی ویندوز قابل اجرا هستند، این پرسش برای بسیاری از علاقه مندان به بازی های کامپیوتری بر روی پلتفرم PC مطرح بود که با این اوصاف تکلیف ماد سازان چیست و چه امکانی برای ساختن ماد های مرتبط با بازی های کامپیوتری بر روی پلتفرم جهانی ویندوز وجود دارد؟ فیل اسپنسر برای پاسخ دادن به این پرسش مهم به سراغ بحث عدم وجود امنیت در ماد های ساخته شده برای بازی های کامپیوتری رفته و به ذکر این نکته پرداخته است که در ساختار برخی از ماد های ساخته شده برای بازی های کامپیوتری کد های مخربی وجود دارد که هدف اصلی شان ایجاد تغییرات مخرب بر روی سیستم های کامپیوتری کاربران و به دست آوردن برخی اطلاعات شخصی آن هاست. بر این اساس پلتفرم جهانی ویندوز از تمامی ماد های ساخته شده برای بازی های کامپیوتری پشتیبانی نخواهد کرد و در واقع سیستم پشتیبانی از ماد های ساخته شده برای بازی های کامپیوتری مبتنی بر ویندوز 10 نظیر همان سیستم مشابه در بازی های کامپیوتری مبتنی بر استیم خواهد بود (همچنین سیستمی که در رابطه با ماد های کنسولی بازی Fallout 4 پیاده سازی شده است). از سوی دیگر به نظر می رسد که شرکت مایکرو سافت در قالب آپدیت جدید ماه می ویندوز قصد دارد از غیر فعال سازی قابلیت V – Sync پشتیبانی کرده و در عین حال به پشتیبانی بازی های کامپیوتری از قابلیت هایی نظیر G – Sync و Free Sync بپردازد تا دست گیمر های علاقه مند به پلتفرم PC برای انجام بازی های کامپیوتری مبتنی بر پلتفرم جهانی ویندوز (ویندوز 10) باز تر از قبل شود.
یکی دیگر از نکات قابل بحث، توجه به این نکته است که با عرضه شدن سیستم عامل جدید مایکرو سافت به بازار علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری شاهد تغییر سیاست های کلی شرکت مایکرو سافت در قبال بازی های کامپیوتری بودند. امری که در تایید فرآیند انتشار بسیاری از عناوین انحصاری کنسول اکس باکس وان برای کامپیوتر های خانگی مبتنی بر سیستم عامل ویندوز 10 نمود یافت و به موجب آن تجربه ی عناوینی که تا پیش از این در انحصار کنسول خانگی اختصاصی مایکرو سافت قرار داشت برای وفاداران به پلتفرم PC هم امکان پذیر شد. در این میان مسلماً بسیاری از علاقه مندان به سبک شوتر اول شخص مشتاق ملاقات با بازی Halo 5: Guardians بر روی پلتفرم PC هستند. با این حال به نظر می رسد که بر خلاف بازی Forza 6 که قرار است به زودی در قالب نسخه ی Apex پا به پلتفرم PC بگذارد، در حال حاضر هیچ برنامه ای برای عرضه ی بازی Halo 5: Guardians بر روی کامپیوتر های خانگی وجود ندارد. در همین رابطه فیل اسپنسر معتقد است که برخی سبک های حاضر در دنیای بازی های کامپیوتری تنها به پلتفرمی خاص تعلق دارند. به عنوان مثال اگر عناوین استراتژی بخواهند برای کنسول های خانگی عرضه شوند، گیمر ها می بایست عناوین مذکور را توسط ماوس و کی بورد بازی کنند و در این صورت کنسول های خانگی به همان پلتفرم PC تبدیل می شوند! البته این سخن آقای اسپنسر نمی تواند در مورد بازی Halo 5: Guardians مصداق بیابد؛ چرا که سبک شوتر اول شخص جزو آن دسته از سبک هایی در دنیای بازی های کامپیوتری است که پیش از آمدن به کنسول های خانگی (که اتفاقاً همین سری Halo یکی از پیشقراولان آن بود) کم و بیش در انحصار پلتفرم PC قرار داشت. امری که البته خود آقای اسپنسر هم به آن واقف بوده و با وجود اعتراف به پتانسیل های متعددی که در زمینه ی انتشار بازی Halo 5: Guardians بر روی پلتفرم PC وجود دارد، بر این اعتقاد است که برنامه های شرکت مایکرو سافت در دنیای بازی های کامپیوتری بیشتر به سمت آینده متمایل بوده و نگاه به گذشته (که بازی Halo 5: Guardians نیز جزئی از آن به شمار می آید) فعلاً مد نظر آن ها نیست. با این حال شرکت مایکرو سافت با نگاهی به گذشته قصد دارد تا بازی Forza 6 را در قالب نسخه ی Apex به روی پلتفرم PC بیاورد و علاوه بر آن بر خلاف نظر آقای اسپنسر (مبنی بر تعلق داشتن برخی سبک ها به پلتفرم های خاص و همچنین تبدیل کنسول های خانگی در صورت استفاده از ماوس و کی بورد به پلتفرم PC) فراهم آوردن امکان استفاده از ماوس و کی بورد در کنسول اکس باکس وان نیز جزو برنامه های آنان به شمار می رود. به هر حال باید منتظر ماند و دید که آینده ی بازی های کامپیوتری بر روی پلتفرم جهانی ویندوز در نهایت به چه ترتیبی رقم خواهد خورد و شرکت مایکرو سافت تا چه میزان قادر به بهره برداری از سیاست های فعلی خود در قبال این پلتفرم نو پا خواهد بود.
انلاین کردن بازی ها،اونم اجباری اصلا کار قشنگی نیست:-q
با این اوصاف ویندوز 32 بیت هم به خاطرات پیوست. ولی انصافا تا کی قراره هیلو تو انحصار ایکس باکس باشه یخورده از سیاست های گرز آف وار هم خرج هیلو کنید لطفا مسئولین محترم مایکروسافت
نمیدونم چی بگم فقط خدا کمک کنه دیگه بغض کردم!!!!!!!! البته انتقامشو از کپی کردن ویندوز هاش گرفتیم!!!!:):x
قبلا تایید شده تمام بازیهای بعدی سری فورزا همزمان برای پی سی هم مییان
واینجا هم با قاطعیت نگفته هیلو 5 برای پی سی هیچوقت نمییاد یا حرفی هم از اینده این سری نزده
:-q:-q