پشتیبانی AMD از DDR5 و PCIe 5.0 در 2022 اتفاقیست که توسط گزارش MyDrivers با استناد بر منابع حاضر در صنعت بدست آمده. در واقع انتظار میرود AMD در این سال از استاندارد جدید حافظه DDR5 پشتیبانی کند. همانطور که اطلاع دارید ما در حال نزدیک شدن به تغییر استاندارد حافظه هستیم. با توجه به این که استاندارد حافظه DDR4 بیش از 5 سال است که در بازار حضور دارد، طی سه سال آینده فاز کنار رفتن آن کلید خواهد خورد.
تولید کنندگان مطرح DRAM مانند SK Hynix از همین حالا به تولید انبوه حافظه نسل بعدی DDR5 در سال 2020 اشاره نمودهاند. درست به مانند DDR4 احتمالا اینتل اولین پردازندهها با پشتیبانی از این حافظه را ارائه خواهد کرد و این نمونههای میتوانند Sapphire Rapids Xeon باشند. AMD از طرف دیگر میتواند پشتیبانی از این استاندارد را تنها با ریز معماری Zen 4 که برای معرفی در 2021 و عرضه در 2022 آماده میشود، آغاز کند.
AMD Zen 4 یک تغییر فناوری ساخت را در پی خواهد داشت که احتمالا کلاس 5 نانومتری TSMC میباشد. در واقع با این ریز معماری ما شاهد یک نقطه عطف بزرگ از نظر قابلیتهای ورودی / خروجی برای تیم سرخ هستیم زیرا پشتیبانی از حافظه DDR5 در پلتفرمهای تجاری دسکتاپ، از LPDDR5 در پلتفرم موبایل و PCI Express 5.0 صورت خواهد گرفت. فارق از دو برابر شدن پهنای باند نسبت به نسل قبل، انتظار میرود که PCIe 5.0 از چند قابلیت مهم پشتیبانی کند که به کلاس تجاری کمک شایانی خواهند کرد. به مانند کلاسترهای محاسباتی با چندین پردازنده مختلف، شبیه به ترکیب Zen 4 و CDNA 2. اینتل بسیاری از این قابلیتها را با اینترکانکت CXL خود معرفی نموده بود.
ریز معماری بعدی تیم سرخ یعنی Zen 3 برای معرفی در سال 2020 و حضور در بازار برای 2021 برنامه ریزی شده که انتظار میرود همچنان از استانداردهای DDR4 و LPDDR4x و PCI Express 4.0 پشتیبانی کند. DDR5 نرخ انتقال داده را به محدوده 3200 تا 8400 مگاهرتز میرساند، تراکم را افزایش خواهد داد به مانند یک ماژول 32 گیگابایتی UDIMM و برخی قابلیتهای دیگر در لایه فیزیکی را تجربه میکند. با این که پشتیبانی AMD از DDR5 و PCIe 5.0 در 2022 توسط منابع اعلام شدهاند اما همچنان باید منتظر اطلاعات بیشتری باشیم.
همچنین با این نسل سوکت am5 مفرفی میشه و apu های این نسل از ریزمعماری zen 3+ استفاده می کنند که احتمال عرضه ی نسل ryzen 5000 با ریزمعماری +zen3 و موکول کردن zen 4 به نسل 6000 رو افزایش میده.
والا ما که توی زودپز سازی اینتل چیزی از نوآوری و پیشگام بودن ندیدیم شما نگاه بکن شاید تونستی ببینی
یه سوال برام پیش اومد این پاور های قدیمی که چندتا ریل 12 ولت دارند خروجی امپرشون چطوری حساب میشه مثلا دو تا ریل 16 امپر دارن جمعشون میشه 32 امپر .ولی فکر کنم این روش اشتباه باشه؟؟
عالی
intel is back
Back با Back فرق داره…