تکنولوژی جدیدی در شهر توکیو در ژاپن درحال آزمایش است که گفته میشود میتواند بارش متوالی باران، توفان و رگبارها را 30 دقیقه قبل از وقوع آن پیشبینی کند. امید میرود که این سیستم به اندازه کافی قوی و دقیق باشد تا بتواند در آینده پیش وقوع بلایای طبیعی در رابطه با آبو هوای نامطبوع به مردم هشدار دهد. این فناوری با اتکا به امواج رادیویی میتواند پیشبینی دقیق و سریعی انجام دهد.
موسسه ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات با کمک و همیار دولت، بخش صنعتی و سازمانهای علمی فناوری پیشبینی بلایای طبیعی را به مرحله آزمون رساندهاند. این تکنولوژی با استفاده از نوع جدیدی از رادارهای آبوهوایی و امواج رادیویی دیجیتال زمینی میتواند میزان بخار آب در هوا که توانایی تبدیل شدن به باران را دارد، تخمین بزند. هدف فعلی این پروژه اینست که پیش از برگزاری المپیک 2020 توکیو فناوری مورد نظر عملی شود تا در زمان برگزاری مسابقات بتوانند از عملکرد صحیح آن اطمینان داشته باشند و به آن اتکا کنند.
به گفته توسعهدهندگان این طرح، رادار آبوهوایی چند پارامتری میتواند 30 دقیقه پیش از وقوع بارانهای توفانی و گردباد آنها را پیشبینی کند. این به دلیل آنتنهای صافی است که امواح رادیویی را در یک محدوده وسیع منتشر میکنند. درحالیکه در رادارهای معمولی از آنتنهای کاسهای شکل گردان استفاده میشود.
امواج رادیویی زمینی با استفاده از این رادار برای تخمین میزان بخار آب در جهت بهبود دقت پیشبینی توفان استفاده میکنند. جالب است بدانید که اولین آزمایش در راستای چگونگی عملکرد این فناوری سال گذشته انجام شد و یکی از مقامات رسمی موسسه ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات ژاپن در رابطه با آن گفته بود:
ما امیدواریم که فناوری مورد نظر برای تشخیص زمان دقیق وقوع توفان بتواند نقش مستقیمی در حفظ جان انسانها داشته باشد و در سریعترین زمان ممکن بتوانیم بهصورت عملی از آن استفاده کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید