دستگاه های ویندوز ۱۰ مبتنی بر ARM در حال عرضه به بازار هستند و شرکت های مختلفی تصمیم گرفتند به معرفی محصولی در این زمینه بپردازند. شما در حال حاضر می توانید دستگاهی چون Enxy x2 اچ پی را با چنین ساختاری خریداری کنید که از پردازنده مبتنی بر ARM قدرت گرفته و قیمت مطلوبی دارد. در سوی دیگر شرکت هایی چون لنوو و ایسوس نیز بزودی محصول مبتنی بر ARM ویندوزی خود را عرضه خواهند کرد. پیشتر بررسی این نوع دستگاه ها را مشاهده کردیم اما می خواهیم بدانیم کدامیک از این مدل ها گزینه مناسب تری است. دستگاه ویندوز ۱۰ مبتنی بر ARM را می توان یک معامله بزرگ در خرید دانست. در نرم افزار هیچ تغییری حاصل نشده است و تنها در بخش سخت افزاری بوده که می توان این تغییر را به شدت مشاهده کرد. نسل اول دستگاه های ویندوز ۱۰ مبتنی بر ARM به پردازنده هشت هسته ای اسنپدراگون ۸۳۵ مجهز شدند و قادر هستند سیستم عامل کامل ویندوز ۱۰ را اجرا کنند. بررسی های اخیر نشان داد که این نوع دستگاه ها عملکرد مثبتی داشته و می توانند عملکرد خوبی از خود نشان داده و یک مدل قابل توجه به شمار روند.
مایکروسافت روی ویندوز ۱۰ ایکس ۸۶ مبتنی بر ARM تمرکز داشته که این بدان معناست باید از برنامه های X86 بهره گیرید و نمی توانید به برنامه هایی با معماری رده بالاتر اکتفا کنید. این امر روی عملکرد دستگاه تاثیر بسزایی خواهد داشت و بی تاثیر نیست. به نظر می رسد برنامه های x86 که روی دستگاه های مبتنی بر ARM اجرا می شوند از کارایی کمتری برخوردار هستند و نمی توان عملکرد عالی از آنها انتظار داشت. برای مثال برنامه هایی چون کروم بر روی یک سیستم مبتنی بر ARM عملکردی بدتر از مایکروسافت اج خواهد داشت. Slack همیشه کند خواهد بود و فتوشاپ نیز برنامه ای نیست بتوانید همیشه آن را مورد استفاده خود قرار دهید و قطعا با مشکلاتی رو به رو خواهید شد. براساس بررسی های انجام گرفته تجربه یک دستگاه ویندوز ۱۰ مبتنی بر ARM به شرح زیر است: برای مثال عملکرد یک پردازنده Core i3 اینتل مشابه اینتل اتم است با این تفاسیر می توان انتظارات را می توان نسبت به این دستگاه افزایش داد. با این توجه یک لپتاپ ویندوز ۱۰ مبتنی بر ARM برای چه افرادی متناسب خواهد بود.
مصرف کننده ای بیشتر از قابلیت های داخلی
اگر شما شخصیتی هستید که بیشتر مایلید به جای مایکروسافت اج یا همان مرورگر جدید شرکت ردموندی از برنامه های شخص ثالث بهره گیرید، قطعا سیستم ویندوز ۱۰ مبتنی بر ARM برای شما مفید خواهد بود زیرا گزینه ایده آلی برای استفاده از برنامه های شخص ثالث مایکروسافت می باشد و می توان تجربه خوبی در کار با این سیستم جدید ویندوز ۱۰ داشت. بسیاری از کاربران دستگاه ویندوز ۱۰ مبتنی بر ARM مایلند برنامه های پیش فرض را کنار گذاشته و برنامه های شخص ثالث دیگر را مورد استفاده خود قرار دهند. اگر شما کاربری طولانی از دستگاه دارید، بی شک دستگاه ویندوز ۱۰ مبتنی بر ARM یک محصول عالی در زمینه عمر باتری محسوب می شود. با یک بار شارژ قادرید چند روزی را به استفاده از سیستم موردنظر خود بپردازید. البته این سابقه برای لپتاپ های ویندوز ۱۰ شرکت اینتل وجود نداشته و با طراحی و ساختار جدید پردازنده از نوع ARM به این شکل درآمده است. این نوع دستگاه همچنین همیشه متصل بوده و تبلت های موردنظر را با کاربری بی نقصی رو به رو می سازد.
در زمینه ظاهری یک دستگاه ویندوز ۱۰ مبتنی بر ARM، برای افرادی جهت محاسبات سنگین مناسب نیست. اگر شما با هدف کاربری چون بررسی ایمیل، گوش دادن به موسیقی و برخی دیگر می خواهید سیستم خود را مورد استفاده قرار گیرد اما تا زمانی که دستگاه ویندوز ۱۰ مبتنی بر ARM از برنامه های x86 بهره می برند وضعیت به این شکل است. لایه شبیه سازی موجود در این سیستم بی اعتمادی را به وجود می آورد و نمی توان برنامه های خاصی را در فروشگاه مایکروسافت استور پیدا کرد. به این ترتیب، کاربر هنوز به برنامه سیستم مبتنی بر ARM خود نیاز داشته و چنین سیستمی به دلیل ضعف عملکرد موجب قربانی شدن کاربر می شود. شما هر برنامه ای را که روی این سیستم اجرا می کنید متوجه ضعف عملکرد آن خواهید شد.
بزرگترین مجرم در این بخش را باید کروم دانست. اکثر افراد از مرورگر کروم بهره می گیرند و این موضوع شامل دستگاه ویندوز ۱۰ مبتنی بر ARM نیز می شود. بسیار جالب توجه است که افراد این مرورگر را روی دیوایس گوگل استفاده نمی کنند و دستگاهی را برای کاربری انتخاب کردند که به مایکروسافت تعلق دارد. گوگل احتمالا بخواهد راه مایکروسافت را پیش گرفته و با همکاری گوگل دستگاه کرومی مبتنی بر ARM را در نظر گیرد. مایکروسافت اج در دستگاه ویندوز ۱۰ مبتنی بر ARM عملکرد خوبی ارمغان می آورد اما بهتر از کروم نیست.
اگر شما عمر باتری در یک دستگاه برای شما اهمیت بالایی دارد قطعا می توانید دستگاه ویندوز ۱۰ مبتنی بر ARM را انتخاب کنید. مایکروسافت این دستگاه را بسیار قابل توجه دانسته و وعده های بسیاری برای عمر باتری آن داده است. اگر شما نیز معتقد هستید می خواهید دستگاه ویندوزی داشته باشید که عمر باتری بزرگی را برای شما فراهم آورند، دیوایس های جدید ویندوزی مبتنی بر ARM گزینه مناسبی برای کاربری هستند و می توانند رضایت کاربر را جذب کنند. البته هدف از معرفی این دیوایس ها نیز بهبود عمر باتری بوده که به خوبی میسر شده است. در صورتی که به این نوع سیستم نیاز دارید با شبیه ساز x86 رو به رو خواهید شد اما در زمینه قدرت نباید انتظاراتی از دستگاه ویندوز ۱۰ مبتنی بر ARM داشته باشید. این نوع سیستم ها عمدتا مقرون به صرفه و اقتصادی هستند و برای کاربری سنگین توصیه نمی شوند زیرا سخت افزار آنها چنین توان پردازشی را فراهم نیاورده و بیشتر تبلت معمولی هستند تا یک سیستم کامپیوتری حرفه ای. تاکنون شرکت های مختلفی از دستگاه ویندوز ۱۰ مبتنی بر ARM خود رونمایی کردند و HP یکی از آنها محسوب می شود. برندها با همکاری مایکروسافت تصمیم گرفتند دیوایس هایی را معرفی و عرضه کنند که کاربری لذت بخشی را فراهم می آورد و سخت افزار ایده آلی فراهم آمده تا نیاز مخاطبان را برآورده سازد.
با این حال بعید به نظر می رسد شبیه ساز x86 دستگاه مبتنی بر ARM بزودی متوقف شود. شاید طراحی دستگاه مورد اشاره خالی از اشکال نبوده و نمی توان دیوایس موردنظر را کامل تلقی کرد اما شرکت های همکار با مایکروسافت سعی داشتند به تولید دستگاهی بپردازند که در نوع خود بی نظیر هستند و می توانند رضایت مخاطب را جلب سازند. با پردازنده اسنپدراگونی عملکرد خوبی را باید در این نوع سیستم ها شاهد بود اما به طور کلی عملکرد سختی را نباید تجربه کرد زیرا توان پردازشی سیستم های اسنپدراگونی ویندوز ۱۰ مبتنی بر ARM در سطح بالایی نبوده تا پردازش سنگین را به سادگی ممکن سازد و نیاز مخاطب را جلب کند. به هر حال می توان ایده سیستم ویندوز ۱۰ مبتنی بر ARM با بهبود عمر باتری و عملکردی ساده و کارآمد مناسب دانست و ایراد گرفتن آن اشتباهی بیش نیست.
دیدگاهتان را بنویسید