کلیه ها اعضای کوچکی در بدن هستند، اما وظایف پیچیده و حیاتی را برعهده دارند که با انجام آنها بدن را در حالت متعادل نگه میدارند. اگر عملکرد آنها مختل شود و یا دچار نارسایی شوند این تعادل در بدن بهم میخورد. در این مطلب شما را با 9 راهکار آشنا میکنیم که با رعایت آنها، میتوانید برای همیشه از این عضو حیاتی محافظت کنید.
کلیه ها اعضای لوبیای شکلِ قهوه ای رنگی هستند که در دو طرف ستون فقرات قرار دارند و وظایفی مانند؛ دفع مواد زائد و مایعات اضافی از بدن، تصفیه خون، نظارت بر تولید گلبول های قرمز، تولید ویتامین های موثر در رشد، تولید هورمون های موثر در تنظیم فشار خون و کمک به تنظیم میزان مواد مغذی مانند کلیسم و پتاسیم را به عهده دارد. واضح است با وجود این وظایف مهم، محافظت از این عضو حیاتی امری واجب است. با 9 راهکار زیر خود را از درسرهای احتمالی دور نگه دارید.
1. قند خون خود را کنترل کنید
دیابت به عروق آسیب میرساند. کلیه از رگ ها و شریان های کوچکی تشکیل شده است که مانند فیلتر عمل میکنند و همانطور که گفته شد باعث دفع مواد زائد و سموم میشوند. وارد شدن آسیب به عروق، این عملکرد کلیه را کاهش میدهد. پس با ثابت نگه داشتن میزان قند خونتان در یک رنج مناسب از آسیب احتمالی جلوگیری کنید.
2. فشار خون خود را کنترل کنید
دومین علت اصلی نارسایی های کلیوی فشار خون است. زمانی که رگ های خونی برای مدت طولانی تحت فشار باشند، آسیب میبینند. اگر فشار خون بالایی دارید تحت نظر پزشک و دارو آن را کنترل کنید.
3. بیش از حد مسکن مصرف نکنید
کلیه به داروهای مسکن حساس است و کلیه های ناسالم در صورت استفاده بیش از اندازه از این دست داروها، دچار نارسایی حاد میشوند. تحت نظر پزشک استفاده از این داروها را کم کنید و راه های جایگزینی که کمتر به کلیه ها آسیب میزند، پیدا کنید.
4. ورزش را فراموش نکنید
ورزش یک راه حل ساده برای کنترل دیابت و تنظیم فشار خون است. بهتر است بدانید 30 درصد از افرادی که از بیماری کلیوی رنج میبرند و تحت درمان دیالیزی قرار میگیرند قندخون بالایی دارند.
5. آب بنوشید
نوشیدن آب به دفع مواد زائد توسط کلیه کمک میکند. هر زمان که احساس تشنگی کردید آب بنوشید و به یاد داشته باشید که مصرف بیش از حد آب و مایعات نیز میتواند باعث بروز مشکلات دیگری شود.
6. غذای سالم بخورید
یک رژیم غذایی مناسب به دور از غذاهای فست فودی و پرضرر و پر نمک است، این رژیم سرشار از غذاهای فیبردار مانند میوه و سبزیجات است. این رژیم نه تنها باعث اضافه وزن شما نمیشود، بلکه کلیه شما را نیز سالم نگه میدارد. اضافه وزن فشار خون و قند خون را به همراه میاورد و اینها از شایع ترین دلایل بیمارهای کلیوی هستند.
7. سیگار نکشید
یکی از مضرات بیشمار سیگار این است که به عروق آسیب میزند.کلیه هم از عروقی تشکیل شده که نقش فیلتر را دارند و خون را تصفیه میکنند. همچنین سیگار با انقباض عروق خونی باعث کاهش جریان خون در بافت های بدن از جمله پوست میشود و این خود باعث کمبود اکسیژن و مواد مغذی اساسی در پوست بند میشود.
8. موسیقی گوش کنید
گوش دادن به موسیقی، چه آرام و تسکین دهنده چه با ریتم تند و محرک در خلق و خوی شما تأثیر میگذارد و استرس را از شما دور میکند. تحقیقات جدید نشان داده است استرس چه از نوع فیزیولوژیکی(به علت عفونت، آسیب و یا بیماری) و چه از نظر روانی (به دلیل اضطراب، درگیری، تهدید امنیت یا رفاه) میتواند یکی از دلایل بیماری های کلیوی باشد.
9. از سلامت کلیه ها اطمینان حاصل کنید
لازم است یک بار در سال از وضعیت کلیه های خود با خبر شوید. اگر خودتان و یا عضوی از خانواده تان بالاتر از 60 سال سن دارد و یا دچار بیماری فشار خون و یا قند هستید، چکاپ هر ساله کلیه برای شما ضروری است بخصوص اگر یکی از فامیل های درجه یک از بیماری های کلیوی رنج میبرد.
مهترین نشانه های ابتلا به بیماری های کلیوی تغییرات ناگهانی و گاهاً دردآورد در نحوه دفع مایعات از بدن، سرگیجه و کاهش تمرکز، حالت تهوع و استفراغ، درد در پهلوها و کمر و احساس خستگی، تنگی نفس و احساس طعم آهن در دهان است. اگر تاکنون سلامت کلیه های خودتان را بررسی نکرده اید و فکر میکنید که این علائم را در خود مشاهده میکنید، زمان را تلف نکنید. در نظر داشته باشید که تشخیص زودهنگام بیماری از آسیب های جدی جلوگیری میکند.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
بیش از حد مسکن مصرف نکنید
ورزش را فراموش نکنید
غذای سالم بخورید
دلايل اصليشه به نظرم….
متشکر از مطلب عالی
ممنون=smile درد کلیه واقعا بده اصلا آدمو از پا در میاره