لیست بزرگی از اسم رمزهای متعلق به گرافیکهای نسل یازده و دوازده اینتل در یک درایور آزمایشی لو رفت. این لیست در واقع مدلهای پیشرو را شامل میشود، گرافیکهای نسل یازده، گرافیکهای داخلی معماری 14 نانومتری Rocket Lake و پردازندههای نسل بعد Xe که در اینتل با عنوان Arctic Sound از آنها یاد میشود.
تا به اینجا تنها اطلاعات رسمی که خود اینتل آنها را تایید کرده شامل عرضه گرافیکهای 10 نانومتری Xe به بازار مصرف کننده در سال 2020 و عرضه معماری بهبود یافته آن با فناوری 7 نانومتری در سال 2021 است که با تکنولوژی Foveros ساخته شده و سیستمهای سطح بالا را هدف قرار خواهد داد.
چهار نمونه با نامهای iDG1 و iDG2 لیک شدهاند. DG احتمالا مخفف Discrete Graphics یا گرافیک مجزاء بوده در حالیکه شمارههای 1 و 2 به سطح عملکرد چیپ اشاره دارند. همچنین این چهار نمونه پسوند LP و HP را یدک میکشد که به Low Power و High Power ترجمه خواهند شد. نکته جالب اما حضور تعداد EU یا واحد اجرایی در این لیست است. شما میتوانید EU را به عنوان تعداد هسته تصور کنید، چیزی مشابه Nvidia CUDA یا AMD SP. البته هر کدام از این هستهها به شکل متفاوتی طراحی و تولید میشوند بنابراین تا زمانیکه اطلاعات بیشتری از گرافیکهای Xe بدست نیاوریم، عاقلانه نیست که این تعداد هسته را با انویدیا و AMD مقایسه کنیم.
تعداد EU در گرافیکهای مجزاء Xe از 128، 256 و 512 عدد تشکیل شده. از آن جاییکه اولین گرافیکهای Xe به بازار مصرف کننده و کاربران عرضه میشود، تعداد EU و چنین واحدی منطقی به نظر میرسد. نمونههایی که در درایور ذکر شدهاند:
- iDG1LPDEV = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 LP DG1” “gfx-driver-ci-master-2624”
- iDG2HP512 = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 HP DG2” “gfx-driver-ci-master-2624”
- iDG2HP256 = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 HP DG2” “gfx-driver-ci-master-2624”
- iDG2HP128 = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 HP DG2” “gfx-driver-ci-master-2624”
Gen 12 یا نسل دوازده همان مدلهای Xe هستند که قرار است در پردازندههای Tiger Lake سال 2020 مورد استفاده قرار گیرند. پردازندههای Tiger Lake نیز به همراه گرافیکهای داخلی نسل دوازده خود در درایور مذکور حضور دارند. فعلا نمیتوانیم درباره تعداد هسته یا میزان فرکانس در این مدلها چیزی بفهمیم. لیست آنها در درایور به شکل زیر است:
- INTEL_DEV_9A49 = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 LP” “gfx-driver-ci-master-2624”
- INTEL_DEV_9A40 = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 LP” “gfx-driver-ci-master-2624”
- INTEL_DEV_9A59 = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 LP” “gfx-driver-ci-master-2624”
- INTEL_DEV_9A60 = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 LP” “gfx-driver-ci-master-2624”
- INTEL_DEV_9A68 = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 LP” “gfx-driver-ci-master-2624”
- INTEL_DEV_9A70 = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 LP” “gfx-driver-ci-master-2624”
- INTEL_DEV_9A78 = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 LP” “gfx-driver-ci-master-2624”
- INTEL_DEV_9A7F = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 LP” “gfx-driver-ci-master-2624”
معماری Rocket Lake
همچنین گرافیکهای داخلی معماری Rocket Lake لو رفتهاند. پردازندههای Rocket Lake جانشین مدلهای Comet Lake میشوند که تا پایان امسال عرضه خواهند شد و از گرافیکهای نسل یازده بهره میبرند. نسل یازده همان معماری گرافیکی حاضر در پردازندههای Ice Lake است؛ در حال حاضر شایعات اشاره میکنند که ما شاهد هیچ نمونه دسکتاپی از معماری Ice Lake نخواهیم بود. در عوض اینتل سری Comet Lake-S را که مشابه Coffee Lake Refresh هست به مصرف کنندههای دسکتاپ نوید میدهد. بعد از آن شاهد پردازندههای Rocket Lake-S هستیم که از معماری گرافیکی نسل یازده و احتمالا معماری پردازنده مرکزی بهبود یافته بهره میبرند.
- iRKLLPGT1H32 = “Intel(R) UHD Graphics, RKL” “gfx-driver-ci-master-2624”
- iRKLLPGT1HPro32 = “Intel(R) UHD Graphics, RKL” “gfx-driver-ci-master-2624”
- iRKLLPGT1S32 = “Intel(R) UHD Graphics, RKL” “gfx-driver-ci-master-2624”
- iRKLLPGT0P5S16 = “Intel(R) UHD Graphics, RKL” “gfx-driver-ci-master-2624”
- iRKLLPGT1U32 = “Intel(R) UHD Graphics, RKL” “gfx-driver-ci-master-2624”
- iRKLLPGT0P5U16 = “UHD Graphics, RKL” “gfx-driver-ci-master-2624”
- iRKLLPGT0 = “UHD Graphics, RKL” “gfx-driver-ci-master-2624”
پردازندههای Rocket Lake با گرافیکهای داخلی نسل یازده، در چند پیکربندی ارائه میشوند که شامل GT0، GT0.5 و GT1 خواهد بود. دو نمونه اول 16 EU و نمونه آخر نیز 32 EU دارند. Rocket Lake در نقشه راه قبلی اینتل به عنوان پردازنده 14 نانومتری ذکر شده بود اما در جدیدترین نقشه راه شاهد 10 بودن آن هستیم که احتمالا یک عرضه آزمایشی برای پلتفرم دسکتاپ باشد. یا حتی اینتل میتواند تا سال 2020 با فناوری 14 نانومتری در بخش دسکتاپ ادامه دهد تا سال 2021 از نود 7 نانومتری حداکثر بهره را برده باشد. به هر حال فعلا نمیدانیم اینتل چه هدفی در سر دارد، ظاهرا آنها با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند که اجازه نمیدهد بتوانند برنامه ریزی دقیق خودشان را پیاده سازی کنند اما مشخصا دوست داریم ببینیم در بخش دسکتاپ نیز چه چیزی را برایمان آماده کردهاند.
بهترین ssd قطعا دست اینتل نیست!
بهترین پردازنده حال حاضر هم برای اینتل نیست!
الان ۵در۱۰۰ بالاتر بودن عملکرد تک هسته ای اینتل بهتره یا ۲۰الی۳۰ در۱۰۰ بالاتر بودن قدرت چند هسته ای دو پردازنده هم قیمت؟
میدونی اینتل به خاطر رقابت های کثیف و ناعادلانه با AMD چندین بار محکوم شد؟
تا الان میدونستی که افکارت مثل یه بچه ۱۰ساله هست؟!
اصلا میفهمی من چی مینویسم؟!
چرا چرت میگی ….3 تا سوال رو جواب بده …
الان بهترین ssd بازار دست کیه ؟؟؟
الان بهترین cpu بازار دست کیه ؟؟؟……..اینکه توی چن هسته ای amd جلو افتاده …بله هرچی هسته رو بیشتر کنی بنچ مارک موولتی کور
هم بالاتنر میشه … شما بیا بازار رو نگاه کن …مصرف کننده رو نگاه کن …اگه حرف شما سند باشه الان باید 80 درصد بازار دست amd باشه ولی نیستش …میشه بگی چرا ؟؟؟ مگه نمیگی amd بهتره و ارزونتره ….پس چرا بازار اکثریتش دست اینتله ؟؟؟؟؟ خواهشن نگو که ما میفهمیم 6 میلیارد نفر خرن نمیفهمن
از منظر تکنولژی توی این 20 سال کی حرف اول رو زده ؟؟؟
در کل اگه این رایزن 3000 رو بزاریم کنار…… amd هیچوقت به پای اینتل نرسیده توی این 20 سال ….همین رایزن 3000 هم تازه نزدیکش شده ….همیشه هم گفتم سی پی یو های amd برای قشر کم درامد عالیه که با پول کمتر قدرتی نزدیک به اینتل رو تجربه میکنن ….اون دوره ای هم که خودم amd داشتم دلیلش همین بود …اگه پولشو داشتم قطعا اینتل میخریدم …..اینم بگم از amd راضی بودم …..دقیقا داستان اینتل و amd رو میتونید توی گرفیک انویدیا و رادئون هم ببینید ….. قدرت دست انویدیاست و گرونه از اونورم رادئون گرافیک میده بیرون ارزونتر و لی از لحاظ قدرت نزدیک به انویدیا ……بازم بحث پول کمتر و قدرت نزدیک به بالایی هستش ………..
اینا وارد بازار بشن میشن عامل شکست اینتل!
البته اینها Radeon های تولیدی توسط اینتل متقلب به حساب میان!
ولی خودمونیم خیلی متوهمی اینتل این چندساله دست رو هر چیز گذاشته ر$د همین فن های غیر منطقی و نادون و متوهم اون هستن که اونا تا الان حمایت کردن وگرنه فن های منطقی اینتل الان تغییر پیدا کردن و از AMD استفاده میکنن.
امیدوارم بتونی به موازات سنت عقلت رو هم رشد بدی!
:emoji0:emoji0:emoji0
اینتل دست روی هرجا گزاشته ترکونده …اون از سی پی یو هاش ….بعدشم حافظه های خفن optine …حالا هم گرافیک ….اینا وارد بازار بشن بازار دیدنی میشه …
اینتل بهتر بود تمرکزش رو روی پردازنده جمع میکرد قبل از اینکه توسط AMD محو بشه