یکی از محصولات کامپیوتری که به تازگی در ایران طرفداران بسیاری را کسب کرده است،محصولات Raspberry است.مینی کامپیوترهای این برند ابتدا به منظور آموزش و پژوهش تولید شد؛اما طولی نکشید که طرفداران آن در سراسر دنیا اهمیت آنها را درک کرده و حتی کاربران ایرانی نیز علاقه خود به آن را ابراز کرده اند.در این مطلب قصد داریم شما را با مینی کامپیوتر های Raspberry Pi و اهداف آن آشنا سازیم.با ما همراه باشید.
رزبری پای (Raspberry Pi) یک مینی کامپیوتر تک-برد (Single-board computer) در اندازه یک کارت اعتباری و کمی بزرگتر است که بنیاد رزبری پای آن را ساخته است تا آموزش علوم کامپیوتر را در مدرسه،دانشگاه و مراکز علمی مشابه تشویق نماید.سه نسخه از این محصول ساخته شده که قیمت نسخههای اول و دوم به ترتیب ۲۵ و ۳۵ دلار امریکا (به علاوه مالیات محلی) و نسخه سوم آن با نام zero تنها ۵ دلار است.رایانههای تک-برد رزبری پای در کارخانه شرکت سونی واقع در ولز، بریتانیا تولید میشوند.
ویژگی ها
این مینی کامپیوتر از HDD برخوردار نیست،ولی به کمک حافظه SD، خود را راه اندازی میکند. این محصول قادر است با سیستم عاملهای مختلفی راه اندازی شود. سیستم عامل اولیهای که با آن عرضه شد توزیع لینوکس دبیان بود ولی نسخههایی از اندروید نیز برای آن تهیه شده است. پس از رونمایی از رزبری پای 2، مایکروسافت مدعی شد که نسخه ای (IOT) از ویندوز 10 را برای رزبری پای 2 بهینه کرده و به صورت رایگان منتشر خواهد کرد.بدین ترتیب رزبری پای 2 همراه با ویندوز 10 تنها 35 دلار قیمت خواهد داشت. این رایانه با کمک یک کابل میکرو USB تغذیه میشود. رزبری پای قادر است به کمک یک کابل تصویر ویدئو و یک درگاه سوزنی، خروجی صدا و تصویر داشته و یا با کابل HDMI، خروجی تصویری با دقت بالا و صدایی استریو داشته باشد. چند درگاه USB نیز برای آن در نظر گرفته شده است که میتوان از آن برای ارتباطات مختلف استفاده کرد. از درگاههای USB برای صفحه کلید، ماوس، شبکه بی سیم و کلیه دستگاهها با پشتیبانی از درگاه مذکور میتوان استفاده کرد. به کمک هاب USB میتوان از پورتهای بیشتری استفاده کرد. مدلهای B نسخه یک و دو این مینی کامپیوتر یک درگاه شبکه نیز دارد که به کمک آن میتوان به شبکه محلی و یا اینترنت متصل شد. از خروجی HDMI برای صدا، تصویر و کنترل آن باهم میتوان بهره جست. بدین ترتیب با کمک فقط یک نمایشگر لمسی قادر است تبدیل به یک تبلت شود.
کاربرد
این یک مینی بسیار کوچک و ارزان با تمام قابلیتهای یک کامپیوتر واقعی است که میتوان از آن در سیستمهای روباتیک، اتوماسیون، اینترنت اشیاء و… استفاده کرد.کاربردهای پژوهشی و علمی این سخت افزار در مجلهای تخصصی که وابسته به بنیاد رزبری پای است به صورت ماهیانه مطرح میشود.این محصول بر خلاف ظاهر و نگاه اول،دارای انعطاف بسیاری بالایی است.درست به همین علت،کاربردهای آن فراتر از آموزش است.حتی می توان رزبری را در میان یک اکو سیستم سخت افزاری قرار داده و در کنار کامپیوتر و قطعات دیگر،از آن استفاده کرد.
مشخصات فنی Raspberry Pi 1
سرعت پردازنده اصلی ۷۰۰ مگاهرتز است که در حالت توربو تا ۱ گیگاهرتز نیز قابل افزایش است. حافظه این مدل در نسخه های ۲۵۶ مگابایتی و ۵۱۲ مگابایتی و یک گیگابایتی عرضه شده است.
مشخصات فنی Raspberry Pi 2 مدل B
. برد مجتمع: Broadcom BCM2836
. پردازنده: ARM Cortex A7، چهار هسته ای و ۹۰۰ مگاهرتزی
. پردازشگر گرافیکی: Broadcom VideoCore IV با توان پردازشی ۲۵۰ مگاهرتز
. حافظه ی رم: ۱ گیگابایت (بخشی از این حافظه با پردازشگر گرافیکی به اشتراک گذاشته شده است)
. تعداد پورت های USB: چهار عدد
. ورودی ویدئو: کانکتور MIPI از نوع ۱۵ پین
.خروجی ویدئو: HDMI و composite video (PAL and NTSC) و جک هدفون ۳.۵ میلی متری
. خروجی صدا: آنالوگ از طریق جک ۳.۵ میلی متری و دیجیتال از طریق پورت HDMI
.فضای ذخیره سازی: از طریق درگاه و کارت حافظه میکرو SD
مشخصات فنی Raspberry Pi 3 مدل B
.پردازنده BCM2837 با فرکانس 1.2 گیگاهرتز
. افزایش گرافیک از ۲۵۰ مگاهرتز به ۴۰۰ مگاهرتز، Dual Core VideoCore IV GPU
. پشتیبانی از ۱۰۸۰p video at ۶۰fpsبا استفاده از فرمت H.۲۶۴، بالاتر از ۳۰fps
. سیستم عامل: سیستم عامل از کارت میکرو اسدی بالا آمده و یک نسخه از سیستم عامل لینوکس یا ویندوز ۱۰ اینترنت اشیا را اجرا میکند.
. سرعت اتصال اترنت ۱۰۰Mbps
. نیاز به برق ورودی ۲٫۵ آمپر
. خروجی ویدئو: HDMI (rev ۱.۳ & ۱.۴, Composite RCA (PAL and NTSC) و خروجی صوتی: جک ۳٫۵ میلیمتری، HDMI، چهار USB ۲٫۰.
این مینی کامپیوترها با قیمت پایین،امکانات مناسب و توانایی های پورت،در بازار کشور ما نیز قابل تهیه هستند.
یک متخصص ایرانی و خوش ذوق!
جمع بر و بچه های فعال در مجموعه “سخت افزار” مملو از تخصص های مختلف است.از مدیران انجمن گرفته تا کاربران و دوستان فعال در وب سایت؛همگی با تخصص های گوناگون در کنار یکدیگر هستیم.یکی از همین عزیزان،آقای “عرفان شیرزاد” از مدیران انجمن سخت افزار (مدیر شبکه،بایوس و فیرمور) هستند.ایشان از کاربران حرفه ای کامپیوترهای Raspberry Pi هستند و علاوه بر پژوهش بر روی آنها،به دنبال ابداعات جدید هستند.تصاویر زیر متعلق به دستاوردهای ایشان است.در صورتی که شما نیز علاقمند به این محصولات و استفاده از آنها هستید،می توانید با عضویت در انجمن،از نظرات ایشان و دیگر دوستان بهرمند شوید.
واقعیت مجازی با سیستم عامل رزبری!
جنگنده F22 واقعیت مجازی!
خیلی جالبه :-bd:-bd
رزبری پای عالیه …. دو ساله دارم باهاش کار میکنم … بهترین در نوع خودش
واقعا جالب و کاربردی
وای چه با حاله نی نی کامپیوتر ،عامو به قربونش بره عزیزم :x:smiley2:smiley2
ممنون از خبر :-bd:-bd و همچنین استاد آریایی عزیز ما به داشتن متخصصانی چون شما و جناب آقای عرفان شیرزاد عزیز افتخار میکنیم درود بر شما :x:x:-bd:-bd
190 تومن مدل 3
120 تومن مدل 2
50-60 تومن مدل zero (اگه گیر بیاد)
سایت های زیادی هم دارنش(قیمت حدودیه البته)
وسایل جانبیش هم زیاده تو سایتا(هیت سینک و فن و نمایشگر و کاور و غیره)
تازه میشه باهاش ماینکرفت بازی کرد :emoji5XD
حتی میشه به عنوان سرور ماینکرفت ازش استفاده کرد 😀
بعد اینکه دوستان کسی نمیدونه لینوکس براش میاد یا نه؟
بعد یه چیز دیگه به نظر شما میشه با این و تلوزیون معمولی کارایی یه تلوزیون هوشمند رو گرفت ؟
قیمتشون که خیلی خوبه.
با سلام
بله خیلی وقت هست این مینی کامپیوتر ARM وارد بازار کشورمان شده.
قیمت نسخه 2 حدود 150000 تومان و نسخه 3 حدود 190000 تومان می باشد
شبیه مودم میمونه.
شک ندارم روزی میرسه که حجم این کامپیوتر های فعلی رو میز تو اتاقمون اینقدر کوچک میشه که به اندازه یک فلش مموری میرسه!
WOW:-bd
فوق العاده واقعا توی ایران پیدا میشه ؟ من خیلی وقت پیش خبرشو شنیده بود……….قیمتشو ممنون میشم اعلام کنید