این روزها ویروس کرونا نه تنها در صدر اخبار روز جای دارد، بلکه هر روز شاهد تاثیرگذاری این ویروس ترسناک در قسمتهای مختلف صنعت فناوری هستیم. از تعطیلی فروشگاههای اپل گرفته تا عدم حضور کمپانیهایی مانند در ال جی در نمایشگاه MWC امسال و تعطیلی کارخانه جات حوزه تکنولوژی، همگی تحت تاثیر ویروس کرونا بوده اند.
بر اساس گزارشی تازه که توسط DigiTimes منتشر شده، کروناویروس در حال وارد کردن ضربه به صنعت کامپیوترهای شخصی چین نیز می باشد و این ویروس باعث شده تقاضا برای کارت گرافیک و مادربرد در این کشور کاهش پیدا کند. این گزارش به نقل از منابع ناشناسی که به تامین کنندگان صنعت متصلند منتشر شده و حاکی از این دارد که سازندگان بزرگی مانند کمپانیهای ایسوس و گیگابایت که بخش عمده ای از تولیدات گرافیک و مادربردهای خود را به چین صادر میکنند، در حال تجربه کاهش عرضه محصولات یاد شده در سه ماهه ابتدایی 2020 هستند. گفته میشود که گیگابایت در سال 2019 حدودا 10 میلیون دستگاه مادربرد کمتری روانه بازار چین کرده است.
کاهش تقاضای مادربردها و کارت گرافیکها ریشه در عدم حضور مصرف کنندگان در محلهای عمومی دارد و در عین حال بسیاری از سرویسهای محلی مانند سرویسهای تحویل دهنده مرسوله به تعطیلی کشیده شده اند بنابراین میزان سفارشات آنلاین نیز در این کشور کاهش پیدا کرده است. در این برهه زمانی مطمئنا چینیها نگرانیهای مهم تری در مقایسه با بروزرسانی سیستمهای کامپیوتری خود دارند اما با این حال انتظار میرود کاهش تقاضای محصولات مذکور طولانی مدت نخواهد بود. همچنین در گزارش DigiTimes آمده است که کاهش تقاضای سخت افزار کامپیوتر فشار روی اینتل را به خاطر کمبود موجودی پردازندههای این شرکت بسیار کم کرده است و در واقع این اتفاق برای تراشه ساز بزرگ که حسابی این روزها با چالش کمبود پردازندههای خود درگیر است، خوشآیند بوده است.
در مقابل وضعیت برای AMD ناخوشآیند است چرا که AMD برای کسب سهم بزرگی از بازار چین آمادگی کامل داشت اما کاهش تقاضا این کمپانی را در رسیدن به هدف خود با مشکل مواجه کرده است. اما نباید فراموش کرد که در هر صورت نقاط قوت پردازندههای AMD مانند قیمت پائین و ارزش خرید بالاتر، باعث توجه بیشتر کاربران به این محصولات در مقایسه با نمایندههای اینتل میشد. مطمئنا این آخرین خبر در مورد کرونا ویروس، چین و تاثیرگذاری ویروس جدید بر روی صنعت تکنولوژی نبوده و نخواهد بود. باید منتظر ماند و دید این بحران تا کی ادامه خواهد داشت. بحرانی که حالا اقتصاد چین را در برگرفته و آینده پرجمعیت ترین کشور دنیا را تحت تاثیر خود قرار داده است.
دیدگاهتان را بنویسید