کمپانی امریکایی کوالکام که اکنون نزد کاربران گوشی های هوشمند کاملا شناخته شده است، امسال بر خلاف سال گذشته چیپست های کم نقصی را تولید و روانه ی بازار کرد. اسنپدراگون 820 که با همکاری سامسونگ به تولید رسید بیش از هر چیپست دیگری درون گوشی های رده بالای سال 2016 قرار گرفت و در نیمه ی دوم سال نیز اسنپدراگون 821 با بهبود هایی هر چند جزئی توجهات را به سمت خود جلب کرد. اما این چیپست ساز بزرگ سه چیپست میان رده ی اسنپدراگون 652، 625 و 425 را اوایل امسال وارد بازار کرد که عملکرد بسیار مناسبی از خود نشان دادند. حال کوالکام سه جایگزین جدید چیپست های مذکور را در قالب اسنپدراگون 653، 626 و 427 رونمایی کرده است که نسبت به نسل قبل، دارای تغییرات مثبتی شده اند. همراه ما باشید.
برای شروع باید گفت که میان رده های جدید کوالکام به مودم داخلی سرعت بالای X9 LTE مجهز شده اند که قبلا از این مودم در چیپست های رده بالای کوالکام استفاده میشد. این مودم در بخش دانلود در رده ی Category 7 LTE قرار میگیرد و حداکثر سرعت 300 مگابیت بر ثانیه را به ارمغان میآورد در حالی که رنک آپلود این مودم Category 13 است که باعث میشود سرعت آپلود اطلاعات تا حداکثر 150 مگابیت بر ثانیه بالا رود. همچنین X9 از باند مخابراتی 20 مگاهرتزی اوپراتور ها پشتیبانی میکند که نسبت به نسل قبل شبکه ی LTE، سرعت بالاتری دارند. هر سه چیپست جدید کوالکام از سنسور های دوربین دوگانه با رزولوشن های متنوع پشتیبانی میکنند و یکی از نقاط مثبت این سه چیپست برخورداری از فناوری شارژ سریع Quick Charge 3.0 است که مدت زمان شارژ باتری را به شکل قابل ملاحظه ای کاهش میدهد و پیش از این، این فناوری تنها در گوشی های رده بالا و گران قیمت گنجانده میشد. همچنین این چیپست ها از کدک سرویس افزایش کیفیت صدا موسوم به EVA در مکالمه هایی که با شبکه ی VoLTE صورت میگیرد پشتیبانی میکند.
اما میان رده های جدید کوالکام تنها در بخش مخابراتی و شبکه دچار ارتقا نشده اند و از نظر عملکرد و کارایی پردازشی نیز پیشرفت هایی را شاهد هستیم. فرکانس هسته های Cortex A72 چیپست اسنپدراگون 653 از 1.80 گیگاهرتز به 1.95 گیگاهرتز ارتقا یافته اندکه باعث تقویت 10 در صدی این چیپست شده است. فرکانس چیپ گرافیکی Adreno 510 نیز دچار ارتقای جزئی شده است. این چیپست اکنون از حداکثر حافظه ی رم 8 گیگابایتی از نوع LPDDR3 پشتیبانی میکند در صورتی که حداکثر حافظه قابل پشتیبانی در نسل قبل 4 گیگابایت بود و این مشخصه برای یک چیپست میان رده بسیار ایده آل به شمار میرود.
همچنین هسته های کم قدرت تر Cortex A53 در چیپست اسنپدراگون 626 نیز 10 در صد تقویت شده اند و فرکانس هسته ها از 2 گیگاهرتز به 2.2 گیگاهرتز افزایش یافته اند. اسنپدراگون 427 بر خلاف دو چیپست قدرتمند تر از خود دچار بهبود در عملکرد پردازشی نشده است اما کوالکام فناوری تقویت آنتن TruSignal را به این چیپست نیز اضافه کرده است که پیش از این تنها در چیپست های سری 600 و 800 استفاده کرده بود. این فناوری باعث بهبود دریافت سیگنال ها در مناطقی میشود که آنتن دهی چندان مناسب نیست. اسنپدراگون 653 و 626 از اواخر سال 2016 وارد بازار خواهند شد اما اسنپدراگون 427 زودتر از اوایل سال 2017 به بازار عرضه نخواهد شد.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
دیدگاهتان را بنویسید