کوالکام در ادامه معرفی محصولات جدید خود و تراشههای پرچمدار و میان رده برای گوشیهای هوشمند، سری تراشههای خود برای کامپیوترهای شخصی بر پایه Arm نیز توسعه داد و تراشهساز امریکایی دو چیپست جدید دیگر را برای لپ تاپهای ویندوزی مبتنی بر معماری Arm رونمایی کرده است.
کوالکام روز گذشته در مراسمی در هوایی دو چیپست جدید اسنپدراگون 8c و 7c را معرفی کرد که شامل حال لپ تاپهای رده اصلی و ارزشمند ویندوزی میشود. این دو چیپست از نظر رده قدرتی پائینتر از اسنپدراگون 8cx قرار می گیرند. پردازنده اسنپدراگون 8c به عنوان جانشین اسنپدارگون 850 که کوالکام از آن در نسل دوم لپ تاپهای ویندوزی مبتنی بر Arm (مانند گلکسی بوک 2 سامسونگ) استفاده می کرد پا به میدان گذاشته است. این تراشه مجهز به مودم X24 LTE کوالکام به همراه گزینه اختیاری مودم X55 5G، پردازنده مرکزی Kryo 490 و تراشه گرافیکی Adreno 675 است. کوالکام مدعیست که این تراشه نسبت به اسنپدراگون 850 تا 30 درصد عملکرد بهتری را ارائه میدهد.
اسنپدراگون 8c با معماری 7 نانومتری توسعه داده شده و برای دستگاههای قابل حمل بدون فن در نظر گرفته شده است. اسنپدراگون 7c نیز یک محصول رده اصلی دیگر محسوب میشود که برای قرارگیری در ارزانترین نوت بوکهای ویندوزی آماده شده است. پردازشگر مرکزی این چیپست مدل Kryo 468 می باشد و پردازشات گرافیکی نیز توسط تراشه Adreno 618 انجام میشود. همچنین اسنپدراگون 7c به مودم X15 LTE مجهز شده است. این دو تراشه جدید قرار نیست جایگزین اسنپدراگون 8cx که پرچمدار کوالکام در این رده محسوب میشود باشند. هنوز هیچ لپ تاپ مجهز به 8cx روانه بازار نشده است اما لنوو در لپ تاپ Project Limiteless 5G و Galaxy Book S از این چیپست استفاده کرده اند اما با گذشت چند ماه از تاریخ اصلی عرضه، هنوز این دو مدل وارد بازار نشدهاند.
مایکروسافت در سرفیس پرو ایکس از چیپست SQ1 کوالکام که نسخه ای از اسنپدراگون 8cx محسوب می شود استفاده کرده و با اینکه این چیپست، قدرتمندترین چیپست به شمار نمیرود اما مشکل اصلی عدم سازگاری بسیاری از برنامه های Arm بر روی ویندوز است. اما این احتمال وجود دارد که با توسعه بیشتر این دستگاهها، توسعه دهندگان توجه بیشتری به این پلتفرم داشته باشند. ضمن اینکه وابستگی ویندوز 10 بر روی Arm به برنامههای شبیه ساز برای اجرای بسیاری از نرم افزارها خود یک مشکل اساسی است.
دیدگاهتان را بنویسید