گوگل پلی از اپلیکیشن های فراوانی تشکیل شده است و کاربران اندروید میتوانند هر برنامه ای در هر زمینه ای را در این فروشگاه نرم افزاری پیدا کنند اما به واسطه ی تعداد بسیار زیاد اپلیکیشن ها، کنترل کیفیت برنامه ها کمی از دست گوگل خارج شده و اپلیکیشن های غیر مفید و ضعیف نسبتا زیادی در گوگل پلی وجود دارند. البته گوگل مدت بسیار زیادیست که در تلاش است این مشکل را حل کند و راه های مختلفی را امتحان کرده است و تا حدودی ثمر بخش نیز بوده است اما با این حال هنوز هم اپلیکیشن های ناکارآمد نسبتا زیادی در گوگل پلی وجود دارند و گوگل سعی دارد اپلیکیشن هایی که از پایداری کمی برخوردارند و مصرف باتری بهینه ای ندارد را از گوگل پلی حذف کند یا نمایش این گونه اپلیکیشن ها را از دید کاربران محدود کند.
اندروید دارای برنامه های با کیفیت و مفید زیادی نیز هست اما تمام اپلیکیشن های این پلتفرم به طور یکسان طراحی نشده اند. اپل در مورد برنامه های تائید شده ی اپ استور سخت گیری های بیشتری نسبت به گوگل برای گوگل پلی در نظر میگیرد و همین باعث شده تا iOS دارای اپلیکیشن هایی نسبتا با کیفیت تری داشته باشد و به همین دلیل است که توسعه دهندگان معمولا اپلیکیشن ها را ابتدا برای اندروید توسعه میدهند تا اپلیکیشن خود را سریع تر به دست مصرف کنندگان برسانند. اما در این میان برخی اپلیکیشن ها برای کاربران مشکل ساز میشوند و مشکلاتی قبیل هنگ های بی دلیل و تصادفی و تخلیه ی سریع باتری را برای کاربران ایجاد میکنند. گوگل در کنفرانس I/O امسال تاکید زیادی بر روی بهبود راندمان دستگاه های اندرویدی، امنیت این سیستم عامل و پیشرفت در تجربه ی کاربری این سیستم عامل داشت و قصد دارد با تدابیر مختلف این فاکتور ها را در اندروید قوت بخشد. یکی از این اقدامات، سخت گیری بیشتر برای توسعه دهندگانی هست که قصد ارسال اپلیکیشن های خود به گوگل پلی را دارند و با در نظر گرفتن امتیازاتی از فاکتور های ذیل، قصد شناسایی اپلیکیشن های کم کیفیت را دارد:
- امتیاز عدم پاسخگویی اپلیکیشن
- امتیاز کرش کردن اپلیکیشن
- پردازش آهسته
- فریم های پائین
- میزان روشن نگه داشتن دستگاه ( اپلیکیشنی که نمایشگر دستگاه را برای مدت بیش از یک ساعت روشن نگه دارد )
- بیدار کردن بیش از اندازه ی دستگاه ( اپلیکیشنی که که بیش از ده بار در یک ساعت نمایشگر دستگاه را روشن کند )
گوگل با استفاده از این پارامترها قصد دارد اپلیکیشن هایی که امتیاز کمتر از 25 درصد را دریافت کرده اند، شناسایی کند و احتمالا آنها را حذف کند یا دست کم نمایش این دسته از اپلیکیشن ها برای کاربران را بسیار محدود تر کند. همان طور که گفته شد، گوگل پلی میلیون ها اپلیکیشن را در خود جای داده است و میزان اپ های بی کیفیت، جعلی و مخرب در سال های اخیر رو به افزایش بوده است و غول جستجوی جهان چاره ای جز اجرایی کردن یک راه کارآمد برای حل این معضل ندارد.
خوبه بهتر میشه ولی بازم کافی نیست