سوم پردازنده های کلاس سرور AMD ZEN با نام EPYC Rome، در تاریخ نامعلوم اما در سال 2019 راهی بازارهای جهانی خواهند شد. اطلاعات چندانی از این محصولات در دست نبوده اما می دانیم که سومین تلاش AMD بر روی ریز معماری ZEN بوده و حالا اطلاعاتی از یک CPU متعلق به EPYC Rome توسط پایگاه داده SiSoftware منتشر شده است.
پردازنده فوق با شناسه فنی ZS1406E2VJUG5_22/14_N در این پایگاه داده به ثبت رسیده است؛ هر چند که این یک تراشه مهندسی است، اما با توجه به پسوند Z، به طور حتم نمونه نهایی شده خواهد بود. به گفته ی خانم “لیزا سو” مدیر عامل AMD، پردازنده های نسل سوم EPYC دارای حداکثر 64 هسته و 128 رشته پردازشی هستند؛ مدلی که در این پایگاه داده به چشم می خورد هم دارای 64 هسته و 128 رشته پردازشی است.
فرکانس پایه در آن 1.4 گیگاهرتز بوده و اوج فرکانسی آن در تمام هسته به 2.2 گیگاهرتز رسیده و همچنان از شیوه تولید MCM یا همان چند ماژول بر روی یک PCB و مدار بهره می برد. اطلاعاتی از توان حرارتی (TDP) این محصولات در دست نبوده اما در نسل پیشین با توان های حرارتی 120 الی 180 وات روبرو بودیم. ریخته گری این تراشه را TSMC بر عهده خواهد داشت. AMD مدعی شده است که قدرت پردازشی پردازنده های EPYC Rome تا 2 برابر در هر گره افزایش یافته است. این محصولات رقبایی نظیر Xeon Platinum 8180 را در بازار فعلی خواهند داشت که دارای 28 هسته بوده و 56 رشته پردازشی را به همراه داشته. Xeon Platinum 8180 می تواند در فرکانس های 2.8 الی 3.8 گیگاهرتز به پردازش مشغول شود.
chiplet نه MCM.
MCM تقریبا همه چی روی PCBست.
Chiplet فقط دارای چیپ پردازشی و چیپ I/O که شامل کنترولر RAM و … میشه.
این CPU ها RAM ندارند. اگه داشتن اونوقت میشه MCM.(همه SOC های ARM از نوع MCM هستند.)
CHIPLET با MCM فرق میکنه.