در کنار بازی هایی که در گیم پلی آن ها تنها اسلحه ای به دست مخاطب داده می شود تا با درو کردن تمامی جنبنده های پیش روی خود یک سرگرمی پوچ و گذرا را تجربه کند، همواره بازی هایی بوده اند که ایده های خلاقانه تری را در دل خود جای داده اند و به لحاظ سرگرم کردن مخاطب نیز بسیار موفق تر از عناوین کلیشه ای و عامه پسند عمل کرده اند. حتی شاهد این نکته هستیم که بسیاری از این بازی ها مبنای ساختاری خود را بر روی فرضیه ها و واقعیت های گوناگون علمی قرار داده اند و به این ترتیب از لحاظ آموزشی نیز می توانند برای مخاطب خود بسیار مفید باشند. یکی از جدید ترین آثار حاضر در دنیای بازی های کامپیوتری که از ویژگی های یاد شده در ساختار خود بهره می برد بازی Niche است که می توان ایده های جالبی را در دل آن یافت.
بازی Niche را شاید بتوان یک بازی کامپیوتری تلفیقی لقب داد که با ترکیب برخی ویژگی های مربوط به تعدادی از سبک های شناخته شده ی موجود در دنیای بازی های کامپیوتری با یکدیگر، قصد فراهم آوردن معجونی سرگرم کننده و کمتر تجربه شده را برای مخاطب خود دارد. در واقع گیم پلی بازی Niche ترکیبی است از سبک های استراتژی (مدل نوبتی) و بقا که با بهره گیری از چاشنی شبیه سازی و بهره بردن از برخی حقایق و فرضیات علمی، از جمله ژنتیک و فرضیه ی تکامل داروین، قصد سرگرم کردن مخاطب خود و در عین حال آموختن برخی نکات علمی به او را دارد. در واقع بازی Niche به دست گروهی از علاقه مندان به طبیعت در دست ساخت است که عاشق خواندن کتاب های علمی، مشاهده ی فیلم های مستند (به خصوص مستند های راز بقا) و زدن به دل جنگل و صحرا به منظور یافتن حقایق تازه ای در رابطه با جانوران هستند و تصمیم گرفته اند تا تمامی تجربیات کسب شده توسط روش های یاد شده را در قالب یک بازی کامپیوتری سرگرم کننده با مخاطبان خود به اشتراک بگذارند. اثری که با ورود به پروسه ی کراودفاندینگ (از طریق وب سایت کیک استارتر) در عرض تنها 17 روز توانست رقمی بیش از دو برابر بودجه ی ابتدایی هدف خود را تامین نماید و شاید تا پایان مهلت یک ماهه ی این پروسه حتی به اهداف بعدی خود در زمینه ی تامین مالی بودجه ی ساخت این بازی نیز دست یابد. به عبارت بهتر بازی Niche هم اکنون موفق به تامین رقمی نزدیک به 35 هزار دلار شده است و این در حالی است که بودجه ی ابتدایی برای تولید این بازی رقمی معادل 15 هزار دلار برآورد شده بود.
هدف اصلی تجربه کنندگان بازی Niche در گیم پلی این اثر حفظ گونه ای از موجودات زنده در طول نسل های مختلف خواهد بود. به این ترتیب که در آغاز کار تجربه کنندگان این بازی کنترل گروه بسیار کوچکی از این موجودات زنده (که در ظاهر تلفیقی از کانگورو و روباه هستند) را در دست می گیرند و در ادامه ی کار وظیفه ی تکثیر و توسعه ی این گروه کوچک در دنیای به تصویر کشیده شده در دل این بازی را بر عهده خواهند داشت. دنیای بازی Niche متشکل از جزیره های فراوان و متعددی است که به منظور حفظ و گسترش امکان بقای موجودات زنده ای که کنترل آن ها در طول این بازی بر عهده ی مخاطب قرار داده شده است، او ناچار به تسخیر تمامی آن ها خواهد بود. به عبارت بهتر یکی از تمرکز های اساسی تجربه کنندگان بازی Niche در ساختار نوبتی این اثر اتخاذ استراتژی تسخیر جزیره های متعدد و پراکنده ساختن این موجودات روباه مانند در سطح آن ها است که باید از سوی بازیبازان به آن توجه ویژه ای صورت گیرد. چرا که در برخی از این جزیره ها به دلیل وجود شرایط زیست محیطی متفاوت، امکان بقای موجوداتی که کنترل آن ها را در طول بازی Niche در دست دارید بسیار آسان تر از سایر جزیره ها خواهد بود. در واقع بهتر است برای گریز از فرآیند شکار شدن این موجودات به دست شکارچیان حاضر در بازی Niche ، آن ها را در محیط هایی که از پوشش گیاهی فراوان و پر ارتفاعی بهره می برند مستقر کرد تا به نوعی از گزند شکارچیان محفوظ بمانند. البته شکارچیان درنده تنها تهدید شما در طول بازی Niche به شمار نمی آیند و برای حفظ بقای گونه ای که کنترل آن را در طول این بازی در دست دارید ناچار به مقابله با چالش های دیگری نظیر تغییرات اقلیمی و آب و هوایی نیز خواهید بود. در واقع چالش اصلی شما در طول بازی Niche حفظ بقای موجودات زنده ای خواهد بود که کنترل آن ها را در دست خواهید داشت. چرا که پس از مرگ آخرین موجود زنده از این گونه، بازی به پایان می رسد و همچون سایر آثار سبک بقا شما می باید آن را از ابتدا آغاز نمایید.
در طول بازی Niche بازیباز امکان اتخاذ تصمیمات بسیار مهمی را بر عهده خواهد داشت که هر کدام از آن ها می توانند سرنوشت موجودات زنده ی حاضر در این بازی در طی نسل های مختلف را تغییر دهند. به عنوان مثال با تغییر ساختار ژنتیکی این موجودات زنده می توان کاری کرد که آن ها در طی نسل های مختلف به نحوی به تکامل برسند که از امکان بهره مندی از ابزار های دفاعی در برابر مهاجمان برخوردار باشند. به این ترتیب که با سبز شدن شاخ های بلند بر روی سرشان به راحتی اجازه ی شکار شدن خود توسط مهاجمان درنده را به آن ها ندهند. از این منظر می توان بازی Niche را بسیار شبیه به بازی Spore دانست. چرا که در بازی ساخته شده توسط ویل رایت نیز امکان دستکاری ژنتیکی موجودات زنده در طول نسل های مختلف و به تکامل رساندن شکل ظاهری و ساختار حرکتی آن ها وجود داشت. البته این موضوع نکته ای نیست که توسط سازندگان بازی Niche تکذیب گردد و آن ها به شکل رسمی از الگو گیری خود از دو فصل آغازین بازی Spore سخن به میان آورده اند (در واقع فصل های آغازین بازی Spore را می توان به عنوان بهترین فصل های این بازی بر شمرد. چرا که با پیشرفت در طول بازی و ورود به عصر اتم و فضا، گیم پلی این بازی به طور کامل بی معنی می شد و از تک و تا می افتاد). البته سازندگان بازی Niche علاوه بر بازی Spore از آثار دیگری نظیر بازی اعتیاد آور Don’t Starve و همچنین سری Creatures نیز به عنوان منبع اصلی الهام خود برای ساخت بازی Niche نام برده اند. به هر حال بازی Niche با گیم پلی ترکیبی و پتانسیل های فراوانی که از آن به منظور سرگرم نمودن مخاطبان خود و آموزش نکات مفید به آن ها برخوردار است، این قابلیت را دارد تا به یک بازی مقبول با ساختار استراتژی نوبتی و بهره مند از المان های بقا تبدیل شود و با رونق بخشیدن به بخشی از بازار بی رونق و عاری از خلاقیت حال حاضر دنیای بازی های کامپیوتری، گلیم خود را به طور کامل از آب بیرون بکشد. گفتنی است که این بازی خوش پتانسیل که از المان های سبک روگ لایک نیز در گیم پلی خود بهره می برد و با هر بار انقراض موجودات زنده ی موجود در این بازی به شکل کاملاً متفاوتی از نو آغاز می شود، برای انتشار در ماه ژوییه ی سال جاری میلادی برنامه ریزی شده است. البته این انتشار در قالب نسخه ی ابتدایی این بازی و در بخش Early Access شبکه ی استیم انجام خواهد گرفت و فرآیند انتشار نسخه ی کامل و نهایی این بازی برای ماه فوریه سال 2017 میلادی برنامه ریزی شده است. ضمن این که در حال حاضر تنها پلتفرم مقصد این بازی پلتفرم PC (ویندوز ، لینوکس و مک) عنوان شده است؛ اما در عین حال سازندگان این اثر در صورت مساعد بودن اوضاع خیال عرضه کردن بازی Niche بر روی کنسول های خانگی و تبلت ها را نیز در سر دارند.
منظورت چیه.
بازی فوق العاده ای به نظر میرسه. خدا کنه موقع عرضه هم همینقدر عالی باشه
این کلمه رو از کجا اوردی بعلاوه تکامل از تکمیل شدن میاد دیگه کلمه انگلیسی نیست.
بازی با حالی به نظر میرسه و واقعا هم بازی spore هم فوق العاده بود همون بخش های ابتدایش اما بعد از مدتی بازی کردن کلا بی هدف میشه و اصلا حوصله سر بر
واژه تکامل درست نمیباشد و فرگشت واژه صحیحتری میباشد !!!!!!