ابتدا از اینکه تهیه سومین بخش این مطالب به تاخیر افتاد از شما مخاطبان عزیز عذر خواهی میکنم. در سومین قسمت از این مطالب قرار است راجع به سیستم های RSC، HDC، HAC، Cruise control و ACC صحبت کنیم.
سیستم کنترل پایداری غلتش ( Roll Stability Control “RSC” )
این سیستم زیر مجموعه سیستم تعلیق خودروست و وظیفه آن تنظیم فشار هیدرولیکی کمک فنرها و ترمزهاست که باعث پایداری بیشتر اتومبیل مخصوصا در پیچ ها میشود، در تحلیل پایداری و عملکرد سیستم تعلیق، هرچه سختی فنرهای عقب افزایش یابد و سختی فنرهای جلو کاهش یابد خودرو پایدار تر میباشد، این سیستم با توجه به سنسورها و شرایط رانندگی و جاده این وظیفه را انجام میدهد. این سیستم را با نام ( Active Roll Control “ARC” ) نیز میشناسند.
سیستم کنترل سرازیری ( Hill Descent Control “HDC” )
این سیستم با استفاده از سنسور های ژیروسکپی وضعیت خودرو را بررسی میکند و در صورتی که خودرو در حال پایین آمدن از سرازیری باشد، با دخالت مستقیم روی ترمزهای ABS و ایجاد فشار مناسب، سرعت خودرو را در حین پایین آمدن ثابت نگه میدارد، بدون اینکه لازم باشد راننده پای خود را روی ترمز نگه دراد. که این کار باعث کم شدن استهلاک در ترمزها و گیربکس و کاهش خطرات ناشی از سرعت بالا در سرازیری ها میشود.
سیستم کمکی برای شروع حرکت در سربالایی ( Hill start Assist Control “HAC” )
این سیستم برخلاف سیستم HDC برای حرکت در سربالایی ساخته شده و زمانی که شیب بیشتر از 3 درصد را تشخیص دهد وارد عمل میشود.این سیستم عملکردی شبیه به حالت نیم کلاچ در خودروهای دارای گیربکس دستی عمل میکند، البته بدین معنی نیست که این تکنولوژی فقط روی خودروهای اتوماتیک نصب میشود، در خودروهای اتوماتیک راننده پس از اینکه ترمز را رها میکند سیستم همچنان ترمز را نگه میدارد و 2 ثانیه به راننده فرصت میدهد تا پدال گاز را فشار دهد، و در خودروهای گیربکس دستی، عمل نیم کلاچ توسط یک سیستم کنترل کلاچ انجام میشود تا خودرو به حرکت درآید.
سیستم نام آشنای کروز کنترل یا تثبیت سرعت ( Cruise Control )
این سیستم یکی از قدیمی ترین سیستم هایی است که بروی خودروها نصب میشود، احتمالا همه شما با اسم این سیستم برخورد داشته اید و عملکرد آن را میدانید، این سیستم با یک کلید توسط راننده فعال میشود و فقط میتواند سرعت خودرو را در یک مقدار ثابت نگه دارد، برای افزایش یا کاهش سرعت راننده باید وارد عمل شود. این سیستم در واقع با ثابت نگه داشتن دریچه گاز به میزان ثابتی به انژکتورها سوخت ارسال میکند.
سیستم تطبیق دهنده سرعت ( Adaptive Cruise Control “ACC” )
این سیستم در واقع نوع بهبود یافته کروز کنترل است که قابلیت تطبیق سرعت خودرو با خودروی جلویی را دارد، یعنی اگر خودروی جلویی کاهش یا افزایش سرعت را تجربه کند خودروی شما هم به تبع از آن کاهش یا افزایش سرعت خواهد داشت. این سیستم از سنسورهای فاصله سنج در جلوی خودرو استفاده میکند و مستقیما بروی انژکتورها و ترمزها تاثیر میگذارد، اما این سیستم مزایا و معایبی نیز دارد، مزایای آن؛ عدم تجاوز از سرعت مجاز تعریف شده برای آن، حفظ فاصله ایمنی با خودروی جلویی، کاهش مصرف سوخت و کاهش خستگی راننده
اما معایب آن؛ در مسیرهای پرترافیک کاربرد ندارد، در خیابانهای باریک عملکرد مناسبی ندارد، شرایط جوی بر عملکرد آن تاثیر گذار است.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
چون اگه داشتند قیمتشون سر به فلک میکشید!!!! :smiley1:smiley1
چون اگه داشتن قیمتشون دوبرابر میشد:l:smiley0
مطلب بی نظیر بود ولی یه سوال؟؟
چرا خودروهای ما این قابلیت ها رو ندارند؟؟
واقعا چرا:smiley8:smiley7:smiley5:(
این قسمت سوم خیلی مفید بود چون بجز کروز کنترل بقیه رو نمیدونستم، ممنون:-bd
ممنون از توضیحات عالی :-bd