در بخش نخست این مطلب نگاهی به تکنولوژی جدید BLACKROOM داشتیم و به اتفاق یکدیگر به بررسی نکاتی در رابطه با آن پرداختیم. نکاتی که به توضیحاتی در مورد چند و چون کلی این تکنولوژی و کاربرد آن در بخش سرگرمی مربوط می شد. حال در این مطلب قصد داریم به تکمیل نکات مربوط به تکنولوژی مذکور و همچنین مکانیزم آن بپردازیم.
همان گونه که در بخش نخست این مطلب به آن اشاره شد بخشی از اهداف پروژه ی جدید BLACKROOM به صنعت سرگرمی و دنیای بازی های کامپیوتری مرتبط است. اما باید به این نکته توجه داشت که تنها کاربرد BLACKROOM در انجام بازی های کامپیوتری نخواهد بود و این تکنولوژی جدید علاوه بر مصارف سرگرمی قرار است در مباحث جدی و بخش های کاربردی نیز مورد استفاده قرار گیرد. در واقع پروژه ی BLACKROOM قرار است در سه بخش کاملاً متفاوت و مجزا از یکدیگر در اختیار علاقه مندان قرار گیرد و کاربرد های بسیار گسترده ای داشته باشد. سه بخش مذکور عبارتند از کاربرد های خانگی ، کاربرد های تجاری و کاربرد های نظامی که هر کدام از آن ها در اختیار بخشی از متقاضیان این پروژه قرار خواهد گرفت. مسلماً کاربرد خانگی تکنولوژی BLACKROOM در امر اجرای محتوا های مختلف مربوط به اهداف سرگرم کننده نظیر اجرای بازی های کامپیوتری یا فیلم های سینمایی و مستند نمود خواهد یافت (تصور کنید که روزی بخواهید یک مستند راز بقا در رابطه با زندگی سراسر خون و خشونت کوسه ها یا شیر ها را توسط این تکنولوژی جدید در اتاق نشیمن خود مشاهده نمایید!). اما مسلماً کابردی ترین اهداف تکنولوژی BLACKROOM به کاربرد های تجاری آن مربوط می شود. به این ترتیب که کار آموزان مشاغل مهم و حساسی نظیر خلبانی ، پرستاری ، پزشکی ، حفاری و موارد مشابه، به کمک این تکنولوژی جدید خواهند توانست در محیطی کاملاً شبیه سازی شده (با تمامی جزییات مربوط به آن) به تمرین حرفه ای مشاغل خود پیش از انجام آزمون های عملی در محیطی کاملاً واقعی بپردازند. علاوه بر آن یکی دیگر از کاربرد های مهم تکنولوژی واقعیت مجازی در بخش نظامی خواهد بود که به موجب آن فعالان حوزه ی نظامی می توانند توسط این تکنولوژی نوین به شبیه سازی عملیات های نظامی مختلف بپردازند و به شکل بی خطر و کم دردسری آموزش کارآموزان تازه کار یا حتی تمرین سربازان کهنه کار را در دستو کار قرار دهند. به این ترتیب پروژه ی BLACKROOM کاربرد های فراوانی در حوزه های مختلف خواهد داشت و این احتمال وجود دارد که در صورت رسیدن به اهداف اصلی این پروژه، سازندگان BLACKROOM بتوانند به موفقیت های قابل توجهی در بخش توسعه ی تکنولوژی هولو گرافیک دست یابند. در این میان باید به این نکته هم اشاره کرد که تکنولوژی BLACKROOM ابتدا به منظور کاربرد های نظامی و تجاری در ماه های ابتدایی سال آینده ی میلادی در دسترس متقاضیان قرار خواهد گرفت و آن دسته از علاقه مندان به استفاده از این تکنولوژی در بخش کاربرد های خانگی باید یک سال دیگر هم برای ملاقات با نسخه ی عمومی BLACKROOM منتظر باقی بمانند. حال که به این بخش از مطلب خود رسیدیم، بد نیست نگاهی هم به مکانیزم کلی این تکنولوژی نوین و نوع عملکرد آن داشته باشیم.
کاربرد در صنعت، یکی از کاربرد های اصلی BLACKROOM خواهد بود
عملکرد تکنولوژی BLACKROOM بر پایه پردازش و به نمایش در آوردن پیکسل های هولو گرافیک بنا نهاده شده است. به این ترتیب که این تکنولوژی جدید از تعداد فراوانی واحد مجزا تشکیل شده است که هر کدام از آن ها شامل یک پرتو افکن قدرتمند سه بعدی برای پردازش ردیف یا ستونی از پیکسل های هولو گرافیک در کنار یک توزیع کننده ی بو در گستره ای وسیع و همچنین یک پرتو افکن حجمی برای به تصویر کشیدن نقاط تصادم و تلاقی تصاویر خروجی تشکیل شده اند. در واقع هر کدام از این واحد های مجزا بخشی از شبکه ی پردازشی موازی تکنولوژی BLACKROOM را تشکیل می دهند که هدف نهایی شان به تصویر کشیدن محتوای نهایی خروجی این پروژه (به همراه مواردی نظیر استشمام بو و لمس شبیه سازی شده ی اجسام) خواهد بود. علاوه بر آن در این تکنولوژی جدید قابلیت بهره گیری از هوش مصنوعی بسیار پیشرفته ای میسر خواهد بود که این امکان را در اختیار کاربران قرار می دهد تا به موجب ترکیب آن با قابلیت هایی نظیر امکان درگیر شدن حس بویایی و لامسه در محتوای تعاملی ارائه شده از سوی این تکنولوژی در کنار غرق شدن کامل کاربر در محیطی شبیه سازی شده و پویا، کاربران BLACKROOM تجربه ای نزدیک به واقعیت را از سر بگذرانند. تا این جای کار تمامی موارد مذکور به محتوا های از پیش طراحی شده برای تکنولوژی BLACKROOM اختصاص داشتند. اما بی شک جالب ترین و کنجکاوی برانگیز ترین کارایی این تکنولوژی جدید به امکانی باز می گردد که در آن ذهنیات کاربران در قالب محتوا های واقعی به تصویر کشیده خواهد شد. به این ترتیب که اعضای شرکت Hoxar اقدام به طراحی قابلیتی به نام تکنولوژی حافظه ی پیشگویانه برای پروژه ی BLACKROOM کرده اند که قادر است به بررسی حافظه ی کاربران BLACKROOM بپردازد و اطلاعات موجود در آن ها را به گونه ای غیر قابل پیش بینی شبیه سازی نماید. تکنیکی که در نوع خود بسیار جالب و اعجاب آور جلوه می کند و باید دید که در عمل تا چه میزان کارایی خواهد داشت (چه بسا در صورت کارایی مناسب این قابلیت، بتوان از آن در مبحث روان پزشکی استفاده های بسیار مناسبی صورت داد). به هر حال در حال حاضر چیزی نزدیک به 70 نفر که مهندسین نرم افزار و سخت افزار، طراحان فنی و هنری و حتی روان شناسان را شامل می شود به کار بر روی پروژه ی BLACKROOM اشتغال دارند و باید دید که سال آینده در هنگام رونمایی رسمی از این تکنولوژی جدید، BLACKROOM تا چه اندازه ای می تواند در عرصه های مختلفی که قصد تسخیر آن ها را دارد موفق عمل نماید و آیا این تکنولوژی خواهد توانست هدست های واقعیت مجازی را به طور کامل از میدان به در کند یا خیر. به هر حال می توان گفت که پروژه ی BLACKROOM حداقل بر روی کاغذ پروژه ی جالب و بسیار جاه طلبانه ای به نظر می رسد.
به این میگن تکنولوژی.
تا حالا فقط میتونستیم تو فیلمها چنین چیزی ببینیم.
دنبال چه چیزهای خارق العاده ایی هستند واقعا!
به شدت جالب و در عین حال جاه طلبانه به نظر میرسه! چیزهایی که گفتند انگار در زمانی خیلی جلوتر داره اتفاق میوفته. مثل شبیه ساز های مکالمه یی در فیلمای علمی تخیلی که کاراکتری رو سه بعدی شبیه سازی میکنه! (البته بخش کوچگی از این تکنولوژی)
فوق العاده پیچیده و عجیبه ( با توضیحات خوبتون جناب حسینی بهتر متوجه شدم ) واقعا جالبه چنین تکنولوژی و هنوز خیلی جا داره که این مطلب در آینده بیشتر مو شکافی بشه و بتونیم بهتر بفهمیم این چه اعجوبه ایه تا همین الانش هم همین چاپگرهای سه بعدی به اندازه کافی جالب و باور نکردنی هستند دیگه چه برسه به این و جالبتر اینکه سرعت پیشرفت تکنولوژی بصورت تصاعدی در حال حرکته و تا چند سال آینده اگر عمر باهامون یار باشه چیزهای میبینیم و میشنویم که حسابی انگشت به دهان میمونیم :-bd=smile
جناب حسینی بنده خیلی استفاده کردم تشکر ازتون و ممنون میشم این روند ادامه دار باشه:-bd