با رونق گرفتن بحث کراود فاندینگ در زمینه ی تامین بودجه ی لازم برای تولید پروژه های خلاقانه، بسیاری از استودیو های بازی سازی مستقل ترجیح دادند تا به جای این که برای کسب بودجه ی مورد نیاز به منظور تولید بازی های مد نظر خود دست به دامان شرکت های بزرگ بازی سازی شوند، آستین های شان را بالا زده و خود شخصاً به تامین هزینه های لازم برای ساخت این آثار از طریق مخاطبان اصلی این بازی ها اقدام نمایند. در این میان یکی از وب سایت های شناخته شده ی مبتنی بر بحث کراود فاندینگ که بسیاری از بازی سازان مستقل برای تامین بودجه ی مورد نیاز به منظور تولید آثار خود به آن مراجعه کرده و کمپین های مالی خود را در آن جا بر پا می سازند وب سایت کیک استارتر است که طی سال های اخیر شاهد رونق رفتن هر چه بیشتر آن در میان فعالان حاضر در عرصه ی بازی سازی بوده ایم. با این حال برخی از تازه ترین آمار موجود در دنیای بازی های کامپیوتری از کاهش میزان ارقام مالی جمع آوری شده برای تولید بازی های کامپیوتری جدید در وب سایت کیک استارتر طی ماه های اخیر خبر می دهد.
به تازگی یکی از موسسات کارشناسی فعال در زمینه ی تجزیه و تحلیل بازار بازی های کامپیوتری آنلاین به نام ICO Partners (که در کشور انگلستان به فعالیت مشغول است)، نتایج مربوط به پژوهش خود در زمینه ی جنبه های آماری پروژه های موجود در بخش بازی های کامپیوتری وب سایت کیک استارتر را منتشر ساخته است. بر اساس نتایج به دست آمده از این بررسی ارقام صرف شده از سوی علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری به منظور تامین مالی پروژه های مربوط به بخش بازی های کامپیوتری کیک استارتر چیزی نزدیک به 8.2 میلیون دلار در بازه ی زمانی شش ماه نخست از سال 2016 میلادی بوده است. و این در حالی است که هم در شش ماه نخست و هم در شش ماه دوم از سال گذشته (سال 2015 میلادی) رقم مذکور به بالا تر از 20 میلیون دلار بالغ شده بود (در شش ماه دوم سال 2015 میلادی این مبلغ اندکی بیش تر از شش ماه نخست آن بوده است). به این ترتیب میزان وجوه صرف شده به منظور تامین مالی پروژه های موجود در بخش بازی های کامپیوتری وب سایت کیک استارتر در شش ماه نخست از سال جاری میلادی کاهش قابل ملاحظه ای را نسبت به بازه ی مشابه (و حتی نا مشابه) از سال گذشته نشان می دهد.
در این میان یکی از دلایل کاهش یافتن رقم مذکور در شش ماه نخست از سال 2016 میلادی نسبت به شش ماه نخست و دوم از سال گذشته، کاهش تعداد بازی هایی بوده است که فرآیند طراحی و تولید آن ها توسط سازندگان این آثار بودجه ای بالا تر از 500 هزار دلار را طلب می کرده است. به عنوان مثال علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری در سال گذشته شاهد رقم خوردن کمپین کیک استارتر مربوط به تامین بودجه ی عناوین مهمی نظیر Shenmue 3 (با رقم 6 میلیون دلار) ، Bloodstained: Ritual of the Night (با رقم 5.5 میلیون دلار) ، BattleTech (با رقم 2.7 میلیون دلار) ، Divinity: Original Sin 2 (با رقم 2 میلیون دلار) ، The Bard’s Tale 4 (با رقم 1.5 میلیون دلار) ، Battle Chasers: Nightwar (با رقم 850 هزار دلار) و Friday the 13th (با رقم 820 هزار دلار) بودند. و این در حالی است که طی شش ماه نخست از سال جاری میلادی (سال 2016) کلان ترین کمپین کیک استارتر مربوط به تامین مالی یک بازی کامپیوتری جدید به کمپین بازی Battalion 1944 با رقم 450 هزار دلار اختصاص داشته است. از طرفی می توان ادعا کرد که اضافه شدن رقبایی نظیر فیگ نیز در این زمینه بی تاثیر به نظر نمی رسد. به عنوان مثال کارگردان شاخص و سر شناس حاضر در دنیای بازی های کامپیوتری یعنی تیم شیفر، چندی پیش کمپین مربوط به تامین مالی بودجه ی لازم برای ساخت پروژه ی جدید خود یعنی بازی Psychonauts 2 (که در نهایت با جمع آوری رقم 4 میلیون دلار به کار خود پایان داد) را به جای وب سایت کیک استارتر در وب سایت فیگ رقم زد. با این حال فارغ از وجود پروژه های بازی های کامپیوتری جدید کیک استارتر در سال گذشته ی میلادی با رقم بودجه ی کلان، باز هم در مجموع میزان وجوه صرف شده به منظور تامین مالی پروژه های بازی سازی این وب سایت در شش ماه نخست از سال 2016 میلادی، رقم کمتری را نسبت به شش ماه نخست و دوم از سال 2015 میلادی به نمایش می گذارد. ساعاتی دیگر و در بخش دوم این مطلب، به بررسی ادامه ی آمار و ارقام مربوط به پروژه های بازی سازی کیک استارتر در شش ماه نخست از سال جاری میلادی خواهیم پرداخت.
اگر پروژه ای برای کیک استارتر دارید و میخواهید توی سایت قرار بدید من در خدمت
… تلگرام
یکی پیشنهاد ساخت بازی ای جی ای رو اونجا ثبت کنه . مطمئنم 10 برابر دیگر بازی ها بودجه جمع میکنه.