در ادامه سری آموزش برنامه نویسی به زبان پایتون، از آنجا که با مفاهیم و مقدمات اولیه آشنا شده ایم و حالا باید به دنبال کاربردی تر کردن آموزش خود باشیم، به معرفی ابزارهای مورد نیاز برای شروع برنامه نویسی واقعی خواهیم پرداخت. در نتیجه بخش آموزشی امروز تنها به معرفی این اپلیکیشن ها اختصاص دارد.
اولین و مهم ترین چیزی که برای شروع برنامه نویسی در فضای رایانه به آن نیاز دارید خود پایتون است. برای دانلود بسته پایتون باید به وب سایت آن به نشانی www.python.org مراجعه کنید. در این سایت می توانید به مجموعه بسیار کاملی از فایل های آموزشی (به زبان انگلیسی)، انجمن های کاربری که در آن به مرور و بررسی مشکلات فراگیران پرداخته می شود، اخبار و اطلاعیه ها درباره پایتون و همچنین فایل های منتشر شده از این برنامه دسترسی داشته باشید.
در حال حاضر آخرین نسخه پایدار منتشر شده از پایتون برای ویندوز و رایانه های مک نسخه 3.7.1 است و البته نسخه اختصاصی برای کاربران لینوکس هم در همین وب سایت وجود دارد. برای دانلود نسخه 3.7.1 برای رایانه های ویندوزی می توانید از طریق لینک زیر اقدام کنید:
Latest Python 3 Release – Python 3.7.1
به جز پایتون به یک ادیتور یا ویرایشگر متنی هم نیاز خواهید داشت. هر چند ویرایشگرهای فوق العاده ساده ای مانند نوت پد در خود ویندوز وجود دارند اما ویرایشگرهای حرفه ای تری هم هستند که با برخی قابلیت های کوچک و کاربردی برنامه نویسی را ساده تر کرده و آن را از حالت خشک و خسته کننده خارج می کنند. این برنامه ها به تعداد بسیار زیاد در اینترنت وجود دارند اما پیشنهاد می کنیم از برنامه Atom که متن باز و رایگان است استفاده کنید. نسخه 1.32.0 این برنامه در وب سایت توسعه دهندگان آن به آدرس atom.io قابل دسترسی است.
نکته جالب درباره Atom اینکه دستورات پایتون توسط آن شناسایی شده و هر یک به رنگ مشخصی نمایش داده می شوند. این کار همیشه به برنامه نویسان کمک خواهد کرد دقت بیشتری روی خطوط کدی که تایپ می کنند داشته باشند. ضمن اینکه می توانید از طریق وب سایت توسعه دهنده به تم های رنگی متفاوتی که توسط کاربران ساخته و منتشر می شوند هم دسترسی داشته باشید و گزینه های دلخواه خود را بسته به سلیقه انتخاب کنید.
روز آینده و در بخش بعدی آموزش برنامه نویسی پایتون به صورت جدی تر به ارائه مثال ها خواهیم پرداخت و در اولین گام با توابع آشنا خواهیم شد.
ممنون از این مقاله کاربردی
ممنون از توجه شما. با نظرتون موافقم و از طرفی فکر میکنم همین بخش کامنت های مطالب آموزشی بهترین مکان برای یادگرفتن ایده های خارج از چهارچوب هست. شخصا فکر ترجیح میدم ساده ترین روش رو برای آموزش توضیح بدم ولی خواننده ای که پیگیر باشه با خوندن کامنت های تخصصی مثل چیزی که شما نوشتید میتونه ایده های بهتری هم بگیره و این بخش یه محلی برای پرسش و پاسخ بین خود خواننده ها بشه.
آناکوندا هم حتما توی برنامه هست و در آینده بیشتر بهش میپردازیم. درباره پیشنهاد بخش پایتون به صورت سربرگ هم حتما نظرتون رو به تیم فنی انتقال میدم که در صورت امکان برای انجامش برنامه ریزی کنن.
ممنون از همراهی و دقت نظری که دارید امیدوارم با همکاری همه پروژه کامل و کاربردی رو اجرا کنیم
ممنون محمد عزیز بابت شروع مقالات پایتون.
پیشنهادی دارم. با توجه به اهمیت این مجموعه آموزشی بهتره یه بخش پایتون به صورت سربرگ در صفحه اصلی قرار بگیره. هر بخشی هم اضافه میشه، لینک های آموزشی بخش های قبل با عنوان اونها تو اول بخش جدید قرار داده بشه که یه مجموعه آموزشی منظم به وجود بیاد تا هر وقت شخصی میخاد به بخش های قبلی مراجعه کنه راحتتر اینکار رو بکنه.
مطلب بعدی اینکه من پیشنهاد میکنم تمام editor های معروف رو معرفی کنید از جمله ipythone notebook که ظاهرا شده jupyter notebook و همچنین spyder. چون editor ساده ای مانند atom درسته خوبه اما ابزاری که editor های تخصصی پایتون در اختیار قرار میدن بهتره. مخصوصا کامپایل کد پایتون با atom فک کنم نمیشه انجام داد و حتما لازمه که محیطی مانند cmd تو ویندوز یا terminal تو لینوکس باز بشه تا این کار رو انجام بده.
ضمنا من اکیدا پیشنهاد میکنم که visual studio code که کاملا رایگان هست و به نظرم محیط خوبی برای برنامه نویسی پایتون هست روش مانور داده بشه.
در آخر اینکه بهتره نصب Anaconda رو هم قرار بدید چون هم محیط بسیار خوبی داره که تمام ادیتورها رو میشه توش داشت و هم اینکه کتابخونه های نظیر mkl و numpy و … رو هم به صورت پیش فرض نصب میکنه که دیگه نیازی نباشه بصورت پکیج های جداگانه بعد از نصب پایتون نصب بشن.