معمولاً همه ما عادت داریم که ساعتها زمان صرف تمیز کردن محیط خانه، شستن لباسها و ظروف کنیم، اما در عین حال وسایلی هستند که ما تمام مدت به استفاده از آنها مشغولیم، با این حال، نسبت به تمیز نگه داشتنشان بیتفاوت عمل میکنیم؛ وسایلی مانند گوشیهای هوشمند و لپتاپهایمان. در این مطلب قصد داریم روشهای تمیز کردن کیبورد لپتاپ را با شما به اشتراک بگذاریم. با ما همراه باشید.
تمیز کردن کیبورد لپتاپ
این موضوع برای وسائل دارای کیبورد میتواند حتی حیاتی باشد، چراکه گرد و خاک و غبار نشسته روی این قطعات در دراز مدت ممکن است باعث خرابی آنها خواهد شود. بنابراین بسیار بهتر است که به تمیز کردن آنها بپردازیم تا تعمیر کردن آنها.
کیبورد را سر و ته کرده و تکان دهید، به آرامی!
قبل از شروع هر کدام از روشهای عنوان شده در این مطلب، ابتدا باید از خاموش بودن لپتاپ خود و متصل نبودن آن به کابل برق اطمینان حاصل کنید. ذرات درشت میان کلیدهای کیبورد معمولاً با کشیدن دست بر روی آنها به قصد پاک کردن، بیشتر در بین کلیدها فرو میروند. از این رو بهتر است که هرگز در مرحله اول و پیش از تمیز کردن قطعات اقدام به تمیز کردن کیبورد با دست کشیدن روی آن نکنید.
برای خارج کردن این ذرات مزاحم از بین کلیدها کافیست تنها نمایشگر لپتاپ را در حالت باز قرار داده، سپس لپتاپ را بلند کرده و طور بچرخانید که کیبورد به سمت زمین قرار گرفته باشد. در این حالت از همان ابتدا، تعدادی از ذرات شروع به ریختن از روی کیبورد میکنند. برای خارج کردن ذرات مقاومتر که ممکن است لابهلای کلیدها پناه گرفته باشند، لازم است به آرامی لپتاپ را تکان داده و یا ضربات آرامی به آن وارد کنید.
توجه داشته باشید که تمام این حرکات باید با آهستگی و ملایمت انجام شود، چراکه شدت انجام این حرکات میتواند باعث بروز آسیبهای داخلی به لپتاپ شما شود.
راهکارهایی برای از بین بردن گرد و خاک
اگر برای مدتی از کیبورد استفاده نکنید، ممکن است گرد و خاک بر روی آن جا خوش کند. اگرچه حتی اگر از کیبوردتان استفاده هم کنید، در بعضی نقاط در نهایت گرد و غبار بر روی آن خواهد نشست. برای از بین بردن آنها چند روش مختلف وجود دارد. در راحتترین روش میتوانید با استفاده از یک برس نرم، به آرامی گرد و خاک و ذرات مزاحم را از روی کیبورد پاک کنید. اما باز هم باید یادآوری کنیم که وارد کردن فشار، ممکن است علاوهبر آسیب، غبار را بیشتر به زیر کلیدها انتقال دهد.
حتی میتوان از جارو شارژیهای کوچک هم برای این کار استفاده کرد. توجه داشته باشید که نیاز نیست تا قدرت جارو شارژی چندان بالا باشد، زیرا برای جمع کردن گرد و خاک نیروی زیادی نیاز نیست و از سویی ممکن است، قدرت مکندگی بالا در نهایت باعث شل شدن کلیدهای کیبورد شود.
تمیز کردن چربی و اثرات انگشت
حالا که گرد و غبار و ذرات اضافی را تا حد ممکن از روی کلیدها پاک کردید، نوبت به تمیز کردن آن ها از چربیها و اثر انگشت رسیده است. مانند دفعات قبلی، بهتر است این بار نیز از روشهای ساده و کارآمد استفاده کنید.
ابتدا میتوانید با استفاده از یک پارچه میکروفایبر به آرامی سطح کلیدها و کیبورد را از باقی مانده گرد و غبار بزداید. جهت تاثیر بیشتر میتوان از پارچه مرطوب نیز استفاده کرد. برای جلوگیری از آسیب به کیبورد مطمئن شوید که رطوبت پارچه به داخل کیبورد انتقال پیدا نمیکند. برای این کار کافیست پارچه مرطوب خود را به آرامی تنها روی سطح کلیدها بکشید و از فشار دادن آنها پرهیز کنیم.
جهت پاک کردن ذرات و آثار مقاومتر نیاز است تا به پاک کنندههایی مانند الکل روی بیاورید. معمولاً الکل قابل استفاده برای پاک کردن قطعات الکترونیکی از نوع ایزوپروپیل استفاده میشود. میتوانید با آغشته کردن پنبه به الکل مورد نظر و کشیدن آن روی سطح کیبورد و کلیدها به تمیز کردن آنها بپردازید. لازم است بار دیگر تاکید کنیم که به هیچ وجه نباید سطح کیبورد خود را آغشته به هیچگونه مایعاتی کنید، چرا که باعث آسیب جدی به این قطعات خواهد شد.
میکروبها را دور نگه دارید
یکی از درسهای بزرگی که ویروس کرونا به ما آموخته، تمیز نگه داشتن دستها و تمام سطوحی که با آنها در ارتباط هستیم است. از آنجایی که اکثر ما به طور مداوم با کیبوردهایمان در ارتباط هستیم، لازم است که این قطعات نیز با استفاده از روشهای کارآمد ضدعفونی شوند.
جهت تمیز کردن کیبورد لپتاپ و ضدعفونی کردن آن کافیست با استفاده از دستمالهای ضدعفونی کننده الکلی، سطح کیبورد و روی کلیدها را به آرامی پاک کنید. جا دارد دوباره یادآوری کنیم که نیاز به فشردن کلیدها و کیبورد جهت پاک کردن یا ضدعفونی کردن آنها نیست و به خاطر داشته باشید که باید به طور جد از اسپری کردن مواد ضدعفونی کننده روی کیبورد بپرهیزید، چراکه این امر میتواند باعث نفوذ رطوبت به داخل این قطعه و خراب شدن آن شود.
هرگز برای جدا کردن کلیدها تلاش نکنید
ممکن است بعضی از شما تا اینجای مطلب کنجکاو شده باشید که چرا صحبتی از جدا کردن کلیدهای کیبورد به میان نیامده است. این موضوع اگرچه برای کیبوردهای مکانیکی امری معقول و شدنی به نظر میرسد، اما برای کیبوردهای لپتاپ نشدنی و گاه خطرناک به حساب میآید.
اگر احساس میکنید که یکی از کلیدهای کیبوردتان گیر کرده، با پنبه آغشته به الکل ایزوپروپیل اطراف آن کلید را پاک کنید. اگر این روش جوابگو نبود ترجیحاً کیبورد خود را به متخصصین و تعمیرکاران مربوطه بسپارید. اگر کلیدی در کیبورد لپتاپ کار نمیکند، به احتمال خیلی زیاد یک ایراد نرمافزاری یا سختافزاری باعث این موضوع شده است و گرد و خاک و ذرات اضافی نمیتوانند باعث به وجود آمدن چنین مشکلی شوند.
دیدگاهتان را بنویسید