بدون شک شما هم گاهی اوقات احساس میکنید که نیاز است بعضی از برنامههای مزاحم نصب شده روی گوشی تلفن همراه خود را پاک کنید. در این مطلب با کمک آموزش نحوه حذف نفخ افزارها یاد میگیرید که چگونه این برنامههای مزاحم را بدون روت کردن از روی گوشیهای اندرویدی خود پاک کنید و تجربه کاربری روانتری داشته باشید. برای این کار آموزش ما را در ادامه دنبال کنید.
- آموزش نحوه دانلود اندروید 13 برای دستگاه های گوگل پیکسل
- آموزش فعال کردن Developer Options در گوشی گلکسی S22 سامسونگ
- آموزش نحوه نصب ADB و Fastboot روی رایانه شخصی
نفخ افزارها
«نفخ افزار» (Bloatware) اصطلاحی است که برای توصیف برنامههای از پیش نصب شده روی گوشیهای تلفن همراه در زمان خرید استفاده میشود. این دسته از نرم افزارها معمولا نسخههای آزمایشی با زمان-محدود یا نسخههای اولیه یک برنامه با حذف بعضی از امکانات آن هستند. حضور این نفخ افزارها یکی از بدترین مواردی است که یک کاربر تلفن همراه میتواند با آن روبرو شود. علیرغم این واقعیت که گوشیهای اندرویدی اکنون در مقایسه با وضعیت چند سال پیش خود با تعداد بسیار کمتری از این نفخ افزارها عرضه میشوند؛ اما، میبینیم که هنوز هم به طور کامل از بین نرفتهاند و در بیشتر موارد باعث مزاحمت هستند. اگر میپرسید که چگونه میتوان آنها را از روی گوشیهای اندرویدی حذف کرد، آموزش نحوه حذف نفخ افزارها را در ادامه دنبال کنید.
طی چند سال گذشته، سیستم عامل اندروید شاهد توسعه شخص ثالث قابل توجهی بوده که این امکان ایجاد ابزارهایی را فراهم کرده است که به شما اجازه میدهد بدون روت کردن گوشیهای خود از شر برنامههای مزاحم خلاص شوید. مطمئنا با کمک روت، کل فرآیند حذف نفخ افزارها از روی گوشی بسیار ساده است؛ اما، اگر نمیخواهید گوشی خود را روت کرده و گارانتی آن را باطل کنید، این روش مناسب شما است.
آموزش نحوه حذف نفخ افزارها بدون روت کردن گوشیهای اندرویدی
در این روش قصد داریم از ابزاری استفاده کنیم که میتواند به سادگی نفخ افزارها را از گوشی شما حذف کند. Universal Android Debloater یک ابزار عالی برای حذف نفخ افزارها از اندروید است. البته روشهای دیگری نیز برای این کار وجود دارند؛ اما، آنها شامل صدور دستورات از طریق ADB و حذف تک به تک برنامهها هستند که کمی زمانبر است. این ابزار به شما امکان میدهد که نفخ افزارها را به صورت دستهای حذف کنید. بنابراین، بدون هیچ مقدمهای مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله 1: در گوشی تلفن همراه اندرویدی خود، به برنامه «تنظیمات» (Settings) بروید.
مرحله 2: از منوی باز شده گزینه «درباره گوشی» (About Phone) را پیدا کنید.
مرحله 3: «اطلاعات نرم افزار» (Software Information) را باز کنید.
مرحله 4: در این مرحله باید روی گزینه «شماره ساخت» (Build Number) هفت بار ضربه بزنید تا پیامی مبنی بر این که اکنون یک توسعه دهنده هستید دریافت کنید.
مرحله 5: به برنامه تنظیمات برگردید و تا انتهای صفحه به پایین اسکرول کنید تا «گزینههای توسعه دهنده» (Developer Options) را پیدا کرده و آن را باز کنید.
مرحله 6: در این بخش به دنبال گزینه «اشکال زدایی USB» (USB Debugging) بگردید و آن را روشن کنید.
مرحله 7: مطمئن شوید که از قبل ADB را روی PC خود نصب کردهاید. اگر نه، میتوانید از این لینک ADB را روی سیستم خود نصب کنید.
مرحله 8: در ادامه به این لینک بروید و فایل uad_gui-windows.exe را دانلود کنید.
مرحله 9: پس از دانلود برنامه، آن را اجرا کرده و گوشی را وصل کنید. اگر گوشی شما برای این کار اجازه دسترسی میخواهد، به آن اجازه دهید.
مرحله 10: پس از آن لیستی از پکیجهایی را مشاهده میکنید که میتوانید حذف کنید. مواردی را که میخواهید حذف شوند انتخاب کرده و آنها را «حذف نصب» (Uninstall) کنید.
نکته مهم
همیشه توجه داشته باشید که حذف نصب برخی از برنامههای سیستمی از روی گوشی شما میتواند مشکلاتی برای رابط کاربری و نحوه کارکرد آن ایجاد کند. بنابراین قبل از حذف مطمئن شوید که یک نسخه پشتیبان از سیستم عامل خود تهیه کردهاید تا در صورت لزوم، همه چیز را به حالت قبلی خود برگردانید.
امیدواریم آموزش نحوه حذف نفخ افزارها برای شما مفید باشد و بتوانید به راحتی تجربه کاربری بهتری را روی گوشیهای اندرویدی خود داشته باشید.
نفخ افزار اصطلاح جالبی بود خانم میرزاخان عزیز 😀
ذهن آدم به کجاها که نمیره :))
😀 😀
چرت افزار که خیلی بهتره گوشی که عده نیست که باد داشته باشه !
اونم میشه.