برخی از گوشی های اندروید فایل های موقتی را برای چیزهایی مانند به روز رسانی OS در یک پارتیشن Cache ذخیره می کنند. ممکن است در سراسر وب آموزش پاک کردن System Cache را مشاهده کرده باشید اما سوال این است که آیا این کار ایده خوبی است؟ در ادامه توضیحاتی را در این زمینه در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.
System Cache چیست و چه چیزهایی در آن ذخیره می شود؟
اندروید از system Cache برای ذخیره فایل های بروزرسانی سیستم استفاده می کرد اما در نهایت از این روش فاصله گرفت و روش دیگری را برای ماجرا انتخاب کرد. به همین بسایری از گوشی های جدید و مدرن از System Cache بهره نمی برند. اگر شما دارای حافظه پنهانی سیستم یا همان System Cache هستید در واقع یک پارتیشن اولیه مجزا برای ذخیره سازی در اختیار دارید. اما به طور کلی System Cache بخشی از حافظه را اشغال می کند و اگر آن را پاک نکنیم برای دانلود فایل ها یا برنامه های مختلف دچار محدودیت خواهیم شد. از سوی دیگر System Cache داده هایی از برنامه های مختلف را ذخیره می کند. برای مثال برنامه اینستاگرام در داده ها و فایل هایی در حافظه کش دارد که برای سرعت اجرا و لود تصاویر قدیمی باز شده به کار می رود. در نتیجه امکان حذف حافظه کش برنامه ها نیز به صورت مجزا امکان پذیر خواهد بود.
آیا باید System Cache را پاک کنید؟
پاک کردن System Cache هیچ مشکلی ایجاد نمی کند اما به احتمال زیاد کمک زیادی هم نخواهد کرد. در واقع فایل هایی که در System Cache ذخیره می شوند، به دستگاه شما اجازه می دهند تا بدون نیاز به بازسازی دائمی، به اطلاعات رایج و باز شده دسترسی پیدا کند. اگر حافظه پنهان را پاک کنید، سیستم آن فایل های حذف شده را دوباره بارگذاری می کند. در نتیجه توصیه نمی کنیم که به طور مداوم و مرتب و بدون هیچ دلیلی System Cache را پاک کنید. در مواردی ممکن است که پاک کردن System Cache باعث خرابی فایل ها شود و مسائل را کمی پیچیده تر کند. اما به طور کلی اگر واقعا نیاز دارید تا این فضا را خالی کنید می توانید اینکار را انجام دهید و System Cache را به طور کامل پاک کنید.
نحوه پاک کردن System Cache در گوشی های اندروید
همانطور که ذکر شد، برخی از گوشی ها، پارتیشن حافظه پنهان سیستم (System Cache) را ندارند. اما گوشی هایی چون Samsung Galaxy، Google Pixel، گوشی های Oppo و سری Honor از قابلیت System Cache بهره می برند که احتمالا روش دسترسی به این قابلیت متفاوت خواهد بود. در ادامه نحوه پاک کردن System Cache را در اختیارتان قرار خواهیم داد.
- ابتدا باید دستگاه خود را در حالت بازیابی مجدد قرار دهید و برای اینکار باید دستگاه خود را خاموش کنید، سپس کلید پاور+ ولوم پایین را فشار دهید تا دستگاه روشن شود اما شاهد صفحه جدیدی خواهید بود. اگر این روش انجام نشد احتمالا دکمه ها در دستگاه شما متفاوت طراحی شده اند که در صورت لزوم می توانید با جستجو، روش های مختلف را تست کنید.
- در ادامه از شما خواسته می شود که رمز عبور را وارد کنید. اگر چنین است، رمز ورود قفل صفحه خود را وارد کنید تا وارد حالت بازیابی شود.
- سپس اگر قابلیت لمسی صفحه فعال است می توانید گزینه های مختلف را انتخاب کنید در غیر این صورت می توانید از کلید های ولوم بالا پایین و کلید پاور برای انتخاب گزینه های مختلف استفاده کنید. در اینجا باید به دنبال گزینه Wipe cache باشید و آن را انتخاب نمایید. اما توجه داشته باشید که با انتخاب این گزینه هیچ راه برگشتی وجود نخواهد داشت. در نهایت پس از انتخاب این گزینه و پس از تایید، باید چند ثانیه صبر کنید تا پارتیشن پاک شود.
در نهایت پس از اتمام کار، از گزینه راه اندازی مجدد در بازیابی برای برگشتن به سیستم عامل استفاده کنید و با کلیک بر روی ریبوت سیستم عامل خود را مجددا راه اندازی نمایید. خواهید دید که سیستم عامل شما مجددا به حالت عادی اجرا خواهد شد. امیدواریم که این توضیحات برای شما عزیزان کاربردی بوده باشد. شما عزیزان می توانید نظرات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید.
سلام ببخشید پاک کردن فایل های موقت برای یک یا چند بار چه عواقبی در بر دارد ؟