گوشی هوشمند خود را دست میگیرید و شروع میکنید یه ضبط یک ویدئو، ویرایش آن، خرید اینترنتی، بررسی علائم حیاتی و هزاران کار دیگر. انجام هریک از این فعالیتها نیازمند یادگیری مهارت های خاص و کسب منابع لازم برای انجام آن است. برای مثال برای ساخت یک فیلم نیاز به دوربین فیلمبردای، فیلم، فلش و دیگر تجهیزات برای ضبط و از آن گذشته نیاز به استخدام نیرو و ایجاد شرایط برای انتشار فیلم است. اما در حال حاضر تمام این مشکلات توسط تکنولوژی حل شده است و شما به کمک برنامه نویسان گوشی های هوشمند دیگر نیاز به یادگیری جزئیات پیچیده ندارید. تکنولوژی از جهتی ما را باهوشتر کرده است و از جهتی نه. فناوری به ما این توانایی را داده است که کارهای بیشتری را در حالی که درک کمتری از آن داریم انجام دهیم.
دانش تخصصی به ما این توانایی را میدهد که در برخی فعالیت ها به خوبی عمل کنیم. اما سرمایه گذاری در آموزش تخصصی هزینه های دیگری نظیر غذا و سرپناه را به همراه دارد. تخصص، مردم را برای راندمان بالاتر توانا میکند ولی نیازمند مصالحه با دیگران برای نیازهای اضافی است. با این تئوری همه سود میبرند. به عنوان مثال یکی از دلایلی که ایالت متحده در جنگ جهانی دوم پیروز شد این بود که به جای فرستادن مهندسان، دانشمندان و دیگر افراد متخصص به جنگ از آنها در حوزه تخصص خودشان در خانه استفاده کرد و آموزش دیدگان نظامی را به جنگ فرستاد. از فواید تکنولوژی که با مهارت های تخصصی انسانی ترکیب شده است ساخت ماشین آلاتی برای رفاه است. به عنوان مثال دستگاه اندازه گیری فشار خون بدون صرف زمان، منبع و حتی یادگیری مهارت برای رفاه مردم ساخته شده است. تولید انبوه از اینگونه تکنولوژی ها باعث تاثیرگذاری بیشتر آنها نیز خواهد بود. اگر به جای میلیون ها نفر، تنها هزاران نفر از گوشی های هوشمند، دستگاه های فشار خون و.. استفاده میکردند، تاثیرگذاری آنها به مراتب کمتر بود.
با تمامی این اوصاف اتکای بیش از حد بر تکنولوژی خطرناک است، اما چگونه میتوان از این دنیای وابستگی نجات یافت؟ غیرممکن است که ما بتوانیم به تنهایی و بدون وابستگی به دیگران ادامه دهیم، اما یادگیری بیشتر در مورد تکنولوژهای مورد استفاده، یادگیری مهارت های اولیه برای اصلاح و تعمیر آنها و یافتن افرادی که در مورد موضوعات خاص اطلاعات تخصصی بیشتری دارند میتواند به ما کمک کند. در این راه وسعت اطلاعات اینترنت نه تنها وابستگی ما را زیاد نمیکند، بلکه باعث کاهش آن نیز می شود. همچنین اندیشیدن در راستای اشتباه پیش رفتن مسائل، یک تمرین مفید در برنامه ریزی و کم کردن وسواس های نگران کننده است. در مجموع فناوری از ما فردی باهوش تر، تواناتر و خلاق تر میسازد. اما آیا از ما فردی عاقل تر هم می سازد؟
ما چه بخواهیم و یا نخواهیم با تکنولوژی همراه خواهیم شد و این همراهی به نظر من فایده های بسیاری خواهد داشت به دلیل آنکه اطلاعات با سرعت بیشتری پخش میشود و در دراز مدت باعث افزایش سطح فکری جامعه خواهد شد و ……
به نظرم با توجه به جوامع نتایجش مختلف. یعنی تکنولوژی مثل گوشی های هوشمند. تو کشوری مثل ایران باعث پس رفت میشه تا پیشرفت! دلیلشم کاملا واضح سر خودمون رو که نمیخوایم شیره بمالیم. ما فرهنگش رو نداریم و خیلی وقتها افراط و تفریط میکنیم
تقریبا 50%50 ست 😉
تقریبا 50%50 ست 😉
بنظرم خیلی خوبه و درسته مارو باهوش تر میکنه البته اگه خودمون بخوایم، البته هرچی به اندازش خوبه ولی تکنولوژی دیگه شده کل زندگی ما و نمیشه کاریش کرد