معماری Polaris برای نخستین بار در کارت گرافیک های سری AMD RX 400 مورد استفاده قرار گرفت؛ میان رده هایی که با RX 480 به اوج خود می رسیدند. سپس با فاصله یکسال، این شرکت کارت گرافیک های RX 500 را با معماری Refresh Polaris معرفی کرد که در بخش فرکانس، شاهد بهبودهایی بودیم. این کارت گرافیک ها همچنان با پرچمداری RX 580 در بازار حضور دارند.
چندی پیش، زمزمه های معرفی یک معماری بهبود یافته دیگر از Polaris به گوش می رسید؛ آیا AMD به دلیل نداشتن یک معماری گرافیکی، مدام در حال مانور بر روی معماری ستاره قطبی است؟ اشتباهی که اینتل با عدم ورود به دنیای 10 نانومتری، در آن گرفتار شده است؟ طی آخرین اخبار، کمپانی AMD قصد دارد تا با ارائه یک معماری جدید از ستاره قطبی، سیلیکونی با نام Polaris 30 را طراحی کرده و دست کم 3 کارت گرافیک را با تقلیل سیلیکونی، از آن بیرون بکشد!
سومین تلاش AMD در معماری Polaris با لیتوگرافی 12 نانومتری همراه خواهد بود. از آنجایی که با تکرار معماری ستاره قطبی در یک سیلیکون جدید (12nm FinFET Polaris GPU) روبرو هستیم، تنها تفاوت های اصلی در افزایش فرکانس هسته است. با توجه به عدم تغییر معماری، انتظار می رود تا شاهد افزایش نسبی در توان حرارتی (TDP) باشیم. کارت گرافیک های میانی Polaris برای نخستین بار با لیتوگرافی 16 نانومتری معرفی شده بودند. دور دوم با لیتوگرافی 14 نانومتری و اینک نیز لیتوگرافی 12 نانومتری را با همان معماری شاهد هستیم.
پاسکال هم همون مکسول بود که اورکلاک شده بود
اگه تو اسلاید های انویدیا برای RTX2080/TI بازی ها تو تنظیماتی تنظیم شده بودند که از پردازش های جدید استفاده میکردند که پاسکال نداره و تورینگ این ویژگی ها رو داره (پولاریس هم این ویژگی ها رو داشت (پولاریس معماری پیشرفته تری نسبت به پاسکال))
برای معماری جدید از AMD باید تا سال دیگه (تا PS5) برای NAVI.(امیدوارم معماری خوبی باشه که اونا رو به بازی برگردونه)
البته این سیاست قابل مقایسه با سیاست اینتل نیست .
در هر حال کاهش اندازه سیلیکون به 7nm پیشرفت چشمیگیری خواهد بود . حتی اگه معماری تغییر نکنه ، به راحتی با افزایش هسته های پردازشی قدرت مورد نیاز برای رقابت رو ایجاد کنه.
مشخصه که AMD توان رقابت با انویدیا حداقل در بخش Gaming رو نداره و همینطور داره درجا میزنه. ولی تراشه های اونها یک نقطه قوت داره که به نظرم اگر بیشتر رو اون بخش تمرکز بکنن همین الان بازار بسیار پر سودی در انتظار اونهاست. و اون هم بازار ماینینگ هست که در اون قسمت دست برتر رو تراشه های AMD داره. میتونه برای حداقل 2 سال تمام توانش رو بگذاره برای تولید کارت های ویژه ماینینگ تا بتونه سود خوبی به کمپانی وارد بکنه ( برای کار تحقیق و توسعه ) بعد از طریق اون سرمایه گرافیک هایی که واقعا توان رقابت در بخش GAMING رو داشته باشن روانه بازار بکنه. وگرنه همینطور بخواد پیش بره سهمش از بازار کارتهای ویژه بازی کمتر و کمتر میشه ضمن اینکه از اون طرف از حاکثر ظرفیت کسب درامد از بازار ماینینگ باز میمونه.
فکر کنم پولاریس نسل 1 و 2 با لیتوگرافی 14 نانو ساخته شدن نه 16 نانو
16 نانو برا پاسکال بود
واضحه اگه اینکار رو بکنه یعنی بودجه برا این بخش نداره
الان هم که رایزن اوج گرفته تمرکزش بیشتر تو اون بخشه