بازار خانه های هوشمند آنقدر وسیع و گسترده است که تحلیل گران معتقدند میلیارد ها دلار ارزش دارد.اما با وجود پیشرفت های در دسترس و شگرف در تکنولوژی،و با وجود غول های تجاری بزرگی که در این زمینه فعالیت می کنند، باز هم آن طور که باید و شاید این بازار به اندازه ای که تجارت جهانی از آن انتظار دارد پیشرفت نکرده.گرچه تعداد قابل توجهی از کمپانی ها با توجه به وجود صرفه اقتصادی بالا،وارد این بازار شده اند ،اما با گذشت چند سال از شروع فعالیت ها در این بازار هنوز هم فرمان روایی در این حوزه وجود ندارد.شاید بیشتر به خاطر وجود خطراتی باشد که در این حوزه وجود دارد و لازم است قبل از آن که بازار لوازم خانگی رو به جلو حرکت کند، این خطرات کنترل شوند. در کنار غول های بزرگ،اما این اپل و گوگل هستند که می خواهند با ورود به این حوزه،بر آن سلطنت کنند،ولی آیا در مسند سلطنت جای کافی برای هر دوی آنها وجود دارد؟با ما باشید با معرفی برخی از عواملی که بررسی می کند کدام یک از این دو شرکت شانس بیشتری برای پیروزی در این کارزار دارند.
لزوم رعایت استانداردهای کلی
در حال حاضر با وجود تعدادی از شرکت های تولید کننده لوازم خانگی هوشمند و خدمات در دسترس آنها هنوز هم نمی توان گفت که وجود آنها ،زندگی مصرف کنندگان خود را آسان تر کرده است؛یکی از مشکلات اصلی شاید استفاده این لوازم از پروتکل های شبکه ای متفاوت است که این موضوع بدان معنیست که خانه هوشمندی که به عنوان خانه متصل و یکپارچه شناخته می شود،در واقع به هیچ عنوان یکپارچه نیست و اجزای آن به مرکز کنترل یکسانی متصل نیستند؛حتی اگر شما آن ها را از تولید کننده یکسانی تهیه کرده باشید، باز هم این احتمال وجود دارد.
مصرف کنندگان و به طور کلی همه اجزای این بازار زمانی می توانند ادعا کنند که از آن سود می برند که بتوانند از یک پروتکل واحد برای کنترل محصولات استفاده کنند،درست شبیه آن چیزی که WiFi در رابطه با سیستم اتصال تلوزیون های هوشمند،تبلت ها و لپ تاپ ها انجام داد.در واقع مشکل کار اینجاست که برای یک کمپانی با محصولات متنوع بسیار مشکل خواهد بود که در همه محصولاتش با توجه به استفاده از سیستم های کنترل گر متفاوت در آنها،از یک پروتکل واحد برای همه محصولات خود استفاده کند.همچنین در دنیای تجارت،از نظر کمپانی ها مقرون به صرفه نیست که بر روی استفاده از عاملی خاص مانند پروتکل واحد سرمایه گذاری کنند چون این کار سود افزوده ای نسبت به رقبا برایشان ایجاد نمی کند.حال نقطه رقابت اپل و گوگل دقیقا در همین جاست؛این دو شرکت پروتکل های شبکه خاص خودشان را دارند و اگر پروتکل های هرکدام از این دو بتوانند سازگاری بیشتری با سایر محصولات ایجاد کنند،آنگاه محصولات آنها ارزش خرید بالاتری خواهد داشت و آنگاه می توانند ادعا کنند که از یک دیگر پیشی گرفته اند؛و از سوی دیگر هر شرکتی که در رقابت بین پروتکل ها مغلوب شود،محصولاتش به طور کامل از دور خارج خواهد شد.
چرا اپل؟ آیا سیستم های خانه های هوشمند از بلوتوث استفاده می کنند؟
پروتکل انتخابی اپل،استفاده از بلوتوث کم مصرف است که به طور واضحی به نظر می رسد انتخاب بهتری نسبت به رقیبش باشد.مورد اول میزان بالای شناخنه شدگی در میان مصرف کنندگان است.مصرف کنندگان علاوه بر این که با نام بلوتوث آشنایی بیشتری دارند،خیالشان از بابت آنکه این سامانه با محصولات بسیاری سازگار است،راحت است.مورد دوم میزان بالای سرمایه گذاری اپل است که این کار را با قرار دادن سیستم بلوتوث در همه محصولاتش انجام داده.این موضوع بدان معنیست که سازندگان لوازم خانگی و سیستم هوشمندسازی اپل می توانند به آسانی و با حداکثر کارایی،به محصولات اپل، مانند ایفون و ایپد متصل شوند و از طریق آنها کنترل گردند.مورد سوم این است که اپل به عنوان یک شرکت مادر،سرمایه گذاری وسیعی روی تشویق کمپانی های کوچک تر مانند سازندگان سخت افزار و سازندگان لوازم خانگی انجام داده که محصولات و خدماتی ارائه کنند که بتوانند در آینده بخشی از چشم انداز آینده اپل ،در بخش خانه های هوشمند باشند.با این کار ،اگر کمپانی های کوچک تر بتوانند در این مسیر موفق شوند کمک شایانی به مقبولیت برند اپل در بین مشتریان کرده و در نتیجه موجب افزایش ارزش این کمپانی خواهند شد و این نقطه ای خواهد بود که ارتش اپل را که بر پایه استفاده از بلوتوث بنا نهاده شده ،پیروز خواهد شد. روش اپل برای در دست گرفتن این بازار به طور خاصی هوشمندانه است چراکه ایفون به عنوان رابط بین سخت افزار و کاربر در خانه های هوشمند اپل،مصرف کننده را به طور نا خود آگاه به سمت استفاده از ابزار های هوشمند مانند روشنایی ،فقلها و تنظیم کننده های هوشمند سوق می دهد زیرا همه آنها توسط ایفون قابل کنترل خواهد بود.در واقع در سیستم اپلی ،کلید تمام اجزای هوشمند تحت پوشش در جیب شماست. کمپانی iDevice با محصول iGrill (که به امسال در CES رونمایی شد) و کمپانیSavant با ارائه محصولات سازگار با سیستم هوشمند اپل، دو شرکتی هستند که اثبات کرده اند که کار با اپل می تواندپلی به سوی موفقیت باشد.
چرا گوگل؟چرا سامانه Thread مورد استفاده گوگل می تواند بلوتوث اپلی را شکست دهد؟
درست است که سامانه بلوتوثی اپل مزایای بسیاری دارد، اما واضح است که تا کامل شدن مسیری طولانی را در پیش دارد و این مسیر برای رقیب دیرینه اپل نیز در جنگ پروتکل های شبکه به همین گونه است. گوگل با راه اندازی کارگروه های صنعتی که در همکاری با چندین کمپانی دیگر از جمله سامسونگ شکل گرفته، در حال کار بر روی سامانه ای به نام Thread است.حضور سامسونگ به نوعی خود بسیار حیاتی است؛ برعکس گوگل و حتی اپل، سامسونگ یک شرکت تولید کننده محصولات الکترونیکی با دامنه ای بسیار بسیار وسیع است که می توان انتظار داشت با حضور سامسونگ، لوازم بسیاری نظیر یخچال و ماشین های لباسشویی، در دنیای خانه های هوشمند از این سامانه استفاده کنند.اگر بخواهیم در مقایسه ای از صرفه های اقتصادی صرفه نظر کنیم، شاید بتوان گفت سامسونگ شرکتی ست که می تواند از نظر تکنولوژی اپل را در بازار گوشی های موبایل ، با رقابتی تنگاتنگ به چالش بکشد.و در سوی دیگر سامسونگ تنها شرکتی است که از نظر تعداد طرفداران می تواند به اپل نزدیک شود؛ اما با در نظر گرفتن میزان سود های اقتصادی به نظر نمی رسد سامسونگ به تنهایی قادر به ایجاد یک شاخه جداگانه در این بخش باشد.
گوگل با عرضه Nest گوشه ای از بازار خانه های هوشمند را در دست گرفته. سیستم گرمایش هوشمند nest ثابت کرده که محصولی کارآمد، آسان برای استفاده، و به صرفه اقتصادی بالاست که می تواند جلوی هزینه های بسیاری را بگیرد. و از سوی دیگر می توان گفت اولین دستگاهی است که مصرف کنندگان به راحتی از آن به عنوان پیشگام تکنولوژی خانه های خودکار یاد می کنند. با در نظر گرفتن این قضایا ، گوگل این پتانسیل را دارد که Nest Lab را در طیف وسیعی از لوازم خانگی استفاده کند.
چقدر می توان به پیشرفت و ترقی پروتکل های شبکه ی موجود امیدوار بود؟
همان طور که اشاره شد بهترین حالت برای مصرف کننده زمانی به وجود می آید که خبری از پروتکل های مختلف نباشد و به یک راهکار واحد رسیده باشیم. راه حل دیگر ایجاد سامانه ای هماهنگ کننده برای ایجاد راهکاری برای ایجاد ارتباط بین پروتکل های مختلف با هم است. طبق انتظارات، سامسونگ با ایجاد رابط SmartThings یکی از بهترین رابط ها را در این زمینه به تازگی عرضه کرده. عرضه این سامانه به این شرکت این امکان را می دهد که بدون اینکه روی سامانه ای خاص سرمایه گذاری قابل توجهی انجام دهد و یا به طور مستقیم به گوگل یا اپل وابسته شود، بتواند از رقابت در دنیای خانه های هوشمند عقب نماند.
با نبود یک سامانه استاندارد واحد برای تکنولوژی های مورد استفاده در صنعت خانه های هوشمند، موفقیت و دستیابی به هدفی قابل اتکا، یک مسیر طولانی است و با وجود این خلا ، نه کمپانی های تولید کننده و نه مصرف کنندگان خوشحال نخواهند بود. اگرچه هدف از ایجاد بازار خانه های هوشمند ایجاد یک زندگی راحت تر برای همه است اما در صورت نبود یک پروتکل واحد، این صنعت برای رسیدن به هدفی که برایش به وجود آمده، مسیر بسیار سختی خواهد داشت و وجود بلاتکلیفی در این زمینه از سویی می تواند باعث شود که کمپانی ها با دلسرد شدن از سوددهی این بازار، از آن خارج شده و این مسیر را نیمه کاره رها کنند.
ولی کدام یک از کمپانی های اپل یا گوگل می تواند برنده این کارزار باشد؟ در حال حاضر، اپل با استفاده از سامانه بلوتوث و رابط کاربری ایفون شرایط بهتری را در پیش دارد و موفقیت آن در گرو عرضه لوازم خانگی بهتر سازگار با پروتکل مورد استفاده خود است. ولی از سوی دیگر گوگل مسیر بهتری را حتی در بخش هایی که اپل امکان شکست خوردن در آنها را دارد در پیش گرفته. با در نظر گرفتن پیشرفت های انجام شده، تنها موردی که به طور قطع مشخص است، این است که به زودی شاهد انتشار خبر های جالبی در این زمینه خواهیم بود.
در نظرسنجی بهترین تلفن هوشمند سال 2015 به انتخاب کاربران وب سایت سخت افزار شرکت کنید! برای ثبت رای و آگاهی از روند اجرای مسابقه می توانید از صفحه ویژه این مسابقات دیدن کنید.
برای با خبر شدن از آخرین اطلاعات در زمینه تجهیزات الکترونیک، بازی ها و مطالب مختلف در زمینه تکنولوژی، کانال وب سایت سخت افزار در تلگرام را فراموش نکنید. اگر آخرین نسخه از این برنامه را روی موبایل یا رایانه نصب کرده اید تنها با کلیک کردن (یا تپ کردن) روی آدرسhttps://telegram.me/sakhtafzarmag می توانید در کانال ما عضو شوید. همچنین برای اطلاع از دقیق ترین مشخصات و قیمت های گوشی های هوشمند در بازار ایران می توانید به وب سایت کالای ما به نشانی https://kalamag.com مراجعه کنید.
یه جا یه نفر هم پیدا میشه پارسی را پاس بدارد یکی مثل این میاد و …………..
خودروهای خودران!!! بجای کلمه اتوماتیک خوب کلمه فارسی پیدا کردی.
یاد انیمیشن pinokio ۳۰۰۰ افتادم و خونه هوشمند ژپتو
چند سال قبل یه کلیپ دیدم یارو با آیفون 4 با سرعت 20 کیلومتر ماشینش رو از راه دور کنترل می کرد الان بحث خودروهای خودران مطرحه !!!!!!!!!
همه چی داره هوشمند میشه شاید یه روزی بشه با خانه های هوشمند صحبت کرد