اگر به دنبال یک ابرکامپیوتر شخصی AI هستید، انویدیا راهحلی برای شما دارد. ابرکامپیوتر شخصی AI انویدیا یکی از جذابترین محصولات تیم سبز به شمار میرود که یک کامپیوتر قدرتمند را به خانه کاربران میبرد. قدرت پردازشی و همچنین قیمت سرسامآور آن، از جمله نکات مهمی است که در CES 2025 جلب توجه کرد.
این شرکت سازنده تراشه در نمایشگاه CES اعلام کرد که در ماه مه از یک ابرکامپیوتر شخصی به نام “پروژه دیجیتر” رونمایی خواهد کرد. در قلب پروژه دیجیتر، تراشه جدید GB10 Grace Blackwell Superchip قرار دارد که توان پردازشی کافی برای اجرای مدلهای پیچیده AI را فراهم میکند و در عین حال به اندازهای کوچک است که روی یک میز قرار گیرد و از یک پریز برق استاندارد تغذیه کند (چنین قدرت پردازشی قبلاً به سیستمهای بزرگ و پرمصرف نیاز داشت). این سیستم به اندازه یک دسکتاپ قادر است مدلهای AI با حداکثر 200 میلیارد پارامتر را پردازش کرده و قیمت آن از 3000 دلار شروع میشود. طراحی این محصول شباهت زیادی به Mac Mini دارد.
جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، در بیانیهای گفت: هوش مصنوعی به بخشی اصلی از هر برنامه در هر صنعتی تبدیل خواهد شد. با پروژه دیجیتر، تراشه Grace Blackwell Superchip در دسترس میلیونها توسعهدهنده قرار میگیرد.
او افزود: قرار دادن یک ابرکامپیوتر AI روی میز هر دانشمند داده، محقق AI و دانشجو به آنها این فرصت را میدهد که در دنیای هوش مصنوعی فعالانه شرکت کرده و آن را شکل دهند.
دستاوردهای خارقالعاده تیم سبز همچنان ادامه دارد!
هر سیستم پروژه دیجیتر دارای 128 گیگابایت حافظه یکپارچه و همگن است (برای مقایسه، لپتاپهای معمولی ممکن است بین 16 تا 32 گیگابایت رم داشته باشند) و تا 4 ترابایت فضای ذخیرهسازی NVMe را ارائه میدهد. برای برنامههای پیچیدهتر، امکان اتصال دو سیستم پروژه دیجیتر به یکدیگر وجود دارد تا بتوانند مدلهایی با حداکثر 405 میلیارد پارامتر را پردازش کنند (مدل پیشرفته متا، لاما 3.1، نیز دارای 405 میلیارد پارامتر است).
تراشه GB10 قادر است تا 1 پتافلاپ عملکرد AI را فراهم کند، به این معنی که میتواند 1 کوادریلیون محاسبه AI را در هر ثانیه انجام دهد، با دقت FP4 (که به انجام سریعتر محاسبات با استفاده از تقریبات کمک میکند). این سیستم از هستههای CUDA نسل جدید انویدیا و هستههای Tensor نسل پنجم استفاده میکند که از طریق NVLink-C2C به یک CPU گریس متصل است که شامل 20 هسته کممصرف مبتنی بر معماری Arm است. مدیاتک، که در زمینه طراحی تراشههای مبتنی بر Arm شناخته میشود، در توسعه تراشه GB10 مشارکت داشته تا کارایی و عملکرد آن بهینه شود.
کاربران به کتابخانه نرمافزاری AI انویدیا دسترسی خواهند داشت که شامل کیتهای توسعه، ابزارهای ارکستراسیون و مدلهای از پیش آموزشدیده موجود در کاتالوگ Nvidia NGC است. این سیستم با سیستمعامل Nvidia DGX مبتنی بر لینوکس اجرا میشود و از فریمورکهای محبوبی مانند PyTorch، پایتون و Jupyter notebooks پشتیبانی میکند. توسعهدهندگان میتوانند مدلها را با استفاده از فریمورک Nvidia NeMo بهینه کنند و فرآیندهای علمی داده را با استفاده از کتابخانههای Nvidia RAPIDS تسریع بخشند.
کاربران قادر خواهند بود مدلهای AI خود را بهطور محلی بر روی پروژه دیجیتر توسعه داده و آزمایش کنند و سپس آنها را به خدمات ابری یا زیرساختهای مراکز داده منتقل کنند، در حالی که از همان معماری Grace Blackwell و پلتفرم نرمافزاری Nvidia AI Enterprise استفاده میکنند.
انویدیا دستگاههای مشابهی را با همین شیوه دسترسی معرفی کرده است. در ماه دسامبر، نسخه 249 دلاری کامپیوتر Jetson خود را برای برنامههای AI، ویژه علاقهمندان و استارتاپها، با نام Jetson Orin Nano Super ارائه داد که این دستگاه میتواند مدلهایی با حداکثر 8 میلیارد پارامتر را پردازش کند.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید