پردازنده های 7 نانومتری AMD EPYC هنوز نیامده خبر ساز شده اند! مرکز فنلاندی Finnish IT Center for Science، به اختصار CSC، اعلام کرده است که با چند مرحله خرید و دریافت CPUهای EPYC از شرکت AMD که با کد Rome در طول 1 سال و نیم، یک ابر کامپیوتر حیرت انگیز را راه اندازی خواهد کرد.
مرکز CSC اعلام کرده است که این ابر کامپیوتر فوق قدرتمند در 2 فاز به بهره برداری می رسد. فاز نخست، از پردازنده های Intel Cascade Lake Xeon استفاده می کند که رقیب کلاس سرور EPYCها هستند. کامپیوتر نخست با نام BullSequana X400 که از پردازنده های اینتل استفاده می کند، توسط سامانه های تهویه بادی خنک می گردد. این ابر کامپیوتر توسط بستر Mellanox HDR InfiniBand راه اندازی شده و پیشبینی می گردد که توان عملیات مستقیم آن به 2 پتافلاپ برسد.
هر گره دارای 96 گیگابایت الی 1.5 ترابایت حافظه رم (RAM) را به همراه خواهد داشت و احتمالا با 4.9 پتابایت حافظه رم روبرو هستیم. افزون بر آن، مرکز CSC یک فاز مجزا را راه اندازی خواهد کرد که از 320 شتاب دهنده NVIDIA V100 NVLinked بهره برده و به منظور پردازش های هوش مصنوعی (AI) از آن استفاده خواهد شد. انتظار می رود که این فاز نیز به توان عملیاتی 2.5 پتافلاپ دست یابد. فاز اول به همراه شتاب دهنده های گرافیکی NVIDIA، تا تابستان سال 2019 راه اندازی خواهند شد.
و اما ابر کامپیوتر دوم نیز با نام BullSequana XH2000، در بهار سال 2020 راه اندازی خواهد شد؛ ابر کامپیوتر BullSequana XH2000 با استفاده از پردازنده های AMD EPYC در لیتوگرافی 7 نانومتری راه اندازی شده و از خنک کننده های مایع برای تهویه آن استفاده می گردد. این ابر کامپیوتر از 200 هزار هسته EPYC تشکیل شده و یک غول به تمام معنی است! تعداد 3125 پردازنده 64 هسته ای EPYC برای این منظور خریدارای شده و هر گره در این ابر کامپیوتر دارای 256 گیگابایت حافظه رم خواهد بود. پیشبینی ها برای توان عملیاتی XH2000 نیز 8 پتابایت است.
در مورد تنها چیزی که بحث نشد در باره اون، همین سوپرکامپیوتر بل سکوانا بود:جزئیات فنی،چرایی استفاده از اپیک،مقایسه با سوپرکامپیوترهای برتر حال حاظر دنیا و …؛ چرا توی سایت هایی این چنین از بحث و تبادل آراء تخصصی و بدون جانبداری و مرتبط و همینطور پرسش و پاسخ فراری اند و یا اصلا کامنتی گزاشته نمیشه یا اگه میشه غیر مرتبطه، یا سنگ یه برند و کمپانی خاصی رو به سینه زدن یا بحث ها و نظرات در باره عدم توانایی خرید محصولات تکنولوژیک(که البته همه درگیرش هستن و بحث و نظر در مورد قیمت ها چیز زیادی رو عوض نمیکنه!) شده ؟؟!! /-) این جا یه سایت تکنولوژیک و دانش محوره ناسلامتی:l
اتفاقا یکی از اصلی ترین مشکل جامعه ما عوام گرایی هست که هرکی خودش رو صاحب فضل میدنه
نتیجه 40 ساله دخالت بی تدبیر توی منطقه رو مردم بدبخت دادن ومیدن ..
مشکلی نیست. آیندگان خواهند دید که چه اتفاقی میفته. البته که هر کس ممکنه اشتباه بکنه و اشتباه تحلیل کنه. ولی چیزی که مشخصه اینکه این رویکرد در تعامل با جهان پاسخگو نیست. ما که اینجا کاره ای نیستیم. ولی کسانی که سرنوشت ملتها دستشون هست اونها باید راه درست رو از اشتباه تشخیص بدن و اگه اشتباه میکنن درست کنن. امیدوارم که کسی که اشتباه میکنه من باشم چون اشتباه من تاثیری نداره تو زندگی مردم.
پاینده باشید
خواهش میکنم. والا باید کمی مسایل رو با دید بازتری بررسی کرد. هر دو طرف رو میگم. نه آمریکا مدینه فاضله هست و کسانی که دلخوش کردن به آمریکا رو باید بهشون تلنگور زد و هم اینکه این دیدگاه رو که آمریکا داره جهان رو میخوره رو کمی به تامل واداشت.
نه عراق تجریه شد نه سوریه نه افغانستان. با تحلیل من تجزیه در این منطقه به ضرر آمریکاست. دلایلم رو هم گفتم. نظر مخالفتون هم محترمه.
متاسفانه شما بحث رو خیلی گسترده تر کردید که هر کدوم از اونها نیاز به توضیح بسیاری داره و هم از عهده نه تنها من بلکه تحلیلگران برجسته خارجه که اینهمه مسایل رو به دقت و درستی تحلیل کنن. برای همین خلاصه میخوام چند نکته رو که مهمتره بگم:پ
– در سیاست و روابط بین الملل هیچ دوستی و دشمنی وجود نداره و فقط رقابت بر سر منافع هست. در گذشته تضاد در منافع بین دول محتلف باعث ایجاد جنگهای بزرگ میشد ولی بشر معاصر دربافت که میشه با تعامل تضادها رو به منافع مشترک تبدیل کرد. اساس شکل گیری سازمانهای بین المللی در قرن 20ام هم همینه. منتهی قرار نیست که همه چی گل و بلبل بشه و حتی پیشرفته ترین کشورها دچار اشتباه در سیاست گذاری های داخلی و خارجی نشن. مهم اینکه مشکلات تا جایی که میتونه به حداقل برسه. هزینه جنگهای کلاسیک به شدت بالاست که حتی کشوری مانند آمریکا هم دیگه نمیتونه مثل گذشته وارد درگیریهای نظامی مدت دار بشه.
-منافع آمریکا و چین بسیار باهم گره دارند و در افق چند ده ساله بسیار بعیده تنش حادی بین دو کشور باشه. چین به پیشرفت خودش ادامه خواهد داد ولی مشکلات اقتصادی داخلی در چین فعلا زیاده و جمعیت بالای اون خیلی اجازه مانور رو بهش نمیده وگرنه آمریکا نمیتونه جلوی پیشرفت داخلی چین رو بگیره.
-قرار نیست آمریکا کشور خیرخواه جهان باشه. من خودم انتقادات شدیدی به سیاستهای گذشته و حال آمریکا دارم. ولی نه آمریکا اون کشوری هست که در داخل ایران به تصویر کشیدن که دایما در حال توطئه گریه نه اینکه ما اگه بخاییم پیشرفت کنیم مشکلمون آمریکا هست. آمریکا نه میتونه نه اینکه میخواد سیاستهای کشورهای مختلف رو تعیین کنه. آمریکا هم مثل هر کشوری دنبال منافعش هست، قدرت اقتصادی بزرگی داره که میتونه در سیاستهای دنیا تاثیرگذار باشه. حالا این انتخاب کشورها هست که از ظرفیت عظیم اقتصادی آمریکا استفاده کنند تا به پیشرفت کشور و مردمشون کمک کنن یا راه مخاصمه رو در پیش بگیرن. آمریکا میتونه یه کاتالیزور در حل مشکلات یا ویروس خطرناک باشه بستگی داره با چه زاویه ای بهش نگاه کنی و باهاش برخورد کنی. ولی درنهایت این توان و خواست خود کشورهاست که در چه شرایطی باشند. شما کمی در مورد کشورهای مختلف تامل کنی میبینی حتی چین که بنیان های ایدولوژیکی کاملا متضادی با آمریکا داره الان بزرگترین شریک تجاریش آمریکا هست و تعامل سازنده با آمریکا تونسته به اقتصاد این کشور کمک زیادی بکنه.
– ببینید آمریکا ابرقدرت هست. بیش از اینکه ابرقدرت نظامی باشه ابرقدرت اقتصادی هست. بیش از 60 درصد مراودات پولی و بانکی با دلار هست، برگترین اقتصاد جهان، بزرگنرین وارد کننده جهان، بزرگترین مراکز علمی جهان و و و. این لیست رو میشه تا صفخات ادامه داد. منافع آمریکا تو کل دنیا پراکنده هست، چون آمریکا به ظاهر یک کشوره ولی هم دنیا رو در خودش جا داده و هم تاثیرگذارترین کشور در دنیا هست. تا قبل از فروپاشی شوروی، جهان دوقطبی بود و بسط نفوذ شوروی از آسیای شرقی بود تا آمریکای جنوبی چه به صورت سیاسی و چه به صورت اقتصادی. بعد از شکست کمونیسم درسته دیگه نفوذ قبلی وجود نداره ولی هنوزم اندیشه کمونیسم وجود داره. جبهه کمونیسم الان با قدرت کمتر در اختیار چین و روسیه هست. ولی هیچ کدوم نمیتونن و قدرت اقتصادی آمریکا رو ندارند که نفوذ خودشون رو گسترش بدن البته فعلا. آینده رو کسی نمیتونه پیشگویی کنه.
در معادلات اقتصادی دنیا ایران عددی به حساب نمیاد. کشوری در سایز ایران و با منایع انسانی و طبیعی ایران در یه حالت نرمال دستکم باید حداقل 1000 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی داشته باشه نه 420 میلیارد. تازه خیلی از این تولید وابسته به نفت و گاز هست. ترکیه حدود دوبرابر این رقم تولید داره. مراودات سیاسی و اقتصادی هم که بماند. روابط بین کشورها مانند روابط بین انسانهاست. اقتصاد قویتری داشته باشی میتونی حرف بیشتری برای زدن داشته باشی.
– هیچ منطقی نه به آمریکا نه به ایران اجازه دخالت نظامی و سیاسی در امور بقیه کشورها میده. نمیخوام خیلی وارد این مساله بشم ولی فقط اینو میگم که اگه کشوری حوزه فعالیتش رو میخاد از مرزهای کشوروش به صورت دخالت مستقیم فراتر ببره باید اولویت اولش رو توسعه داخلی قرار بده. وگرنه با مشکلات عدیده ای روبرو میشه. نفت و گاز رو از ایران بگیرن با کله میخوره زمین.
– درخصوص انرژی هسته ای. من اتفاقا موافق داشتن و استفاده صلاح آمیز از انرژی هسته ای در ایران هستم. منتهی شرط داره برادر من. من یه نمونه کوچک میگم: تاسیسات انتقال برق در کشور ما بسیار فرسوده و از رده خارجه. همین باعث کلی اتلاف انرژی میشه. چون هیچ سرمایه گذاری خاصی برای بروز کردن تو این زمینه نشده. راههای ایران نیاز به سرمایه گذاری هنگفت برای توسعه داره. خطوط قطار در کشور ما بسیار کم ظرفیت نسبت به مساحت کشوره. محیط زیست ما نیار به بودجه های هنگفت داره. صنایع نفت و گاز ما همینطور. دولت الکترونیک نیاز به سرمایه گذاری زیاد جهت مدرن کردن داره. خودروسازی ما ضرر زدن به همه چی هست و کلا باید بروز بشه تا هم مصرف سوخت کم بشه هم آلودگی و هم جان انسان ها حفظ بشه. مثال ها زیاده که نیاز به تامین منابع مالی فراوان داره شاید صدها میلیارد دلار کشور ما نیاز به سرمایه گذاری داره تا تحولات روبه جلویی اتفاق بیفته و این سرمایه گذاریهای اشتغال هم به دنبال داره. اگه میخواییم کشور فدرتمندی باشیم اگه میخواییم تاثیر گذار باشیم اول باید داخلمون رو بسازیم و در جهت ساخت داخل شاید کل دانش هسته ای و استفاده از اون در مقابل سایر الویتها گم بشه. این نگاه غیرایدولوژیک هست. حالا اگه ایدولوژیک نگاه کنیم، هم و غم رو میزاریم برای توسعه انرژی هسته ای و بسیاری از چیزهای دیگه رو فدای اون میکنیم تا در مقابل آمریکا بتونیم قدرتی به دست بیاریم که باهاش سر میز مذاکره امتیازات بیشتری بگیریم.
-منظور من از کشور نفتی و پیشرفته نروژ بود. حتی اگه عربها رو در نظر بگیریم اینکه آمریکا بگه 2 هفته ما نباشیم اونا نابود میشن هم حرف بیخودیه. حرف زیاد زده میشه ولی عمل مهمه.
از روی یک نظر من رو شناختی احسنتم
نظر من تازه منشر شد برو بخون بعد ببین چه چیزی تحویل ملت که اینجا کلا 100 نفر هم نمیشم دادم
مشکل امثال شما اینه فکر میکنید هر کی بگه این اشکال داره حتما صبح تا شب ساندیس میخوره وگرنه اینو که نمیگه
بخاطر یه موضوع چشماتونو رو خیلی از حقایق میبندین یا انکار میکنید
این شعر خیلی به من کمک کرده شاید به شما هم کمک کنه البته این شعر جهت اطلاع نه خطاب بخاطر مضمونش میگم
از پی رد و قبول عامه، خود را خر مساز
ز آنکه نبود کار عامی جز خری یا خرخری
گاو را باور کنند اندر خدایی عامیان
نوح را باور ندارند از پی پیغمبری
میدونی مشکل امثال شما چیه
اینه که عقب موندگی کشور مارو با چشما تون می بینین ولی روی حرفاتون هستین 40 سال این حرفارو تحویل ملت دادین چه پیشرفتی کردیم
این جا نمی شه همه ای حرفارو زد
کاش موارد حسرت همین فرمول 1 بود! موارد زیادی هست که اقتصاد و زندگی مردم رو آسمون تا زمین میتونست تغییر بده.
فرزاد جان من جواب تمام مواردی که مطرح کردی دادم منتها منتشر نشد با اون که هیج مورد خلاف قوانینی درش نبود فقط بدون داری اشتباه فکر میکنی
در مورد آخری (ویتنام) که من خیلی حسودیم میشه بهشون چون تا 2020 اون ها هم پیست فرمول یک دارن و میتونن مسابقات فرمول یک رو از نزدیک ببینند.:-L:-L
اقا لذت بردم از حرفاتون برای شما باید ایستاده دست زد همه ای حرفای که تو ذهنم بود گفتین
زنده
متاسفانه ملته ما تحت شدید ترین عملیات شستشوی مغزی وکنترل افکار هستند
لزوما جنگ باعث گرانی نفت نمیشه اگر دونه به دونه تجزیه کنن
بله پناهجویان به سمت اروپا میرن و ترامپ علنا گفت اروپا در تجارت دشمن ماست
گفتین علم و پیشرفت انحصار نداره پس چرا امریکا با چین اینکارو میکنه
آیا چین یا ایران دلیلی برای حمله به دیگر کشورها دارن نه ندارن ولی امریکا داره چون میدونه اگر چین متوقف نشه امریکا چند سال اینده دیگه قدرت اول اقتصادی نیست
مثلا شرکت هواوی در امریکا به فروش زیادی رسید و طی یکسال گذشته راه مختلفی رو برای ضربه زدن به هواوی و zte در پیش گرفتن اخرش بهانه نقض تحریم ایران در سال 2007 اگر اشتباه نکنم
و میگفتن 5g داره جاسوسی میکنه به چندین کشور گفت نخرین چرا چون تونسته به 5g دست پیدا کنه اما مثلا در یکی از شهر هلند 5g تست کردن کلی پرنده مرده یا سال گذشته تو سوییس گاو ها خودشون رو مینداختن تو دریاچه که نشون میده هنوز به طور کامل به فناوری 5g دست پیدا نکردن و نمیخوان چین سود ببره و پیشرفت کنه
و گفتین کشور های که نفت دارن وپیشرفته هستند منظورتون اینه منافع امریکا رو تامین میکنن پیشرفت میکنن اما اخیرا میگن ظرف 2 هفته اگر کمک امریکا نباشه نابود میشن
باید قبول کنیم امریکا کشور خیرخواه جهان نیست و برای رضای خدا موش نمیگیره
فقط به عملیات های سیاه سازمان سیا نگاه کنید یا اخیرا گفته شده امریکا در 200 سال گذشته در جنگ بوده
همون منطقی که به امریکا اجازه میده در کشورهای منطقه دخالت نظامی کنه به ایران هم اجازه میده
بله طالبان برای نفوذ شوروی شکل گرفت و شد بهونه امریکا برای حضور نظامی در منطقه و نزدیک روسیه و ایران
همچنان طالبان هست و ادم میکشه و پولشون از کجا میاد نمیدونم
ایجاد داعش بخاطر نابود کردن عراق توسط امریکا به بهانه دروغیت سلاح های شیمیایی بود هر چند صدام بر علیه ما ازشون استفاده کرد بعد اخرش بعد مرگ هزاران انسان ونابودی زیر ساخت های عراق گفتن اشتباه کردیم اما داعش که توسط ابوبکر بغدادی که قبلا عضو طالبان بوده و 4 سال در زندان بوکا تحت نظارت امریکا بوده شکل گرفت حالا زندانی بوده یا اموزش نظامی میدیده نمیدونم یه حدس و چجوری تونست انقدر منسجم و و با سلاح های پیشرفته و تاکتیک های جدید عمل کنه نمیدونم
اما سیاست امریکا بله ارزون نگه داشتن نفت به هر قمیتی رو و مقابله با روسیه رو تاکید میکنم . مخالف کردن با کردها ایا اقدامی هم انجام دادن؟؟؟؟؟
مثلا اگر میشد اخرش نمی گفتن به احترام دموکراسی ما کردستان رو به رسمیت میشناسیم
ایا انرژی هسته ای یکی از راه های پیشرفت نیست حتی از نگاه غیر ایدئولوژیک
جمعیت ایران ظرف 40 سال بیش از دو برابر شده از مهم تریم مشکلات اقتصادی هست چون توان ایجاد اشتغال وجود نداره
بله این حرف های خیلی قشنگی که فقط به کشورهای مخالف امریکا گفته میشه مثلا 1400 سال پیش به یهودی ها حمله شد و تحت حکومت اعراب در اومدن ولی الان بهشون حمله میشه به بهانه بازگشت به خانه 🙂 جالبه نه! اونا نباید کدورت ها بزارن کنار 🙂
در اخر از نظرت ممنونم چون بدون توهین بود تشکر
“دوست عزیز امریکا در حال تجزیه کشورهای منطقه به کشورهای کوچکتر تا جنگ قومی و مذهبی شدت بگیره کشور ها کوچکتر و جنگ بیشتر و فروش سلاح بیشتر و از همه مهمتر عقب موندگی بیشتر و اصل ماجرا نفت ارزانتر “
این عبارات تناقض های فراوانی داره:
– در صورت بی ثباتی کشورهای منطقه و هرج و مرج تولید نفت به شدت آسیب میبینه که نتیجه اون افزایش شدید قیمت نفت هست.
– در صورت از بین رفتن دولتهای مرکزی و ایجاد منطقه های خودمختار کوچک منابع مالی این مناطق بسیار محدود خواهد شد و در نتیجه فروش سلاح و درآمدزایی از این راه بسیار کمتر خواهد بود.
– در صورت بروز جنگ های داخلی و تجزیه، خیل عظیم پناهجویان در کشورهای اروپایی راه میفته که نتیجه اون ضربه شدید به اقتصاد و امنیت جهانی هست. همین الان دو کشور سوریه و عراق در جنگ های داخلی میلیونها پناهجو داشتن. حالا حساب کنید کشوری با جمعیت ایران و عربستان و ترکیه بهش اضافه بشه چه عواقب خطرناکی به دنبال خواهد داشت که منافع آمریکا رو هم در منطقه و هم در جهان تهدید خواهد کرد.
-عقب موندگی بیشتر؟ انگار شما دارید تو دنیای ایزوله ای زندگی میکنید. مگه علم و پیشرفت انحصار داره؟ یا شما توان کاری رو داری یا نداری. اگه نداری میری دنبالش که به دست بیاری. کسی مگه میتونه جلوتو بگیره. اگه میری و نمیتونی به دست بیاری دیگه این تقصیر آمریکا نیست و نشان دهنده ظرفبت شماست. الان 99% کشورها با آمریکا مراوده تجاری و سیاسی دارند و اغلبشون کشورهای پیشرفته ای هستند. کاری هم به کار بقیه ندارند و در صلح و صفا دارند زندگی میکنن. برخی هاشون نفت هم دارند اتفاقا. اتفاقا همونها جز بهترین کشورها برای زندگی هستند. آیا آمریکا رو قلقلک میدن اینا؟ آیا صب تا شب آمریکا در جهت براندازی دولتهاشون نقشه میریزه؟
حمایت آمریکا از طالبان در راستای سیاستهای مبارزه با کمونیسم و ارتش سرخ شوروی در افغانستان توسط آمریکا پیاده شد.
در مورد داعش ریشه ای نگاه کنید داعش در عراق به خاطر تبیعض های قومی و مذهبی در دولت نوری مالکی شکل گرفت. با خروج آمریکایی ها از عراق اینها تونستن در عراق پیشروی کنند و بعدها تونستن بعد از شکست در عراق از فرصت جنگهای داخلی در سوریه استفاده کنند و بسیاری از شهرهای سوریه رو کنترل کنند. حمایت های مالی و تسلیهاتی از این گروهها عمدتا توسط عربستان صورت گرفت.
سیاست آمریکا در منطقه خاورمیانه بر دو جهت استواره، جلوگیری از افزایش بهای نفت، مقابله با روسیه که این کشورها رو به سمت خودش جلب نکنه یا اینکه توازن قوا رو در این منطقه برقرار کنه (به جز ایران، بقیه کشورها هم با روسیه و هم با آمریکا رابطه خوبی دارند). در راستای این سیاستها تجزیه کردن کشورها به هیچ وجه برای آمریکا سودمند نیست. حتی در جریان همه پرسی کردها در عراق آمریکا عملا و علنا با جدایی کردستان از عراق مخالفت کرد.
کسی که سرطان بدخیم داره وقتی بره و چشمش رو با لیزر عمل کنه تا مشکل چشمش حل بشه درسته برا زندگیش خوب هست ولی الویت نیست براش. هزار و یک مشکل ما تو کشور داریم حالا گیر نهایتا چند صد کیلوگرم اورانیوم غنی شده یا یه نیروگاه هسته ای که زیر 2% برقمون رو تامین میکنه درسته چیز بدی نیست ولی در الویتهای کشور و مردم ایران اهمیت زیادی نداره. البته این نگاه غیرایدولوژیک هست به قضیه. در نگاه ایدولوژیک برعکسه.
دوران تسلط بر کشورها تموم شده. جهان دوتا جنگ جهانی و دهها سال جنگ سرد رو به خودش دیده و نتیجه اون الان شده اتحاد و مراودات بیشتر بین کشورها. الان با پاسپورت بسیاری از کشورها میشه بیش از 100 کشور رو بدون نیاز به ویزا و اجازه رفت. 60 70 سال پیش آلمان و فرانسه میلیونها نفر از هم رو کشتن، الان دولتهاشون باهم دست میدن و میتهاشون به کشور هم سفر میکنن. آمریکا ویتنام رو عملا نابود کرد. بعدش ویتنام به جای مخاصمه راه صلح رو پیش گرفت و الان یکی از کشورهای روبه رشد هست. به جای این اندیشه ها به فکر پیشرفت و ساخت زندگی بهتر باشید تا هم از زندگی خودتون استفاده کنید هم نسل های بعد رو به آسایش بیشتری برسونید.
یعنی اگر ما به فلسطین کاری نداشته باشیم کاری با ما ندارن 🙂
من سیاست های غلط اداره کشور رو توجیه نمکینم ولی این که گفته بشه چون عربستان و امارات انرژی هسته ای ندارن ما هم نباید داشته باشیم یجور فحش و تحقیره
دوست عزیز امریکا در حال تجزیه کشورهای منطقه به کشورهای کوچکتر تا جنگ قومی و مذهبی شدت بگیره کشور ها کوچکتر و جنگ بیشتر و فروش سلاح بیشتر و از همه مهمتر عقب موندگی بیشتر و اصل ماجرا نفت ارزانتر
کافیه به ایجاد طالبان و داعش و القاعده نگاه کنید
منم ابرکامپیوتر دوست دارم ولی جا ندارم بزارم:-D
ماشالله AMD کولاک کرده:x
منم XH2000 میخام یدونه جمع کنم و به مردمان بیدفاع فلسطین هدیه بدم =))
بی خیال مردم ایران اونا واجبترن والا:D