اتحادیه بین المللی مخابرات یا به اختصار RRB، در جلسهای که عصر روز گذشته برگزار شد، به تصمیمات مهمی در خصوص فعالیت شرکت استارلینک در ایران رسید و در پایان جلسه، اتحادیه بینالمللی مخابرات، استارلینک را مکلف به همکاری با ایران کرد. این تصمیمات باعث میشوند که فعالیتهای استارلینک در ایران بر اساس مقررات بینالمللی نظارت شود و این شرکت ملزم به همکاری با جمهوری اسلامی ایران شود. این موضوع تأثیرات گستردهای در حوزه مخابرات بینالمللی دارد و بسیاری از کشورها و نهادهای بینالمللی به این تصمیمات توجه ویژهای دارند.
فعالیتهای بدون مجوز استارلینک
در جلسه RRB، مدارک و مستندات تکمیلی ایران در خصوص فعالیت بدون مجوز منظومه ماهوارهای استارلینک در ایران مورد بررسی قرار گرفت. این مستندات نشان میدهند که خدمات اینترنت ماهوارهای ارائه شده توسط استارلینک در ایران، با مقررات بینالمللی مغایرت دارد. وزارت ارتباطات بارها اعلام کرده بود که نسبت به فعالیت استارلینک در ایران شکایت دارد و این شرکت بدون مجوز از کشور ایران درحال ارائه خدمات به کاربران این کشور است.
اتحادیه بینالمللی مخابرات به همراه برخی کشورها، اخیراً از ایالات متحده و نروژ خواستهاند تا پایانههای استارلینک که در داخل خاک ایران فعالیت میکنند، را تا حد امکان غیرفعال کنند. این تقاضا از این ناحیه مطرح شده است که فعالیت استارلینک بدون مجوز، قوانین بینالمللی را نقض میکند.
نقش اتحادیه جهانی مخابرات
اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) مسئول تخصیص و هماهنگی طیف رادیویی جهانی و مدارهای ماهوارهای است. این نهاد دارای اختیارات قابلتوجهی در موضوعات مرتبط با مخابرات بینالمللی است. ایالات متحده و نروژ بهعنوان سهامداران کلیدی، مسئولیت نظارت بر فعالیتهای استارلینک در راستای مقررات بینالمللی را بر عهده دارند.
این موضوع از آنجایی حائز اهمیت است که تصمیماتی که در خصوص فعالیت استارلینک در ایران اتخاذ میشود، تأثیرات گستردهای بر روی فعالیتهای این شرکت در ایران و حتی در سطح جهانی دارد. برخی معتقدند که ارائه خدمات توسط استارلینک در برخی مناطق محروم ایران میتواند یک راهحل ارتباطی مناسب باشد، اما مقامات نظارتی بینالمللی به این موضوع اعتراض دارند و معتقدند که ارائه چنین خدماتی بدون مجوز مناسب، قوانین جهانی را نقض میکند.
وزارت ارتباطات نیز با بازنشر این خبر اعلام کرده است که این تصمیم اتحادیه بینالمللی مخابرات باعث میشود «گام مهمی برای قانونمندکردن فعالیت استارلینک در کشورمان برداشته شود تا امکان بهرهبرداری قانونی هموطنان از این سرویس فراهم گردد.» وزارت ارتباطات بارها اعلام کرده است که از فعالیت قانونی استارلینک در ایران استقبال میکند.
شما فکر میکنید که همکاری استارلینک با ایران باید به چه شکلی باشد؟ و آیا میتوانیم در آیندهای نزدیک شاهد فعالیت استارلینک در ایران باشیم؟
اتحادیه بیخود کرده.
تنها یه جا هست ک میتونه این موضوع رو به استارلینک اجازه بده یا نده، اونم وزارت خارجه ی آمریکا ست. تمام.
تصمیمات این اتحادیه الزام آور نیست.
سلام
اول از همه نمیدونم شما کی هستی و شما هم نمیدونی من کی هستم پس به هم اتهام نزنیم
ولی دوم یک سوال (برمبنای این کامنت شما و سایر کامنتهات در گذشته) دارم که اگر میتونی جواب بده اگرم نمیتونی محترمانه جواب نده
سوالم اینه که: “شما چه طور دموکراسی ای رو توی ذهنت داری ک در اون دموکراسی در یک سمت اِمریکا همه کارس و اجازه همه چیز دست اونه و در طرف دیگه اتحادیه ها، سندیکا ها و رگولاتوری ها (یعنی چند تا از پایه های اصلی دموکراسی در جهان مدرن) و….. همه غلط و بیخود کردن که حرفی بزنن؟؟؟
من کاری به ج.آ. ندارم و برام مهم هم نیست چون کار اینها کلا ایجاد محدودیت هست. یعنی در این سوال اصلا این خبر رو در نظر نگرفتم و صرفا یک سوال کلی از خودت کردم تو هم خاستی همینطوری جواب بده.
موفق باشی
درود. اینکه میگم غلط کرده، معنیش این نبوده که غلط کرده این حرفو زده. منظورم این بود که از لحاظ قانونی همچین اجازه ای رو نداره. الزامی نیست، در حد توصیه ست. یه گزارشی به آمریکا میده و تمام.
این چیزی ک بهش میگی دموکراسی و پایه های دموکراسی فعلا دنیا رو تبدیل کرده به جنگل. خیلی از این نهادها فاسد شدن و صلاحیت هیچ چیز رو ندارن. از بهداشت جهانی بگیر، بیا یونیسف، بیا اونایی ک تو آفریقا فعالیت میکنن فاسد شدن. از سمت چینی ها، روس ها و بقیه… .
همین اتحادیه هم با همین کارش نشون میده ک صلاحیت تصمیم گیری رو نداره. اینکه بیای یه شرکت رو مکلف کنی به قوانین یه ساختار سراسر ظالمانه ک همه جوره نفس ملتش رو بریده، تن بده یعنی چی؟ یعنی خود کثافت. اتحادیه اگه آدم بود این … رو مینداخت بیرون. نه اینکه بیاد بقیه رو ملزم کنه به اینا پاسخگو باشن.
به خاطر همین ترجیح میدم آمریکا رو همه کاره در نظر بگیرم، کشور و ملتی که برای آزادی جنگیده و بر مبنای آزادی جلو اومده و مفهوم آزادی دیگه جزئی از دی ان ای شون شده، طبیعتا صلاحیت بیشتری برای حکومت کردن به دنیا رو داره.
و بزار اینطور جوابت رو بدم ک چرا آمریکا. آمریکا به طرز عجیبی همه چیش قشنگ و زیباست. این کشور حتی آدم کشتنش هم قشنگه. اینطوریه ک سعی کرده موشکی بسازه ک تروریست مورد نظر رو توی اتاق مطالعه ش بکشه، در حالی که زنش توی آشپزخونه در حال آشپزی باشه و آسیبی بهش نرسه. یا مثلا … ، انگار نه انگار ک اتفاقی افتاده اونجا.
خب مگه میشه عاشق این کشور نشد؟ بهش فکر کن.
سلام
ممنون از پاسخ
با قسمتی ک میگی این ارگانها فاسد شدن موافقم ولی چرا فاسد شدن؟چون یک سری قوانین بهشون اجازه فاسد شدن میده.
مثلا یک نماینده میاد و شعارهای محیط زیستی میده درحالی که کمپینش توسط شرکتهای نفتی تامین مالی میشه و قانونی نیست ک بتونه جلوش رو بگیره و یا بعد از انتخاب شدنش ازش سوال کنه یا نبود سیستمی که حتی پس از افشا شدنش زور مقابله رو باهاش داشته باشه… یکی از این سیستم ها که باعث فاسد شدن میشه همین سیستم امپریالیستی و سرمایه داری (از نوع امریکاییش) هست. قانون جنگل که میفرمایید یکی از جلوه هاش لابی گری در همون امریکاس که کسی ک میتونه بهتر لابی کنه معمولا پرونده ها رو میبره… البته بحث طولانیه و نمیشه همش رو گفت منم یک نقطه رو گفتم امیدوارم که فکر نکنین همه حرفم همینه.
ولی در مورد امریکا…زیاد باهاتون موافق نیستم. امریکا به گواه حتی نه تاریخ بلکه به گواه خودشون هم هیچ وقت برای آزادی نجنگیدن.
جنگیدن برای آزادی دو جنبه داره:
یک اون زمانی که یکی به شما حمله کرده در خاک خودتون و آزادی رو از شما صلب کرده و بعدش (توجه کنین بعدش) شما برای ازادی میجنگید مثل اشغال فرانسه توسط آلمان یا جنگ برای ازادی پس از حکومت آپارتاید آفریقای جنوبی.
دوم اون زمانی ک یک ملتی تحت یک سیستم آپارتاید یا غیر دموکرات هستن و شما میری و اونها رو آزاد میکنی. امریکا هیچ وقت همچین کاری رو نکرد مگر جنگ جهانی
اینکه یک کشوری رو ایدئولوژی کومونیست داره تهدید میکنه پس برم باهاش بجنگم این نمیشه جنگ برای آزادی. این میشه جنگ برای توسعه نفوذ خودم و تزریق ایدئولوژی خودم قبل از اونیکی که این خودش یک نوع تجاوزه. و اگرنه امریکا برای آزادی مردم آفرقای جنوبی از دست آپارتاید کاری نکرد. اکثر جنگ های اخیر هم برای منافع خودش بوده نه آزادی چرا که نمیتونی نام ببری کشوری که امریکا برای جنگ به اونجا رفته باشه و وضعش بدتر نشده باشه. کاری هم نداریم از مشکلاتی ک خود امریکا ایجاد کرد و بعدش به همون بهانه رفت و اون کشور رو تسخیر کرد به بهانه آزادی از دست همونی که خودش علم کرده بود…
اون موشک هم جوابی ندارم جز اینکه به خودت رجوع کنی در مورد اینکه “قشنگ کشتن” اصلا چه معنی ای میده…
بدرود و سلامت باشی
آمریکا چیزی به نام وزارت خارجه نداره
وزارت خارجه رو صدا سیما ( ترجمه اشتباه ) میگه
کسی که توییتر ( x ) داره پولی میکنه ، ایرانی ها منتظر اینترنت رایگانشن !
secretary of state معادل وزیر امور خارجه هست ک الان مسئولش آنتونی بلینکن هست.
بقیه رو نمی دونم، اما خب ب شخصه منتظر اینترنت رایگان و غیر رایگانش نیستم. اعتقاد دارم ک مشکلی رو حل نمیکنه. اینترنت یه ابزاره. این ابزار برای یه ملتِ عاطفی خیلی کاربردی نداره برای مبارزه. اگه استارلینک رایگان هم دستشون برسه تهش میشه آنلاین شاپ های زیاد و استوری های فلانی را آزاد کنید، فلانی را نکشید لطفا، فلانی تسلیت، هشتگ فلانی و غیره.
هر موقع استفاده از “خشونت” به عنوان یک “حق” توسط ملت پذیرفته شد، میرسیم به اینترنت داشتن و این صحبت ها.
(هر موقع استفاده از “خشونت” به عنوان یک “حق” توسط ملت پذیرفته شد، میرسیم به اینترنت داشتن و این صحبت ها.)
خوشم اومد از این جمله
مردم هر ملتی باید یاد بگیرن ….
نه اینطور که هشتک بنویسن توی شبکه های اجتماعی یا جک بسازن از طرف یا سعی کنن با حرف حلش کنن
بقولی مجرم حکومتی یا باید کشته بشه یا توی زندان بپوسه و هیچ بهونه یا عذری ازش پذیرفته نشه نه اینکه بخشیده بشه با حرفایی مثله باشه از این به بعد طبق خواسته شما عمل می کنم یا من اینطور گفتم اما فلانی که زیردستم بود اینطور عمل کرد بهش رسیدگی میشه و غیره
من اینطور میگم سخنرانیمم هست اما مسئولین گوش نمیدن اگر گوش میدادن اینطور نمیشد :)) باشه باشه
اما در واقعیت فعلا اینجوریه که طرف پول مردمُ بالا کشیده میاد با یک سخنرانی حساب شده و قشنگ شاکی هارو ساکت می کنه همینطور وقت می خره تا طرح ها و نقشه های نجسش به نتیجه ای که می خواد برسه
تا وقتی مردم بقول خودت اینجوری عاطفی عمل می کنن داشتن اینترنت آزاد هم هیچ تأثیری نداره
…بجای منطقی عمل کردن و …. جلوی حکومتی ها سجده می کنن میگن تورو خدا شلیک نکنین ما از خودتونیم رحم داشته باشین
یا نرید و هیچی نگید یا به عبارتی بشینید سرجاتون یا اگه میرید و می خواین اوضاع رو تغییر بدین درست عمل کنید
….