معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته عنوان کرد که دستگاههای اجرایی موظفند سه خدمت پرمراجعه خود را تا پایان سال از طریق اپلیکیشن دولت همراه در دسترس مردم قرار دهند.
هدف از راهاندازی اپلیکیشن دولت همراه
هدف از راهاندازی سامانه دولت همراه اینست که مردم به جای مراجعه حضوری به ادارهها برای دریافت خدمات دولتی، امکان درخواست برای این خدمات را در هر زمان و مکانی داشته باشند. همچنین گفته شده که حل چالشهای آلودگی هوا، حفظ محیط زیست، اشتغال و حقوق شهروندی در کنار بهرهوری نیز از دستاوردهای دولت همراه است.
پروژههایی مانند شبکه ملی اطلاعات، دولت الکترونیکی و دولت همراه تازه شروع به فعالیت کردهاند و آغاز کارها آنها به معنای اتمام پروژه نیست. دولت انتظار دارد که خدمات متنوع در بستر این امکانات قرار گرفته تا نتیجه مورد نظر که کاهش مراجعات حضوری، صرفه جویی در زمان و سهولت در بروکراسی اداری است، محقق شود.
تحلیلگران در زمینه دولت الکترونیک معتقدند که اگر در این راستا تسریع شود، فساد کاهش خواهد یافت و به جای آنکه مردم برای دریافت خدمات، مراجعه حضوری داشته و به طبقات بالای یک ساختمان اداری بروند، میتوانند همه وقت و همه جا این خدمات را دریافت کنند.
باتوجه به وضعیتی که کرونا در کشور رقم زده، فراهم ساختن شرایط برای انجام خدمات به صورت غیرحضوری و الکترونیکی اقدام مهمی است که میتواند به کاهش رفت و آمدها و کنترل انتشار ویروس کمک کند. امیر ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات و معاون وزیر ارتباطات با اشاره به مصوبه ستاد ملی کرونا درخصوص دولت الکترونیکی در حساب توئیتر خود نوشته است:
“همه دستگاههای اجرایی موظفند تا پایان سال، سه خدمت پرمراجعه خود را از طریق اپلیکیشن دولت همراه در دسترس مردم قرار دهند. قرارگاه مقابله با کرونا هم مسول نظارت و برخورد با کمکاری شد.”
باید دید که کدامیک از دستگاههای اجرایی چه خدماتی را تا پایان سال در دولت همراه ارائه خواهند داد و آیا این موضوع تأثیری در کاهش مراجعه حضوری مردم به ادارهها خواهد داشت یا خیر.
دیدگاهتان را بنویسید