«فیل اسپنسر» (Phil Spencer)، رئیس بخش گیمینگ شرکت «مایکروسافت» (Microsoft) چند بیانیه قابلتوجه منتشر کرد که در آن به خروج احتمالی این شرکت از تجارت بازیهای کامپیوتری اشاره میکند. این بیانیهها در اصل مربوط به اسنادی میشوند که بهتازگی از پرونده مایکروسافت علیه کمیسیون تجارت فدرال (FTC) در جریان ثبت قرارداد «اکتیویژن بلیزارد» (Activision Blizzard) استخراج شده است.
روز گذشته، حجم انبوهی از اطلاعات بحثبرانگیز از پرونده قضایی Microsoft علیه سازمان FTC به بیرون درز شد. در جدیدترین اطلاعات ما متوجه چشمانداز تجارت گیمینگ مایکروسافت از زبان Phil Spencer شدهایم. «جیمز وینگارتن»، وکیل سازمان FTC در جریان دادگاه، تصاویر اسلایدی مربوط به سرویس «گیم پس» (Game Pass) را در مقابل اسپنسر قرار داد. وینگارتن از او پرسید که آیا سرویس اشتراکی Game Pass با وجود افزایش بازار بازیهای ابری میتواند تا سال مالی 2029-2030 به میزان بیش از 100 میلیون کاربر برسد.
آیندهنگری مایکروسافت از تجارت گیمینگ؛ همه چیز به موفقیت سرویس گیم پس بستگی دارد!
اسپنسر در پاسخ به این سوال گفت در صورتی که مایکروسافت به چنین هدفی دست پیدا نکند، خروج این شرکت از تجارت گیمینگ میتواند اتفاق بیافتد. شرکت Microsoft به پیشرفت بخشهای سبز و آبی (PC و ابری) تا سال 2027 نیاز دارد و در غیر اینصورت به طور کلی از این کسب و کار منصرف میشود. بخشی از اظهارات Phil Spencer در مورد آینده تجارت بازیهای کامپیوتری بدین گونه است:
من باور نمیکنم تجارت گیمینگ مایکروسافت بدین گونه باشد. به جرات میتوانم بگویم که اگر پیشرفت بیشتری از این کنسولها نداشته باشیم، از تجارت گیمینگ خارج میشویم. اگر نتیجه این بود، اکنون ما در این تجارت دخالت نمیکردیم. امیدوارم تا سال 2030 مشتریانمان را برای محصولات سختافزاری خود پیدا کنیم. موفقیت نمودارهای سبز و آبی خیلی زود باید به حقیقت تبدیل شود. ما باید در سال مالی 2026-2027 در موقعیت ایدهآلی قرار بگیریم و در غیر اینصورت، تصمیم جدیدی در این باره اتخاد خواهد شد.
اکنون دلیلی وجود دارد که باور کنیم اسپنسر ممکن است کمی اغراق کرده باشد. مایکروسافت در تمام تحقیقات سازمان FTC و سپس در دادگاه فدرال تاکید کرد خرید Activision Blizzard برای برنامه رشد شرکت در بازارهای موبایل و ابری نقش مهمی را ایفا میکند. در صورتی که این معامله انجام نشود، مایکروسافت از صحنه رقابت در حوزه بازیهای کامپیوتری کنارهگیری میکند.
با این حال، طرفداران ایکس باکس نباید ناامید شوند؛ چراکه طبق اسناد مربوطه، مایکروسافت قصد دارد کنسول نسل بعدی خود را در سال 2028 منتشر کند. همچنین این شرکت در فاصله زمانی خرید شرکتهای Bethesda و Activision Blizzard توانسته سرمایهگذاریهای زیادی را به خود جذب کند. مایکروسافت در حال گذراندن آخرین موانع مربوط به ثبت قرارداد Activision Blizzard است. با سخنان فیل اسپنسر میتوان بدین نتیجه رسید که موفقیت مایکروسافت در تجارت گیمینگ به جایگاه سرویس اشتراکی «گیم پس» (Game Pass) وابسته است.
دیدگاهتان را بنویسید