شرکت اینتل امروز اعلام کرد که حداقل 20 میلیارد دلار را بر روی احداث مجموعه کارخانهی جدید تراشهسازی در نزدیکی کلمبوس در ایالت اوهایو را سرمایهگذاری خواهد کرد. مساحت زمین 1000 هکتار است و در آغاز از دو کارخانهی چیپسازی اینتل میزبانی خواهد کرد. این سرمایهگذاری اینتل مستقیما 3000 نفر را مشغول به کار و همچنین هزاران نفر دیگر را به صورت غیرمستقیم به کار دعوت میکند. گزارش شده که فرآینده ساختوساز، امسال آغاز میشود و در سال 2025 به بهرهبرداری میرسد.
مدیرعامل اینتل در مصاحبهای با رسانه Time گفت که انتظار دارد این محل به بزرگترین تولیدکننده سیلیکون بر روی کرهی زمین تبدیل شود و این امکان وجود دارد که مساحتاش به 2000 هزار هکتار ارتقا یابد و از 8 کارخانه میزبانی کند. این مقام اینتل پیشبینی کرد که این مکان در آینده میتواند به قلب تولید سیلیکون در جهان تبدیل شود. همانطور که در بالا اشاره شد اینتل برای آغاز، قصد دارد نزدیک به 20 میلیارد دلار هزینه کند اما این احتمال وجود دارد که طی ده سال آینده سرمایهگذاری در این مکان به 100 میلیارد دلار افزایش یابد.
اینتل همچنین از اهداف خود برای همکاری با دانشگاههای ایالت اوهایو و بنیاد ملی علوم در آمریکا نیز رونمایی کرد. اینتل در حال حاضر کارخانههای متعددی در ایالتهای آریزونا، اورگن و نیومکزیکوی آمریکا دارد. سرمایهگذاری اینتل در اوهایو اولین سرمایهگذاری اینتل در یک ایالت جدید آمریکا در طول 40 سال اخیر است. اینتل در حال حاضر و زیر نظر مدیرعامل جدید خود Patrick P. Gelsinger شدیدا در حال افزایش ظرفیت تولید و کارخانههای خود است و اخیرا نیز اعلام کرد 20 میلیارد دلار دیگر برای گسترش مجموعهی فعلی خود در آریزونا خرج خواهد کرد.
اینتل میخواهد به بزرگترین تولیدکننده سیلیکون در جهان تبدیل شود
نیویورک تایمز خاطرنشان کرد که گسترش یک مجموعه کارخانه در یک ایالت جدید، چالشهایی را برای اینتل ایجاد میکند. این موارد شامل کسب مجوزهای مربوطه در ایالت، استفاده از ماشینآلات و مواد اولیه مناسب میشود. منطقه نیو آلبانی در اوهایو به زمینهای ارزان قیمتاش مشهور است و همچنین هر کارخانهی تولیدی میتواند از فارغالتحصیلان رشته مهندسی در این ایالت استفاده کند.
طبق گزارشها، جستوجوی اینتل برای سرمایهگذاری و احداث بزرگترین کارخانه تولید سیلیکون، ایالتها را وادار به رقابت برای جذب این فرصت اقتصادی کرده است. تایم اعلام کرد که حداقل دولت یک ایالت در تلاش برای جلب نظر اینتل، یارانه و تخفیفات مالی و قانونی بیشتری در نظر گرفته است، اما اینتل در نهایت ایالت اوهایو را برای مناسبتر بودن قوانین نظارتی در نظر گرفته است. این اعلامیه اینتل در حالی منتشر شده است که جهان همچنان با مشکل کمبود قطعات نیمههادی و تراشههای کامپیوتری دستوپنجه نرم میکند و در جدیدترین خبر انتظار افزایش قیمت این محصولات وجود دارد.
کمبود این قطعات سندی بود بر اثبات این واقعیت که در سه دهه گذشته تکنولوژیها و ظرفیتهای ساخت چیپستها به کشورهای آسیای شرقی و جنوبی رفته است و کشورهای اروپایی و ایالات متحده نیاز را بر بدست گرفتن حداقل بخشی از ظرفیتها و تکنولوژیهای مرتبط در این حوزه میبینند. در همین زمینه مجلس سنای آمریکا سال قبل میلادی، 52 میلیارد دلار یارانه و معافیت مالی برای کمپانیهایی که در این کشور کارخانه احداث کنند در نظر گرفت اما این طرح هنوز مورد تایید مجلس نمایندگان آمریکا قرار نگرفته و تاکنون به قانون برای اجرا تبدیل نشده است.
رقبای اینتل و شرکتهایی مانند TSMC و سامسونگ نیز شروع به سرمایهگذاری در ایالات متحده کردهاند و قرار است در آریزونا و تگزاس کارخانه احداث کنند. اینتل یک شرکت آمریکایی است اما شرکت تایوانی TSMC و نزدیکی آن به چین، مقامات پنتاگون را نگران کرده است. مدیر عامل اینتل بعد از اعلام این خبر در بیانیهای اعلام کرد که سرمایهگذاری اینتل نشاندهندهی تلاش این شرکت برای بازیابی رهبری آمریکا در صنعت تولید تراشه و نیمههادی است.
او همچنین افزود اقدامات اینچنینی اینتل به ایجاد یک زنجیره تامین انعطافپذیرتر و مطمئنتر برای ایالات متحده کمک خواهد کرد و اطمینان حاصل میکند که دسترسی بدون اختلال به تراشههای پیشرفتهی کامپیوتری برای سالهای آینده در این کشور فراهم است.
خب تو لیتوگرافی هم از TSMC جلو زد (البته ۵ سال بعد که کارخونه راه افتاد) اما چرا چون تو امریکاست الان تو ایران بود ورشکست (در حالی که TSMC ۵ سال عالی عمل کرد اینتل با پول امریکا راحت میافته جلو درسته طرفدار اینتلم ولی درکش یکم سخته تازه اینتل میخواد برا بقیه هم پردازنده بسازه که TSMC و سامسونگ رو له میکنه)