این روزها لپ تاب بازار بهتری نسبت به کامپیوتر ها دارد هرچند که نباید کوچکترین مقایسه ای در مورد عملکرد این محصولات داشت. اما با این وجود بسیاری از کاربران هستند که قابلیت جابجایی آسان لپ تاب را به قدرت بالای کامپیوتر ترجیح می دهند. البته این که می گوییم قدرت کامپیوتر به مراتب بالاتر از لپ تاب هم قیمت خود است، به این معنی نیست که لپ تاب ها ضعیف هستند بلکه با وجود پیشرفت تکنولوژی، ساخت قطعات سخت افزاری با ابعاد کوچک، قدرت بالا و تولید گرمای کمتر باعث شده است تا در بازار شاهد لپ تاب های بسیار قدرتمندی باشیم. ایسوس هم که همه ما به خوبی با محصولاتش آشنا هستیم. لپتاب های این شرکت برای کاربردهای مختلف و سطح بودجه متفاوت دسته بندی شده است اما می توان سری گیمینگ این شرکت را محصولاتی بسیار جذاب و کاربردی عنوان کرد که به خوبی از پس خواسته های کاربران سخت گیر بر می آید.
معرفی
ایسوس نام شرکتی است که در سال 1990 فعالیت خود را آغاز کرد و امروزه یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات رایانه و تجهیزات جانبی است. نام این شرکت بر گرفته از اسب بالدار افسانه های یونان باستان است که مانند نامش، در زمان کمی محصولاتش در 5 قاره جهان حضور پیدا کرد. امروزه سبد کالایی این شرکت بسیار گسترده شده است به طوری که می توان محصولاتی همچون گوشی های هوشمند، لپ تاب، تبلت، مادربرد مبتنی بر پردازنده های اینتل و AMD، کارت گرافیک مبتنی بر کارت های انویدیا و رادئون، مانیتور، صفحه کلید و موس، محصولات شبکه، ساعت هوشمند، کامپیوتر های آماده و All In One، کامپیوتر های کوچک، کروم بوک، کارت صدا، هدفون، اسپیکر و بسیاری از تجهیزات جانبی دیگر را در سبد محصولات این شرکت مشاهده کرد. یکی از پر طرفدارترین محصولات ایسوس، سری گیمینگ این شرکت است که با نشان ROG و STRIX شناخته می شود.
نمای بیرونی
همچون محصول قبلی ایسوس یعنی GL551 در این محصول هم با جعبه بزرگی روبرو هستیم که برای محتویات داخل آن بزرگ در نظر گرفته شده است. در نمای روبرو و پشت جعبه تنها نشان ایسوس و نشان محبوب گیمینگ آن نمایان است ولی اگر می خواهید اطلاعی از محصول داخل جعبه به دست آورید باید به اطراف جعبه مراجعه کنید. با باز کردن جعبه محتویات داخل آن را نگاه می کنیم و تنها باکس لپ تاب را بیرون می آوریم تا در ادامه به لوازم جانبی دیگر بپردازیم.
جعبه لپ تاب با تصویر سازی زیبایی که با ترکیب رنگ قرمز و مشکی خلق کرده است، جذابیت بصری خوبی را از خود به نمایش می گذارد. بروی این جعبه هم می توان نشان ایسوس، ROG و نوشته لپ تاب گیمینگ را مشاهده کرد .
پشت جعبه را ایسوس با مختصر توضیحاتی از محصول و توصیه های ایمنی مزین کرده است .
ساختار و طراحی محصول
پس از جدا کردن پوشش محافظ از لپ تاب، با محصولی روبرو می شوید که از نظر بصری بسیار چشم نواز است. در این مدل با وجود شباهت هایی با مدل قبلی خود، ظاهر محصول کاملا بروز شده است و برای جذب کمتر لک و گردو خاک ایسوس از فلز رنگ روشن در این لپ تاب استفاده کرده است. این ساختار را می توان در محصولات جدید این شرکت همچون سری G700 و G800 مشاهده کرد که در کنار موارد گفته شده کاملا ساختار جذابی از نظر بصری دارد. این پوشش فلزی به شیوه برس کاری ساخته شده است که در کنار استحکام، به تمیز نشان دادن لپ تاب کمک بسیاری می کند (مشکلی که کاربران محصولات گیمینگ قدیمی ایسوس داشته اند). بروی بدنه 2 خط سه بعدی وجود دارد که نشان ایسوس و ROG را در دل خود جای داده است. از نظر ابعاد با وجود درایو نوری، کمی ضخامت این لپ تاب بیشتر شده است اما همچنان می توان ابعاد 32.4×255×385 میلی متر و وزن 2.6 کیلو گرمی را به عنوان یه محصول قابل حمل مناسب دانست .
با باز کردن در لپ تاب با جلوه دیگری از این محصول روبرو می شوید. ایسوس برای این مدل خط های گرافیکی جذابی را در نظر گرفته است که نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند. پنل در این بخش با انحنایی در لبه ها باعث شده است تا در کنار یکنواخت نبودن طراحی، برای جابجایی لپتاب گیرایی بهتری را به دست کاربر دهد. البته این پنل نسبت به پوشش بیرونی محصول، لک بیشتری را به خود جذب می کند که این روزها در تمام لپ تاب ها با این موضوع روبرو هستیم. در کل در این نما می توان لولا در لپ تاب، خطوط گرافیکی، 2 بلندگو، صفحه کلید، نشان گیمینگ ایسوس، پد لمسی و نماد نشانگر ها را مشاهده کرد .
صفحه کلید GL552 با پاسخگویی سریع به فرامین کاربر و عمق کم 1.8 میلی متری، گزینه بسیار خوبی برای تایپ کردن است. دکمه های صفحه کلید نسبت به پنل کمی تیره تر هستند تا برای استفاده تمرکز بیشتری را برای مخاطب به وجود آورد. این صفحه کلید یکپارچه با نور پس زمینه قرمز جذابیت خوبی را به دستگاه بخشیده است. این نور پس زمینه در کنار زیبایی باعث می شود تا کاربر برای پیدا کردن یک دکمه در نور کم گیج نشود.
ایسوس دکمه های A، W، S و D را به لبه های قرمز مجهز کرده است که تنها گیمرها ارزش آن را می دانند. یکی دیگر از مزیت های این صفحه کلید وجود حروف فارسی بروی کلید ها است که با روشن شدن نور پس زمینه آنها نیز می درخشند. البته اگر بخواهیم کارشناسانه برخورد کنیم باید بگوییم که با وجود موارد ذکر شده و حساسیت بالا، این صفحه کلید را نمی توان یک صفحه کلید گیمینگ تمام عیار دانست زیرا دکمه های جهت نما در صفحه کلید های گیمینگ جایگاهی جدا دارند تا تداخلی با کلید های دیگر به وجود نیاید و کاربران به راحتی از آنها استفاده کنند، اما در این لپ تاب این دکمه ها در یک ردیف با دیگر کلید ها قرار گرفته اند و کوچکترین اختلافی با آنها ندارند .
پد لمسی از ابعاد مناسبی برخوردار است و سعی شده است با نوار قرمزی تمرکز بصری بیشتری را برای کاربر ایجاد کند. هر دو دکمه کلیک با صفحه پد به صورت یکپارچه قرار گرفته اند و عملکرد مناسبی دارند، هرچند توصیه می کنیم از موس موجود در جعبه برای این کار استفاده کنید تا شاهد عملکرد بی نقص تری باشید .
در لبه ی سمت راست لپتاب شاهد جک 3.5 میلی متری برای اتصال هدفون و اسپیکر، جک 3.5 میلی متری برای اتصال میکروفون، پورت USB 2.0، داریو نوری و قفل لپ تاب هستیم. در لبه دیگر می توان مواردی همچون پورت اتصال برق، شبکه قرمز رنگ تهویه هوا، پورت USB Type-C، پورت HDMI، پورت شبکه LAN و دو پورت USB 3.0 را مشاهده کرد .
بعد از مدتها در لپتاب ها شاهد باتری جدا هستیم به طوری که ساختار باتری های غیر قابل دسترس برای خیلی از کاربران و خودمان خوشایند نبود. ایسوس در زیر لپتاب باتری جدا را همراه با گیره های قفل آن در نظر گرفته است که در کنار پایه های نگه دارنده، درپوش سخت افزاری و خطوط گرافیکی، نمای این بخش را کامل کرده است .
صفحه نمایش
صفحه نمایش در نظر گفته شده در این لپ تاب از نوع IPS با روکش مات و رزولوشن 2160×3840 یا به عبارتی 4K است. این صفحه نمایش 15.6 اینچی به خوبی از پس رنگ ها برآمده و نمایش خوبی را از رنگ و کنتراست به چشم کاربر هدیه می دهد. این صفحه نمایش در کنار نمایش خیره کننده مشکلاتی را هم دارد. رزولوشن 4K شاید برای تماشای فیلم یا ادیت عکس ها مناسب باشد اما باعث می شود در بازی ها با افت فریم مواجه شوید مگر آنکه تنظیمات بازی را بروی حداقل ذخیره کنید یا رزولوشن صفحه نمایش را پایین بیاورید. دومین مشکل بر می گردد به استفاده از نرم افزارها، خصوصا نرم افزارهایی که کاربران گرافیستی از آن استفاده می کنند مانند فتوشاپ. در این رزولوشن نرم افزار نمی تواند به صورت بهینه اجرا شود و معمولا با نمایش بسیار ریز نوشته ها و ابزارها، کاربر را بسیار دلسرد می کند. البته برای رهایی از این مشکل شرکت های تولید کننده نرم افزار، پچ هایی را ارائه داده اند که برای بسیاری از کاربران انجام آن دشوار است. اما از این نکات منفی که بگذریم، نمایش تصاویر و فیلم ها در این صفحه نمایش بسیار جذاب است به طوری که شما با پول پرداختی برای این محصول کمتر رقیبی را می توانید برای آن پیدا کنید. روکش مات هم مانع بازتاب نور در صفحه نمایش می شود که بسیار کاربردی است.
سخت افزار
ایسوس برای فرزند خود از یک پردازنده Core i7 6700HQ استفاده کرده است. این پردازنده با 4 هسته پردازشی و 8 رشته موازی می تواند فرکانسی برابر با 2.6 گیگاهرتز تا 3.5 گیگاهرتز را داشته باشد. از دیگر ویژگی های این پردازنده می توان به معماری ساخت 14 نانومتری، 6 مگابایت کش، حداکثر مصرف انرژی 45 وات، پشتیبانی از رمهای DDR4 و پردازنده گرافیکی Intel HD Graphics 530 با فرکانس 350 تا 1050 مگاهرتز اشاره کرد. پردازنده گرافیکی استفاده شده GeForce GTX 960M انویدیا است. این پردازنده گرافیکی که از خانواده مکسول است، دارای معماری ساخت 28 نانومتری است. ویژگی های این پردازنده گرافیکی شامل رابط حافظه 128 بیتی، فرکانس کاری 1029 تا 1097 مگاهرتز، 4 گیگابایت حافظه از نوع GDDR5 با فرکانس 5000 مگاهرتز، وجود 1870 میلیون ترانزیستور و پشتیبانی از DirectX 12 است. 16 گیگابایت رم از نوع DDR4 با فرکانس کاری 2133 مگاهرتز با قابلیت افزایش تا 32 گیگابایت از دیگر ویژگی های این محصول است. ایسوس برای منبع ذخیره سازی از 1 ترابایت هارد و یک SSD 128 گیگابایت شرکت سامسونگ بهره برده است. از دیگر موارد قابل ذکر می توان به شبکه بیسیم با استاندارد 802.11a/b/g/n، بلوتوث نسخه 4.0 و وب کم HD اشاره کرد .
باتری
باتری استفاده شده در GL552 از نوع 4 سلولی 3200 میلی آمپر (48 وات ساعت) است. این باتری بروی برگه چنان که باید جذاب نیست اما وجود پردازنده Skylake باعث می شود تا مصرف کمتری را حداقل از سمت پردازنده شاهد باشیم اما این نکته را هم باید بگوییم که این محصول از یک نمایشگر 4K استفاده می کند که خود عاملی برای تمام شدن باتری است. البته در این مورد هم زیاد نگران نباشید چون در کل پنل های IPS با حداکثر روشنایی زیادی همراه نیستند. این باتری ممکن است تا 5 ساعت دستگاه شما را سرپا نگه دارد اما کار از محکم کاری عیب نمی کند، شما هم سعی کنید آداپتور برق دستگاه را به همراه داشته باشید. این نکته را هم بگوییم که در هنگام بازی کردن حتما کابل برق را به دستگاه متصل کنید و بروی نشانگر باتری در گوشه پایین محیط ویندوز کلیک راست کرده و گزینه قدرت را انتخاب کنید و بعد حالت حداکثر کارایی یا High Performance را انتخاب کنید.
صدا
صدای تولید شده از بلندگوهای این محصول مناسب است. وجود تکنولوژی SonicMaster به شفافیت و خالص بودن صدا کمک بسیاری کرده است اما صدایی که از محصولاتی همچون G750 و برادران هم صنف خود شنیده ایم بسیار جذاب تر از GL552 است. البته اگر اسپیکر و هدفون خوبی دارید با استفاده از نرم افزار AudioWizard می توانید از پروفایل های از پیش ثبت شده استفاده کنید و از ویژگی های مختلف آن بیشترین بهره را ببرید .
لوازم جانبی موجود در جعبه
ایسوس در جعبه این لپ تاب لوازم جانبی جذابی را در نظر گرفته است که قبلا در بسیاری از محصولات گیمینگ این شرکت شاهد آن بودیم. این موارد شامل کوله پشتی، موس گیمینگ ایسوس، هدفون گیمینگ و تبدیل های صوتی مانند تبدیل یک به دو جک 3.5 میلی متر است. کوله پشتی در نظر گرفته شده تنها برای محصولاتی با صفحه نمایش 15.6 اینچ مناسب است و از ساختار و استحکامی خوبی برخوردار است. همچنین ظاهر مشکی آن در کنار نوشته های قرمز و نشان گیمینگ ایسوس، کاملا گویای محتویات درون خود است. از ویژگی های موس داخل جعبه می توان به ظاهری بسیار زیبا، نورپردازی خیره کننده، حساسیت بالا و عملکرد دقیق و خوش دست بودن آن اشاره کرد. هدفون گیمینگ یکی دیگر از لوازم جانبی در نظر گرفته شده است. این هدفون با ترکیب رنگ مشکی و قرمز هماهنگی کاملی را با دیگر وسایل موجود برقرار کرده است. این هدفون در کنار ظاهر خوبی که دارد کاملا مناسب گیمر ها است. صدای فراگیر، شفافیت در صدا، پوشش بزرگ و نرم گوشی ها، میکروفون قابل تنظیم و قرار گیری مناسب بروی سر از ویژگی های این هدفون است. البته اگر عشق موسیقی هستید می توانید از این هدفون لذت ببرید ولی اگر به دنبال صدای بم عمیق در این محصول هستید با نا امیدی روبرو می شوید .
نرم افزارهای تست :
3D MARK : این نرم افزار را می توان محبوب ترین نرم افزار تست قطعات سخت افزاری عنوان کرد. یکی از مسائلی که نرم افزار مورد نظر را برای تست ها در اولویت قرار می دهد، تاثیر تمام قطعات در نتیجه نهایی است. به طوری که تمام قطعات استفاده شده می توانند در صورت تقویت عملکرد یا نقص در عملکرد نتیجه نهایی این نرم افزار را تغییر دهند هر چند که پردازنده و کارت گرافیک بیشترین نقش را در امتیاز ها بازی می کنند. این نرم افزار دارای تست های متفاوتی است که هر یک می توانند قطعات را به چالش دعوت کنند. اما مجموعه سخت افزار برای انجام این تست ها از 3 گزینه Ice Storm (کمترین میزان استرس به قطعات)، Cloud Gate (استرس وارد شده در حد متوسط) و Fire Strike (بیشترین میزان استرس وارد شده به قطعات) استفاده می کند.
CINEBENCH R15 : نرم افزاری برای تست پردازنده و کارت گرافیک. این نرم افزار پس از تست قطعه مورد نظر امتیازی را بر اساس فریم ثبت شده در ثانیه عنوان می کند. پس از درج امتیاز می توان نتایج به دست آمده از دیگر محصولات را در جدولی مشاهده کرد. در حالت حرفه ای، این نرم افزار می توان پردازنده را به صورت تک هسته ای یا با تمام هسته های موجود بررسی کند. برای امتیاز دهی در بخش کارت گرافیک با پخش ویدیو سه بعدی عملیات امتیاز دهی انجام می شود و می توان از نتیجه به دست آمده به راحتی اطلاع یافت.
Middle-earth: Shadow of Mordor : این بازی برای این مورد استفاده قرار می گیرد که در خود گزینه بنچمارک را جای داده است و از عملکرد دقیقی برای اعلام نتایج برخوردار است. تنظیمات بخش گرافیکی برای ثبت امتیاز بروی Ultra و High قرار داده می شود. رزولوشن برای تست ها بروی 1080×1920 پیکسل قرار می گیرد. پس از اعلام نتیجه شاهد حداکثر فریم در ثانیه، حداقل فریم در ثانیه و متوسط فریم هستیم که برای نتیجه گیری درست قطعات از متوسط فریم استفاده می کنیم.
Sleeping Dogs : این بازی در بخش بنچمارک خود از محیط شلوغ شهری استفاده می کند که می تواند به خوبی قطعات را به چالش بکشد. گزینه های انتخابی برای انجام تست ها در این بازی بروی EXTREME و HIGH قرار می گیرد و رزولوشن هم بروی 1080×1920 پیکسل قرار داده می شود. پس از اعلام نتیجه شاهد حداکثر فریم در ثانیه، حداقل فریم در ثانیه و متوسط فریم هستیم که برای نتیجه گیری درست قطعات از متوسط فریم استفاده می کنیم.
Unigine Heaven Benchmark 4.0 : نرم افزاری بسیار دقیق برای انجام تست ها بروی قطعات. این نرم افزار که بر اساس ویدیویی سه بعدی کار خود را انجام می دهد، می تواند کاربر را از شرایط قطعات استفاده شده با خبر کند. البته اگر برای اولین بار است که از این نرم افزار برای تست استفاده می کنید، برای مقایسه نمی توان به صورت صحیح از آن استفاده کرد زیرا در خود اطلاعاتی را از نتایج قطعات مختلف ذخیره نمی کند ولی اگر به صورت پایه از این نرم افزار برای تست ها استفاده کنید (البته با سیستم تست ثابت) به خوبی می توانید قطعات را با هم مقایسه کنید. این نرم افزار از یک مزرعه شناور به عنوان ویدیو استفاده میکند که در آن مواردی مانند کشتی، مجسمه، خانه ها، سنگ فرش ها و محیط بیرون در زیر نور خورشید یا در شب، توانایی به چالش کشیدن قطعات را به خوبی برای کابر فراهم می کند. در مجموعه سخت افزار برای تست قطعات از تنظیمات Ultra و High، رزولوشن 1080×1920 پیکسل، 2xAA و Tessellation: Normal استفاده می شود.
AS SSD Benchmark : نرم افزاری برای تست SSD و منبع ذخیره سازی که می توان با آن از سرعت خواندن و نوشتن قطعه و همچنین زمان تاخیر و امتیاز آن مطلع شد. همچنین می توان اطلاعات مختصری از نوع قطعه مورد نظر به دست آورد.
PCMARK : نرم افزاری دیگر از شرکت Futuremark که در سبد خود نرم افزار محبوب 3DMARK را دارد. این نرم افزار با سنجش قدرت سیستم در زمینه مدیا و وب گردی سعی دارد تا امتیازی را در این زمینه به قطعات سخت افزاری استفاده شده بدهد. تست هایی مانند ویدیو چت، سرعت موتور جستجوگر، نرم افزارهای نوشتاری، بازی ها، ادیت کردن عکس ها و ویدیو از جمله این تست ها است. تست ها در این نرم افزار با دو روش انجام می شود که شامل HOME ACCELERATED و CREATIVE ACCELERATED هستند.
رقبا
Lenovo Ideapad Y700 : + کیفیت ساخت خوب- سخت افزار کاملا مشابه لپتاب ایسوس- صفحه نمایش خوب- صفحه کلید مناسب- سیستم خنک کننده کارآمد- سیستم صدا عالی
– نبود پورت USB Type-C
Acer Aspire V15 Nitro : + کیفیت ساخت بالا- ضاهر ساده اما شیک- سخت افزار مشابه رقیبان- ظرفیت بالاتر SSD- وزن کمتر از رقیبان- صفحه کلید مناسب
– نبود درایو نوری- گرمای زیاد در بار کاری
سلام. وقتتون بخیر . من نمونه این سیستم رو تهیه کردم با این تفاوت که رمش 12 گیگ هست و حافظه ها بصورت 2 ترابایت و 128 SSD هستش. میخواستم بدونم این کانفیگ هم وجود داره یا چیزی که من خریدم دستکاری شده ؟ البته جعبش پلمپ بود