همکاری اینتل و مایکروسافت موجب به وجود آمدن گجت های بسیاری شده است. شرکت های مختلفی با این دو برند مطرح تا کنون همکاری کرده اند تا محصولات موفقی را به بازار عرضه کنند. این بار در کنار تمام برند های معتبر جهانی شرکتی آی-لایف پا پیش گذاشته است تا با وجود نام هایی همچون اینتل و مایکروسافت محصولات جدید خود را روانه بازار کند. شرکتی که آن را با تبلت هایش در بازار داخلی شناختیم این بار با قدرت بیشتری شروع به فعالیت کرده است تا کاربرانی با بودجه کم را به خوبی پشتسیانی کند.
نمای بیرونی و بسته بندی
جعبه ZEDAIR با رنگ زمینه مشکی خود جذابیت بالایی را به همراه دارد. بروی این جعبه می توان نشان آی لایف، نام محصول نمایی از پشت محصول، ویژگی های آن و نشان اینتل و ویندوز 10 را مشاهده کرد.
در پشت جعبه با تضاد رنگی روبرو هستیم و این تضاد چیزی نیست جز رنگ سفید پس زمینه. آی لایف در کنار نام خود و محصول، ویژگی های سخت افزاری و نرم افزاری ZEDAIR را به تصویر کشیده است و در زیر جعبه توضیحاتی در مورد شرکت خود داده است.
با باز کردن جعبه می توان لپ تاب، دفترچه های راهنما و آداپتور برق یا منبع تغذیه را مشاهده کرد.
طراحی و ساختار
زمانی که برای اولین بار با این محصول روبرو می شود ناخودآگاه به یاد لپ تاب اپل می افتید. طراحان با الهام گرفته از لپ تابی رده بالا به خوبی توانسته اند چشم کاربر را به سمت این محصول بکشانند و به صراحت باید عنوان کرد که در کارشان بسیار موفق بوده اند. نمای بسته این لپ تاب بسیار زیبا است و تا زمانی که در دست نگرفته اید نمی توان از ساختار آن مطلع شد.
نمای اصلی این لپ تاب کاملا ساده و بدور از هر حجم سه بعدی و اقرار آمیز است. لپ تابی که سازگار در اختیار ما گذاشته بود با رنگ نقره ای، نور را به شکل بهتری بروی خود بازی می داد. در این نما تنها موردی که دیده می شود نشان ZED است که در وسط قاب پشت نمایشگر جای خوش کرده است. بسته به کلاس و قیمت محصول استفاده از پلاستیک در جنس بدنه این لپ تاب کاملا منطقی است و انتظاری فراتر از این هم نباید داشت.
زمانی که می خواهید لپ تاب را باز کنید باید با دو دست این کار را انجام دهید زیرا اگر با یک دست تنها لبه رویی آن را به سمت بالا حرکت دهید لبه پایین هم همراه آن می آید. این مورد را می توان به ساختار لولا ها و تقسیم وزن لپتاب نسبت داد. وزن این لپ تاب برابر با 1.5 کیلوگرم است که برای یک لپ تاب عدد بسیار مناسبی است. لپ تاب را باز می کنیم تا ببینیم در این نما با چه مواردی روبرو هستیم. در این زمان است که متوجه می شوید با لپ تابی ارزان قیمت طرف هستید زیرا کیفیت ساخت و جنس بدنه کاملاً بازگو کنند آن است.
در این بخش می توان نمایشگر 14 اینچ، دوربین مکالمه ویدیویی، نشان شرکت، لولای یکپارچه پلاستیکی، صفحه کلید، تاچ پد و استراحت گاه دست را مشاهده کرد. صفحه کلید استفاده شده از نوع خلاصه شده است و به عبارتی فول کیبورد نیست. آی لایف این صفحه کلید را پایین تر از پنل اصلی در نظر گرفته است تا در کنار راحتی در تایپ کردن، در هنگام بسته بودن کلید ها به نمایشگر برخورد نکنند. این صفحه کلید با کلید های مشکی مات از عمق مناسبی برای تایپ کردن برخوردار هستند که در کنار ابعاد کلیدها و فاصله آنها می توان به راحتی کار تایپ را انجام داد. البته توصیه می کنیم برای استفاده از این بخش از لپ تاب از تمام نیروی خود استفاده نکنید و کاملا با لطافت با آن برخورد کنید. صفحه کلید های جزیره ای را می توان گزینه ای مناسب برای تایپ کردن در نظر گرفت که این موضوع در مورد این لپ تاب هم صدق می کند.
تاچ پدی از جنس پلاستیک زبر که نمی توان آن را ساختاری مناسب برای این بخش دانست. بهتر بود ZEDAIR از سطحی روان در این بخش سود می برد تا کار کردن با آن جذابتر می شد. از ساختار تاچ پد که بگذریم عملکرد آن و حسایت آن مناسب است از طرفی ابعاد این تاچ پد باعث شده است تا سطح بیشتری از محیط ویندوز را با یک بار کشیدن نوک انگشت تجربه کنید. معمولا تاچ پد هایی که با ساختار یکپارچه عرضه می شوند با تاخیر در کلیک کردن همراه هستند و اگر هم این تاخیر نباشد، باید نیروی بیشتری را برای انجام کلیک به کار برد(البته ما کمی سخت گیر هستیم). در کل بهتر است همراه خود یک ماوس داشته باشید تا به راحتی کارهای خود را با این محصول انجام دهید.
استراحت گاه دست در ZEDAIR کاملا مناسب است و با ابعادی که دارد راحتی دست کاربر را در استفاده های طولانی مدت تضمین می کند. در این بخش کلمه ZEDAIR و برچسب نشان اینتل کاملا خودنمایی می کند.
در بالای صفحه کلید 3 نشانگر وظیفه نشان دادن عملکرد دستگاه را در اختیار دارند.
در لبه های لپ تاب می توان 2 پورت USB 2.0، جک 3.5 میلی متری برای هدفون، پورت میکروفون، درگاه کارت حافظه و پورت Mini HDMI را مشاهده کرد.
در زیر لپ تاب پنلی یک پارچه از جنس پلاستیک قرار گرفته است که در خود 4 پایه نرم برای حفظ تعادل دستگاه بروی سطوح صاف، تعداد 10 پیچ برای دستیابی به داخل محصول، تعداد 2 بلندگو و نشان اینتل و نام محصول را جای داده است.
سخت افزار
آی لایف برای قدرت بخشیدن به محصول خود از پردازنده ای استفاده کرده است که در نیمه دوم سال 2014 معرفی شده است. پردازنده Intel Atom Z3735F با 4 هسته پردازشی و 4 رشته موازی با حداکثر فرکانس کاری 1830 مگاهرتز فعالیت خود را ادامه می دهد. این پردازنده با معماری ساخت 22 نانومتری و 2 مگابایت کش، حداکثر مصرف انرژی 4 وات را داراست. استفاده از این پردازنده برای کارهای روزمره کاملا کافی به نظر می رسد به طوری که حتی می توان نرم افزارهای بیشماری را با خیال راحت اجرا کرد و از آنها استفاده کرد. اما استفاده از 2 گیگابایت رم از نوع DDR3 کافی به نظر نمی رسد و بهتر بود آی لایف در این زمینه بهتر کار می کرد. حافظه داخلی به مقدار 32 گیگابایت در نظر گرفته شده است که این مقدار را درگاه کارت حافظه جبران می کند، البته تنها به میزان 64 گیگابایت. پردازنده گرافیکی از نوع مجتمع و Intel HD Graphics است که حداکثر فرکانسی برابر با 646 مگاهرتز را داراست. از دیگر ویژگی های سخت افزاری این محصول می توان به استفاده از بلوتوث نسخه 4.0، شبکه بیسییم با استاندارد 802.11 (a/b/g/n) و باتری 1000 میلی آمپری اشاره کرد.
صفحه نمایش و صدا
استفاده از نمایشگری با ابعاد 14 اینچ و رزولوشن 768 در 1366 پیکسل از نوع LCD باعث شده است تا نمایش در این نمایشگر کاملا متوسط جلوه کند. کنتراست و رنگ ها در این صفحه نمایش متوسط ارزیابی می شوند و آنطور که باید با رنگ های زنده ای طرف نیستیم البته این مورد را باید کمی به پوشش مات نمایشگر هم نسبت داد، هرچند که این پوشش مات استفاده از دستگاه در محیط های روشن را راحت تر کرده است. زاویه دید نمایشگر مناسب نیست و با کمی زاویه دادن به سر خود متوجه تغییر در رنگ ها و کنتراست می شوید.
صدای پخش شده از ZEDAIR کاملا مناسب است. میزان صداهای تولید شده از بلندگوهای این محصول نسبت به ساختار محصول، بسیار بالا است به طوری که می توان به راحتی سالن کوچکی را با اسپیکرهای موجود پوشش داد. در تست های صورت گرفته میزان صدای خروجی برابر با 91 دسیبل بود که بسیار مناسب است. اما تنها مسئله ای که در این بخش کمی آزار دهنده است، تداخل صداها در حجم بالاست.
باتری
باتری را باید جزء مهمترین فاکتورهای انتخابی در این نوع محصولات دانست. باتری 1000 میلی آمپری اشاره شده برای کاربران عادی غیر قابل دسترسی است و تنها راه دست پیدا کردن به آن باز کردن پیچ های قاب پشت و سختی های بعد از آن است!. این باتری طبق گفته آی لایف توانایی آن را دارد تا به مدت 8 ساعت در تماشای ویدیو و 150 ساعت در حالت آماده به کار این محصول را روشن نگه دارد. این مقدار عملکرد برای باتری این محصول مناسب ارزیابی می شود اما با توجه به سخت افزار کم مصرف انتظار بیشتری از عملکرد باتری داشتیم.
نتیجه
محصول جدید آی لایف با آنچه هدف گذاری های شرکت برایش انجام شده است هماهنگ است. تمام موارد گفته شده در خصوص این محصول را باید با توجه به مبلغ پرداختی در نظر گرفت. آی لایف تمام تلاش خود را کرده است تا با کم کردن هزینه ها، لپ تابی را ارائه کند که از پس کارهای روزمره به راحتی برآید. استفاده از ویندوز 10 و پردازنده کم مصرف اینتل اتم، باعث شده است تا با خیال راحت بسیاری از نرم افزارها را اجرا کنید ولی انتظار خود را تنها در سطح همین محصول نگه دارید. وزن سبک محصول، طراحی زیبا، صدای خروجی و صفحه کلید آن را باید از ویژگی های ممتاز آن دانست.
رقبا
ASUS Transformer Book T100 : (مثبت) پورت کامل- باتری با عملکرد مناسب- صفحه کلید خوب- دستگاه هایبریدی- درگاه سیم کارت- حافظه داخلی با دو ظرفیت مختلف
(منفی) صفحه نمایش می توانست بهتر باشد- بدنه پلاستیکی
ACER SWITCH 10 : (مثبت) صفحه نمایش خوب- کیفیت ساخت مناسب- دستگاه هایبریدی- پورت های کامل- صفحه نمایش لمسی با حساسیت مناسب
(منفی) بود NFC و GPS، نبود درگاه سیم کارت، باتری با عملکرد متوسط
7.8امتیاز7.5راندمان7امکانات8.5طراحی8ارزش
خسته نباشید من این لپتاپو ۳ساله که دارم اما متاسفانه سوکت شارژرش سوخت نمیدونم کجا تعمیرش میکنن اگر میشه لطفا راهنمایی کنید با تشکر🦋
من لب تابمو مبخوام بفروشم میشه بهم بگید قیمتاشون الان در چه حده من دوسال پیش گرفتم لب تابمو
(لایف زد ایر)
سلام.لپ تاپ شما مشکل سخت افزاری داره. به نمایندگی فروش تحویل بدید و از گارانتی استفاده کنید
من اين لپ تاپ رو تازه خريدم يكهفتهه ازش استفاده كردم كافظه ي كمش واقعا آزاردهندست …ديروز هم حين كار با لپ تاپ خاموش شد ديگه روشن نميشه ميشه راهنماييم كنيد مشكلش چيه؟
:devil
توی این متن، 19 بار از عبارت “لپ تاب” استفاده شده.
آخه “لپ تاببببب”؟؟؟
طراحی زیبایی داره
خيلي خوبه كه فقط برندهاي مطرح و بررسي نميكنين:-bd
ممنون جناب مظفري بابت بررسي همه جانبتون=??smile
اون جای پیچها (فکر کنم) روی کادر صفحه نمایش خیلی زننده هستش
بنظرم توی رقبا asus بهتره تا این مدل
ممنون بابت بررسی:-bd