شرکت اینتل طبق برنامه ریزی که قبلا داشت بنا بود نسل جدیدی از پردازنده های کلاس Mainstream با تعداد هسته های بیشتر را در اوایل سال 2018 میلادی وارد بازار کند. اما ورود پردازنده های خوش قیمت Ryzen با تعداد هسته های بیشتر اینتل را مجبور کرد تا برای از دست ندادن بازار، برنامه ورود نسل جدید پردازنده های خود را جلوتر انداخته تا همچنان حکمرانی خود را در این بخش از بازار حفظ کند. خانواده پردازنده های Coffee Lake به مانند سلف خود، از معماری 14 نانومتری بهره می برد. این پردازنده عملا همان هسته های Kaby Lake را دارد با این تفاوت که تعداد آنها بیشتر شده و فرکانس هسته های آن بالاتر رفته است. هر دوی این عوامل باعث افزایش کارایی شدید پردازنده ها Coffee Lake به نسبت Kaby Lake شده است.
در خانواده Coffee Lake، برای اولین بار، تعداد هسته های پردازنده های Core i7 به شش و تعداد رشته های پردازشی آن به 12 عدد افزایش یافته است. برای اولین بار حداکثر فرکانس Turbo پرچمدار Core i7 برابر 4.7 گیگاهرتز است. میزان حافظه نهان Level3 متناسب با افزایش تعداد هسته ها افزایش یافته است. برای اولین بار، تعداد هسته های پردازنده های Core i5 به شش عدد افزایش یافته است. همچنین برای اولین بار پردازنده های Core i3 تعداد 4 هسته واقعی خواهند داشت. موارد فوق، در کنار افزایش فرکانس پایه رم به 2666 مگاهرتز برای Core i7 و Core i5، نشان از افزایش قدرت تصاعدی هشتمین نسل از پردازنده های Core i اینتل در رده Mainstream است. شایان ذکر است، امروز برای این بررسی، شرکت ایسوس پردازنده Core i7 8700 نسخه ی ضریب بسته (غیر K) را در اختیار ما قرار داده است.سوکت مورد استفاده Coffee Lake همان سوکت LGA1151 نسل های پیشین است، ولی نمی توان از مادربردهای مجهز به چیپ ست های Z170 و Z270 برای پردازنده های Coffee Lake استفاده کرد. دلیل این عدم پشتیبانی تغییر سخت افزاری عملکرد برخی پین های این سوکت است تا بتوانند از پردازنده های Coffee Lake شش هسته ای پشتیبانی کنند. بنابراین، برای استفاده از Coffee Lake باید مادربرد مجهز به چیپ سری Z370 اینتل را تهیه نمایید.
معرفی محصول
شرکت Asus تعداد 13 عدد از مادربردهای مجهز به چیپ ست Z370 را برای استفاده از پردازنده های جدید اینتل راهی بازار کرده است. یکی از ویژگی های مشترک مادربرد های Z370 ایسوس مجهز شدن آنها به Header مخصوص نصب واترکولر All in One است تا ضمن برق رسانی کافی و با ثبات به پمپ، امکان کنترل آن از طریق نرم افزار Fan Xpert 4 فراهم شود. تمام این مادربردها مجهز به دو درگاه M.2 برای نصب درایوهای SSD نوع NVMe هستند.
طبق این لیست، شاهد ارائه دو مادربرد از خانواده جدید Tuf Gaming هستیم. این خانواده جدید از محصولات ایسوس ویژگی های جالب توجهی دارند که در این مقاله بیشتر به آن خواهیم پرداخت.
طبق چارت منتشر شده از طرف شرکت ایسوس، رده بندی مادربردهای جدید Z370 طبق این هرم به 4 بخش اصلی تقسیم می شود. خانواده مادربردهای Tuf Gaming در این هرم جایگاه Entry Level را پوشش می دهند. بدین معنا که جذب گیمرهایی که بودجه ی محدود دارند، هدف اصلی این خانواده از محصولات ایسوس است. ایسوس همچنین تلاش کرده تا با قیمتی خوب، حداکثر کارایی گیمینگ را برای کاربر در این سری ارائه کند. در حال حاضر پرچمدار این خانواده مادربرد Asus Tuf Z370 Pro Gaming است که در این مقاله به بررسی آن می پردازیم.
نمای بیرونی و بسته بندی
جعبه مادربرد تم جدید مشکی و زرد خانواده Tuf Gaming را دارد. در مورد اطلاعات پشت و روی جعبه می توان به پشتیبانی از SLI و Crossfire، استفاده از فن آوری صوتی DTS، و خروجی HDMI، اشاره کرد. اقلام داخل جعبه، شامل دفترچه راهنما، CD درایورها، پنل پشت مادربرد، پل SLI، دو عدد کابل SATA 6G، و استیکرهای زیبای سری Tuf می شود.
مادربرد Asus Tuf Z370 Pro Gaming در سایز استاندارد ATX مجهز به مدار فازبندی VRM دیجیتالی 4+2+1 است که توسط یک کانکتور 8 پین پاور تغذیه می شود. این مادربرد وارث خانواده Tuf است که از مهمترین ویژگی های آن استفاده از قطعات با دوام بالا برای استفاده 7/24 است. تجهیزاتی مانند Tuf Chokes و Tuf MOSFETS و فن آوری هایی نظیر Tuf Protection و Tuf Components به کاربر این اطمینان خاطر را می دهد که این مادربرد برای استفاده در بدترین شرایط آب و هوایی نیز آمادگی لازم را دارد.هرچند Tuf Pro Gaming به نسبت مادربردهای رده بالاتر Z370، از تعداد فاز کمتری برای پردازنده برخوردار است اما همچنان به عنوان یک Z370 به خوبی از پس اورکلاک بر می آید. از دیگر امکانات استاندارد مادربرد Z370 می توان به چهار اسلات رم DDR4 که در مجموع 64 گیگابایت رم تا فرکانس بالای 4000 مگاهرتز را پشتیبانی می کند اشاره کرد. همچنین سه اسلات PCI-E Gen.3 X16 گرافیک که در بهینه ترین حالت می توان به صورت Two Way SLI/Crossfire همزمان در حالت (x8/x8) فعالیت کنند و دو سوکت M.2 که می توانند تا 32GB/s سرعت نقل و انتقال داده ها داشته باشند، نیز در این برد حضور دارند. شرکت ایسوس از فن آوری Asus Optimem در این برد استفاده کرده که به لطف آن با عبور مدارها از راه ها و مسیر های ایزوله قدرت اورکلاک و تمامیت سیگنال رم را حفظ می کند. از دیگر فن آوری های مهم به کار رفته، فن آوری SafeSlot است که با تقویت درگاه گرافیک قدرت و استحکام بیشتری به آن می بخشد.
طراحی و امکانات سخت افزاری
شاید تم زرد و مشکی کمی برای سیستم کامپیوتری غریب به نظر آید ولی برای گیمرها می تواند یاد آور استتار های خاکی در بازی های FPS و صد البته مسابقات ماشین Off-road باشد؛ هاشورهای سفید بر بدنه مشکی خاکی مانند، مثل لباس های نظامی در کنار خط کشی های خیابانی طوسی و زرد رنگ در اطراف مادربرد نمای زیبایی را به آن بخشیده است. گارد محافظ IO پنل در سمت چپ، مزین به آرم زیبای Tuf است. از نظر سخت افزاری با یک مادربرد سر راستی روبه رو هستیم. سمت بالا دو عدد Header برای CPU FAN و OPT FAN و دکمه MEMOK را داریم. در سمت راست، خروجی پنل جلوییUSB 3.1 Gen.1 (همان USB 3.0 سابق)، یک عدد Header برای Chassis Fan و در وسط مادربرد یک درگاه M.2 را می توان دید که در جلوی آن یک Header مخصوص پمپ واتر کولرهای AIO قرار دارد.
سمت راست مادربرد در پشت آرم Tuf Gaming پر از دیودهای نارنجی زیباست که در تاریکی کیس با روشن شدن به آرم مادربرد زیبایی خاصی می دهد. در اینجا متاسفانه از دیودهای RGB خبری نیست ولیکن نیازی هم نیست بخصوص با توجه به اینکه کاربری که این مادربرد را انتخاب می کند قطعا به دنبال ست مشکی و زرد است و نیازی به دیود نوری RGB ندارد.
در این بخش از مادربرد، شش پورت SATA III متصل به چیپ ست Z370 وجود دارد که 4 عدد از آنها به صورت خوابیده در سمت چپ و دو عدد از آنها به صورت عمودی در پایین مادربرد قرار گرفته است. یک عدد پورتUSB 3.1 Gen.1 برای پنل جلوی کیس، یک جفت پورت USB 2.0 و یک عدد پورت COM نیز قرار دارد. آنچه که برای این بخش قابل ذکر است بریدگی لبه کناری مادربرد برای راحتی اتصال کابل های SATA است. یک سوکت M.2 نیز در این بخش قرار گرفته است. روی این مادربرد سه اسلات گرافیک قرار دارد که یکی از آن مجهز به فن آوری SafeSlot ایسوس است. این فن آوری از مادربرد و کارت گرافیک در درازمدت، بخصوص در صورت استفاده از کارتهای گرافیک سنگین، محافظت خواهد کرد. بخش دیگری که که در حاشیه کناری انتهای برد به چشم می خورد کارت صدای Realtek ALC 887 است که با تفکیک کانال های چپ و راست روی لایه های PCB به صورت مجزا نسبت به تاثیرات نویز در مدار های اطراف ایزوله است. برای این کارت صدا نیز از خازن های ژاپنی با کیفیت استفاده شده است. این کارت صدا مجهز به فن آوری صوتی 3D Surround شرکت معروف DTS به نام DTS Headphone:X است.
در پنل پشت مادربرد، 2 پورت USB 2.0، چهار پورتUSB 3.1 Gen.1، و یک پورت شبکه گیگابیتی متصل به کارت شبکه Intel I219V به چشم می خورد. همچنین خروجی های تصویری برای گرافیک مجتمع شامل HDMI و DVI، در کنار یک جفت درگاه USB 3.1 Gen.2 Type A که متصل به کنترلر ASmedia هستند، قرار دارند. خروجی صدای Optical در کنار پنج خروجی و ورودی صوتی که می تواند در حالت 7.1 کاناله صوتی مورد استفاده قرار گیرد نیز در پشت مادربرد خودنمایی می کنند. یک درگاه PS/2 نیز ایسوس برای این مادربرد تدارک دیده است.
نرم افزارهای جانبی
ایسوس ست کامل نرم افزاری معروف خود ASUS AI Suite 3 را برای این مادربرد به صورت بهینه تر از گذشته مورد استفاده قرار داده است. این نرم افزار شامل بخش های مختلف از جمله 5-Way Optimization tuning ،TPU ،EPU ،DIGI+ Power Control ،Fan Xpert 4 و Turbo App می شود.
بایوس
بایوس UEFI این مادربرد مجهز به امکانات طبقه بندی شده و با کاربری آسان است. امکاناتی نظیر ذخیره کردن پروفایل های مختلف اورکلاک، دسترسی راحت به تنظیمات ریز بخش های مختلف برق رسانی به رم و پردازنده، در کنار سر فصل های مانیتورینگ و پایش ولتاژهای ورودی، بایوس کاملی را برای این مادربرد به ارمغان آورده است. کنترل دیودهای نوری مادربرد در کنار امکانات لازم مورد نیاز برای اعمال هرگونه تغییر در دسترس کاربر قرار دارد.
معرفی سیستم تست
پردازنده Intel Core i7 8700
از ویژگی های این پردازنده می توان به معماری ساخت 14 نانومتری، 6 هسته و 12 رشته پردازشی، حداکثر فرکانس کاری 4.6 گیگاهرتز، حداکثر توان مصرفی 65 وات و مقدار 12 مگابایت حافظه نهان Level3 اشاره کرد. این پردازنده توسط دفتر ایسوس برای تست این مادربرد در اختیار سیستم تست قرار داده شده است.
کارت گرافیک MSI GTX 1060 ARMOR 6G OC
این کارت گرافیک با فرکانس کاری 1759 مگاهرتز، 6 گیگابایت حافظه از نوعGDDR5، حداکثر فرکانس حافظه تا 8008 مگاهرتز، رابط حافظه 192 بیتی، توان مصرفی 120 وات، یک ورودی برق 8 پین و سیستم خنک کننده کارآمد گزینه مناسبی برای گیمرها است. کارت گرافیک GTX 1060 گزینه خوبی برای کاربرانی است که می خواهند در دقت 1080 پیکسل بازی ها را به خوبی اجرا کنند. این کارت می تواند در این دقت و حتی در حداکثر تنظیمات هر بازی، به خوبی جوابگوی نیاز شما باشد. این کارت گرافیک توسط شرکت MSI در اختیار ما قرار داده شده است.
حافظه G.Skill Trident Z
این سری از حافظه های جی اسکیل برای دست یابی به فرکانس بالا بهینه شده است. کیت مورد استفاده 2 ماژول 8 گیگابایتی DDR4 است که با فعال کردن XMP از حداکثر فرکانس کاری 3600 مگاهرتز با زمان تاخیر CL16 بهره می برد. این ماژول ها از جی اسکیل تایوان به دست وب سایت سخت افزار مگ رسیده است.
منبع تغذیه GREEN GP1050BOC_Plus
پاوری با استاندارد پلاتینیوم است که از یک شاخه ی پرقدرت 12 ولت بهره می برد. OEM این منبع تغذیه شرکت High Power است و از ویژگی های آن می توان به Fan-Less بودن، استفاده از خازن های جامد ژاپنی در مدار DC-DC، استفاده از خازن های الکترولیت ژاپنی Nippon Chemi Con با تحمل حرارت 105 درجه سانتی گراد، استفاده از قطعات صنعتی برای افزایش طول عمر، فن خنک کننده با عملکرد بهینه و نویز کم اشاره کرد. این پاور یکی از پر فروش های بازار است. این پاور توسط شرکت گرین برای سیستم تست در اختیار ما قرار داده شده است.
منبع ذخیره سازی ADATA SX8000
مدل مورد استفاده با ظرفیت 128 گیگابایت. اس اس دی مورد نظر با سرعت بسیار بالا و تکنولوژی هایی مانند 3D NAND Flash، سرعت انتقال فوق بالا از طریق رابط PCIe Gen3x4، پروتکل NVME نسخه ۱٫۲، فناوری SLC Caching و DRAM Cache Buffer، موتور تصحیح خطای پیشرفته LDPC ECC و ۵ سال گارانتی تعویض از مزیت های این حافظه پر سرعت است. این حافظه سالید دارای سرعت نوشتن 2500 مگابایت در ثانیه و سرعت خواندن 1100 مگابایت در ثانیه است. اس اس دی مورد نظر از شرکت آونگ برای سیستم تست دفتر سخت افزار مگ تهیه شده است.
خنک کنند Green Glacier 360-EVO
واتر کولر شرکت پردیس صنعت سیاره سبز (گرین) است که در حال حاضر از پر فروش ترین واتر کولر های بازار ایران است. از جمله ویژگی های این خنک کننده می توان به استفاده از رادیاتور 360 میلیمتری آلومینیومی، استفاده از سه فن 12 میلیمتری کم صدا مجهز به دیودهای قرمز با طول عمر 100 هزار ساعت، واتر پمپ بلبرینگ سرامیکی قدرتمند بی صدا با طول عمر 80 هزار ساعت، واتر بلاک کاملا مسی مجهز به نمایشگر نشان دهند دمای کولانت و دور پمپ اشاره کرد. این رادیاتور برای تست توسط دفتر گرین در اختیار ما قرار داده شده است که تشکر ویژه داریم.
بررسی کارایی
پیش از این، در بررسی مادربرد Prime A، نسبت به اورکلاک و ثبت امتیازات Intel Core i7 8700 اقدام کردیم. اینبار در تست ها تلاش کردیم به مقایسه این مادربرد با Prime A بپردازیم. علیرغم اینکه مادربرد مورد تست از چیپ Z370 است، اما به دلیل فقدان پردازنده ضریب باز، عملا امکان ارزیابی دامنه ی اورکلاک برد میسر نشد. ولیکن به مانند Prime A توانستیم با استفاده از افزایش محدود فرکانس پایه BCLK، پردازنده را به میزان 130 مگاهرتز و رم ها را به میزان 100 مگاهرتز افزایش فرکانس دهیم.
نتیجه گیری
برای ارزیابی Asus Z370 Tuf Pro Gaming باید به دو مسئله دقت داشت، یکی رنج قیمتی مادربرد و دوم بازار هدف آن. بازار هدف این مادربرد، گیمرها، کاربران عادی و دانشجویان و دانش آموزان با بودجه محدود و متوسط است. اگر قرار باشد برای کاربری گیمینگ و یا کاربری سخت در شرایط سخت در محدوده بودجه زیر 1 میلیون تومان، دست به انتخاب مادربردی با دوام و قدرت بالا بزنیم، قطعا Z370 Tuf Pro Gaming یکی از انتخابهای اصلح است. این مادربرد شاید زرق و برق خانواده ROG را نداشته باشد، اما ساختاری با کیفیت دارد و از پس هر کاری بر می آید. در مورد اورکلاک هم چیزی کم ندارد و در واقع در روزگاری هستیم که کمابیش همه مادربردهای سری Z370 توانایی قابل قبولی برای اورکلاک از خود نشان می دهند. در زمینه اورکلاک با محدودیتی از سوی مادربرد مواجه نبوده ایم. رم های فرکانس 3600 ما به خوبی مورد شناسایی قرار گرفت و پایش دمای پردازنده، و ثبت رکوردها، بدون کوچکترین مشکلی انجام شد.
8.9امتیاز9راندمان8.5امکانات9بایوس8.5اورکلاک و کولینگ9طراحی8.5نرم افزار9.5کیفیت ساخت9.5ارزش
سلام دوست عزیز میتونید از راهنماهای خرید زیر استفاده کنید
راهنمای خرید سیستم با بودجه های مختلف ([url]”https://www.sakhtafzarmag.com/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%87/20293/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF-%D8%B3%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%85-pc-%D8%A8%D8%A7-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D8%AC%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AE%D8%AA%D9%84%D9%81-%D8%A7%D8%B2-1-%D8%AA%D8%A7-10-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86-%D8%AA%D9%88%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%9B-%D8%A2%D8%A8%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%A7%D9%87-96″[/url])
ارزان ترین سیستم گیمینگ برای اجرای بازی ها در حالت 720p ([url]”https://www.sakhtafzarmag.com/%D9%88%DB%8C%DA%98%D9%87/%D8%B3%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%85-%D9%BE%DB%8C%D8%B4%D9%86%D9%87%D8%A7%D8%AF%DB%8C/23140/%D8%A7%D8%B1%D8%B2%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%B3%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%85-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%87%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D8%AD%D8%A7%D9%84%D8%AA-720p”[/url])
سلام ممنون از سایت خوبتون . می خواستم سیستمی ببندم با بدجه 2700 الی 3 میلیون در ضمن برای بازی هم خوب باشه و من هم آماتورم .
لطفا اسم قطعات را برام بنویسید . پیشاپیش ار راهنماییتون ممنونم.
سیستم تست یک سری از قطعاتی که برای تبدیل شدن به یه رایانه کاربردی نیازه رو نداره. ولی همین قطعات حدود 5 تا 6 میلیون تومن تموم میشن
سلام میبخشید من سوالاتی در مورد این مادر برد و سیستم تستش دارم اکثر برنامه نویسا از سیستم های گیمینگ رای برنامه نویسی و باقی کار هاشون استفاده میکنن من برای کار های گرافیکی و کم برنامه نویسی میخوام این سیستم رو بخر تا به مشگل برنخورم میخواستم قیمت این سیستم تست رو بدونم و این که از کاراییش اطمینان داشته باشم برای خرید ممنون میشم جواب بدین
سلام دوست عزیز،
برای تست مادربرد نیازی نیست کارت گرافیک از همون برند باشه. یک مادربرد بدون هیچ مشکلی میتونه با بقیه برند های کارت گرافیک کار کنه. ضمن اینکه اگر شرکت ایسوس میخواست که مادربرد حتما با کارت گرافیک ایسوس تست بشه، حتما اون رو در اختیار ما قرار میداد.
سوال؟
مادربوردای ASUS رو با گرافیک های MSI اومدین بنچمارک گرفتین _ یعنی واقعا ایسوس نمیتونه خروجی که با کارت های خودش میگیره با کارت های MSI بگیره ____ مطمئن باشید این قضیه در ربابطه با مادر بورد های ایسوس هم صدق میکنه
داداش توروخدابیخیال شو.توی کل سایتهای سخت افزاری کشور رجیسترکردی بعد از نت تحقیقات fake میگیری میای تایپ میکنی؟؟؟نکن عزیزمن.یکم درمورد مولتی کور وسینگل کور وافکتیو اسپید ونوع معماری حافظه ها تحقیق کن بعد توی سایتهای معتبر تایپ کن.از ادمین محترم هم تقاضا دارم نظرات بی پایه ومبتدیانه رو درج نکنن تاکاربرانی که اطلاعات حرفه ای ندارند گمراه نشن بااینگونه نظرات
یک سیستم کافیلیک نرمال امروز درمیاد 7 ملیون تومن ، درحالی که با همین پرل میشه تریدریپر 12 هسته جمع کرد یا یک سیستم 1700 رایزن درمیاد 4.5 ملیون
من خودم ترجیح میدم 2 تومن بزارم رو 7 تومن و تریدریپر 16 هسته وردارم (توش 32 هسته سالم هست) نباید گول 5-6 فریم بیشتر خورد و به اشتباه فکر کرد قویتره(گیمها فعلا فقط قدرت تک و سینگل کور رو نشون میدن نه همه قدرت رو )