با اینکه این روزها بحث بر سر خرید مادربردهای Z270 همچنان از مباحث نیمه داغ است اما تفاوت کم و گاه نداشتن تفاوت در عملکرد مادربردهای جدید نسبت به نسل قبل خصوصاً در بازی ها می تواند کمی بازگشت به عقب را تداعی کند. اما این موضوع را هم باید در نظر داشته باشیم که همه چیز عملکرد در بازی یا رندر گرفتن های طاقت فرسا نیست، بلکه مدیریت بهتر چیپ ست و سرعت بهتر در نقل و انتقال را در کنار پشتیبانی از تکنولوژی اپتان می تواند گزینه خوبی را برای خرید کاربران فراهم سازد. اما در بین شرکتهای تولید کننده، ام اس آی بحث مادربردهای جدید را بسیار جدی گرفته است و در سر دارد تا بازار را بیشتر از گذشته در دست گیرد. این بار می خواهیم با مادربردی روبرو شویم که جایزه و نشان های متعددی را به خود اختصاص داده است. با ما همراه باشید با بررسی مادربرد Z270 TOMAHAWK از ام اس آی.
معرفی
1986سالی بود که ام اس آی در تایپه تایوان تاسیس شد تا با برنامه ریزی های انجام شده مادربرد و بعد از آن دیگر قطعات را به سبد محصولات خود اضافه کند. ام اس آی در کارش بسیار جدی ظاهر شد به طوری که در همان سال اولین مادربرد اورکلاک را معرفی کرد. در سال 1997 اولین کارت گرافیک خود را با حافظه 8 مگابایت روانه بازار کرد که پشتیبانی از OpenGL را در دستور کار خود داشت. دو سال بعد کارت گرافیکی با حافظه 16 مگابایتی اما با پشتیبانی از حداکثر رزولوشن 1200 در 1600 پیکسل و 32 بیت رنگ را ارائه کرد که برای کارهای سه بعدی بسیار مناسب بود. این پیشرفت ها همچنان ادامه داشت به طوری که در سال 2007 اولین نوت بوک اورکلاک شده تولید شد، سال 2009 اولین قطعات سخت افزاری برای اورکلاک آسانتر مادربرد به کار گرفته شد، در همین سال اولین خنک کننده اختصاصی کارت گرافیک های این شرکت شکل گرفت و نرم افزار تخصصی برای افزایش کاررایی کارت ها با اسم MSI Afterburner راه اندازی شد، سال 2010 بروزرسانی خنک کننده کارت ها، سال 2011 بروی GTX 570 خنک کننده جدید با نام TWIN FROZR III قرار گرفت، سال 2012 TWIN FROZR IV بروی GTX 960 قرار گرف، سال 2013 نرم افزارهای کاربردی برای ارتقاء سطح کارایی محصولات به وجود آمد و در همین سال اولین ALL IN ONE گیمینگ جهان هم پدیدار شد، TWIN FROZR V در سال 2014 بروی خانواده GTX 900 استفاده شد. در سال های 2015 و 2016 این شرکت با نوآوری های بسیار، دریافت جوایز بی شمار و برگزاری مسابقات مختلف در نقاط مختلف دنیا، چنان فعالیت پرباری داشته است که نمی توان شرح تمام آنها را تنها در این بخش عنوان داشت. امروزه ام اس آی به یکی از بزرگترین برند های گیمینگ در جهان تبدیل شده است و سبد محصولات خود را بسیار گسترده تر از قبل گسترش داده است.
چیپ ست سری 200
از این پس در بازار شاهد مادربرد های با چیپ ست سری 200 اینتل هستیم هر چند این نکته را هم باید یاد آور شویم که اگر مادربردی از نسل قبل یعنی Z170 را برای خود تهیه کرده اید، اصلا نگران نباشید زیرا با بروزرسانی می توانید از پردازنده های جدید اینتل استفاده کنید و یا اگر پردازنده ای مثل 6700K را در اختیار دارید می توانید از مادربردهای جدید مانند Z270 بهره ببرید. موارد ذکر شده تنها به این دلیل اتفاق می افتد که سوکت 1151 بین پردازنده ها و مادربردها مشترک است. چیپست Z170 با چیپست Z270 و H170 نیز با H270 جایگزین خواهند شد. Z270 را باید پرچمدار جدید عنوان کرد اما بهینه سازی های انجام شده در این چیپ ست بیشتر به سرعت بیشتر نقل و انتقالات داده ها چه در پنل I/O و چه در اسلات های PCIe و برخی نکات ریز دیگر محدود شده است. چیپست H270 نیز کامپیوترهای سطح بالای اداری، غیر اورکلاکینگ، میان رده و…را تحت پوشش قرار می دهد و Z270 برای مصارفی مانند گیم، اورکلاک و مصارف سنگین استفاده می شود. یکی از مهمترین برتری های چیپست های سری 200 اینتل را می توان در پشتیبانی از تعداد مسیرهای PCI Express 3.0 16X دانست؛ به طوری که در چیپست های سری 200 این مسیرها به 14 عدد در مقابل 10 عدد در سری 100 افزایش یافته است. افزایش مسیرهای HSIO و پهنای باند قابل پشتیبانی در این چیپست ها این امکان را در اختیار تولید کنندگان مادربرد قرار می دهد که از رابط های مدرنی همچون Thunderbolt و USB 3.1 و حتی اسلات های M.2 بیشتری بهره برده و از حداکثر امکانات و سرعت آنها استفاده نمایند. از جمله دیگر برتری های چیپست های سری 200 اینتل می توان به پشتیبانی از فناوری Optane اشاره کرد که SSD های پر سرعت نسل آینده را شامل می شوند که با PCIe درگیر هستند. مسیر PCI به طور ذاتی مستقیما به پردازنده متصل شده و به همین علت نیازی به داده پردازی های حافظه رم ندارد. در نتیجه سرعت نقل و انتقال و تصمیم گیری در پروسه پردازش و فراخوانی بسیار افزایش یافته است. اینتل ادعا می کند که حافظه های Optane تا 10 برابر تاخیر کمتر، 3 برابر استقامت بیشتر، 4 برابر بهبود عملکرد در نوشتن، 3 برابر سرعت خواندن بیشتر و عملکرد 30% درصد به ازای هر ثانیه در استفاده از توان ورودی را به نسبت تراشه های NAND رقیب دارا هستند.
یکی دیگر از امکانات نهفته در چیپست های سری 200 اینتل را می توان به پشتیبانی از تکنولوژی Rapid Storage Technology v15 نسبت داد. مسیرهای قدیمی و با سرعت کمتر که عموما در اختیار رابط های USB 3.1 و M.2 قرار می گیرند، شامل مدل های PCIe X1 می شوند که گاها به صورت تکی و یا ترکیبی استفاده می شوند. در چیپست های سری 200 پشتیبانی از این مسیرها به 30 عدد رسیده است که در پلتفرم پیشین برابر با 26 عدد بوده است. آنچه که چیپست Z270 را از H270 جدا می سازد، همان چیزی است که دو چیپست Z170 و H170 را از یکدیگر متمایز می کند. به عنوان مثال می توان به قابلیت اورکلاک در چیپست Z270 اشاره کرد که چیپست H270 فاقد آن خواهد بود. مورد دیگر قابلیت ترکیب و ادغام مسیر های HSIO در زمینه PCIe است که چیپست H170 فاقد این ویژگی است. بدین ترتیب که چیپست Z270 می تواند مسیرهای PCIe 3.0 X16 را به دو مسیر X8 تبدیل سازد که این قابلیت در پشتیبانی از فناوری Multi GPU مورد استفاده قرار می گیرد. هر چند که این محدودیت تنها به کارت گرافیک های Nvidia ختم می گردد و کارت گرافیک های AMD تا حدودی با این مسئله کنار آمده اند چرا که کارت گرافیک دوم مسیر PCIe X4 را در اختیار می گیرد و متاسفانه نتیجه ی خروجی نیز در این چیشنش اصلاً رضایت بخش نیست.
نمای بیرونی و بسته بندی
جعبه این محصول با رنگ زمینه مشکی در نظر گرفته شده که در اکثر محصولات این شرکت می توان این انتخاب رنگ را مشاهده کرد. در بالاترین بخش جعبه نشان گیمنگ ام اس آی و نشان خود شرکت به همراه نشان هایی از ویژگی هایی همچون پشتیبانی از تکنولوژی واقعیت مجازی، چیپ ست جدید، پشتیبانی از نسل هفتم پردازنده های اینتل و ویژگی ممتاز اپتان اینتل را مشاهده کرد. در مرکز جعبه خطی قرمز رنگ که برگرفته از خطوط موجود بروی مادربرد است، خطوط و اشکالی با رنگ خاکستری که نشان از مدار چاپ سفارشی است و تصویرگری موشک قاره پیما در کنار نام مادربرد از مواردی است که تماماً با هوشمندی طراحی و بروی جعبه قرار گرفته است.
سخن در مورد نمای پشت جعبه را با چیپ ست و نام محصول آغاز می کنیم. در این نما همچون همیشه تصویری کامل از مادربرد وجود دارد که خریداران می توانند بدون باز کردن جعبه از ظاهر این محصول با خبر شوند. در این بخش می توان توضیحاتی در مورد تکنولوژی استفاده شده در ارتباط بیسیم، سرعت بیشتر در نقل و انتقال داده، استیل آرمور یا پوشش فلزی دور اسلات PCIe، مدیریت نورپردازی حتی با گوشی های هوشمند، عیب یابی سیستم با استفاده از نشانگرهای ال ای دی، پشتیبانی از اینتل اپتان، ارتقاء حس گیمینگ با نورپردازی قرمز رنگ، مشخصات سخت افزاری و توضیحاتی در مورد پنل I/O را مشاهده کرد.
با باز کردن جعبه می توان در کنار مادربرد لوازم دیگری مانند، سی دی درایور، دفترچه راهنما، تعداد 2 کابل ارتباطی ساتا و پنل محافظ I/O را نظاره کرد. البته در این بخش کمی ام اس آی کم کاری کرده است به طوری که انتظار می رفت حداقل برچسب هایی برای مودینگ کیس را در جعبه قرار دهد.
طراحی و ساختار
مادربرد را از جعبه خارج کرده و نگاهی به آن می اندازیم. قبل از مشاهده مادربرد می دانستیم که این محصول جایزه IF DESIGN AWARD 2017 را از آن خود کرده است ولی این موضوع زمانی برای شما روشن می شود که مادربرد را از نزدیک مشاهده کنید. در یک کلام می توان گفت که طراحی Z270 TOMAHAWK عالی است. طراحان در این مادربرد تمام جوانب و نقاط طلایی را رعایت کرده اند که این مورد را حتی از دیگر برند های معروف در این زمینه هم می توان به ندرت مشاهده کرد. ویژگی های مثبت طراحی در این محصول را می توان به طراحی ساده اما منطقی پنل محافظ I/O که بروی خود نام محصول و سری آن را مشخص کرده است و با خطی قرمز رنگ این نوشته ها را از هم جدا ساخته است، طراحی سینک های حرارتی قرار گرفته بروی مدار فاز قدرت که هر کدام با 4 سطح مستطیلی تزیین شده اند که با مدار قدرت در هماهنگی کاملی به سر می برد و در این جا هم خطوط قرمز آنها را همراهی می کند، مدار چاپ سفارشی تشکیل شده از سطوح نا متقارن با ابعاد بزرگ که چشم بیننده را در تمام محیط مادربرد به گردش در می آورد و در آخر زیباترین بخش طراحی یعنی سینک قرار گرفته بروی چیپ ست که با ساختاری عالی و طراحی متقارن طراحی این مادربرد را به کمال رسانده است. ساختاری فلزی در کنار نوشته MSi، کنتراست بصری و خطوط قرمز رنگ که در این بخش تبدیل به نورپردازی مادربرد هم شده است بیشتر شبیه زره فولادین یک جنگجو ظاهر شده است تا سینک دفع حرارت.
پنل هایی که ام اس آی برای این محصول طراحی کرده است، با ارتفاع مناسبی که دارند استفاده از خنک کننده های بادی بزرگ را برای کاربر مقدور ساخته است. پنل های فلزی قرار گرفته بروی مدار فاز قدرت، طراحی 4 سطحی را تجربه کرده اند که جدا از هماهنگی با چهره مدار قدرت، گردش هوا بروی این سینک ها را موجب شده است که نتیجه آن دفع بهتر حرارت و پایداری در عملکرد مادربرد است.
سوکت 1151 این مادربرد قابلیت پشتیبانی از پردازنده های Intel Core i7/i5/i3/Pentium/Celeron را داراست. پس از جدا سازی پوشش محافظ، چشمتان به پین های طلایی می خورد که ارتباط و پایداری بهتر را برای پردازنده به همراه دارند. اگر پردازنده 6700k را در اختیار دارید از همان استفاده کنید اما به یاد داشته باشید که گزینه های جدید از قابلیت های چیپ ست Z270 را به صورت محدود در اختیار دارید اما اگر هنوز پردازنده تهیه نکرده اید بهتر است پردازنده 7700K را تهیه کنید.
ام اس آی برای این محصول از طراحی مدار قدرت 10 فاز دیجیتال استفاده کرده است. مداری که برای این مادربرد در نظر گرفته شده است در کلاس 5 نظامی قرار دارد که با 5 لایه ساختار، تلاش می کند در شرایط دشوار تحمل بالایی را داشته باشد. استفاده از مدار فاز قدرت دیجیتال باعث می شود تا افزایش فرکانس با دقت بیشتر و ضریب خطای کمتر روبرو شود که این مهم خصوصا برای اورکلاکرها و گیمرها بسیار با ارزش است. مهمترین مزیت استفاده از مدار فاز قدرت با طراحی خوب، استفاده طولانی مدت با افزایش فرکانس پردازنده است که این ویژگی در کنار خنک کننده خوب می تواند شما را از خرید پردازنده های گران تر از پردازنده ای که در اختیار دارید منصرف کند.
ام اس آی برای اسلات های DIMM، تعداد 4 اسلات را با رنگ مشکی در نظر گرفته است. البته این اسلات ها همچون دیگر برادران با پوشش فلزی محافظت نشده اند اما این را هم باید در نظر گرفت که شما با یک محصول گیمینگ طرف هستید که خود شرکت این رده را به عنوان محصولی با صرفه اقتصادی معرفی کرده است. کاربر می تواند تا حداکثر 64 گیگابایت رم را از نوع DDR4 در اختیار داشته باشد. یکی از مواردی که در نسل جدید پردازنده ها و مادربردها دیده می شود فرکانس پایه بالاتر رم است. اما باز هم این فرکانس پایه بالاتر نسبت به اعدادی مانند 3400 مگاهرتز بسیار پایین تر است، پس بعد از راه اندازی سیستم به بخش بایوس مراجعه کنید و پروفایل XMP را فعال کنید و آن را ذخیره کنید. حداکثر فرکانس قابل دستیابی و فرکانس پایه در نسل هفتم پردازنده ها در این مادربرد برابر با 3800 مگاهرتز و 2400 مگاهرتز است. این میزان در نسل ششم پردازنده های اینتل برابر با 3600 مگاهرتز و 2133 مگاهرتز است.
نکته ای را برای قرار دادن رم ها در اسلات مطرح می کنیم که برای تمام مادربردها این موضوع صدق می کند. روبروی مادربرد قرار بگیرید، اگر از یک رم استفاده می کنید آنرا در اسلات دوم از سمت چپ قرارد دهید، اگر از دو اسلات استفاده می کنید یکی را در اسلات دوم از سمت چپ و دیگری را با یک فاصله، در اسلات آخر متصل کنید و در آخر اگر از چهار ماژول رم استفاده می کنید که دیگر جای توضیح دادن ندارد، تمام اسلات ها را پر کنید و پرواز کنید.
در بخش اسلات های PCIe شاهد 3 اسلات PCI Express X16 هستیم که چینش آنها به صورت x16/x4/x1 است. این نوع چینش بیشتر برای کاربرانی که از یک کارت گرافیک استفاده می کنند عالی است و اگر مولتی گرافیک در نظرتان است باید با چینش x16/x4 کنار بیایید. اسلات اول PCIe برای دوام بیشتر و تحمل فشار وارد شده از کارت های سنگین، به زره فولادی مجهز شده است که به افزایش طول عمر و جلوگیری از تخلیه الکترواستاتیک منجر می شود. برای کاربرانی که از چینش مولتی گرافیک در کارت ها استفاده می کنند، پشتیبانی تنها برای استفاده از دو کارت AMD امکان پذیر است. در این بین 3 اسلات PCI Express 3.0 x1 برای استفاده از قطعاتی مانند سالید های پر سرعت، کارت صدا، ماژول ارتباط بیسیم و بسیاری از قطعات جانبی دیگر که می توانند بروی این اسلات ها سوار شوند، کاربرد دارد.
در این بین دو اسلات M.2 دیده می شود که اسلات بالا می تواند از سالید هایی با طول 42، 60، 80 و 110 میلی متر استفاده کند و اسلات پایین از اسلات هایی با طول 42، 60 و 80 میلی متر پشتیبانی می کند. از طرفی هر دو اسلات M.2 می توانند اینتل اپتان را پشتیبانی کنند که در صورت استفاده می توان شاهد سرعت بالای انتقال داده باشید.
ام اس آی برای عیب یابی و رفع مشکل از ویژگی به نام EZ Debug LED استفاده کرده است. استفاده از 4 LED برای پردازنده، رم، گرافیک و بوت می تواند وجود هرگونه مشکلی را به کاربر اعلام کند که مزیت بزرگی در محصولات جدید به شمار می رود.
در سمت راست مادربرد مجموع 6 پورت ساتا 6 گیگابیت در ثانیه استفاده شده است که البته در این میان جای پورت U.2 بسیار خالی است.
آنسوی مادربرد و در پنل I/O مادربرد، پورت PS/2 برای اتصال ماوس و کیبورد های قدیمی، تعداد 2 پورت USB 2.0 برای اتصال لوازم جانبی، پورت DVI-D با حداکثر رزولوشن 1200 در 1920 پیکسل، پورت USB 3.1 Gen2 از نوع Type-A، پورت USB 3.1 Gen2 از نوع Type-C، تعداد چهار پورت USB 3.1 Gen1 که پشتیبانی از واقعیت مجازی به عهده آنها است، پورت HDMI با حداکثر رزولوشن 2160 در 4096 پیکسل و 30 هرتز در نسل هفتم پردازنده های اینتل و حداکثر رزولوشن 2130 در 4096 پیکسل و 24 هرتز در نسل ششم پردازنده های اینتل، پورت شبکه، تهداد 5 جک 3.5 میلی متری با روکش طلایی و خروجی اپتیکال صدا یعنی S/PDIF را در دسترس داریم.
استفاده از کارت صدای Realtek ALC892 در این محصول می تواند تجربه ای همه جانبه خصوصاً در بازی ها را به کاربر هدیه دهد. ارائه کیفیت بالا در این کارت صدا تنها با استفاده از قطعات با کیفیت همچون خازن های طلایی امکان پذیر بوده است. این کارت صدای 7.1 کاناله می تواند صدایی با قدرت بالا و وضوح خوب را به گوش شنونده برساند که این مهم بعد از چند بار آنالیز شدن توسط قطعات مختلف کارت صدا در دسترس قرار می گیرد. جک 3.5 میلی متری با روکش طلایی باعث می شود که کاربر صدایی خالص تر را داشته باشد و به مرور زمان از این کارایی کاسته نشود. در تست های انجام شده به نکاتی رسیدم که خدمت شما عرض می کنم: تجربه ای عالی خصوصاً در بازی ها سبب شده است تا کوچک ترین صدا هم در بازی به واسطه تقویت کننده به خوبی شنیده شود که می تواند برای گیمر هایی که بازی آنلاین انجام می دهند بسیار کاربردی باشد، در پخش موسیقی با استفاده از هدفون کارایی کارت صدا خوب بود و می توان با تنظیم های دستی این کیفیت را شخصی سازی کرد تا رضایت کاربر از صدای شنیده شده در بالاترین سطح خود قرار گیرد، با اتصال اسپیکرهای حرفه ای این بار هم شاهد پاسخگویی خوب کارت صدا بودیم. البته در تمام این موارد این کارت صدا را با کارت های آنبرد مقایسه کردیم که در بقیه مادربردها هم می توان صدایی بسیار خوبی را دریافت کرد. هرچند این نکته را هم بگوییم که اگر کار حرفه ای مثل آهنگ سازی با نرم افزارهای DAW انجام می دهید تنها به کارت صدای حرفه ای بسنده کنید چون خروجی بسیار حرفه ای تری را به شما می دهد که برای نتیجه نهایی بسیار مهم است.
با برداشتن سینک های حرارتی می توان VRM یا مدار فاز قدرت قرار گرفته و چیپ ست مادربرد را مشاهده کرد. این چیپ ست مدیریت پورت های ورودی خروجی همچون USB، SATA، M.2، کارت صدا، شبکه بیسیم، اسلات ها مانند PCI Express x1، بایوس و تغییرات صورت گرفته برای اورکلاک را در دستور کار خود دارد که در Z270 با تغییرات و بهینه سازی های مناسبی همراه است.
چیپ ست NUVOTON NCT6795را می توان در کنار قطعات کارت صدا مشاهده کرد. این عضو از مادربرد قادر به نظارت پارامترهای مهم در سخت افزارهای استفاده شده و پنل I/O است.
ASMEDIA آمده است تا محدودیت ها در فضای انتقال داده را کاهش دهد. اولین بار MSI از این ویژگی در محصولات خود استفاده کرد که امروزه آن را می توان به عضوی جدید در دیگر مادربرد ها نگاه کرد. این نسل جدید باعث شده است تا USB 3.1 با رابط PCIe 3.0 X2 بجای PCIe 3.0 X1 پیکره بندی شود. این مورد باعث می شود تا پهنای باند بیشتر را در کنار راندمان بالا در انتقال داده داشته باشید.
دیگر ویژگی ها
*نورپردازی RGB LED با نام Mystic Light: این ویژگی به شخصی سازی نورپردازی روی مادربرد و کارت های گرافیک MSI اختصاص دارد و توسط نرم افزار MSI Gaming App در سیستم های عامل اندروید و iOS نیز قابل دسترسی است. تنظیم رنگ و افکت های نورپردازی سبب ارائه جلوه های زیبایی به سیستم گیمینگ شما می شود. قابلیت یکپارچه سازی با تولیدات سایر برند ها که از ویژگی RGB LED بهره می برند، در مادربرد های جدید MSI وجود دارد که به یکپارچه سازی سیستم نورپردازی منجر می شود.
*وجود کانکتور های متعدد برای اتصال سیستم های خنک کننده (فن، ایرکولر و واترکولر) برای کاربران حرفه ای بسیار مفید واقع می شود. همچنین کاربر می تواند تنظیم سرعت چرخش و ایجاد پروفایل اختصاصی را در بایوس و محیط ویندوز در اختیار داشته باشد.
*فناوری DDR4 BOOST: این فن آوری سبب پایداری بیشتر و همچنین دستیابی آسان به فرکانس بالاتر می شود. با وجود عرضه حافظه های رم در فرکانس های متعددو بالا، تاثیر آنهار روی کارایی اندک بوده ولی با استفاده از فناوری DDR4 BOOST می توانید عملکرد بالاتری به خصوص در بازی ها دریافت کنید.
نرم افزارهای جانبی
سی دی درایوری که به همراه مادربرد است را نصب می کنیم. ام اس آی برای نرم افزارهای جانبی سنگ تمام گذاشته است و برای هر آنچه که لازم دارید نرم افزارش را قرار داده است.
بایوس
همچون بسیاری از محیط های کاربری بایوس در محصولات موفق، در این محصول هم با رابطی دو وجهه مواجه هستیم که می توان آن را برای کاربران آماتور و دیگری را برای کاربران حرفه ای جداسازی کرد. در رابط آسان که مناسب کاربران غیر حرفه ای است، مواردی همچون GAME BOOST برای رفتن به حالت گیمینگ، XMP برای فعال کردن پروفایل رم ها تنها با یک کلیک، اطلاعات و مانیتورینگ هر قطعه به صورت جدا، فلش کردن مادربرد برای پشتیبانی گرفتن یا بروزرسانی بایوس و مشخص کردن یک پروفایل شخصی از موارد تغییر یافته را داریم.
و اما در محیط کاربری حرفه ای، شما می توانید گزینه هایی مانند تنظیمات دستی به صورت پیشرفته، تنظیمات برای اورکلاک، فلش کردن بایوس، پروفایل مشخص شده برای اورکلاک، مانیتورینگ و دریافت اطلاعات دقیق از قطعات و مادربرد را داشته باشید. در این بخش کاربر می توان ریز تریم موارد از ولتاژ، فرکانس و فعال کردن بسیاری از گزینه های عملکردی را داشته باشد. البته این را هم بگوییم که اگر اطلاعات کافی در این زمینه ندارید به هیچ عنوان سمت Advanced یا رابط پیشرفته نروید که ممکن است با کمی تغییرات قطعات خود را از بین ببرید!.
نرم افزارهای تست
3D MARK : این نرم افزار را می توان محبوب ترین نرم افزار تست قطعات سخت افزاری عنوان کرد. یکی از مسائلی که نرم افزار مورد نظر را برای تست ها در اولویت قرار می دهد، تاثیر تمام قطعات در نتیجه نهایی است. به طوری که تمام قطعات استفاده شده می توانند در صورت تقویت عملکرد یا نقص در عملکرد نتیجه نهایی این نرم افزار را تغییر دهند هر چند که پردازنده و کارت گرافیک بیشترین نقش را در امتیاز ها بازی می کنند. این نرم افزار دارای تست های متفاوتی است که هر یک می توانند قطعات را به چالش دعوت کنند. اما مجموعه سخت افزار برای انجام این تست ها از 3 گزینه Ice Storm (کمترین میزان استرس به قطعات)، Cloud Gate (استرس وارد شده در حد متوسط) و Fire Strike (بیشترین میزان استرس وارد شده به قطعات) استفاده می کند.
CINEBENCH R15 : نرم افزاری برای تست پردازنده و کارت گرافیک. این نرم افزار پس از تست قطعه مورد نظر امتیازی را بر اساس فریم ثبت شده در ثانیه عنوان می کند. پس از درج امتیاز می توان نتایج به دست آمده از دیگر محصولات را در جدولی مشاهده کرد. در حالت حرفه ای، این نرم افزار می توان پردازنده را به صورت تک هسته ای یا با تمام هسته های موجود بررسی کند. برای امتیاز دهی در بخش کارت گرافیک با پخش ویدیو سه بعدی عملیات امتیاز دهی انجام می شود و می توان از نتیجه به دست آمده به راحتی اطلاع یافت.
AS SSD Benchmark : نرم افزاری برای تست SSD و منبع ذخیره سازی که می توان با آن از سرعت خواندن و نوشتن قطعه و همچنین زمان تاخیر و امتیاز آن مطلع شد. همچنین می توان اطلاعات مختصری از نوع قطعه مورد نظر به دست آورد.
ATTO Disk Benchmark : نرم افزاری برای تست منابع ذخیره سازی با دقت بالا. این نرم افزار بعد از انتخاب منبع ذخیره سازی، قطعه را با حجم های مختلف تست می کند و سرعت خواندن و نوشتن آن را نشان می دهد.
PCMARK : نرم افزاری دیگر از شرکت Futuremark که در سبد خود نرم افزار محبوب 3DMARK را دارد. این نرم افزار با سنجش قدرت سیستم در زمینه مدیا و وب گردی سعی دارد تا امتیازی را در این زمینه به قطعات سخت افزاری استفاده شده بدهد. تست هایی مانند ویدیو چت، سرعت موتور جستجوگر، نرم افزارهای نوشتاری، بازی ها، ادیت کردن عکس ها و ویدیو از جمله این تست ها است. تست ها در این نرم افزار با دو روش انجام می شود که شامل HOME ACCELERATED و WORK ACCELERATED هستند.
AIDA64 : نرم افزاری که می تواند به راحتی تمام قطعات سیستم شما را شناسایی کند و آنها را مورد آزمایش قرار دهد. تست هایی که با این نرم افزار گرفته می شود از صحت و دقت بالایی برخوردار است که می توان گزینه هایی مانند سرعت ماژول های رم، امتیاز پردازنده، کارت گرافیک و منبع ذخیره سازی را عنوان کرد. البته ما در این بخش تنها ماژول ها را به دست این نرم افزار می سپاریم.
بازی ها
سیستم تست :
پردازنده Intel Core i7 6700k : یکی از بهترین گزینه ها برای انجام تست ها و بازی ها این پردازنده است. از ویژگی های این پردازنده می توان به معماری ساخت 14 نانومتری، 4 هسته و 8 رشته موازی، فرکانس کاری 4 گیگاهرتز و مقدار 8 مگابایت برای کش اشاره کرد. عملکرد بی نظیر این پردازنده آدرنالین خون کاربر را به بالاترین حد خود می رساند.
حافظه G.SKILL TRIDENT Z: از ویژگی های حافظه استفاده شده می توان به 2 ماژول 8 گیگابایتی از نوع DDR4، فرکانس پایه 2133 مگاهرتز و نهایت فرکانس 3600 مگاهرتز، پشتیبانی از پروفایل XMP 2.0 و زمان تاخیر 16 اشاره کرد.
کارت گرافیک MSI GTX 1060 ARMOR 6G OC: این کارت گرافیک با فرکانس کاری 1759 مگاهرتز، 6 گیگابایت حافظه از نوع GDDR5، فرکانس حافظه تا حداکثر 8008 مگاهرتز، رابط حافظه 192 بیتی، توان مصرفی 120 وات، یک ورودی برق 8 پین و سیستم خنک کننده کارآمد گزینه مناسبی برای گیمرها است.
منبع تغذیه GREEN GP1350B-OC : محصولی با استاندارد 80PLUS SILVER و عملکردی مناسب. منبع تغذیه مورد نظر از زیر مجمو عه های کمپانی نام آشنای CWT است. از ویژگی های این منبع تغذیه می توان به 2 مدار مجزا 750 وات، مصرف بهینه انرژی در حالت آماده به کار، استفاده از خازن های جامد ژاپنی در مدار DC-DC، استفاده از خازن های الکترولیت ژاپنی Nippon Chemi Con با تحمل حرارت 105 درجه سانتی گراد، استفاده از قطعات صنعتی برای افزایش طول عمر، فن خنک کننده با عملکرد بهینه و نویز کم و بسیاری از موارد دیگر که می تواند برای کاربران سخت گیر انتخاب خوبی را به همراه داشته باشد.
منبع ذخیره سازی ADATA XPG SX900 : مدل مورد استفاده با ظرفیت 128 گیگابایت است که برای استفاده 119 گیگابایت را در اختیار کاربر قرار می دهد. این حافظه سالید دارای سرعت نوشتن 520 مگابایت در ثانیه و سرعت خواندن 550 مگابایت در ثانیه است.
خنک کننده GREEN GLACIER 240 : واتر کولری با ساختار و قیمت مناسب. از جمله ویژگی های این خنک کننده می توان به استفاده از رادیاتور 240 میلی متری، استفاده از دو فن 12 میلی متری، واتر پمپ قدرتمند با 7000 دور در دقیقه و 100 هزار ساعت عمر مفید، واتر بلاک کاملا مسی و فن هایی با نویز کم و طول عمر بالا اشاره کرد.
نتیجه: این مادربرد در کنار زیبایی و طراحی منطقی، عملکرد خوبی هم دارد که آن را باید مدیون ویژگی هایی مانند مدار فاز قدرت خوب، کیفیت ساخت بالا و استفاده از قطعات با رنج تحمل بالا دانست. نرم افزار های کامل که اکثر تنظیمات را در دل خود جای داده اند. یکی از مواردی کع در اول بررسی هم به آن اشاره شد، خالی بودن جعبه از لوازم اضافه است. بهتر بود حداقل، برچسب هایی برای زیبا سازی کیس یا مدیریت کابل ها در جعبه قرار می داشت.
8.6امتیاز9عملکرد8.6سرعت انتقال9ساختار8امکانات8.2صدا8.5نرم افزار8.7ارزش خرید
پردازنده ای که گفتید سوکت 1150 هست و این مادربرد 1151. با هم سازگار نیستن
سلام
واقعا این مادربورد از سری سیپیو پنتیوم پشتیبانی میکنه>؟
سیپیو من
Intel (R) Pentium (R) CPU G3250
با این سیپیو میخواستم رو مادربورد به همران این سیپیو یک کارت گرافیک 1050 هم بندازم چون با این گرونی پول برای خرید سیپیو ندارم
مشکلی پیش نمیاد دیگه؟
خیلی عالی بود;)
سلام
کپک شوخی میکنید ؟؟ :smiley1
دوست عزیز این قطعات استفاده شده روی این برد بر پایه Military Class 5 هستند . قطعات رده نظامی هستند .
ممنون :-bd
تشکر از جناب مظفری:-bd
MSIبالا بود ولی داره خیلی خودشو بالا میکشه،من بشخصه علاقه زیادی به این برند نداشتم ولی به این نتیجه رسیدم که اشتباه میکردم.=smile
هر دو مادربردی که شما میگویید از نظر عملکرد عالی هستند یعنی مدار فاز خوبی در اختیار دارند. این ها کپک نیستند و برای یکنواختی در دفع حرارت استفاده میشوند.
این مادربورده چرا فازاش کپک زده؟
اون ازراکه هم همینچوری بود!
بعد تو کامنت می نویسین کفیت بالای قطعات؟! 😐
با سلام و تشکر فراروان از زحمات جناب مظفری عزیز بابت مقاله خوبشون