هر قطعه مصرفی در کامپیوتر شما با جریان برق و در نهایت با گرمایی که از خود تولید می کند می تواند کارایی نهایی یا کارایی تمام قطعات را تحت تاثیر قرار دهد. در مورد کارت گرافیک هایی که در بازار با برند ها و شکل های مختلف در بازار پیدا می شوند هم همین موضوع صدق می کند. به جز کارت های مرجع یا فاندر ادیشن ها، دیگر کارت های موجود با فرکانس کاری بیشتر و خنک کننده بهینه تر در خط تولید برند های مختلف قرار گرفته اند اما در مجموع کارتی را می توان به عنوان یک قطعه با وفا دانست که حرارت کمتری را تولید کند. این حرارت کمتر در کنار پایداری در عملکرد، دست کاربر را برای اورکلاک بیشتر باز می گذارد و عمر قطعه هم به نسبت کارت های مشابه بالاتر می رود. گیگابایت از سری 1000 کارت های انویدیا محصولات بسیاری را برای کاربران خود در نظر گرفته است ولی این بار شاهد کارتی هستیم که به جای استفاده از خنک کننده بادی، از خنک کننده آبی برای دفع حرارت پردازنده گرافیکی استفاده کرده است.
معرفی
گیگابایت شرکتی است که در سال 1986 تاسیس شد و امروزه آن را می توان جزء بزرگترین تولید کنندگان کامپیوتر و لوازم جانبی آن دانست. محصولات این شرکت به کیفیت ساخت بالا و استقامت در شرایط سخت مشهور بودند. در این سالها گیگابایت با سبدی پر از محصولات به استقبال تکنولوژی و سخت افزار های جدید رفته است و شریک تجاری شرکت هایی همچون اینتل و AMD در کارنامه گیگابایت آن را تبدیل به غولی در تولید قطعات کرده است. امروزه این شرکت با تولید محصولاتی همچون مادربرد مبتنی بر پردازنده های اینتل و AMD، کارت گرافیک مبتنی بر کارت های NVIDIA و RADEON، لپ تاب، تبلت، کامپیوتر های کوچک یا MINI PC، کیس، پاور، کیبورد، موس و هدست توانسته است بازار خوبی را در سراسر جهان به دست آورد. از رده های معروف این شرکت می توان به G1 و XTREME GAMING اشاره کرد.
معماری ساخت
کارت گرافیک های پاسکال بر اساس فناوری 16 نانومتری FinFET و توسط TSMC تولید می شوند. در این معماری شاهد پردازنده گرافیکی GP106، GP104 و GP102 هستیم. مدل GP106 در کارت GTX 1060 مورد استفاده قرار می گیرد که دارای 6 گیگابایت حافظه و 4400 میلیون ترانزیستور است. مدل GP104 در کارت های GTX 1070 و GTX 1080 به کار گرفته شده است که 8 گیگابایت حافظه دارد و از 7200 میلیون ترانزیستور استفاده می کند. و در نهایت مدل GP102 است که در کارت جدید TITAN X و احتمالا GTX 1080 Ti استفاده می شود که دارای 12 گیگابایت حافظه و 12000 میلیون ترانزیستور است. استفاده از فناوری GDDR5X از موارد جذاب این کارت ها است که در کنار آن پشتیببانی از حداکثر حافظه 32 گیگابایت برای مدل های حرفه ای این معماری یعنی Tesla و Quadro و حداکثر حافظه 16 گیگابایت برای مدل های خانگی می تواند با تمام توان به یاری کاربران بشتابد.
نمای بیرونی و بسته بندی
گیگابایت برای این کارت جعبه بزرگی را در نظر گرفته است. رنگ زمینه مشکی به همراه نوشته گیگابایت و نشان XTREME GAMING در وسط جعبه بسیار جلب توجه می کند. از دیگر ویژگی های درج شده بروی جعبه می توان به خنک کننده آبی، خروجی VR و گارانتی اعلام شده از سمت گیگابایت اشاره کرد. همچنین بالای جعبه کادری نقره ای نقش بسته است که نوشته XTREME GAMING با ابعاد بزرگی به جذابیت بصری جعبه افزوده است (تصویر 1).
پشت جعبه با تصویر کاملی از کارت و بیان ویژگی هایی همچون پورت های خروجی کامل، خنک کننده آبی، نورپردازی و ساختار با کیفیت کارت تصویر گری شده است (تصویر 2).
طراحی و ساختار
بعد از بیرون آوردن کارت، با محصولی روبرو هستید که با ابعاد 124×264×41 میلی متر خود، کوچکتر از برادر خود با خنک کننده بادی است. گیگابایت برای کارت خود از یک پنل پلاستیکی استفاده کرده است که مانند همیشه با ترکیب رنگ مشکی، نقره ای و نارنجی و طراحی متقارن، ظاهر مناسبی را برای آن به همراه داشته است. در این نما می توان پنجره ای را مشاهده کرد که دو خط مورب به صورت حرف X و نشان XTREME GAMING در میان آن خودنمایی می کند همچنین در پنل مشکی رنگی که کنار پنجره قرار گرفته است نوشته Challenge Your Limits دیده می شود. در پس این پنجره می توان پمپ خنک کننده آبی را مشاهده کرد که همین امر موجب کوچک شدن ابعاد این کارت نسبت به برادر خود با خنک کننده بادی شده است. نمای این بخش از کارت بسیار ساده است و مورد مهم یا طراحی خیره کننده ای را نمی توان در این بخش مشاهده کرد هر چند بهتر بود گیگابایت از متریال یا طراحی جذاب تری در این پنل سود می برد (تصویر 3).
در نمای بالا کمی گیگابایت بر هیجان طراحی خود افزوده است به طوری که در این نما می توان امتداد خطوط نقره ای و نارنجی را در این بخش هم دنبال کرد. در این نما وجود حجم های سه بعدی به همراه پنل نورپردازی RGB که مزین به نوشته XTREME GAMING و نشان آن شده است، در کنار پنل نارنجی رنگ مدیریت لوله، نوشته WATERFORCE و اسلات SLI، ظاهر مناسبی را در این بخش به نمایش می گذارد (تصویر 4).
در کارت مرجع GTX 1080 شاهد یک سوکت برق 8 پین هستیم اما در محصول گیگابایت برای اعمال قدرت بیشتر پردازنده گرافیکی و استفاده از خنک کننده مایع این مقدار به دو سوکت 8 پین تغییر پیدا کرده است. در زیر هر سوکت، یک LED برای اطلاع از صحت اتصال برق به سوکت ها قرار گرفته شده است. نورپردازی این دیودها با رنگ سفید نشان از اتصال صحیح برق و رنگ قرمز آنها نشان از متصل نبودن یا مشکل در برق رسانی در این بخش دارد (تصویر 5).
پنل I/O کارت با وجود 3 پورت DP 1.4، یک پورت HDMI 2.0 و DVI-D می تواند دو اسلات کیس شما را اشغال کند. خروجی های در نظر گرفته شده منطقی و کامل هستند و چنانچه بخواهید از چند مانیتور و عینک واقعیت مجازی برای سیستم خود استفاده کنید، میتوانید به راحتی این کار را انجام دهید و با حداکثر رزولوشن 7680×4320 پیکسل از این ویژگی لذت ببرید. گیگابایت در این بخش شبکه هایی را برای تهویه هوا در نظر گرفته است که با وجود بسته بودن اطراف کارت، تاثیر چندانی در روند تبادل دما ندارد (تصویر 6).
و اما گیگابایت به پورت های پنل I/O اکتفا نکرده و دو پورت HDMI 2.0 را در انتهای کارت قرار داده است تا هم دسترسی کاربر برای وصل کردن عینک های واقعیت مجازی راحت تر باشد و هم پنل I/O را بیش از حد شلوغ نکرده باشد (تصویر 7).
پلات فلزی پشت کارت با رنگ مشکی خود و دو خط نارنجی، سعی بر هماهنگی با طراحی بیرونی کارت را داشته است. حجم های برجسته در این پلات در کنار نشان XTREME GAMING و حفره های تبادل هوا، نمای مناسبی را در این بخش از کارت ساخته است. همانطور که می دانید این پلات ها برای پایداری بیشتر کارت در شرایط بحرانی و جلوگیری از صدمه دیدن PCB، به همراه جلوگیری از انتقال حرارت کارت دوم در زمان مولتی گرافیک به کار گرفته می شوند (تصویر 8).
با باز کردن پنل کارت چهره دیگری از این محصول را می توان مشاهده کرد. در این بخش خنک کننده مایع با هیت سینک حرارتی بزرگ خود بروی پردازنده گرافیکی، حافظه ها و مدار قدرت قرار گرفته است. PCB مشکی رنگ کارت برای مقابله با مواردی همچون رطوبت و حرارت با ساختاری چند لایه تولید شده است که در کنار قطعات با کیفیت نوید عملکردی پایدار و طول عمر بالا را به کاربر می دهد. با کمی دقت می توان پردازنده گرافیکی، تعداد 8 حافظه چیده شده دور آن، مدار 12 فاز قدرت پردازنده، مدار 2 فاز حافظه و 5 سوکت 4 پین برای قدرت بخشیدن به فن، واتر پمپ و سیستم نورپردازی RGB کارت را که در نظر گرفته شده است، مشاهده کرد (تصویر 9).
خنک کننده
خنک کننده مایع برای پردازنده گرافیکی یکی از بهترین راه کارها برای دفع هرچه بهتر حرارت و پایداری در افزایش فرکانس پردازنده گرافیکی و حافظه های آن است. گیگابایت با استفاده از خنک کننده مایع شرکت کولر مستر، به راحتی توانسته است بدون استفاده از فن های رایج بروی کارت، حرارت ایجاد شده از پردازنده گرافیکی را دفع کند. خنک کننده مورد نظر را همچون دیگر خنک کننده های مایع میتوان به چند قسمت تقسیم کرد. اما تنها یک تفاوت در این خنک کننده مایع نسبت به دیگر خنک کننده های مایع موجود در بازار برای پردازنده وجود دارد و آن هم سطح تماس برای دفع حرارت است. در دیگر خنک کننده های مایع این سطح تماس تنها برای پردازنده استفاده می شود اما در این خنک کننده سطح تماس با دو ساختار مس و آلومینیوم، برای پردازنده گرافیکی، حافظه ها و مدار قدرت در نظر گرفته شده است. جدا از پلات سطح تماس، این خنک کننده از یک رادیاتور 120 میلی متری با شبکه های آلومینیومی برای دفع حرارت ایجاد شده، فن بزرگ 120 میلی متری با خطوط برجسته بروی هر پره که باعث دمیدن هوای بیشتر به سمت رادیاتور می شود، لوله هایی با پوشش بیرونی و درونی مستحکم که موجب عدم جذب رطوبت و تحمل حرارتی بالا می شود و پمپ آبی با ساختار مناسب و طول عمر قابل قبول تشکیل شده است (تصویر 10).
اگر در حالت خودکار تنظیمات کارت را قرار دهید، فن خنک کننده با نهایت سرعت 1079 دور در دقیقه می چرخد که در این حالت حرارت پردازنده در بار کامل برابر با 55 درجه سانتی گراد می رسد. این میزان بسایر پایین تر از حداکثر حرارت دیگر کارت ها با خنک کننده بادی است. همچنین اگر بخواهید حرارت تولید شده را از این میزان کمتر کنید، می توانید به صورت دستی سرعت فن را بروی حداکثر 3129 دور در دقیقه تنظیم کنید و در این حالت شاهد حداکثر حرارت 48 درجه سانتی گراد برای پردازنده گرافیکی باشد که عدد بسیار عالی است. البته در کنار تمام این خوبی هایی که از این سیستم خنک کننده آبی دیدیم تنها یک نکته منفی کاملا جلب توجه می کند و آن هم صدای تولید شده از پمپ آب این سیستم است به طوری که می تواند تمرکز کاربر را با نویز تولید شده از بین ببرد (تصویر 11).
سخت افزار
سخت افزاری که باعث شده است این کارت از عملکرد بی نظیری برخوردار باشد شامل معماری ساخت 16 نانومتری، رابط حافظه 256 بیتی، حداقل فرکانس کاری 1759 مگاهرتز و حداکثر فرکانس کاری 1898 مگاهرتز در حالت گیمینگ، حداقل فرکانس کاری 1784 مگاهرتز و حداکثر فرکانس کاری 1936 مگاهرتز در حالت اورکلاک، 8 گیگابایت حافظه از نوع GDDR5X با فرکانس 10206 مگاهرتز در حالت گیمینگ و 10400 مگاهرز در حالت اورکلاک، 2560 واحد سایه زنی، 7200 میلیون ترانزیستور، تعداد 160 واحد TMUs و 64 واحد ROPs و پهنای باند 320 گیگابایت در ثانیه است. این کارت نه تنها نسبت به کارت مرجع از عملکرد و فرکانس های بالاتری برخوردار است بلکه نسبت به کارت GTX 1080 G1 GAMING همین شرکت هم عملکرد بهتری را از خود نشان داد. البته از نظر کاراریی عملکرد این کارت همچون برادر خود یعنی GTX 1080 XTREME GAMING است و تنها حرارت تولید شده به صورت کاملا بهینه در این کارت دفع می شود.
نرم افزار
استفاده از نرم افزار EXTREME GAMING دست شما را برای مانیتورینگ کردن کارت و اعمال تغییرات باز می گذارد. این نرم افزار از رابط کاربری جذابی برخوردار است و به راحتی می توانید به آنچه می خواهید برسید. گزینه هایی مانند OC، ADVANCED OC، FAN و LED از جمله گزینه های این نرم افزار به حساب می آید. در بخش OC این نرم افزار، کاربر می تواند فرکانس پردازنده گرافیکی، ولتاژ پردازنده گرافیکی، فرکانس حافظه، محدوده قدرت و محدوده حرارتی کارت را تغییر دهد. قسمت ADVANCED OC در خود مواردی همچون صرفه جوی در انرژی، حالت گیمینگ، حالت اورکلاک و تغییرات دستی و دقیق را جای داده است. در بخش FAN و LED می توانید به صورت دستی موارد دلخواه را برای عملکرد بهتر و راحت تر تغییر دهید. البته در این نرم افزار قرار بود سرعت فن ها را به صورت دستی تنظیم کنیم تا حرارت پردازنده را در حداکثر سرعت فن بسنجیم که با باگی در این نرم افزار روبرو شدیم. زمانی که سرعت فن را بروی حداکثر قرار می دادیم، فن کاملا بی حرکت بود و زمانی که سرعت را بروی خودکار تنظیم می کردیم، قن شروع به حرکت می کرد که همین امر باعث شد تا از نرم افزار جانبی یک شرکت دیگر برای این کار استفاده کنیم (البته تنها در این کارت شاهد آن مورد بودیم). (تصویر 12).
نرم افزارهای تست :
3DMARK : این نرم افزار را می توان محبوب ترین نرم افزار تست قطعات سخت افزاری عنوان کرد. یکی از مسائلی که نرم افزار مورد نظر را برای تست ها در اولویت قرار می دهد، تاثیر تمام قطعات در نتیجه نهایی است. به طوری که تمام قطعات استفاده شده می توانند در صورت تقویت عملکرد یا نقص در عملکرد نتیجه نهایی این نرم افزار را تغییر دهند هر چند که پردازنده و کارت گرافیک بیشترین نقش را در امتیاز ها بازی می کنند. این نرم افزار دارای تست های متفاوتی است که هر یک می توانند قطعات را به چالش دعوت کنند. اما مجموعه سخت افزار برای انجام این تست ها از 3 گزینه Ice Storm (کمترین میزان استرس به قطعات)، Cloud Gate (استرس وارد شده در حد متوسط) و Fire Strike (بیشترین میزان استرس وارد شده به قطعات) استفاده می کند.
CINEBENCH R15 : نرم افزاری برای تست پردازنده و کارت گرافیک. این نرم افزار پس از تست قطعه مورد نظر امتیازی را بر اساس فریم ثبت شده در ثانیه عنوان می کند. پس از درج امتیاز می توان نتایج به دست آمده از دیگر محصولات را در جدولی مشاهده کرد. در حالت حرفه ای، این نرم افزار می توان پردازنده را به صورت تک هسته ای یا با تمام هسته های موجود بررسی کند. برای امتیاز دهی در بخش کارت گرافیک با پخش ویدیو سه بعدی عملیات امتیاز دهی انجام می شود و می توان از نتیجه به دست آمده به راحتی اطلاع یافت.
Middle-earth: Shadow of Mordor : این بازی برای این مورد استفاده قرار می گیرد که در خود گزینه بنچمارک را جای داده است و از عملکرد دقیقی برای اعلام نتایج برخوردار است. تنظیمات بخش گرافیکی برای ثبت امتیاز بروی Ultra و High قرار داده می شود. رزولوشن برای تست ها بروی 1080×1920 پیکسل قرار می گیرد. پس از اعلام نتیجه شاهد حداکثر فریم در ثانیه، حداقل فریم در ثانیه و متوسط فریم هستیم که برای نتیجه گیری درست قطعات از متوسط فریم استفاده می کنیم.
Sleeping Dogs : این بازی در بخش بنچمارک خود از محیط شلوغ شهری استفاده می کند که می تواند به خوبی قطعات را به چالش بکشد. گزینه های انتخابی برای انجام تست ها در این بازی بروی EXTREME و HIGH قرار می گیرد و رزولوشن هم بروی 1080×1920 پیکسل قرار داده می شود. پس از اعلام نتیجه شاهد حداکثر فریم در ثانیه، حداقل فریم در ثانیه و متوسط فریم هستیم که برای نتیجه گیری درست قطعات از متوسط فریم استفاده می کنیم.
Unigine Heaven Benchmark 4.0 : نرم افزاری بسیار دقیق برای انجام تست ها بروی قطعات. این نرم افزار که بر اساس ویدیویی سه بعدی کار خود را انجام می دهد، می تواند کاربر را از شرایط قطعات استفاده شده با خبر کند. البته اگر برای اولین بار است که از این نرم افزار برای تست استفاده می کنید، برای مقایسه نمی توان به صورت صحیح از آن استفاده کرد زیرا در خود اطلاعاتی را از نتایج قطعات مختلف ذخیره نمی کند ولی اگر به صورت پایه از این نرم افزار برای تست ها استفاده کنید (البته با سیستم تست ثابت) به خوبی می توانید قطعات را با هم مقایسه کنید. این نرم افزار از یک مزرعه شناور به عنوان ویدیو استفاده میکند که در آن مواردی مانند کشتی، مجسمه، خانه ها، سنگ فرش ها و محیط بیرون در زیر نور خورشید یا در شب، توانایی به چالش کشیدن قطعات را به خوبی برای کابر فراهم می کند. در مجموعه سخت افزار برای تست قطعات از تنظیمات Ultra و High، رزولوشن 1080×1920 پیکسل، 2xAA و Tessellation: Normal استفاده می شود.
سیستم تست :
پردازنده Intel Core i7 6700k : یکی از بهترین گزینه ها برای انجام تست ها و بازی ها این پردازنده است. از ویژگی های این پردازنده می توان به معماری ساخت 14 نانومتری، 4 هسته و 8 رشته موازی، فرکانس کاری 4 گیگاهرتز و مقدار 8 مگابایت برای کش اشاره کرد. عملکرد بی نظیر این پردازنده آدرنالین خون کاربر را به بالاترین حد خود می رساند.
مادربرد GIGABYTE Z170X-Gaming GT : مادربرد گیمینگ از گیگابایت با کیفیت ساخت بالا و امکانات مناسب برای راه اندازی یک سیستم قدرتمند. استفاده از سوکت 1151 و چیپ ست Z170 به همراه فرکانس حافظه 3866 مگاهرتز در حالت اورکلاک، سینک های حرارتی کارآمد، مولتی گرافیک SLI و CrossFire، وجود USB 3.1Type-A و USB 3.1 Type-C، خروجی ها و ورودی های کامل، نرم افزارهای جانبی کامل برای مدیریت بهتر سیستم، نظارت کامل بروی قطعات و بسیاری از موارد دیگر که ممکن است بروی عملکرد قطعات تاثیری نداشته باشد اما کاربر را از وجودشان خرسند سازد.
حافظه G.SKILL Ripjaws V : این سری از حافظه های جی اسکیل برای چیپ ست Z170 بهینه شده است. از ویژگی های حافظه استفاده شده می توان به 2 ماژول 4 گیگابایتی از نوع DDR4، فرکانس پایه 2133 مگاهرتز و نهایت فرکانس 2666 مگاهرتز، پشتیبانی از پروفایل XMP 2.0 و زمان تاخیر 15 اشاره کرد.
منبع تغذیه GREEN GP1350B-OC: محصولی با استاندارد 80PLUS SILVER و عملکردی مناسب. منبع تغذیه مورد نظر از زیر مجمو عه های کمپانی نام آشنای CWT است. از ویژگی های این منبع تغذیه می توان به 2 مدار مجزا 750 وات، مصرف بهینه انرژی در حالت آماده به کار، استفاده از خازن های جامد ژاپنی در مدار DC-DC، استفاده از خازن های الکترولیت ژاپنی Nippon Chemi Con با تحمل حرارت 105 درجه سانتی گراد، استفاده از قطعات صنعتی برای افزایش طول عمر، فن خنک کننده با عملکرد بهینه و نویز کم و بسیاری از موارد دیگر که می تواند برای کاربران سخت گیر انتخاب خوبی را به همراه داشته باشد.
منبع ذخیره سازی ADATA XPG SX900: مدل مورد استفاده با ظرفیت 128 گیگابایت است که برای استفاده 119 گیگابایت را در اختیار کاربر قرار می دهد. این حافظه سالید دارای سرعت نوشتن 520 مگابایت در ثانیه و سرعت خواندن 550 مگابایت در ثانیه است.
خنک کننده GREEN GLACIER 240 : واتر کولری با ساختار و قیمت مناسب. از جمله ویژگی های این خنک کننده می توان به استفاده از رادیاتور 240 میلی متری، استفاده از دو فن 12 میلی متری، واتر پمپ قدرتمند با 7000 دور در دقیقه و 100 هزار ساعت عمر مفید، واتر بلاک کاملا مسی و فن هایی با نویز کم و طول عمر بالا اشاره کرد.
رقبا
Hydro GFX GTX 1080 : + کارتی از MSI با خنک کننده کورسیر، خنک کننده مناسب با عملکرد عالی، عملکردی پایدار،مصرف مناسب کارت
– ظاهر کارت کاملا مشابه کارت مرجع است، فرکانس کاری کمتر از کارت گیگابایت
EVGA HYBRID Water Cooler for GTX 1080 : + محصولی از EVGA که دارای خنک کننده آبی و پوشته کارت گرافیک است. این محصول برای کارت های 1080 و 1070 استفاده می شود. از مزیت های این محصول می توان به دفع بسیار عالی حرارت از پردازنده گرافیکی اشاره کرد. ظاهر زیبا
– کرات گرافیک باید جدا تهیه شود
اخه من موندم با amd fx که کلا 8 مگ کش داره چه جوری میخای تا 10 ساله ذیگه به قول خودت بی رقیب باشی من 10 سال پیش quad گرفتم 4مگ کش amd کلا تو بخش سی پی یو خیلی ضعیفتر از گرافیکاش عمل میکنه
چی؟؟؟؟:o
سیلیکون های چسبیکه بخاطر دما پخته شده بشکنه؟؟؟:l
مگه سیب زمینیه؟
آرزو چرا برو بخر نیوسانتافه سوار…
پی سی و لبتاپم الان ای ام دی هستن ، سیستمی که ارزومه اینه
cpu=amd fx 8350
mainboard = asus crosshair
ram=64 gig giel
graphic = 2* rx480 8gig
فکر نکنم در ده سال اینده رقیب داشته باشه ، نصبت به قیمتش ، درمیاد کلا سه ملیون تومن!!!
dont forget rx460-rx470-rx480 design on directx12
if you run above game on dx12 , rx460 will win
example
tombrider rx460 directx10 = 60 frame
tombrider rx460 directx12 = 120 frame
so in next 5 year games move to dx12 , rx460 will hardly win !!!!!!
http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_1050_and_1050_ti_gaming_x_review,12.html
واقعا عالیه:x گیگابایت همیشه فوقالعادس:-bd
آقا شما سیستمتو براساس Amd ببند مارو راحت کن:l مطمئنا برد میکنی:smiley0
یک نکته خیلی مهم = بعد نصب کارت نو ….هرگز کارت دریارید و اصلا هیت سینک تکون ندید چون باعث میشه سلیکون چسبی که بخاطر دما پخته شده بشکنه و دمای کارت خیلی بالا بره
من یک کارت گرافیک گیابایت رو بخاطر همین نابود کردم ، کارت گرافیک که چند سال کار کرده بود رو دراوردم و رادیوتور(هیت سینک) تکون دادم ، چسب سیلیکون ( سیلیکنها جدید چسبی هستن) جامد شده بود ، شکست و دمای کارت تا 120 درجه بالا میرفت !!!!! بعد که سینک بزکردم دو تا از ترانزیستورها ریز و حساس براثر برخود با آچار له شد و دیگه کار نکرد
پس هرگز سینک کارت گرافیک تکون ندید
https://thumb1.shutterstock.com/display_pic_with_logo/3992164/404975653/stock-photo-video-graphic-adapter-whithout-cooling-system-gpu-pci-e-graphic-adapter-404975653.jpg
بچه ها یک نکته مهم : تمام بنچمارکها و مقایسه ها متوجه نیستن کارتهای جدید amd بر پایه دایرکت ایکس دوازده بینه شدن یعنی در بازی مثل تام رایدر rx480-rx470-rx460 با دایرکت ایکس دوازده خیلی قویتر از اوچیزیه که در سایتها میبیید یعنی چند سال اینده که بازیها بیان رو دایرکت دوازده قدرتشون و برتریشون نشون میدن
https://www.youtube.com/watch?v=46QBaRO-Py8
دو تا rx480 8g سافایر امروز درمیاد هرکدوم یک و نیم ملیون
https://www.youtube.com/watch?v=46QBaRO-Py8
قیمتش بیش از کیفیتشه…..ششصد دلار …..جای این دو تا amd rx480 8g میبندم با سی پی یو اف ایکس ای ام دی ، هم ارونتره هم قویتر ….چهارصد دلار
ممنون از بررسی اگه امکانش هست از کارتهای HOF گالاکس هم موردی مثل 1070 رو بررسی کنین با تشکر مجدد :-bd