شرکت ال جی امسال بسیار پر تکاپو ظاهر شد، تولیدات بسیار در زمینه های مختلف، محصولات جذاب چه در حیطه رده بالاها و چه میان رده ها، به نوعی امسال را باید سال ال جی در دنیای تکنولوژی دانست. تمام این فعالیت ها فروش محصولات ال جی را در تمام بازار ها با رشد قابل ملاحظه ای روبرو کرده است. در بحث گوشی های هوشمند، ال جی هوای کاربرانی که در فکر تهیه محصولی با بودجه کم هستند هم بوده است. ال جی X CAM یکی از اعضای خانواده X این کمپانی است که با ویژگی های جذابی به عنوان یک گوشی میان رده در زمینه عکاسی خوش درخشیده است. البته کمی دیر این محصولات برای بررسی در اختیار ما قرار گرفته اند اما قصد داریم تمام خانواده X را در مدت زمان کمی بررسی کرده و برای شما مخاطبین وب سایت سخت افزار مگ این تجربیات را منتشر کنیم. با ما همراه باشد با اولین بخش از بررسی گوشی های هوشمند سری X ال جی…
معرفی
در سال 1958 شرکتی با نام گلدستار تاسیس شد که امروزه آن را با نام ال جی می شناسیم. گلداستار در سال 1959 اولین محصول خود را روانه بازار کرد و پس از آن هر ساله محصولات جدیدی را به عنوان اولین ها در کره تولید کرد. در سال 1968 بود که گلداستار به بیرون از مرز های کره رفت تا بازار بین المللی را تجربه کند. این تجربه طولی نکشید تا گلداستار در مدت زمان محدودی به اولین شرکت در زمینه الکترونیک تبدیل شود. سال 1997 سالی بود که گلداستار نام ال جی الکترونیک را برای خود انتخاب کرد تا با نامی مخفف و آسان برای تمام زبان ها و گویش ها، راهش را بیش از پیش در بازار بین المللی باز کند. امروزه ال جی با تولید محصولات انبوهی که در سبد خود دارد جزء بزرگترین تولید کنندگان الکترونیک در دنیا محسوب می شود. دفتر مرکزی ال جی واقع در سئول کره جنوبی و از نوع سهانی عام است و نماینده فروش و خدمات پس از فروش آن در ایران شرکت نام آشنا گلدیران است.
نمای بیرونی و بسته بندی
رنگ زمینه سفید موردی است که ال جی علاقه بسیاری برای استفاده از آن در جعبه محصولاتش دارد. جعبه این گوشی هوشمند در نمای روبرو دارای نشان X بزرگی است که نشان دهنده ی سری آن یعنی عضوی از خانواده ایکس است. در زیر نشان ایکس نام کوچک محصول درج شده است. نشان ال جی با ابعادی ریزتر از دو نشان دیگر، در پایین جعبه جای خوش کرده است.
پشت جعبه ترسیم دقیقی از خود محصول را می توان مشاهده کرد. در این بین نشان X CAM با رنگ قهره ای روشن خودنمایی می کند. در پایین ترین بخش جعبه، همانند نمای روبرو شاهد کمانی هستیم که رنگ زیرین جعبه که همان فهوه ای روشن است را به نمایش گذاشته است (هر سری از خانواده ایکس دارای رنگی مخصوص است).
جعبه را باز می کنیم تا محتویات داخل آن را بررسی کنیم. بجز گوشی، می توان موارد دیگری همچون شارژر، کابل شارژ Micro USB، هدفون، دفترچه راهنما (به زیان فارسی)، سوزن درگاه سیم کارت و کارت گارانتی دو ساله را مشاهده کرد.
طراحی و ساختار
پس از جعبه گشایی و بیرون آوردن گوشی از جعبه، می خواهیم از نظر ظاهری بررسی بروی آن داشته باشیم. ال جی سعی کرده است تا محصولی را تولید کند که از نظر امکانات و ظاهر در سطح خود مناسب ظاهر شود. در اولین برخورد و در دست گرفتن X CAM اولین نکته ای که به ذهن خطور می کند، سبک بودن گوشی است. سبک بودن گوشی با صفحه نمایش 5.2 اینچی تنها یک دلیل دارد و آن استفاده از پلاستیک در ساختار بدنه است. ال جی برای گوشی میان رده خود همچون دیگر محصولات هم رده از پلاستیک در ساختار X CAM استفاده کرده است که همین موضوع باعث به وجود آمدن وزن 118 گرمی در آن شده است. این نوع ساختار را می توان با 2 مزیت معرفی کرد که یکی ایجاد وزنی کم برای محصول و دوم دمایی مناسب تر در بخش بیرونی محصول است. بسیاری از محصولات فلزی و شیشه ای را به سختی می توان در هوای سرد و یا در بار کامل پردازنده در دست گرفت، زیرا این نوع ساختارها عکس العمل بیشتری نسبت به محیط اطراف یا دمای قطعات داخلی دارند.
X CAM با ایعادی برابر با 147.5×6.9×73.6 میلی متر، به راحتی در دست کاربر جای می گیرد. در نگاهی دقیق تر در می یابید که محصول ال جی باریک تر از آنچه در برگه نوشته شده است نشان می دهد. در واقع همین طور است، این محصول بسیار باریک است اما این باریکی تنها در صورتی واقعی می شود که برجستگی دوربین در پشت گوشی حظور نداشت باشد.
در نمای روبرو می توان پنلی مشابه فلز برس خورده را مشاهده کرد که ظاهر مناسبی را در این بخش به گوشی بخشیده است. ال جی در لبه های بالایی و پایینی کمی انحناء را در نظر گرفته است که همین موضوع ارگونومی مناسبی را به همراه داشته است و قرار گرفتن گوشی در جیب یا کیف را به کاری راحت تبدیل کرده است. در این نما همچنین می توان اسپیکر مکالمه، سنسور نور و سنسور مجاورت، چراغ اعلانات، دوربین ثانویه، صفحه نمایش 5.2 اینچی و نشان ال جی را مشاهده کرد. در کل نمای روبرو گوشی را باید مناسب ارزیابی کرد اما تنها یک نکته منفی در بین وجود دارد که آن هم نسبت کم صفحه نمایش به بدنه است به طوری که حاشیه های بالا و پایین نمایشگر زیاد است و با نسبتی برابر با 68.7 درصد روبرو هستیم که عدد مناسبی نیست، هر چند در این رده از محصولات نباید انتظار طراحی بسیار پیچیده ای را داشت.
در لبه ها می توان مواردی همچون دکمه پاور (روشن/ خاموش)، دکمه کنترل حجم صدا، درگاه سیم کارت و کارت حافظه، جک 3.5 میلی متری صدا و پورت Micro USB را مشاهده کرد.
درگاه سیم کارت را میتوان با استفاده از سوزن موجود در جعبه جدا ساخت. X CAM محصولی است 2 سیم کارته اما کاربر باید بین سیم کارت دوم و کارت حافظه یکی را انتخاب کند.
نوبتی هم که باشد نوبت بررسی ظاهر پشت گوشی است. این نما را باید شناسنامه این محصول دانست، جایی که دو دوربین در قابی بزرگ و برجسته جا خوش کرده اند. دوربین های دوگانه از زمانی پا به میدان گذاشتند که ویژگی تصویر برداری سه بعدی بسیار مورد توجه بود اما با کم شدن توجه بر ویژگی سه بعدی چه در دوربین ها و چه در تلویزیون ها، دیگر از این ویژگی بروی گوشی های هوشمند استفاده نشد. اما بعد از مدتی دوربین هایی با زاویه باز در گوشی ها معرفی شدند که ال جی را باید جدی ترین شرکت در استفاده از این ساختار بیان کرد (اچ تی سی، هوآوی، ال جی و اپل را باید مهمترین شرکت های استفاده کننده از دوربین دوگانه دانست). و اما در نمای پشت X CAM می توان 2 دوربین با عملکرد های متفاوت، فلاش، نوشته DUALCAM، نشان ال جی و اسپیکر اصلی را مشاهده کرد. قاب برجسته دوربین با ساختاری مشابه نمای روبرو گوشی ساخته شده است که هماهنگی مناسبی را در این بین به وجود آورده است. قاب یکپارچه پشت از پلاستیکی و بدون استفاده از نمای فلز برس خورده است. ال جی NFC گوشی را دقیقا در بخش نشان LG قرار داده است که برای فعال سازی آن کافیست دو محصول دارای NFC را از آن قسمت به هم نزدیک کنید.
سخت افزار
ال جی برای گوشی میان رده خود از پردازنده مدیاتک MT6753 استفاده کرده است. پردازنده ای 8 هسته ای که فرکانس کاری آن 1.3 و 1.5 گیگاهرتز است. این پردازنده 64 بیتی از معماری ساخت 28 نانومتری برخوردار است. پردازنده مورد نظر توانایی آن را دارد تا از تمام شبکه های مخابراتی پشتیبانی کند تا دست شرکت های تولید کننده گوشی های هوشمند را برای استفاده از تکنولوژی های مربوطه باز گذارد. پشتیبانی از نمایشگرهای 1200 پیکسل و پشتیبانی از دوربین با حداکثر کیفیت 16 مگاپیکسل از دیگر ویژگی های این پردازنده است. پردازنده گرافیکی مجتمع از نوع ARM Mali-T720 MP4 GP است که دارای حداکثر فرکانس کاری 600 مگاهرتز است. پردازنده مورد نظر کارایی متوسطی را برای اجرای نرم افزارها و بازی ها به همراه دارد. مدیاتک را باید رقیبی جدی برای کوالکام دانست اما این شرکت هنوز راه بسیار برای رسیدن به شرکتی همچون کوالکام دارد. X CAM در پردازنده و پردازنده گرافیکی کاملا معمولی ظاهر شد و نباید هم بیش تر از این انتظار داشت. در اجزای بازی ها و نرم افزارهای سنگین ممکن است شما را ناامید سازد اما این را هم به یاد داشته باشید که چه میزان پول برای خرید این محصول در نظر گرفته اید پس انتظار عملکردی مشابه یک پرچمدار را از X CAM نداشته باشید.
رم در نظر گرفته برای این محصول برابر با 2 گیگابایت از نوع LPDDR3 است که این مقدار برای اجرای روان نرم افزارها کافی به نظر می رسد. حافظه داخلی 16 گیگابایت است اما تنها 10.5 گیگابایت آن نصیب کاربر می شود و مقدار دیگر هم توسط سیستم عامل اشغال شده است. البته می توانید با استفاده از کارت حافظه تا 256 گیگابایت دیگر بر این میزان اضافه کنید و حتی نرم افزار های خود را نیز بروی آن انتقال دهید اما یادتان باشد که با اضافه کردن کارت حافظه سیم کارت دوم را از دست می دهید.
صفحه نمایش
صفحه نمایشی که در سطحی بالاتر از گوشی میان رده است. ال جی برای محصول خود نمایشگری با وظوح 1080 در 1920 را در نظر گرفته است که از کیفیت مناسب و وضوح بالایی برخوردار است. این نمایشگر که از نوع IPS LCD است می تواند در هر اینچ 424 پیکسل را به نمایش گذارد. نمایشگرهایی که ال جی در محصولات خود استفاده می کند از دقت رنگ خوب و کنتراست مناسبی برخوردار هستند که در این گوشی هم شاهد آن هستیم. این نمایشگر کنتراست 1 به 1448 را داراست که برای یک محصول میان رده بسیار مناسب است. رنگ ها در نمایشگر به خوبی به نمایش گذاشته می شوند که در کنار کنتراست مناسب می تواند کار کردن با آن را لذت بخش سازد. هرچند حرارت رنگ کمی به سمت سردی است که البته جای هیج تعجبی هم نیست و این سردی جزئی از نمایشگرهای IPS است. حداکثر روشنایی در این نمایشگر برابر با 362 شمع در متر مربع است که برای استفاده از گوشی در فضای خانه و محیط های سر بسته کاملا مناسب است اما به محض اینکه به بیرون از منزل روید یا در زیر نور خورشید قرار گیرید عملاً دیگر نمی توانید نمایشگر را به وظوح مشاهده کنید.
دوربین
بخشی که ویژگی اصلی این محصول را شکل داده است همین بخش دوربین است. ال جی به خوبی می داند چطور باید از دو دوربین در یک گوشی استفاده کند اما قبل از X CAM تنها این ویژگی را بروی پرچمداران مشاهده می کردیم ولی ال جی تصمیم گرفته است که با مبلغ کمتر هم این ویژگی را به دست مشتریان خود برساند. استفاده از 2 دوربین که یکی با کیفیت 13 مگاپیکسل و زاویه استاندارد 75 درجه است و می تواند عکس های با کیفیتی را ثبت کند و دیگری با کیفیت 5 مگاپیکسل و زاویه 120 است که تنها برای گسترش زاویه دید عکسبرداری استفاده می شود. دوبین اول با فوکوس اتوماتیک و دستی، کیفیتی خوب در عکس با جزئیات بهتر و نویز کمتر را ثبت می کند و دوربین دوم با فوکوس نچندان جذاب، عکسهایی با زاویه 120 درجه را ثبت می کند اما با نویز بیشتر و جزئیات کمتر. در محیط هایی با نور کم، لنز 13 مگاپیکسلی عملکرد بسیار بهتری از لنز 5 مگاپیکسلی دارد اما در بیشتر موقعیت ها نمی توان از زاویه باز لنز 5 مگاپیکسلی گذشت.
دوربین ثانویه با کیفیت 8 مگاپیکسل کاملا مناسب سلفی دوستان است و می توانید عکس های مناسبی را با این دوربین ثبت کنید.
فیلم برداری هم در این دوربین با کیفیت مناسبی انجام می شود و کاربر می تواند تا حداکثر رزولوشن 1080 پیکسل با 30 فریم در ثانیه را ثبت کند.
رابط کاربری دوربین
در این رابط کاربری در سمت راست گزینه هایی مانند تماشای عکس های گرفته شده، فیلم برداری، عکس برداری و خروج از محیط دوربین را دارید. در بالا یک نوار قرار گرفته است که با پایین کشیدن آن می توانید نرم افزارهای مورد نظر خود را برای به اشتراک گذاشتن تصاویر ثبت شده داشته باشید، دو نماد که با یکی با تک درخت و دیگری با سه درخت نمایش داده می شود برای زاویه 75 درجه یا 120 درجه کاربرد دارد. در سمت چپ می توانید گزینه هایی مانند عملکرد فلاش، تعویض جهت دوربین، مود هایی مانند حالت خودکار-popout- پانوراما و تنظیمات اصلی را مشاهده کنید. متاسفانه در نرم افزار دوربین خبری از تنظیمات دستی برای عکسبرداری نیست و کاربر تنها می تواند از حالت خودکار برای ثبت تصاویر خود استفاده کند.
یکی از موارد جالب در رابط کاربری دوربین x cam، گزینه ایست به نام popout. برای فعال کردن این گزینه باید بروی حالت MODE رفته و گزینه popout را انتخاب کنید.
پس از انتخاب این گزینه مشاهده می کنید که قابی در وسط کادر قرار گرفته و نوع ثبت تصویر آن با اطراف کادر متفاوت است. شما می توانید از قسمت چپ تصویر نوع کادر خود را مشخص کنید. پس از انتخاب کادر می توان گزینه هایی را مانند مات کردن اطراف، تیره کردن اطراف کادر، گزینه سیاه و سفید و زاویه باز را برای اطراف کادر در نظر بگیرید.
صدا
صدای خروجی از x cam کاملاً معمولی است و نمی توان انتظار بالایی از آن داشت. اسپیکر مکالمه کیفیت مناسبی دارد و می توان در مناطق شلوغ هم بروی آن حساب کرد. اما اسپیکر اصلی دستگاه در حجم بالای صدا با تداخل اصوات روبرو است که توصیه می کنیم برای گوش فرا دادن به موسیقی مورد علاقه خود یا با حجم صدای پایین این کار را انجام دهید و یا با هدفون موسیقی را گوش دهید. ضبط صدا هم کاملا عادی جلوه می کند و مورد خاصی را برای بیان آن باقی نمی گذارد.
باتری
باتری استفاده شده در x cam با ظرفیت 2520 میلی آمپر مناسب سخت افزار و صفحه نمایش این محصول است. این باتری توانایی آن را دارد تا گوشی را در حالت آماده به کار تا 260 ساعت و مکالمه تا 7 ساعت نگه دارد. در مدت زمانی که گوشی در اختیارمان بود، باتری توانست تا بیش از یک روز گوشی را سرپا نگه دارد، در حالی که برای یک روز کارکرد، استفاده هایی مانند وب گردی، تماشای فیلم، تماشای آنلاین فیلم، پخش موسیقی و استفاده از نرم افزارهای تست را بروی این محصول داشته ایم. در کل به باتری x cam می توان نمره قبولی را داد.
رابط کاربری
استفاده از اندروید 6 یا مارشملو از دیگر مزیت های این محصول است. ال جی برای گوشی های خود از رابط کاربری اختصاصی با نام UX 5.0 استفاده می کند که در هماهنگی کامل با سیستم عامل ذکر شده است. این رابط کاربری با ظاهری جذاب و آیکون های رنگی، زیبایی بصری رابط x cam را بالا برده است. در رابط کاربری ال جی همعه موارد آن جا که باید باشند قرار گرفته اند که همین موضوع به گیج نشدن کاربر در استفاده از رابط کاربری کمک بسیار کرده است.
در بخش شماره گیری، اعداد بزرگ با فاصله مناسب کارکرد این بخش را تسهیل کرده است. اگر از دو سیم کارت در دستگاه خود استفاده می کنید می توانید با دکمه لمسی اختصاص یافته در نوار وظیفه پایین، بین سیم کارت های خود سویچ کنید. در نرم افزار پیام رسان راحتی کار مناسب است که آن را باید مدیون صفحه کلید مناسب UX 5.0 بود.
این صفحه کلید دارای کلید هایی با ابعاد و فاصله مناسب است و کلید های عاداد هم بروی آن قرار گرفته است که کار کاربر را راحت تر از دیگر صفحه کلید ها کرده است. همچنین صفحه کلید مورد نظر به طور کامل از زبان فارسی پشتیبانی می کند. در حالت چرخش کلید ها کمی از اطراف فاصله میگیرند که این مورد برای تایپ با دو دست کاملا کاربردی است.
رقبا
Huawei P8 : (مثبت) کیفیت ساخت خوب- بدنه محکم- پردازنده مناسب- رم 3 گیگابایت- صفحه نمایش خوب- مجهز به لرزشگیر اپتیک (منفی) وزن بالاتر- نور کم نمایشگر
HTC Desire 825 : (مثبت) کیفیت ساخت مناسب- ظاهری خوب- اسپیکرهای قدرتمند (منفی) وزن بالا- پردازنده قدیمی- دوربین می توانست بهتر باشد- صفجه نمایش ضعیف تر
8.9امتیاز8.5راندمان9امکانات9طراحی9.1ارزش
واقعا ال جى داره محصولات خوبی به بازار ارائه میکنه :-bd
مثل همیشه عالی و پرمحتوا بود
به این مطلب میشه گفت بررسی نه آنچه که در سایتهای به ظاهر پربازدیدتر در حد چند سطر شاهدیم
خسته نباشید??:-bd
ارزش خرید نداره…
شیامی نوت 3 با چیپ کوالکام نسخه 32 گیگ و سه گیگ رم
در این رنج قیمت Xperia XA و Huawei Honor 7i (همون Huawei Shot X) هم مثل X CAM دوربین خوبی دارن، اون ها رو هم ببینین بعدش هرکدوم که از نظر خودتون دوربین بهتری داشت بخرین! 😉