رسیدیم به بررسی آخرین محصول از خانواده ایکس ال جی یعنی x power. اگر بررسی های قبلی را نگاه کرده باشید، می دانید که هر محصول از خانواده x دارای ویژگی مخصوصی است که اسم آن را در کنار حرف ایکس قرار می دهد. x cam محصولی بود که با دوربین دوگانه خود با زاویه های 75 و 120 درجه توانایی ثبت تصاویر و ویدیو را داشت. این محصول از ابعادی مناسب و وزنی کم سود می برد و دارای باتری قدرتمند و نمایشگر 1080 پیکسل بود. محصول بعدی x screen بود که ویژگی متمایز آن نسبت به دیگر اعضاء خانواده، نمایشگر آن بود. این گوشی هوشمند با دارا بودن 2 نمایشگر که یکی از آنها همیشه روشن است و به نوعی دستیار کاربر به حساب می آید، عملکرد خوبی را در این بخش به نمایش گذاشت. باتری خوب و ظاهری شیک از دیگر مزیت های این گوشی هوشمند به حساب می آمد. و اما این بار می خواهیم عضو دیگری را بررسی کنیم تا ببینیم این بار ال جی چه ویژگی را به محصول خود اضافه کرده است. با ما همراه باشد با سومین و آخرین بخش از بررسی گوشی های هوشمند سری X ال جی…
معرفی
در سال 1958 شرکتی با نام گلدستار تاسیس شد که امروزه آن را با نام ال جی می شناسیم. گلداستار در سال 1959 اولین محصول خود را روانه بازار کرد و پس از آن هر ساله محصولات جدیدی را به عنوان اولین ها در کره تولید کرد. در سال 1968 بود که گلداستار به بیرون از مرز های کره رفت تا بازار بین المللی را تجربه کند. این تجربه طولی نکشید تا گلداستار در مدت زمان محدودی به اولین شرکت در زمینه الکترونیک تبدیل شود. سال 1997 سالی بود که گلداستار نام ال جی الکترونیک را برای خود انتخاب کرد تا با نامی مخفف و آسان برای تمام زبان ها و گویش ها، راهش را بیش از پیش در بازار بین المللی باز کند. امروزه ال جی با تولید محصولات انبوهی که در سبد خود دارد جزء بزرگترین تولید کنندگان الکترونیک در دنیا محسوب می شود. دفتر مرکزی ال جی واقع در سئول کره جنوبی و از نوع سهانی عام است و نماینده فروش و خدمات پس از فروش آن در ایران شرکت نام آشنا گلدیران است.
نمای بیرونی و بسته بندی
جعبه تمام خانواده ایکس ال جی مشابه هم طراحی شده اند و به نوعی با جعبه دیگر محصولات این شرکت هم همخوانی دارند. در این جعبه همچنان رنگ سفید بیشترین درصد را در این بین به خود اختصاص داده است. حرف ایکس با فونتی بزرگ تر از دیگر نوشته ها قرار گرفته است و در زیر آن نوشته power با فونتی ریز تر در زیر آن نوشته شده است. حرف x و نام محصول در کنار نوشته LTE، با رنگ صورتی در نظر گرفته شده اند. و اما همچنان نشان ال جی در بخش زیرین و با رنگی متفاوت نقش آفرینی می کند. برش منحنی پایین جعبه از دیگر موارد مشترک است که رنگ زیرین را به نمایش گذاشته است.
همچون دیگر اعضاء حانواده، پشت جعبه با نمایی خطی از گوشی مزین شده است. در این بین نشان X POWER با رنگ صورتی در میان جعبه خودنمایی می کند.
جعبه را باز می کنیم تا محتویات داخل آن را بررسی کنیم. بجز گوشی، می توان موارد دیگری همچون شارژر، کابل شارژ Micro USB، هدفون، دفترچه راهنما (به زیان فارسی)، سوزن درگاه سیم کارت و کارت گارانتی دو ساله را مشاهده کرد.
طراحی و ساختار
ال جی هر کدام از محصولات خانواده ایکس را به ظاهری متفاوت مزین کرده است تا در این بحث بتوان به راحتی انتخابی را از روی سلیقه انجام داد. X CAM با بدنه پلاستیکی اما مشابه فلز برس خورده پا میدان گذاشت و X SCREEN هم با بدنه ای براق و ساده. در این بین X POWER با ظاهری کمی متفاوت تولید شده است. هر چه ظاهر دو عضو دیگر خانواده با طراحی متفاوت سعی بر جذاب نشان داده شدن پیش رفته اند، X POWER از این قاعده سر باز زده است و ظاهری کاملا ساده و به دور از هر هیجانی را انتخاب کرده است. در طراحی این محصول همه موارد کاملا منطقی در نظر گرفته شده اند و کاربرد گوشی مهمتر از زیبایی آن در نظر گرفته شده است. هرچند که ظاهر این عضو از خانواده ساده است اما همین منطقی بودن طراحی، آن را بسیار دوست داشتنی کرده است.
X POWER با ابعادی برابر با 148.9×7.9×74.9 میلی متر، بزرگتر از دیگر محصولات خانواده ایکس است اما همچنان به راحتی در دست کاربر جای می گیرد و حس اطمینان را زمان در دست گرفتن کاملا تقویت می کند. قوس کمتر درلبه ها در کنار ابعاد بزرگتر و پوشش مناسب قاب پشت به این حس اطمینان دامن زده است. نمایشگر در این نما با نسبت 69.4 درصد به بدنه قرار گرفته است که عدد بهتری نسبت به دو محصول دیگر است اما همچنان نشان دهنده حاشیه زیاد در اطراف نمایشگر است. وزن 139 گرمی X POWER از دو عضو دیگر خانواده ایکس بیشتر است که می توان تنها توجیه آن را صفحه نمایش بزرگتر دانست.
در نمای روبرو کمی یاد پرچمدار این شرکت یعنی V20 می افتیم. پنلی در بالا و پایین گوشی که به رنگ بدنه در آمده است در کنار قاب مشکی دور نمایشگر که هارمونی جذابی را در این بخش به وجود آورده است. در این نما می توان اسپیکر مکالمه، سنسور مجاورت و سنسور نور، دوربین ثانویه، نمایشگر 5.3 اینچ و نشان ال جی را مشاهده کرد. نمای این بخش را باید با وجود ساده بودن، کاملا هماهنگ و زیبا خواند.
فریم دور گوشی مانند دو پنل بالا و پایین در نمای روبرو، با رنگی متالیک همراه هست و بر جذابیت بصری این محصول افزوده است. در اطراف گوشی می توان مواردی همچون دکمه روشن/ خاموش، دکمه کنترل حجم صدا، در گاه سیم کارت و کارت حافظه، پورت Micro USB، جک 3.5 میلی متری صدا و دو میکروفون را مشاهده کرد. X SCREEN هم مانند خانواده خود دو سیم کارته است هر چند درگاه سیم کارت دوم با کارت حافظه جانبی مشترک است.
نمای پشت گوشی کاملا ساده طراحی شده است. قابی یکپارچه از پلاستیک با بافتی مناسب که دوربین، فلاش، نشان ال جی و اسپیکر اصلی را در خود جای داده است. این نما را که قبلاً مشابهش را در K10 شاهد بودیم، با وجود داشتن بافت مناسب و پلاستیکی بودن، استعداد بالایی در جذب لک دارد و چنانچه بروی آن لکی قرار گیرد به آسانی پاک نمی شود. از این مسائل که بگذریم خمیدگی اطراف قاب، در دست گرفتن محصول و جای گیری در کیف یا جیب را بهتر کرده است.
سخت افزار
ال جی در X POWER برای بازار های مختلف پردازنده های متفاوتی را در نظر گرفته است که هر 3 پردازنده به نوعی ضعیف هستند. پردازنده گوشی مورد نظر ما محصول شرکت مدیاتک با نام MT6735 بود. این پردازنده که در سال 2014 معرفی شد دارای 4 هسته پردازشی است که در حداکثر فرکانس کاری 1.3 گیگاهرتز فعالیت خود را انجام می دهد. پردازنده مورد نظر 64 بیتی است و با معماری 28 نانومتری ساخته شده است. از ویژگی های این پردازنده می توان به پشتیبانی از تمام شبکه های مخابراتی، پشتیبانی از دوربین تا حداکثر 13 مگاپیکسل و پردازنده گرافیکی مجتمع Mali-T720 اشاره کرد. پردازنده گرافیکی یاد شده با حداکثر فرکانس کاری 650 مگاهرتز توانایی این را دارد تا از ویژگی DirectX 11 پشتیبانی کند. پردازنده این گوشی هوشمند تنها برای امور روزمره و استفاده از نرم افزارهای سبک و نیمه سنگین مناسب است و چنانچه بخواهید از بازی های سه بعدی سنگین استفاده کنید با افت فریم مواجه می شوید. متاسفانه ال جی در X POWER ماژول NFC را حذف کرده است هرچند که تا حدودی قابلیت OTG این مورد را کمی کمرنگ کرده است.
رم در نظر گرفته برای این محصول برابر با 2 گیگابایت است که برای آن کاملا کافی به نظر می رسد. حافظه داخلی 16 گیگابایت است اما تنها کمتر از 10 گیگابایت در اختیار شما قرار می گیرد. با این وجود نباید نگران فضای ذخیره سازی بود زیرا می توانید با استفاده از کارت حافظه تا 256 گیگابایت دیگر بر این میزان اضافه کنید البته اگر سیم کارت دوم اجازه بدهد.
صفحه نمایش
نمایشگری که ال جی برای این گوشی هوشمند در نظر گرفته است از نوع IPS LCD با ابعادی برابر 5.3 اینچ است. این نمایشگر دارای رزولوشن 720 در 1280 پیکسل است و قادر است تا 277 پیکسل را در هر اینچ نمایش دهد. این رزولوشن برای انجام کارهای عادی کاملا مناسب است اما در دوره ای که محتوا تا 8K هم تولید شده است، کمی کم لطفی است. اما این را هم میدانیم که ما با یک محصول میان رده طرف هستیم پس نباید در این موارد به X POWER سخت گرفت. این صفحه نمایش به لطف IPS بودن، از کنتراست و زاویه دید بالایی برخوردار است که جزئی از شناسنامه این نوع نمایشگر ها است. رنگ ها زیبا جلوه می کنند اما مشکلی که در نمایشگر X SCREENهم شاهدش بودیم در این گوشی هوشمند هم دیده می شود. انحراف رنگ به گونه ای است که کلوین را بالا برده و با نمایشگری سرد و آبی طرف هستیم. در این موارد رنگ مشکی و سفید از دقت بالایی برخوردار نیستند (مشکی= خاکستری و سفید= آبی). البته این مورد زمانی شدت می یابد که نمایشگر این محصول با گوشی دیگری مقایسه شود در غیر این صورت نمی توان به راحتی این مورد را متوجه شد و شاید برای بسیاری از کاربران نگران کننده نباشد. حداکثر روشنایی نمایشگر X POWER برابر با 348 شمع در متر مربع است که تنها در فضاهای بسته مناسب است و زمانی که در محیطی باز قرار می گیرید پوشش براق نمایشگر به کمک روشنایی کم آمده تا با هم بر خوانا نبودن نمایشگر مهر تایید را بزنند.
دوربین
دوربین استفاده شده در X POWER با لنز 13 مگاپیکسلی و f/2.2، قابلیت هایی مانند فوکوس خودکار، فوکوس دستی، تشخیص چهره و پانوراما را داراست. کیفیت عکس های گرفته شده مناسب هستند اما در بعضی موارد از جزئیات در این عکسها خبری نیست. دقت رنگ ها و کنتراست در کل خوب ارزیابی می شود (خصوصا زیر نور خورشید) و می توان در صورت ثابت نگه داشتن گوشی عکس های بهتری را ثبت کرد. دوربین ثانویه با کیفیت 5 مگاپیکسل بهتر است تنها برای ثبت لحظه از آن استفاده شود نه خلق بهترین عکس. این دوربین با f/2.4 عملکرد متوسطی را از خود نشان داد و جزئیات را نمی توان به وضوح در آن مشاهده کرد. فیلم برداری هم تا حداکثر رزولوشن 1080 پیکسل با 30 فریم در ثانیه ثبت می شود و کاملا مناسب و منطقی است.
نمونه عکس گرفته شده
رابط کاربری دوربین
محیط نرم افزار X POWER همانند دیگر محصولات ال جی است و با X SCREEN هیچ تفاوتی ندارد. در این رابط کاربری در سمت راست گزینه هایی مانند تماشای عکس های گرفته شده، فیلم برداری، عکس برداری و خروج از محیط دوربین را دارید. در بالا یک نوار قرار گرفته است که با پایین کشیدن آن می توانید نرم افزارهای مورد نظر خود را برای به اشتراک گذاشتن تصاویر ثبت شده داشته باشید. در سمت چپ می توانید گزینه هایی مانند عملکرد فلاش، تعویض جهت دوربین، مود هایی مانند حالت خودکار و پانوراما و تنظیمات اصلی را مشاهده کنید. در این نرم افزار مانند دو هم خانواده دیگر گزینه تنظیمات دستی قرار نگرفته است که البته جای تعجبی هم نیست.
صدا
صدای خروجی از اسپیکر اصلی واضح است و اسپیکر مکالمه هم تمام تلاش خود را برای واضح بودن انجام می دهد هرچند که در بعضی مواقع ناتوان در این امر می باشد. صدای اسپیکر اصلی همچون دیگر اعضاء خانواده در حجم بالا با تداخل روبرو است پس توصیه ای که قبلا داشتیم را هم برای این گوشی مطرح می کنیم: برای گوش فرا دادن به موسیقی بهتر است از هدفون یا اتصال به دیگر دستگاه های پخش استفاده شود.
باتری
ممکن است تا الان با خود گفته باشید پس برتری این گوشی هوشمند در چیست. استفاده از واژه قدرت در این محصول برای پردازنده قدرتمند یا بدنه محمک نیست، بلکه در این محصول باتری است که حکم فرمایی می کند. ال جی در X POWER باتری با ظرفیت 4100 میلی آمپر را در نظر گرفته است!!.این یعنی نیروگاهی پرقدرت برای محصولی میان رده که نتیجه آن می شود طول عمر بیش از دو برابر نسبت به پرچمداران کنونی. تقریبا می توانیم عنوان کنیم که در بدترین شرایط شما بیش از 15 ساعت می توانید از این باتری کار بکشید که این میزان در پرچمداری مانند V20 برابر با 6 ساعت است (در تست PCMark). البته این باتری عظیم برای شارژ شدن زمان زیادی را می طلبد که ال جی فکر اینجا را هم کرده است. شارژ سریع در نظر گرفته شده برای این محصول می تواند تا حداکثر 120 دقیقا این غول را شارژ کند پس نگارن این موضوع نباشید.
رابط کاربری
استفاده از اندروید 6 یا مارشملو از دیگر مزیت های این محصول است. ال جی برای گوشی های خود از رابط کاربری اختصاصی با نام UX 5.0 استفاده می کند که در هماهنگی کامل با سیستم عامل ذکر شده است. این رابط کاربری با ظاهری جذاب و آیکون های رنگی، زیبایی بصری رابط x power را بالا برده است. در رابط کاربری ال جی همه موارد آن جا که باید باشند قرار گرفته اند که همین موضوع به گیج نشدن کاربر در استفاده از رابط کاربری کمک بسیار کرده است.
در بخش شماره گیری، اعداد بزرگ با فاصله مناسب کارکرد این بخش را تسهیل کرده است. اگر از دو سیم کارت در دستگاه خود استفاده می کنید می توانید با دکمه لمسی اختصاص یافته در نوار وظیفه پایین، بین سیم کارت های خود سویچ کنید. در نرم افزار پیام رسان راحتی کار مناسب است که آن را باید مدیون صفحه کلید مناسب UX 5.0 بود.
این صفحه کلید دارای کلید هایی با ابعاد و فاصله مناسب است و کلید های عاداد هم بروی آن قرار گرفته است که کار کاربر را راحت تر از دیگر صفحه کلید ها کرده است. همچنین صفحه کلید مورد نظر به طور کامل از زبان فارسی پشتیبانی می کند. در حالت چرخش کلید ها کمی از اطراف فاصله میگیرند که این مورد برای تایپ با دو دست کاملا کاربردی است.
رقبا
Xiaomi Redmi Note 2 : (مثبت) کیفیت ساخت خوب- پردازنده قدرتمند- نمایشگر 1080پیکسل- رابط کاربری جذاب (منفی) وزن بالا- اندروید قدیمی
Asus Zenfone 2 Laser : (مثبت) کیفیت ساخت خوب- پردازنده مناسب- فوکوس لیزری- دوربین ثانویه خوب (منفی) وزن بسیار بالا نسبت به ابعاد- باتری ضعیف تر
8.5امتیاز7.5راندمان8.5امکانات8.5طراحی9.4ارزش
سلام دوست عزیز
خیر
سلام.این یه گوشی به تمام معنا غول میان رده هاست.هنگ و لگ به هیچ عنوان نداره صفحش خوبه سخت افزار عالی دوربین خوب باتری amazing 🙂
فقط یه مشکلی که دیدم چراغ اعلان یا همون نوتیفکیشنش تک رنگه اونم فقط قرمز.هیچ راهی نداره که عوضش کرد؟؟؟؟؟؟
راستش برای اونایی که میخوان یه گوشی ارزون با امکانات بالا بخرن خوبه.:-bd
ولی تگه پول دارید ?میخواهید یه گوشی با باتری بالا بخرید:emoji0
Samsung A9 pro:-bd
Samsung C9 pro:-bd
هم خوبه.
با تشکر از نقد شما.:-bd
ممنون آقای مظفری ، مثل همیشه بررسی جامع و عالی
البته باتریش همچین خوفناک هم نبود ، 7000 میلی آمپر الان تو محصولات چینی داره میشه حداقل =))
نمونش Gionee
اول روی دگمه edit یا ویرایش میزنید ؟
کماکان کارتون عالیست:-bd خسته نباشید
این افکت عکس ها رو لطفا بردارید خیلی دیر لود میکنه اگه هم لود کنه دوباره باید با اسکرول متنو پیدا کنم خیلی رو مخه
واقعا گوشیه خوبیه فقط یه سوال برا گذاشتن عکس برا دفترچه مخاطبین رو عکس ادمک می زنم گزینه ای نمیاد که از take fhoto یاselect from gallery باشه ممنون می شم راهنمای کنید =smile
میشه به عنوان پاوربانک هم ازش استفاده کرد