شرکت های تولید کننده گوشی های هوشمند معمولا هر ساله حداقل یک پرچمدار را روانه بازار می کنند. البته این موضوع تنها به شرکت هایی نسبت داده می شود که توان مالی بالا و تجربه کافی در این زمینه داشته باشند. سونی هم همچون دیگر شرکتهای تولید کننده در این زمینه، پرچمدار جدید خود را روانه بازار کرده است. گل سر سبد سونی این بار نام Xperia XZ را به خود گرفته است. سونی بسیار به این مدل خود امیدوار است تا فروش خوبی را در سراسر دنیا داشته باشد و بتواند رقابت جذابی را با دیگر پرچمداران بازار ایجاد کند.
معرفی
در سال 1946 شرکتی به وجود آمد که با ایده های جالب و نوآورانه خود به سرعت راهش را در بازار ها پیدا کرد. بلند پروازی های این شرکت تمامی نداشت به طوری که مدام با سیاست های بسیار ماهرانه و ایده های خلاق بیشتر همگان را شگفت زده می کرد، اما این تازه اول راه بود. 12 سال پس از تاسیس شرکت باید نامی بین المللی برایش انتخاب می شد، اما نامی که می بایست هم تلفظ ساده ای برای زبان های مختلف داشته باشد و هم کاملا جدید و بکر باشد. در سال 1958 شرکت سونی خود را با این اسم به جهانیان معرفی کرد. این شرکت با گستردگی بسیاری که برای خود به وجود آورده بود، دارای زیر مجموعه های بسیاری شد که می توان به عنوان مثال واکمن، آلفا، سایبرشات، وایو، اکسپریا، براویا و پلی استیشن را نام برد. این شرکت جدا از تولید سیستم های صوتی و تصویری، بازی، عکاسی، کامپیوتر و گوشی های همراه، توانست به دنیای سینما راه پیدا کند و با خرید کلمبیا پیکچرز (سونی پیکچرز اینترتینمنت) توانست خود را تبدیل به هیولایی شکست ناپذیر کند. همین موضوع باعث شد تا بسیاری از کاربران در سراسر جهان به این نام اطمینان کنند و آن را بهتر از بهترین بدانند. هرچند در دهه اخیر چنان رقابت در این بازار ها داغ شده است که دیگر نمی توان با انتخاب نام سونی احساس کرد که صاحب بهترین محصول شده ایم.
نمای بیرونی
جعبه XPERIA XZ همچون دیگر گوشی های هوشمند سونی، کاملا محافظه کار طراحی شده است و هیچ تصویرگری جز نشان سونی و اکسپریا بروی آن دیده نمی شود. این جعبه با رنگ سفید و نوشته های مشکی رنگ و نشان حرف X ، تنها از نظر ابعاد ممکن است با دیگر جعبه های برادران خود فرق داشته باشد (تصویر 1).
پشت جعبه همانند روی آن سفید است و تنها می توان در پایین جعبه مختصر نوشته هایی در مورد ویژگی ها و امکانات XPERIA XZ مشاهده کرد (تصویر 2).
طراحی و ساختار
پس از جعبه گشایی با محصولی روبرو می شویم که تمام سعی و تلاش خود را می کند تا در دل کاربر جا شود. به واقع سونی را باید استاد بهینه سازی طرح های تکراری دانست به طوری که با وجود آشنا بودن ظاهر xz ، شاهد ساختار و طراحی هستیم که با زیرکی تمام تغییراتی را اعمال کرده است که به جذابیت بصری و ارگونومیک بودن گوشی بسیار کمک کرده است و می توان آن را در رده زیباترین گوشی های بازار دانست. سونی معمولا طرح های خود را با نوعی روانشناسی ادغام می کند و می داند که کاربرانش چه می خواهند تا حس لوکس بودن و خوش دست بودن در آنها شکوفا شود (تصویر 3).
XPERIA XZ با ابعاد 8.1×72×146 میلی متری که دارد به خوبی در دست قرار می گیرد اما وزن 161 گرمی آن نسبت به ابعاد آن کمی زیاد به نظر می رسد. این گوشی از نظر وزن کمی بیشتر از دو رقیب کره ای یعنی S7 و G5 است اما با HTC10 کاملاً برابری می کند. در نمای روبروی این محصول می توان صفحه نمایش 5.2 اینچ، اسپیکر مکالمه (که نقش اسپسکر استریو را هم بازی می کند)، دوربین ثانویه، سنسورهای مجاورت و نشان سونی را مشاهده کرد. در این نما به دلیل انحنای کمی که در حاشیه های چپ و راست وجود دارد، ظاهر گوشی را جذاب کرده است و از حالت جعبه بودن خارج کرده اما همچنان حاشیه بالا و پایین صفحه نمایش بسیار زیاد است، آن هم در دورانی که شرکت ها به فکر کم کردن یا حذف این حاشیه ها هستند (تصویر۴).
پنل فلزی اطراف گوشی با ساختاری خمیده، قرار گیری در دست را برای کاربر راحت تر کرده است و حس خوبی را منتقل می کند. در لبه ها می توان مهمترین بخش طراحی سونی را مشاهده کرد. دکمه پاور که به رنگ نقره ای در آمده و مجهز به سنسور اثر انگشت است را می توان یکی از نقاط قوت این طراحی دانست این دکمه با انحناء و ابعادی که دارد، ایده جالبی است برای حضور سنسور اثر انگشت. بعد از شناسایی اثر انگشت کاربر، برای باز شدن قفل گوشی باید دکمه پاور را فشار داده تا همزمان با شناسایی اثر انگشت قفل گوشی باز شود. به دلیل محل قرار گیری تنها می توان با انگشت شصت این کار را انجام داد. عملکرد این سنسور خوب است اما در مدت زمانی که گوشی در دستمان بود، بارها پیش آمد که قفل صفحه را به اجبار با پین داده شده باز کردیم (تصویر 5).
کمی پایین تر از دکمه پاور، دکمه کنترل حجم صدا و شاتر قرار گرفته است. این همسو بودن دکمه ها برای برخی کاربران خوشایند است و برای گروهی دیگر خیر. این نوع چینش برای کسانی که با سه پایه عکسبرداری می کنند می تواند دردسر ساز باشد و عملاً نمی توان با این شیوه عکسبرداری کرد زیرا دکمه ها در این حالت با گیره سه پایه درگیر می شوند. جدا از این بحث، دکمه شاتر را می توان برای دوست داران عکس یک نعمت دانست. کافیست این دکمه را نگه دارید تا به سرعت به محیط عکسبرداری گوشی وارد شوید. این عملکرد برای ثبت سریع عکس ها بسیار مناسب است (تصویر 6).
در لبه چپ گوشی، درگاهی قرار گرفته است که با بیرون کشیدن آن می توانید سیم کارت و کارت حافظه جانبی را وارد دستگاه کنید. این محصول دو سیم کارته است اما اگر می خواهید از سیم کارت دوم استفاده کنید باید قید کارت حافظه جانبی را بزنید زیرا در جایگاه دوم فقط جای یک سیم کارت یا کارت حافظه است، پس انتخاب با خودتان (تصویر 7).
پایین این لبه پورت USB از نوع Type-C قرار گرفته است که کم کم در حال تبدیل شدن به پورتی همگانی است. کنار پورت USB میکروفون اصلی دستگاه جای گرفته است که قابلیت حذف صداهای اضافه محیط را دارا است (تصویر 8).
و در لبه بالایی می توان جک 3.5 میلی متری صدا و میکروفون ثانویه گوشی را نظاره کرد (تصویر 9).
پشت دستگاه با وجود ساده بودن بسیار زیبا است. سونی در این بخش با استفاده از آلیاژ ALKALEIDO به سطحی صاف، براق با سطح اسطحکاکی مناسب دست یافته است (بجز پنل زیر آن). زمانی که گوشی را در مقابل نور قرار می دهید نمی توانید به طور حتم بگویید که دستگاه چه رنگی است. براقیت موجود در این آلیاژ بازی نور را در پشت گوشی بسیار دیدنی کرده است. البته برای کسانی که به تمیز بودن گوشی حساس هستند توصیه می شود که همراه خود یک دستمال نرم برای تمیز کردن پنل پشت گوشی داشته باشند. در این بخش می توان دوربین، فلاش، سنسور لیزری AF، سنسور RGBC-IR و نشان اکسپریا را مشاهده کرد. دوربین در این قسمت با سطح پنل پشت برابر است و حالت برجستگی ندارد (تصویر 10).
سخت افزار
نیروگاه XPERIA XZ پردازنده اسنپدراگون 820 است. این پردازنده با استفاده از معماری 14 نانومتری به همراه 4 هسته پردازشی با فرکانس 2.15 گیگاهرتز و 1.6 گیگاهرتز قدرت بالایی را به XZ بخشیده است. پردازنده گرافیکی Adreno 530 کار خود را به خوبی انجام می دهد. از ویژگی های این پردازنده گرافیکی می توان به فرکانس کاری 624 مگاهرتز، DirectX 11.1، OpenGL ES 3.1 و 40 درصد قدرت بیشتر نسبت به Adreno 420 اشاره کرد. دقیقا در زمانی که اکثر رقیبان با رم 4 گیگابایتی در بازار حضور دارند، سونی برای پرچمدار خود از 3 گیگابایت رم استفاده کرده است!. حافظه داخلی در دو نوع 32 و 64 گیگابایت است در حالی که به لطف درگاه کارت حافظه microSD کاربر می تواند تا حداکثر 256 گیگابایت را به دستگاه خود اضافه کند. از دیگر ویژگی های این محصول می توان به وجود شبکه بیسیم با استاندارد 802.11 a/b/g/n/ac، بلوتوث نسخه 4.1، DLNA و NFC اشاره کرد. باتری قرار گرفته در XPERIA XZ با ظرفیت 2900 میلی آمپر توانایی این را دارد تا دستگاه را به مدت 600 ساعت در شبکه 2G و 610 ساعت در شبکه 3G در حالت آماده کار سرپا نگه دارد. همچنین مکالمه در شبکه 2G نزدیک به 12 ساعت و در شبکه 3G برابر با 17.30 ساعت انجام می شود. عملکرد باتری در مکالمات بسیار مناسب است و می تواند در بسیاری از تست ها از رقیبان خود بهتر عمل کند (بجز S7).
عملکرد
عملکرد سخت افزاری این محصول بسیار راضی کننده است به طوری که در نرم افزار های تست و بازی های سنگین سه بعدی با افت فریم مواجه نمی شوید و می توانید تا دو سال دیگر هم بروی سخت افزار این محصول حساب باز کنید.
صفحه نمایش
صفحه نمایش در نظر گرفته شده برای این محصول با ابعاد 5.2 اینچ و رزولوشن 1080×1920 پیکسل یکی دیگر از مواردی است که نسبت به رقیبان عقب است (البته از نظر رزولوشن). این صفحه نمایش که از نوع IPS LCD است قابلیت نمایش 424 پیکسل در هر اینچ را داراست. دقت و صحت رنگ در این صفحه نمایش بسیار مناسب است ولی اگر سخت گیر هستید می توانید با وجود موتور تصویر، رنگ ها را کمی تغییر دهید. نهایت روشنایی این صفحه نمایش و نهایت کنتراست آن به ترتیب برابر با 608 شمع در متر مربع و 1349 به 1 است که عالی است. این میزان حداکثر روشنایی را می توان در کمتر گوشی های موجود در بازار مشاهده کرد (سامسونگ گلکسی اس 7 و آیفون 7 در این مورد عملکرد بهتری دارند). عملکرد در زیر نور خورشید بسیار بهتر از محصولاتی مانند G5 و HTC10 است اما همچنان کمتر از S7 و آیفون 7 است. زاویه دید عالی را از این نمایشگر شاهد هستیم به طوری که در هر زاویه ای زنگ ها و کنتراست به خوبی نمایش داده می شوند (تصویر 11).
دوربین
در این قسمت است که سونی تمام تلاش خود را کرده است تا این محصول را متفاوت از رقیبان خود تولید کند و آن هم بخشی نیست جز دوربین. استفاده از دوریبن اصلی 23 مگاپیکسل و f/2.2 با ویژگی هایی همچون سایز سنسور 1/2.3″ اینچ، تثبیت کننده لمسی، تثبیت کننده نوری لیزری، لرزش گیر خودکار 5 محوره، تشخیص چهره، HDR و پانوراما که از موارد چشمگیر این بخش است. سنسور موجود در این گوشی همان سنسور استفاده شده در Z5 است که تنها بهینه شده است. لرزش گیر یاد شده در فیلم برداری خود را نشان می دهد و در عکسبرداری پیش می آید که عکسی را مات ثبت کنید. البته این تمام ماجرا نیست زیرا سونی از یک سنسور RGBC-IR استفاده کرده است تا با این ویژگی به کمک حسگر تصویر بیاید و در حرارت رنگ ها، نور محیط و تعادل رنگ سفید به آن کمک کند. تثبیت کننده اتوماتیک از دیگر موارد جذاب این بخش است که می توان با آن اهداف متحرک را دنبال کرد. فیلم برداری با این دوربین با حداکثر رزولوشن 2160 پیکسل با 30 فریم در ثانیه اتفاق می افتد اما می توانید در رزولوشن 1080 پیکسل به 60 فریم در ثانیه هم برسید (تصویر 12).
دوربین ثانویه با کیفیت 13 مگاپیکسل آمده است تا دل سلفی دوستان را برباید. این دوربین با f/2.0، دهانه 22mm و سنسور 1/3″ اینچی عکس های بسیار خوبی را به عنوان دوربین ثانویه ثبت می کند. عکس های گرفته شده، پویا با دقت رنگ خوب و جرئیات بالا ثبت می شوند. وجود گزینه HDR و تنظیمات بیشتر، جذابیت عکس برداری با این دوربین را بیش از پیش کرده است (تصویر 13).
عملکرد هر دو دوربین را با نکاتی در زیر برایتان مطرح می کنیم :
* عکاسی در روز با جزئیات بسیار خوب انجام می شود.
* رنگها در هر دو دوربین به خوبی نمایش داده می شوند.
*کنتراست عالی در تصاویر.
* گزینه HDR تفاوت چشمگیری با حالت معمولی در عکسبرداری ندارد.
* بازیابی سایه در بعضی موارد ضعیف است.
* عکسبرداری در شب با نویز همراه است و جزئیات در آن به خوبی خود را نمایش نمی دهد.
نمونه عکس
عکس سمت راست مربوط به نوت 5 و سمت دیگر XPERIA XZ
رابط کاربری دوربین
رابط کاربری
سونی در این محصول از اندروید 6 استفاده کرده است که به زودی با ارائه اندروید 7 قابلیت بروزرسانی برای این گوشی هم فراهم می شود. ظاهر این رابط کاربری تفاوتی با دیگر محصولات این شرکت ندارد ولی همچنان با آرایشی جذاب و آیکون های زیبا در آن طرف هستیم که به لطف اندروید 6 کارایی آن بسیار خوب و کاربر پسند است .
در بخش شماره گیری شاهد دکمه هایی با فاصله مناسب هستیم که راحت می توان با یک دست با آن کار کرد .
صفحه کلید مجازی محصول SwiftKey است که بسیاری از کاربران آن را می شناسند و از عملکرد و دقت آن شناخت دارند .
نرم افزار موسیقی کاملا ساده است اما می توان در آن تنظیمات مورد نظر را برای دسترسی آسان تر و یا تنظیم اکولایزر در نظر گرفت. همچنین بیشترین میزان صدای این محصول برابر با 82 دسیبل است که عدد قابل قبولی برای این بخش به حساب می آید .
در بخش نوار اعلانات و تنظیمات کمی زمان میبرد تا کاربر به این بخش عادت کند. در این بخش می توان برای تسریع در عملکرد شخصی سازی هایی را در نظر گرفت یا به سرعت به بخش منوی تنظیمات مزاجعه کرد و یا پروفایل مجزایی رابرای هر فرد در نظر گرفت (مثلا پروفایل والدین یا پروفایل فرزند خانواده) . منو تنظیمات کاملا ساده است و همه چیز در دسترس کاربر قرار دارد تا به سرعت به گزینه مورد نظر مراجعه کند .
تنظیمات نور و رنگ برای راحتی کار با صفحه نمایش یا جذابیت بیشتر رنگ های به نمایش درآمده.
رقبا
SAMSUNG GALAXY S7 : + ظاهری زیبا- قدرتمند- دوربین عالی- باتری خوب- صفحه نمایش عالی
– حس عدم تعادل در دست
LG G5 : + قدرتمند- دوربین عالی- ماژولار بودن- باتری قابل دسترسی
– ظاهر نچندان زیبا
ممنون بررسی مثل همیشه عالی بود
سلام دوست عزیز درود بر همت و پشتکار شما ببینید کلا هرپرچمدار از هرشرکتی بگیرید پشیمون نمیشید حالا بستگی به سلیقه خودتون داره و چون این پول با زحمت بسیار دراوردین اگر انتخاب شما همین گوشیست به نظر بنده تا اواسط بهمن صبر کنید تا قیمتش معقول تر شود به امید موفقیت روز افزون شما،به نظر بنده حقیر نگاهی به این گوشی ها بیندازید و انتخاب کنید،
S7 edge Samsung, Z5permium sony
Note 5 Samsung
Htc 10
Mi5s plus xiaomi (این گوشی نسبت به قیمتش سخت افزار خیلی خوبی دارد اما چون شما گفتی میخواهی طولانی مدت استفاده کنی از گوشی چون تعمیرات این برند زیاد جانیفتاده در ایران شاید دچار مشکل بشید)
P9 Huawei
Mate 8 Huawei
در پاسخ به دوستانی که در مورد حاشیه گوشی به بررسی خرده گرفته اند باید چند مطلب ذکر شود.
۱. نوشته ها در مورد طراحی بازخورد نظرات مختلف است و حتی سونی دوستان هم به این نکته اشاره کرده اند که حاشیه های بالا و پایین گوشی زیاد است.
۲. این جمله گفته شده صرفا مربوط به این گوشی نیست به قول شما کاربران عزیز گوشی هایی همچون آیفون ۷ هم با این طراحی تولید می شود.
۳. زیاد بودن حاشیه ها کار کردن با یک دست را برای کاربر مشکل تر میکند پس چه بهتر این حاشیه ها کمتر باشند.
۴. کاربری اشاره به دستکاری عکس ها کرده اند که باید یادآور شویم اگر قرار باشد عکس ها دستکاری شوند که مجموعه ای مانند سخت افزار پدیدار نمیشود . در این بررسی بهترین عکس ها با موقعیت های مختلف قرار گرفته شده است
۵. از بررسی محصولات هیچ گونه نفعی به مجموعه نمیرسد و اگر نفعی در کار بود نکات منفی واضع بیان نمیشد اما میبینید که در تمام بررسی ها نکات منفی هم جزئی از نوشته ها است.
۶.در تمام بررسی بیشتر به نکات مثبت مانند” یکی از زیبا ترین گوشی های بازار” اشاره شده است اما تعصب بروی برند باعث میشود که تنها به یک جمله واکنش نشان داده شود. در این مجموعه هیچ تعصبی وجود ندارد و تمام محصولات بخشی به عنوان نکته منفی دارند.
و در آخر نسبت صفحه نمایش
Experia xz 70/9%
S7 edge 76/1%
Huawei p9 72/9%
Htc10 71/1%
“حاشیه صفحه نمایش بسیار زیاد است”
حاشیه های XZ زیاده !؟! از ایفون که 8 برابر Xz حاشیه داره که بهتره !!!! یا گوشی های گلکسی سامسونگ که 2 برابر سونی حاشیه بالا پایین دارن !
. اینم خدمت نویسنده عرض کنم بهتره مقاله و برسی که نوشته میشه درست نوشته بشه و از روی فن بازی بی خود چیزی نگن ! حالا برای حاشیه بالا ایفون که 8 برابر سونی و XZ چی جوابی دارین ؟
اینم خدمت تون عرض کنم دوربین گوشی سونی کیفیت خارق العاده داره و بهتره عکس هایی که ادیت شدن قرار نگیره به اسم سونی و برند اکسپریا !! چون من خودم این گوشی رو خریدم و تست کردم اصلا اینطوری عکس برداری نمیکنه ! مخصوصا اون تصویر گل افتابگران که کلا ساختگی !!!! نمیدونم تا کی این ترول بازی های بعضی نویسنده ها ادامه داره ولی اگه جیره میدن بگین ما بدونیم ! نه اینکه بلا تکلیف بمونن مردم !
ممنون دوست عزیز
اینکه طراحی گوشی مورد پسند باشه به سلیقه هر کاربری بستگی داره
بنظر من S7 اصلا جذابیتی نداره شبیه کتلت میمونه یا همون LG با اون لبه های کرو شدشون
———————
ضمنا
اما همچنان حاشیه بالا و پایین صفحه نمایش بسیار زیاد است، آن هم در دورانی که شرکت ها به فکر کم کردن یا حذف این حاشیه ها هستند
یه نظاره ای هم به این دو کتلت S7 & G5 بیاندازید میبینید که این دو عدد کتلت هم حاشیه دار هستند
زیاد هم اختلاف چندانی با XZ ندارند
———————————————-
نکته مثبت دیگر نسبت به رقبای همچون سامسونگ عدم انفجار و آتش سوزی
گوشی هستش که کاربر و اطرافیان کاربر سلامتشون حفظ میکنه و به خطر نمیاندازد
:smiley3
با سلام من یه گوشی بسیار معمولی دارم در حد 150 هزار تومان هوشمند نیست از مدلای 15 سال بیشه ایا این گوشی ایکس زد سونی قیمتن بیشتراز دومیلیونو 500 هزار تومان هست اگر از منوی فارسی بصورت خوانا بشتیبانی میکند تا اقدام به خرید این گوشی کنم البته 64 گیگابایتیش شنیدم میگن که جدیدن رم 4 و 64گیگی و 128 گیگابایتی مد شده البته اطلاعی ندارم در مورد هیچ نمونه گوشیهای اواخر 2016 ممنون میشم جوابگو باشید اساتید فن منتظر جوابتونم بخصوص بشتیبانی از زبان فارسی داشته باشه برای من همین کافیه البته همین قدر م بیشتر نمیتونم هزینه کنم ماهی 100 هزار تومان کنار گذاشتم تا بعد از 2 سال تمام اینقدر بس انداز کردم تا یه گوشی که تا 10 سالی جوابگو باشه برام کافی باشه البته اساتید اگر گزینه بهتری از این نوع سراغ دارن و بروز تر که منوش فارسی باشه حتمن بفرمایید وبخصوص بهتر از این گوشی ممنون .
امتیاز بالاتر بخاطر استفاده از صفحه نمایش با نصف رزولوشن رقبا هست نه بخاطر بهینه بودن
گوشی های رده بالای سونی همیشه طراحی جذابی هم داشتهB-)
خیلی زیبا و عالیه.با این که 3 گیگ رم داره ولی تونسته تو antutu امتیاز خیلی خوبی بدست بیاره دوربینشم که جای هیچ حرفی نمیزاره ولی هنوز صفحه نمایشش از S7 پایین تره اونم بخاطر اصرار زیاد سونی برای استفاده از پنل LCD
برترین دوربین به حق مال این گوشی هست صفحش تراکم پیکسلی کمی داره وگرنه عالی