شرکت Intel و AMD هر دو در پردازنده های خود از پردازنده گرافیکی مجتمع استفاده می کنند. با این وجود AMD تنها در مدل هایی محدود، تحت عنوان APU اقدام به تولید پردازنده هایی می کند که به طور همزمان از گرافیک داخلی و پردازشگر CPU برخوردار هستند. تمامی پردازنده های کلاس سرور مانند EPYC، کلاس سرور میانی مانند Ryzen و کلاس دسکتاپ سطح بالا نظیر Threadripper فاقد پردازنده گرافیکی داخلی بوده و این در حالی است که رقیب آن یعنی اینتل، تقریبا تمامی مدل های موجود (به جز مدل های سطح بالای سرور) را با گرافیک داخلی همراه می کند.
گرافیک داخلی پردازنده های اینتل را با نام Integrate Graphic Processor یا اصطلاحا به اختصار IGP می شناسیم؛ Intel برای نخستین بار در سال 2010 اقدام به تولید پردازنده هایی کرد که درون آنها از گرافیک داخلی استفاده شده بود. معماری Nehalem با گرافیک داخلی Intel HD، دارای 12 واحد اجرایی بود که به خوبی از پس وظایف دسکتاپ بر می آمد. پس از آن، در سال 2011 مدل های بیشتری از پردازنده های “پنتیوم” و “سلرون” با این ویژگی و 6 واحد اجرایی، راهی بازارهای جهانی شدند. سپس در حد فاصل اپریل 2012 تا سپتامبر همان سال، مدل های Ivy Bridge و Haswell با مدل هایی نظیر HD 4000 و HD2500 راهی بازار شده و این خود نقطه عطفی در تولید لپ تاپ هایی بود که از 2 کارت گرافیک استفاده می کردند.
بخش اجرای دسکتاپ و برنامه های سبک را بر عهده گرافیک های IGP قرار داده و بازی و یا برنامه های سنگین تر با گرافیک های مجزا رندر می شدند. از سوی دیگر در کامپیوترهای دسکتاپ نیز بسیاری از کاربران که نیازی به یک کارت گرافیک توانمند و مجزا نداشتند، با صرفه جویی در هزینه های خود، از گرافیک داخلی CPUهای اینتل استفاده کردند. امروزه گرافیک های مجتمع اینتل موفق به پیمایش راه سنگین تجربه و فناوری شده و موارد استفاده آنها از گوشی های هوشمند، تبلت، لپ تاپ و مینی کامپیوترها گرفته تا کامپیوترهای سرور، ادامه دارد.
این شرکت حتی گرافیک مجتمع را به درون CPUهای Xeon خود نیز برده است. به عنوان مثال می توان به گرافیک های مجتمع Iris Pro Graphics P6300 اشاره کرد که در سال 2015 درون Xeon های این شرکت جای گرفتند.هم اینک نیز پردازنده های تازه معرفی شده ی Xeon E نیز از پردازشگر گرافیکی داخلی بهره می برند. اگر بخواهیم به مدل های سطح بالای دسکتاپ (Extreme Edition) اشاره کنیم، باید بگوییم که حتی برخی مدل های این دسته نیز از IGP بهره می برند.
اما باید بدانید که استفاده از یک پردازشگر گرافیکی داخلی، مقدار بسیار زیادی از مساحت سیلیکون را به خود اختصاص می دهد. هر IGPU مانند یک کارت گرافیک دارای فریمور، حافظه کش، حافظه VRAM، واحد پردازش داخلی، سایه زن، محاسبات منطقی/اعشاری و… است که در دنیای سخت افزار این واحد ها را با عناوینی نظیر FPU، ALU، Cache، CU و … می شناسیم. در نتیجه بخش بزرگی از تعداد ترانزیستورهای به کار رفته در CPU به ناچار برای GPU مورد استفاده قرار می گیرند. بدیهی است که در این حالت مقایسه یک CPU با گرافیک داخلی، و یک CPU بدون IGP به طور 100% کاری غیر علمی و غیر منطقی خواهد بود؛ چرا که پردازنده فوق بخشی از عملکرد خود را برای یک تراشه گرافیکی هزینه کرده است.
این بخش را باید خوب بخاطر بسپارید که در هنگام مقایسه 100% عملکرد 2 و یا چند CPU، باید این مسئله را نیز مد نظر قرار دهیم که گرافیک داخلی بخشی از عملکرد و ترانزیستورها را به اشغال خود درآورده است. اما پرسش اصلی اینجاست که چرا Intel هم مانند AMD قید استفاده از IGP را نمی زند تا عملکرد CPUهای خود را افزایش دهد؟ یکی از پاسخ ها این است که CPUهای این شرکت به دلیل استفاده از گرافیک داخلی که امروزه امکان پخش محتوای 4K، کدک های 10 بیتی، VP9 و HEVC را دارا هستند، مشتریان بیشتری را دارا هستند. بدین ترتیب بسیاری از کاربران بدون نیاز به خرید یک کارت گرافیک مجزا، سیستم خود را راه اندازی می کنند. اما به طور حتم این دلیل برای این عمل در این سطح گسترده کافی نیست. اینتل حاضر به گذشتن از بخشی از عملکرد پردازنده های خود در برابر رقیب شده است که قطعا باید توجیه بهتری برای آن داشته باشد. شما عزیزان می توانید دلایل احتمالی و مد نظر خود را نیز اعلام بفرمائید…
با گرافیک مجتمع اینتل بازی های فوتبال و بازی های قدیمیتر قابل اجرا هست
اساسین و فارکرای 5 اصلا اجرا نمیشه
اما AMD با دو گرافیک مجتمع vega 8 ,vega 11 قوی ترین گرافیک مجتمع های دسکتاپ دنیا ارائه داده. که همه گیم هارو حداقل روی رزولوشن HD میتونه اجرا کنه. اینم لینکی از ویدیو های تست بیش از 100 بازی روی vega 8
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/8oscd4/update_gaming_on_amd_ryzen_3_2200g_vega_8_gaming
به مشخصات سیستم ها دقت کنید. اجرای بازی با این APU های مستلزم رعایت نکات زیادی هست تا بیشترین عملکرد ازش بگیرید. در غیر این صورت یک یا چند عامل محدود کننده عملکرد گرافیک میشن . مثلا تعداد کانال و سرعت رم یکی از مهم ترین هاست =
https://www.youtube.com/watch?v=vjjcXZGdJCU
دلیل این پافشاری و سرمایه گذاری های بزرگ روی گرافیک مجتمع این هست که اینتل میدونه آینده گیمینگ قراره با گرافیک های مجتمع باشه همون طور که الان تقریبا به طور مشابه اش در کنسول های نسل جدید وجود داره ( و AMD یکه تاز این میدان هست )
تنها جنبه ای که اینتل خیلی از AMD عقب هست همین مورد هست و اگه بیخیال این موضوع بشه داره با سرنوشتش بازی میکنه
با تشکر از نظراتتون
دعا کنید وضع بازار بهتر شه بتونیم تابستونی بشینیم پای گیم حداقل….
بله، مثلا بنده با سی پی یو اینتل Core i5-8600K Coffee Lake که پردازنده گرافیکی Intel UHD Graphics 630 رو درون خودش داره بازی PES 2017 رو روی تلویزیون LED و کیفیت 4K بوسیله کابل HDMI براحتی و با کیفیت مطلوب انجام میدم.
قطعا چند بعدي بايد فكر كرد
مشتريي : كه لبتاب داره قطعا باتري براش مهم هستش كه اين پردازنده ها كمكش ميكنن
توليد كننده : ميتونه لبتاب هايي توليد كنه كه اصلا كارت گرافيك مجزا لازم نداشته باشه
رقابتي : ميتونه سود بقيه شركت هارو كم بكنه
يك دليل ديگه كه كلا منطق توش نيست اينكه :
سه حالت داريم
١. كلا نزاريم
٢ روي بعضي مدل ها بزاريم
٣ رو همه مدل ها بزاريم
١ كه هيچ
٢ رو كه amd انجام ميده
٣ رو هم جهنم ضرر ما انجام ميديم(اينتل)
باید برش داره! حداقل برای مدلهای حرفه ای.
درود بر شما،
ببینید مدل های اینتلی رو نمیشه زیاد روی بازی ها روشون حساب کرد اما بازی های سبک رو میشه با فریم متوسط اجرا کرد. مثل CSGO. اما APU های ای ام دی هم میشه مد نظر باشه البته در مدل های جدید که باز هم متاسفانه مشکل انتشار درایور داریم.
https://www.sakhtafzarmag.com/%D8%A8%D8%B1%DA%86%D8%B3%D8%A8/amd+apu
با سلام
ببخشید که سوالتون رو با سوال جواب میدم
ولی میخواستم بدونم آیا این مدل گرافیک های مجتمع از جمله اینتل یا AMD
جوابگوی اجرای بازی های روز تو کیفیت معمولی هستن؟
منظورم بتلفیلد یا کرایسیس نیست
بازی های معمولی تر مثل اساسینز یا فارکرای و فوتبال و…
باتشکر از راهنمایی هاتون:-bd
آمادگی برای ورود به بخش گرافیک و داشتن یک پیشینه مطلوب نزد کاربران.