هفته گذشته انتشار اطلاعاتی از سوی روابط عمومی وزارت ارتباطات درباره چهل شرکت دریافت کننده ارز دولتی برای واردات تلفن های هوشمند به کشور موج خبری بسیار بزرگی را ایجاد کرد. بر اساس اطلاعات منتشر شده مشخص شد که با وجود اختصاص 220 میلیون یورو ارز به شرکت های وارد کننده، تنها کمی بیش از 70 میلیون یورو تلفن هوشمند در بهار گذشته وارد کشور شده که عمده آن به قیمت هایی چندین برابر بیشتر در حال فروش در بازار هستند. همچنین توضیحات بعدی شخص وزیر ارتباطات در رابطه با بازرسی از بزرگترین شرکت دریافت کننده ارز دولتی نشان داده این شرکت با وجود دریافت 25 میلیون یورو ارز، تنها در حدود 10 میلیون یورو تلفن هوشمند به کشور وارد کرده و از این میان نزدیک به 3/4 از دستگاه های خود را با احتساب سود 2 میلیون تومانی برای هر کدام به یک شرکت ثالث فروخته است. در پی انتشار این اخبار بسیاری از رسانه ها، کارشناسان و مردم به رویه جاری اعتراض کردند و حتی شخص رییس جمعور از لزوم انتشار فهرست کامل شرکت های دریافت کننده ارز دولتی در همه بخش ها برای شفاف سازی بیشتر سخن گفت. با این حال امروز و در اولین روز کاری هفته جدید، نشانه هایی از اختلاف بین مقامات رده بالای دولتی دیده می شود.
صبح امروز، وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه بانک مرکزی اسامی افرادی که ارز 4200 تومانی گرفته اند را در اختیار دارد اعلام کرد “ما به عنوان وزارت صنعت نمی توانیم که ثبت سفارش کنندگان را افشا کنیم، چراکه اینطور به جنگ بخش خصوصی رفته ایم، این در حالی است که لیست اعلامی از سوی وزیر ارتباطات، اسامی افرادی بود که تخصیص ارز داشتند و تامین ارز آنها صورت نگرفته بود، ما نمی خواهیم به جنگ اقتصاد کشور برویم و اقتصاد را به هم بریزیم، بنابراین با استفاده از نیروی عقل خدادادی، تصمیماتی خواهیم گرفت که به صلاح اقتصاد باشد”. با توجه به این صحبت ها به نظر می رسد وزیر صنعت انتقاد خود از رییس دولت را با حمله به وزیر ارتباطات به رسانه ها منتقل کرده زیرا انتشار فهرست اولیه دریافت کنندگان یوروی دولتی برای واردات تلفن های هوشمند مورد تایید رییس جمهور قرار گرفته بود. اما صحبت های وی بدون پاسخ نماندند. وزیر ارتباطات در پیامی که در حساب کاربری وی در شبکه اجتماعی توییتر منتشر شد گفت:
با “ایمان قلبی” که بر پایه “عقل خدادادی” است، میگویم: فساد، موریانه و عامل بیثباتی اقتصاد کشور است. بخش خصوصی پاکدست از انتشار لیست ارز بگیران حمایت کرده و خواهد کرد. باید به جنگ اقتصاد رانتی رفت.
به این ترتیب به وضوح می توان مشاهده کرد که اختلاف نظر گسترده ای در بین مقامات دولت وجود دارد و شاید با این شرایط بتوان شایعات مطرح شده درباره تغییرات پیش رو در کابینه را جدی تر در نظر گرفت.
شفافیت به گرده.شدت یرای اقتصاد ما لازمه تا اعتماد به جامعه بر
هر کس با شفافیت مخصوصآ در اقتصاد مخالفه به احتمال زیاد یه ریگی به کفشش داره.
کلا ما دهه 60 ها تو همه جا اضافی هستیم حتی اگه وزیر شویم
یه جورایی کیانوش(سیامک انصاری) شبهای برره ایم
واقعا شریعتمداری با چه استدلالی میگه افشای اسامی جنگ با اقتصاد کشور هست؟
جهرمی باید کابینه رو ترک کنه یا شریعت مداری؟؟
خب راست میگه دیگه اقتصاد بخش خصوصی هست و همین رانت هاش ، چرا میخواد این فساد رو از بین ببرید
حودشون خوب میدونن ، گر حکم شود که مست گیرند در شهر هرآنچه هست گیرند
اگه بخوان اسامی همه رو بدن دیگه کسی باقی نمی مونه ، همه بخش ها باید برن زندان