هفته گذشته و پس از آغاز مسدودسازی دسترسی کاربران ایرانی به اپلیکیشن پیام رسان تلگرام، عدم امکان ورود به این برنامه تنها مشکل کاربران به حساب می آمد. با این حال گذشت چند روز و تلاش رسمی دولت برای آنچه “فیلتر کردن فیلتر شکن ها” نامیده می شد اختلالات بسیار بیشتری را نیز با خود به همراه داشت. مطابق انتظار در روزهای ابتدایی این اتفاق هیچ یک از مسئولین، اپراتورها و ارائه دهندگان سرویس های اینترنت در کشور وجود مشکل در دسترسی کاربران به شبکه جهانی وب را تایید نکرده و همگی بر عملکرد عادی سرویس های خود تاکید کردند. همچنین معاون دادستان کشور و دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در پیامی اعلام کرد فیلترینگ تلگرام با موفقیت کامل در حال پیگیری است و هر زمان که اراده شود امکان مسدود کردن کامل تلگرام و همه نرم افزارهای تغییر IP نیز فراهم خواهد بود. با این وجود روز گذشته اولین خبرها درباره وجود اختلال در اینترنت کشور نیز از زبان دیگر مسئولان شنیده شد.
روز گذشته رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در مصاحبه ای ضمن تایید وجود اختلال در اینترنت کشور اعلام کرد دلیل این مشکلات برای کاربران تلاش گسترده برای اجرایی کردن فیلترینگ تلگرام است. با این حال او تاکید کرد که هیچ گاهش سرعتی در پهنای باند اینترنت اعمال نشده. در واقع می توان به صورت ساده اینطور نتیجه گیری کرد که اگر گفته های رییس سازمان تنظیم مقررات صحیح باشند، مشکلات اخیر کاربران به دلیل مسدود سازی پورت ها است. اما نکته بسیار مهم تری که در این مصاحبه به آن اشاره شد، آگاه بودن مقامات و مراجع مرتبط درباره ایجاد اختلالات احتمالی پس از آغاز تلاش برای فیلترکردن تلگرام است. معاون وزیر ارتباطات در بخشی از سخنان خود به این نکته اشاره کرده است که “وزارت ارتباطات اختلالات محتمل ناشی از فیلترینگ را قبلا اعلام کرده و مراجع مرتبط با اطلاع از این موضوع تصمیمگیری کردهاند”. در نتیجه می توان به وضوح مشاهده کرد که نهاد تصمیم گیرنده یعنی شورای عالی فضای مجازی با علم به ایجاد مشکل برای تمامی سطوح کاربران اینترنت کشور باز هم بر اقدام غیر کارشناسی خود تاکید داشته و در پی آن، اختلال گسترده در شبکه های بانکی، بیمه ای، ثبت اسناد و سایر کاربران تخصصی و عمومی کشور را بی اهمیت دانسته است. هنوز مشخص نیست وضعیت کنونی تا چه زمانی ادامه خواهد داشت و تصمیم بعدی برای مبارزه با پیام رسانی که هنوز هم تفاوت چندانی در تعداد کاربران آن ایجاد نشده چه خواهد بود.
سلام
بابا گند زدن به همه چی آنتی ویروس کاسپر یه ساله داشتم که دو ماه بیشتر استفاده نکرده بودم اگر فعال باشه هیچ سایت خارجی رو باز نمیکنه چه وضعشه
خدا براشون نخواد فقط مونده آنتی ویروس خودشون رو نصب کنیم
تلگرام تاریخ 11 تیرماه رو برای آغاز فناوری بلاکچین روی اپلیکیشن خودش اعلام کرده.
بذارید مسئولین هرچقدر میخوان برای تلگرام خط و نشون بکشن و توی این وضعیت اسف بار اقتصادی کشور هزینه های میلیاردی رو برای محدودکردن پورت های وی.پی.ان ها خرج کنن. روز 11 تیر کل نقشه ها و هزینه هاشون میره روی هوا
دیگه اینقدر فیلترشکن زیاده که کسی احساس فیلترینگ نمیکنه و متاسفانه باعث شده یک بچه 10 ساله رو گوشیش نصب کنه و چه سایتای مستهجنی که نمیره، اگه تلگرام فیلتر نمیشد بچه بهونه ای برای نصب فیلترشکن نداشت.
احتمالا منو با یکی از فاملیات اشتباه گرفتی
گمان نمیکنم برادر لباس شخصی
اون هارو هم انشاالله می بندن :smiley3
فیلترشکن های مجانی رو شاید بتونن ببندن ولی اونهایی که پولی هستن چون از رمزنگاری سایت های مهم مثل ssl و https استفاده میکنن (اگر بکنن) نمیشه بستشون. اگر بخوان اینها رو هم فیلتر بکنن باید خود گوگل و یاهو رو هم ببندن.
به قول خدا = ان الله لا یغییرو ما به قوما حتی یغییروا ما به انفسهم و ما (ایرانی اصیل که شرافت و مردم اش به پول ، ظالم نفروخته) ین ایه روبالفعل خواهیم کرد !!!؟
هرکس در اندازه خودش باید با ظالم مبارزه کنه هرچند کوچک … حتی یک کامنت گزاشتن و گفتن حق
یکی این فاز مسئولینو با رسم شکل برای من توضیح بده???