وضعیت کمبود تراشه و دیگر قطعات سخت افزاری به نظر اسفناکتر از آنچیزیست که ما تصور میکنیم. از سال گذشته صنعت سخت افزار با بحرانی جدی شروع شد و با تعطیل یا نیمه تعطیل شدن بسیاری از کمپانیها بعد از شیوع کرونا، سطح تولید بسیار کاهش یافت و از طرفی تقاضا از سوی بالازار به شدت بالا رفت. بدین ترتیب توازن بین تولید و تامین به یک باره بهم ریخت. اگر چه سازندگان برای بهبود شرایط تلاشهای متعددی انجام دادند اما تا اینجای کار نتیجهای به دست نیامده است. TSMC، بزرگترین سازنده قراردادی تراشه در جهان سرمایه گذاریها به منظور افزایش تولید در سال جاری را افزایش داد. با این حال سازنده تایوانی معتقد است کمبود قطعات تا سال 2022 میتواند ادامه داشته باشد.
ادامه کمبود قطعات تا سال 2022
تراشهساز بزرگ تایوانی به منظور مبارزه با کمبود قطعات 8.8 میلیارد دلار در سه ماهه نخست سرمایه گذاری کرد و انتظار میرود در طول سال 2021 رقمی معادل 30 میلیارد دلار برای افزایش ظرفیت تولید خود هزینه کند. با این وجود ساخت کارخانههای جدید و افزایش خروجی تولید زمان بر است و تا آن زمان شرایط فعلی بهبود نخواهد یافت. در جریان یک تماس ویدئویی، مدیرعامل TSMC در گفت و گو با تحلیلگران گفت میزان تقاضا در سطح بالایی ادامه خواهد یافت. TSMC امیدوار است در سال 2023 با افزایش ظرفیت تولید، حمایت بهتری از مصرف کنندگان داشته باشد. در سال 2023 شاهد کاهش فشارها از روی زنجیره تامین خواهیم بود.
کم و بیش صحبتهای مدیرعامل TSMC شبیه به حرفهای دیگر سازندگان بزرگ است. همین هفته مدیر مالی ارشد شرکت انویدیا گفت تقاضا از سوی بازار همچنان بسیار بالا خواهد بود و از میزان تامین به مراتب بیشتر خواهد بود. این در حالیست که موجودی بازار همچنان بسیار کمتر از مقدار تقاضا خواهد بود. Cloette Kress گفت انتظار دارد امسال هم میزان تقاضا بیشتر از تولید باشد. در مقابل Pat Gelsinger، مدیرعامل اینتل در گفت و گو با واشنگتن پست گفت کمپانیهای سازنده تراشه می توانند قدمهایی کوتاه مدت برای کمک به برآورده کردن نیاز بازار کنند. Gelsinger گفت ما باور داریم که میتوانیم به شرایط کمک کنیم. وی اضافه کرد که معتقد است چند سالی خواهد کشید تا مشکل کمبود قطعات رفع شود چرا که برای افزایش ظرفیت تولید، به چند سالی زمان نیاز است.
اپل، قربانی جدید کمبود تراشه – تولید مک بوک و آیپد به تعویق افتاد
کورونا و کشتی EVERGREEN تقریبا به همه ی افراد حقیقت بین و دلیل محور دنیا نشون داد که دنیای امروز خیلی متحول شده و وابسته به گردش آزاد کالاها و مواد صنعتی و کامپیوتری شده .کوچکترین مشکلی توی کشتیرانی ترابری و سیستم توزیع و گردش جهانی کالای تولید شده و کالای زیرساختی صنایع، باعث بحران و سکته بین المللی میشه . نیاز به ذکر هست که همه ی کشور ها فارغ از ایده های بومی گرایانه یا غیره و غیره بهتره که به این جریان ملحق بشن و استفاده کنن ازش و همینطور تاثیرات مثبت و انسانی و فرهنگی خودشون رو روی این جریان جهانی بزارن.