ارتباطات در جنگ نقش کلیدی را ایفا میکنند و گاهی اوقات نتیجه یک نبرد به ارتباط درست و به موقع جنگاوران بستگی دارد. حال تصور کنید که سربازان بتوانند از طریق فکر کردن و تنها با استفاده از امواج مغزی خود با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این موضوع میتواند بسیاری از مخاطرات شنود و لو رفتن مکان هر نفر یا واحد جنگی را از بین ببرد و ارتباطاتی امن و مطمئن را برای هر ارتش به ارمغان بیاورد. ارتش ایالات متحده میلیونها دلار و چندین هزار نفر را صرف توسعه تحقیقاتی میکند که بتواند این سناریو ارتباط سربازان با سیگنال مغزی را به واقعیت تبدیل کند و بنا بر اخبار واصله، قدمهای اول را محکم برداشته است.
طبق گزارشی که توسط C4isrnet منتشر شده است، دفتر تحقیقات ارتش ایالات متحده طی 25 سال آینده 6.25 میلیون دلار از بودجه خود را برای توسعه پروژه اختصاص داده است. این پروژه توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس هدایت میشود. البته دانشگاه کالیفرنیا در این راه تنها نیست و برکلی، دانشگاه دوک و دانشگاه نیویورک به همراه چندین دانشگاه انگلستان در توسعه این پروژه یاری میرسانند.
سیستم ارتباط سربازان با سیگنال مغزی چگونه کار میکند؟
باید خاطر نشان کرد که این تحقیق قبلاً در جداسازی سیگنالهای مغزی موثر بر عملکرد یا رفتار از سایر سیگنالهای مغزی موفق بوده است. این سیستم میتواند با استفاده از الگوریتم و ریاضیات پیچیده تشخیص دهد که کدام سیگنالهای مغزی به رفتار شخص یا سرباز مربوط میشوند و آنها را از مواردی که به ارتباطات شخص مربوط نیست، حذف کند.
شناسایی این سیگنالهای مغزی، میتواند منجر به ایجاد سیستمی شود که قادر به تفسیر این سیگنالها و ارسال سیگنال جواب آن است و به یک سرباز اجازه میدهد تا قبل از اینکه اتفاقی بیفتد اقدامات مورد نیاز را انجام دهد. حمید کریم، مدیر برنامه دفتر تحقیقات ارتش آمریکا، سیگنالهای استرس و خستگی را مثال زده است. این سیگنالها قبل از اینکه کسی متوجه شود که دچار استرس یا خستگی شده است، توسط مغز او به سایر نقاط بدنش ارسال میشود. این فناوری میتواند به سربازان بفهماند که پیش از آنکه خسته شوند استراحت کنند و در وقت و هزینه صرفه جویی شود.
البته کاربرد دیگر این تحقیقات، ارتباط سریع و بی صدا نفرات با یکدیگر است. فقط با فکر کردن در مورد عملی، میتوان آن را (توسط یک کامپیوتر که در لباس سربازان قرار داده میشود) تفسیر کرد و به یک هم تیمی یا یک فرمانده منتقل کرد.
البته باید در نظر داشت که آزمایشات مربوط به جداسازی امواج مغزی قبلاً روی میمونها انجام شده اما نباید انتظار داشت که تا چند دهه دیگر این فناوری در میدانهای نبرد به کار گرفته شود.
چه فایده وقتی نمیدونن با پا چپ باید رفت دستشویی یا راست