یک ژنرال انگلیسی در مصاحبهای اعلام کرده است که تا دهه 2030 یک چهارم ارتش متشکل از روبات ها خواهد بود، اما اینکه محدودیتهای اخلاقی اجازه چنین کاری را میدهد یا خیر، موضوع دیگری است.
این روزها دیگر بر کسی پوشیده نیست که نیروهای نظامی بیشتر و بیشتر رو به استفاده از تجهیزات مانند هواپیمای بدون سرنشین و دیگر وسایل روباتیک آوردهاند. اما به نظر میرسد که رهبران بریتانیایی دیدگاه متفاوتی نسبت به این قضیه دارند. گزارشی در نشریه گاردین به چاپ رسیده که در آن صحبتهایی از ژنرال سر نیک کارتر در مصاحبه با اسکای نیوز نقل شده است. او در طی اظهارات خود عنوان کرده است که باور دارد تا دهه 2030 یک چهارم از ارتش بریتانیا از روباتها تشکیل خواهد شد.
بریتانیا در اندیشه ارتش متشکل از روبات ها
البته ژنرال کارتر تأکید کرد که هدف مشخصی درباره جایگاه این تجهیزات معین نشده، اما از چنین وسائلی میتوان هم در خطوط مقدم نبرد و هم در موقعیتهای مشابه استفاده کرد. اظهارات ژنرال کارتر صرفاً گمانهزنیهای شخصی نیستند، چراکه در طرح دفاعی 5 ساله پیشنهادی بخش ویژهای برای بودجه جنگافزار روباتیک در نظر گرفته شده است. البته این طرح در حال حاضر به حالت تعلیق درآمده و ژنرال حتی در مصاحبه خود نیز از دولت درخواست کرده تا با پذیرش آن به تکمیل فرآیند سرعت بیشتری ببخشند.
جای تعجب نیست که ارتش بریتانیا قصد دارد تا بیشتر به سمت روباتها حرکت کند. چراکه جذب نیروهای نظامی آنها با هدف 82 هزار و 50 نفر تنها به مقدار 73 هزار و 870 نفر رسیده است. روباتها میتوانند جایگزینی برای این میزان خلاء نیروهای نظامی در ارتش باشند که در عین حال تکیه آنها به نیروی انسانی را نیز کاهش خواهد داد. اما این موضوع که روباتها در نیروهای نظامی دقیقا چه نقشهایی را ایفا خواهند کرد، هنوز جای سوال دارد.
مخالفتهای سرسختانهای با روباتهای قاتل خودکار وجود دارد که نیازی به دخالت انسان ندارند. این در حالیست که پهپادها به اپراتورهایی نیاز دارند که به طور مستقیم یا غیرمستقیم در عملیاتها باید در تصمیمگیریهای این دستگاهها نقش داشته باشند. این موضوع در نهایت نیازمند نیروهای انسانی بیشتری خواهد بود. در نتیجه واقعیت موضوع به این صورت است که حضور نیروهای روباتیک در ارتش بریتانیا ممکن است تنها محدود به خودروهای بدون سرنشین، تجهیزات ترابری، تجهیزات شناسایی و دیگر روباتهای غیرمسلح باشد. نکته مثبت ماجرا اینجاست که چنین اتفاقی تمرکز نیروی انسانی را بیشتر به پیشبرد نبرد اصلی منعطف خواهد کرد تا درصد اشتباه و اتلاف وقت در دیگر زمینههای جانبی کاهش پیدا کند.
با تمام این توصیفات اینکه به زودی شاهد جنگ روباتها علیه روباتها در میادین جنگ باشیم، همچنان دور از واقعیت بوده و ممکن است تا دهههای زیادی با چنین فرضیهای فاصله داشته باشیم.
بریم تو کار هک کردم از الان پس :)))
یه لحظه تصویر کنید ! رباط بسی.جی 🙂