با ورود هر نسل جدید از پلتفورم های اینتل، چه آنهایی که با خود تغییر سوکت را به همراه می آورند و چه آنهایی که سازگار با سوکت قبل از خود هستند، همیشه این سوال در ذهن بوجود می آید، آیا نوبت به ارتقای سیستم من فرا رسیده است؟
قطعا” همیشه ارتقا به آخرین نسل از کامپیوتر ها یک آینده نگری است، بخصوص اینکه اگر بودجه ی مناسب فراهم باشد. قدر مسلم تهیه یک سیستم به روز برای تمامی دوستانی که به تازگی قصد تهیه کامپیوتر دارند امری واجب است. برای آن دسته از دوستانی هم که دارای کامپیوترهای مجهز به چیپست Z97 و یا قدیمی تر هستند، ارتقا به Kaby Lake قطعا” پیشنهاد می شود.
ورود پلتفورم Z170 به بازار با خود چند تغییر بزرگ به همراه آورد، پیشتیبانی از رمهای DDR4، ورود درگاه جدید USB 3.1، و توسعه توانایی پردازشی بهتر به نسبت نسل ماقبل خودش، همه از دست آورد های بزرگ Sky Lake بود. اما همیشه پلتفورم جدید جا برای تکامل دارد، و تا سیستم به مرز پختگی برسد، نیازمند مرور زمان و آزمون و خطاست. اینجاست که همیشه نسخه بهینه شده آن نسل، قطعا” گزینه بهتری از آن خواهد بود.
آنچه که واضح است، در زمینه تولید پردازنده، شرکت اینتل هیچ رقیبی غیر از خودش ندارد، و تلاشش برای بهبود نسل های پردازنده، عملا” رقابت با خودش است. ابتدا قرار بود بعد از Sky lake شاهد ورود Cannon lake های 10 نانومتری باشیم، اما تیم تحقیق و توسعه ی اینتل با بهینه سازی و قدرتمند سازی پردازنده های Sky Lake نسخه ی بسیار بهتری از Sky Lake را بوجود آورد. این نسخه با تغییراتی هر چند کوچک، نسلی بواقع بهتر از Sky Lake را روانه بازار کرد. از این رو قانون Tick Tock اینتل را شکست تا فضایی برای ورود نسل جدید از معماری 14 نانومتری پیش از Cannon Lake بوجود آید.
نسلی از پردازنده های قدرتمند، با فرکانس های عموما” بالای 4 گیگاهرتز در هر سه رده Core i3، Core i5، و Core i7، که در میان آنها؛ پرچم دار Kaby Lake، یعنی Core i7-7700K در صدر قدرتمندترین پردازنده های کلاس خانگی اینتل به مانند نگینی بی رقیب می درخشد. همه به یاد داریم4790K Core i7 برای اولین بار سرعت پیشفرض فوق العاده 4.0/4.4 GHz را برای کاربران به ارمغان آورد، سرعتی که برای بدست آوردن آن نیازی به دردسر اورکلاک نبود. اما نسل پس از آن، وقتی اینتل خبر از فرکانس 4.0/4.2 پردازنده ی Sky Lake داد، بسیاری مایوس شدند. تصور کنید سیستم خود را به پردازنده ای ارتقا دهید که سرعت اسمی آن از سرعت اسمی پردازنده قبلی کمتر باشد. هرچند در بنچ مارکها 6700K از 4790K کمی جلوتر بود، اما همیشه این حس “ای کاش” 6700K هم می توانست به اندازه 4790K فرکانس بالاتری داشته باشد، در ته قلب بسیاری از دوستاران سخت افزار باقی ماند.
و حال، Core i7 7700K با سرعت خارق العاده پیش فرض 4.2/4.5 GHz به بازار می آید تا بار دیگر حداکثر فرکانس پیشفرض پردازنده های کلاس خانگی ارتقا یابد. حرفه ای های کامپیوتر می دانند، در این سطح از پردازنده ها، تفاوت 200 تا 400 مگاهرتزی یک پردازنده، یک ارتقای کامل محسوب می شود. از این رو Core i7 7700K به راحتی به صورت پیشفرض Core i7 6700K را به کنار زده و افسانه ی دره شیطان Core i7 4790K را به تاریخ پیوند می زند.
هرچند هسته های 6700K با 7700K تقریبا” یکسان هستند، و گفته میشود در فرکانس برابر هسته ها 7700K حدود 4 درصد بهبود نسبت به 6700K دارد و اگر روی کاغذ بتوانید 6700K را به اندازه ی 7700K اورکلاک کنید، نتیجه ی تقریبا” مشابهی در بنچ مارکها خواهید گرفت، اما این اتفاق از مهالات است چرا که اولا” تعداد بسیار کمی از دارندگان 6700K اینقدر در بخت آزمایی سیلیکن خوش شانس بوده اند که پردازنده خوش چیپی نصیبشان شده باشد تا بتوانند هم سطح 7700K آنها را اورکلاک کنند. ثانیا” 7700K را هم می توان به فرکانس های بالاتری، بعضا” تا 5 گیگاهتز اورکلاک کرد. در نتیجه در مقام قیاس و قضاوت فرض این مسئله که اگر 6700K را اورکلاک کنید به سرعت 7700K می رسید در واقع احتمالش بسیار پایین است، چرا که معیار مقایسه صحیح دو پردازنده حالت پیشفرض آنها است و همچنین رسیدن به یک درجه مشخصی از اورکلاک در یک قطعه به عوامل بسیاری زیادی بستگی دارد که مهمترین آن شانس کاربر است که چه نوع چیپی نصیبش شده باشد، که عموما” چیپ ها به خوبی اورکلاک نمی شوند و اغلب کاربران هم از کولینگ های حرفه ای برخوردار نیستند.
در مورد 4790K اوضاع تصمیم گیری بسیار راحت تر است چرا که در بسیاری از بنچ مارکها بهبود بیش از 15 درصدی را شاهد هستیم. بعلاوه وجود رمهای DDR4 به تنهایی ارتقا از پلتفورم DDR3 را توجیه پذیر می کند.
تنها مطلب منفی در مورد پردازنده های Kaby Lake عدم پشتیبانی نرم افزاری آنها از ویندوز های ماقبل ویندوز 10 است، که خوب ممکن است برخی کاربران وفادار به ویندوز 7 را آزرده کند. البته با توجه به عزم راسخ مایکروسافت و تاکید آن بر به روز رسانی و تجهیز همه ی سیستم عامل ها به ویندوز 10، دیر یا زود همه کاربران ویندوز مجبور خواهند بود به استفاده از آن روی آورند.
در مورد مادربردهای چیپ جدید Z270، متاسفانه به ماننده پردازنده Kaby Lake پیشرفت ملموسی را شاهد نیستیم. به نسبت چیپست Z170، مادربرد های Z270 امکان خاص جالب توجهی را علاوه بر Z170 عرضه نمی کنند. مهمترین تغییر Z270 به نسبت Z170، افزایش Lane های PCIE در چیپست Z270 است که حاصل آن اضافه شدن امکان اتصال یک M.2 بیشتر به مادربرد است. باتوجه به گران قیمت بودن SSD های M.2 کاربران خیلی تلاش کنند بتوانند یک عدد تهیه کنند. بنابراین به ندرت شاهد 2 عدد درایو M.2 در یک سیستم خواهیم بود.
پشتیبانی از فن آوری Intel Optane Memory که Z270 بدان تجهیز شده است هنوز وارد بازار نشده و آینده مبهمی دارد. فن آوری Intel Optane Memory که قرار است یک نوع کش از نوع حافظه های 3DXPoint برای SSD و HDD باشد، هنوز نه قیمت آن اعلام شده و نه بازدهی عملیاتی آن برای کاربران مشخص است. بنابراین فعلا” Z270 راه سختی را در بازار برای مجاب کردن ارتقا برای کاربران مجهز به Z170 را در پیش رو دارد.
در پایان امید است ورود این پردازنده ها به بازار با قیمت مناسب همراه باشد تا توان ارتقا و خریداری آنها برای اکثر دوستاران سخت اقزار امکان پذیر گردد.
بعیده اینتل بتونه Cannon Lake رو به موقع در 2017 بیرون بده. الان حتی صحبت از Coffee Lake هست.
به AMD و Ryzen که اصلا” امیدی نیست، خیلی زحمت بکشه AMD بتونه یه پردازنده ای بیرون بده که شبیه تنور نون داغ نباشه.
الان اینتل مثل تنور داغ می شه
آقای ابیشی فکر می کردید اینتل اینطوری به AMD ببازه؟
سلام علی جان، ترجیها” 7700K بگیریه بهتره.
پردازنده ها ایشالا تا قبل از عید وارد بازار بشن.
با سلام سیستم من Z97 ایسوس i5-4460 گرافیک gtx950 و ۱۶ گیگ رم ddr3 هستش کل بازیای روز رو هم fhd حداقل ۴۰ فریم اجرا میکنه فکر نکنم به این زودیا و با این وضع اشفته بازار سخت افزار لازم به ارتقا باشه نسبت به کنسول های امروزی هم به نظر خیلی خیلی سرتره و به صرفه تره از نظر قیمت بازی و کرک شدن بازیای کامپیوتر میگم ممنون
ببخشیم آرمین جانم نمیدونستم که مطلب از قبل آماده شده:D
سلام من میخواستم 6700k بخرم که نگو سری جدیدش اومد از شانس من !!!:-s
به نظرتون صلاحه بخرم این پردازنده رو ؟ کی میاد این سری جدید به بازار ؟
واسه من خوبه که هنوز تو نسل دوم بسر میبرم.دوستان هنوز تو بازار پردازنده و مین بورد 1150 فروخته میشه؟ منظورم نو است نه دست دوم.
:-bd
:-bd
زنده باد Z77
سلام دوست عزیز
خیر اگر صرفا” گیم می زنید احتیاج مبرمی نیست. ولی با توجه به گذشت عمر سیستم های DDR3، اگر بودجه اش موجود هست، ارتقا میتونه آینده نگری باشه.
سلام اول از هرچیزی ممنون بابت مقاله
من ی4790 دارم که فقط واسه گیم 1080 هست بنظرتون لازم میشه تعییر بدم سیستم رو؟؟
هر بازی کنسول دویست تا سیصد هزار تومنه.مثل PC نیست که بازی کپی و کرکی و دانلودی باشه.تازه الان بازیهایی که قفل دنوو داره رو ده تومن میدیم اشتراکی میزنیم.ادم باید رو گنج قارون نشسته باشه تا بره کنسول بخره بعلاوه تلویزیون هم میخواد.تیراندازی تو بازی با کنترلر هم خیلی چرته.در ضمن کنسول ها هر چهار یا پنج سال مدل جدید شون میاد الان که دیگه کنسول های میان نسلی اومدن هر سال یک کنسول جدید میاد الان سه تا ps4 تو بازاره.مدل معمولی مدل slim مدل pro که از نظر سخت افزاری هم با هم فرق دارن.پول خرید کنسول و تلویزیون میشه سه تومن بیست تا بازی هم میگیری سه تومن.ای نبیست تا بازی رو تو یکسال میتونی تموم کنی.بعدش چیکار میکنی.پول هر بازی سیصد هزار تومن!!!
من هنوز دارم از i5 2500K استفاده میکنم.:D
آقا حامد زمان بندی چاپ مطلب بر اساس تغییرات ارزی نیست که برادر. هر زمان مطالب حاضر بشه میره روی سایت، حالا اینکه در زمان ارسال مطلب در بازار قطعات قیمت ها چه تغییر و تحولی دارند خارج از کنترل ماست.
وقتی سال دیگه نسل جدید 6 هسته ای با ساپورت چیپست از usb3.1 gen2 میاد اصلا این نسل 7 به نظرم دلیلی برای ارتقا نیست
بعلاوه amd هم سال دیگه ryzen رو میاره و با توجه به قیمت های نجومی بازار اصلا وقت خوبی برای خرید نیست!
اونی که پردازنده براش مهمه سراغ سری x و سوکت 2011 میره
من نمیدونم چرا این مطلب رو باید دوستان زمانی قرار بدن که یک پردازنده یک ملیونی تو این چند ماه اخیر شده یک ملیون و ششصد تومان
جای بسی تعجب است :D:emoji1
تشکر مدیر:-bd:-bd:-bd
با این موافقم
اما همه چی برمیگرده به جیب مبارک و ارزش خرید. کسی که پولشو داره برا اون مساله نیس. ولی قشر بزرگی هستند که برا اونها توجیه ارتقا به اون صورت وجود نداره.
ddr4 در مقابل ddr3 چندان قدرتمند نیس. 7700k هم در مقابل 3770k نهایتا 40 درصدی قویتر هست. برا تغییر پلتفرم طرف اگه قطعاتشو بفروشه چیزی حدود 2 تومن باید هزینه کنه. من قصدم افرادی هست که محدودیت بوجه دارن. به نظرم این دو تومن رو 1070 بخره بدون دست زدن به پلتفرم پردازنده میتونه تغییر چشمگیری رو ببینه.
اما برا کسانی هم که پولشو دارن هم به نظرم باز توجیه نداره. مگر اینکه طرف بخواد کارهای cpu intensive انجام بده و زمان و مصرف انرژی مهم باشه.
از طرفی من معتقدم اگه الان کسی بدنبال بستن سیستم باشه بهتره به کبی لیک فکر کنه (البته با تثبیت قیمت ها)
بسیار هم عالی =smile
در مورد گیم بله با شما موافقم، ثاثیر در حد همون 3 الی 4 فریم هست که محسوس نیست، ولی مقصود من از این مقاله محدود به گیم نبود، به صورت کلی عملکرد کلی پردازنده رو ملاک قرار دادم.
از مصاحبت و گفتگو با شما هم لذت بردم. ممنون که نظرت رو گفتی دوست عزیزم. =smile
خواهش میکنم داوود جان، تا جایی که میدونم ارتقا در اغلب مناطق دنیا کاری بسیار پر هزینه است و هر کسی هم توانایی خرید Core i7 نداره، حتی توی آمریکا. حالا اوضاع برای ما توی ایران که با بی ثباتی ارزی مواجهیم سخت تر هم هست. متاسفانه این موضوع دست و پای همه رو بسته.
یعنی کنسول ها هر 8 سال یک بار به روز میشن؟
کامپیوتر یک وسیله ی صرف بازی نیست، شما خیلی کارها میتوانید با کامپیوتر انجام بدین که با کنسول امکان پذیر نیست فلذا مقایسه ی کنسول با PC یک مقایسه اشتباهیه.
کامپیوتر ها در هر رده ای می توانند از پس کارها بر بیان، اما اینکه هر نسل از کامپیوتر ها چه جوری و با چه سرعت و با چه امکاناتی بتونن از پس کارها بر بیان، مورد مناقشه است. وگرنه در مورد ذات کامپیوتر که میتونه از پس عملیات پردازش بر بیاد که همه اتفاق نظر داریم.
7700HQ از فن آوری جدید Speed Shift استفاده میکنه، که در لپتاپ ها و نوت بوک های مجهز به صفحه لمسی در عملکرد و پاسخ گویی سریعتر سیستم موثره، همچنین 300 مگاهرتز فرکانس بالاتر 7700HQ و استفاده از گرافیک مجتمع قوی تر HD630 از جمله برتری های 7700HQ به نسبت 6700HQ می تونه شمرده شود.
پشتیبانی از فرکانس بالاتر پایه ای 2400 به نسبت 2133 که 6700HQ ساپورتش می کرد در لپ تاپ ها در صورتی که از رمهای فرکانس بالاتر استفاده بشه عملکرد رو بهتر میکنه.
چیزی که نظرم رو جلب کرده پردازنده 7920HQ هستش که فرکانس کاری بالای 4 گیگاهرتز داره و کش 8 مگ که در این رده بی نظیره. :-bd
خسته نباشید ارمین جان
در خصوص لینک هایی که گذاشتین اینو بگم من قصدم کاربرد گیمینگ بود و فقط نتایج فریم نهایی و واقعی برام ملاک بحساب میاد طبق بررسی سایت Anandtech همون لینکی که از این سایت گذاشتین عملکرد 7700K کم و بیش با 3770K یکی بود یه جا این بهتره یه جا اون . تو کامنت قبلی هم گفتم رفتم یوتیوب و مقایسه ها رو دیدم . بنظرتون 2 الی 3 فریم ارزش اون همه هزینه رو داره تازه چند جا 2 الی 3 فریم ضعیف تر بوده و عملا هیچ بهره وری در کار نیست اگه هم باشه بسیار ناچیزه که ارزشش رو نداره .
عکسی که از سایت PC Gamer گذاشتین فقط پردازنده 7700K رو اورکلاک کردن و مابقی بدون اورکلاک بودن در این حالت معلومه که از بعضی پردازنده های LGA 2011-3 بهتر عمل میکنه . البته نانگفته نمونه که در بعضی بازی ها پردازنده های 4 هسته ای بهتر از 6 و 8 هسته ای عملکرد داشتن .
در خصوص رم DDR3 اینو بگم که رم هایDDR3 تا فرکانس 3000 هم موجوده ولی کی میگیره اخه به این لینک ها یه سر بزنید
http://www.anandtech.com/show/10968/the-intel-core-i7-7700k-91w-review-the-new-stock-performance-champion/2
https://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/GeForce_GTX_1080_Amp_Extreme/5.html
http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_1070_quick_silver_8g_oc_review,11.html
سایت Anandtech رم فرکانس 2400 گذاشته . سایت TECHPOWERUP رم فرکانس 3000 گذاشته و سایت GURU3D رم فرکانس 2133 استفاده کردن . مگه رم DDR3 با این فرکانس نیست ؟ هرچند بیشتر 2400 هزینه اضافیه چون همون 2133 هم کافیه . پس رم DDR3 منقرض نشده و باید منتظر نسل بعدی رم ها باشیم تا DDR3 منقرض بشه و ارتقا بخاطر رم DDR4 از نظرم اشتباهه .
خلاصه اگه هدف گیمینگ باشه ارتقا دادن اشتباهه چون فقط هزینه اضافی برای چیزی که وجود نداره پرداخت میشه اما در خصوص رندرینگ مساله مقداری متفاوته . ببخشید زیاد حرف زدم :smiley1
من با i5 3470 و gtx 750 ti دارم بازی هارو fullhd رو highو mediumبازی میکنم.
تموم نیاز هامم برااورده میکنه:smiley6
در مورد تفاوت قدرت 6700hq و 7700hq هم ميشه توضيح مختصري بديد
سلام دوست عزیز
بسیار ممنونم که نظرت رو در پایین مطلب قرار دادی. من کلی دلیل قانع کننده در این مقاله ذکر کردم به جهت اهمیت ارتقا به Kaby Lake، ولیکن از گذاشتن نمودار پرهیز کردم چون ناچار میشدم لینک بدم به وب سایت های خارجی که جداول بنچ مارکشون رو استفاده کنم. خوشبختانه به یک سرچ کوتاه در گوگل در اغلب وبسایت های خارجی می توانید نتیجه گیری های مشابه این مقاله را در وصف قدرت Kaby Lake مشاهده کنید. سایت digitaltrends در بررسی پردازنده ی 7700K افزایش قدرت 20 درصدی رو در Single Core Performance در بنچ مارک Geekbench ثبت کرده و در Multi-Core Performance افزایش 18 درصدی رو برای 7700K در مقام قیاس با 6700K بر شمرده.
http://www.digitaltrends.com/processor-reviews/intel-core-i7-7700k-review/#/1-3
سایت Anandtech در نتیجه گیری بررسی 7700K آورده است که در تمام تست ها 7700K پیروز بلامنازع در برابر 4790K بوده است و اذعان داشته با ورود 7700K پردازنده ی 4790K به تاریخ پیوسته. این وب سایت معتبر همچنین با بر شمردن عدم شانس اغلب دارندگان 6700K برای اورکلاک تا حد 7700K، عنوان میکنه، 7700K خیلی بهتر از 6700K اورکلاک می شود و پردازنده ی برتری به حساب می آید.
http://www.anandtech.com/show/10968/the-intel-core-i7-7700k-91w-review-the-new-stock-performance-champion/12
وب سایت Trusted Reviews، با اینکه در مقاله ی مقایسه ی خود به زبان نیاورده اما بنچ مارکهایی که از مقایسه ی 7700K با 6700K و 4790K ثبت کرده، افزایش پرفورمنس بالایی رو برای 7700K نشان داده است.
http://static.trustedreviews.com/94/00003c637/3ea8/intel-core-i7-7700k-benchmark-2.png
http://static.trustedreviews.com/94/00003c635/5fcf/intel-core-i7-7700k-benchmark.png
سایت PC Gamer در یک بررسی قدرت 7700K رو حتی بالاتر از برخی پردازنده های X99 در حالت اورکلاک در بنچ مارک نشون داده که قابل توجه هستش.
http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/vARiZFPVFb6qvy24A74NZU-650-80.png
تست های این وبسایت چه در حالت دیفالت و چه در حالت اورکلاک از 7700K وحشتناک قدرت بی نظیر این پردازنده رو به رخ میکشه.
حالا با اجازه ی شما چکیده ی نتیجه گیری چندین وب سایت معتبر سخت افزاری رو بنده در این مقاله آوردم. در مورد رمهای DDR4 هم به حضورتون عرض کنم، در ابتدای کار وقتی این رمها وارد بازار شدند هنوز آنقدر قدرتمند نبودند که فاصله ی خود را با همتایان DDR3 نشان دهند، ولی دیگر امروزه با ورود رمهای بالای 4000 مگاهرتز DDR4 دیگر سیستم های DDR3 به تاریخ پیوستند.
در نهایت به قول گفتنی ما آنچه شرط بلاغ است را گفتیم تصمیم نهایی با شماست.
=smile=smile
به نظر من توجیه خاصی نداره. حتی سری 3 اینتل هم با یه گرافیک خوب میتونن به راحتی از پس بازیها و کارهای دیگه بر بیان
تنها دلیل 90 درصد ارتقا سیستم گیم میباشد که آدم عاقل میره 1200 میده یه کنسول میخره و 8 سال بازی میکنه بدون دردسر
ممنون ولی به نظر من هم لااقل برای ما ایرونی ها که قیمتها چندین برابر دنیاس ارتقا یه 4790 به مثلا 7700 اونم برا رم جدیدتر و حدود 10 تا 15 درصد بازدهی بیشتر یخورده منطقی نیست چون سیستم قدیم رو با کلی ضرر بفروشی باید برای تعویض حداقل 25 تا 30 درصد اضافه تر بدی اونم برای 15 درصد بازدهی 😮
ولی از مقاله خوبتون ممنون
سلام
شما بجای راهنمای و تفکیک نیازهای مردم مستقیم اومدی میگی ارتقا بده اونم بدون هیچ دلیل قانع کننده ای !!!!!! حداقل چندتا نمودار میزاشتی . من که تو یوتیوب رفتم هیچ تفاوتی بین اسکای لیک و کابی لیک ندیدم.
حالا اگه میگفتی از Z77 به Z270 ارتقا دادن لازمه یه چیزی که باز هم افرادی که پردازنده i7 3770K دارن نیازی به ارتقا دادن ندارن چه برسه به افرادی که Z97 و i7 4790K دارن . اخر سر هم گفتین وجود رم DDR4 به تنهایی ارتقای پلتفرم رو توجیه میکنه . مگه رم DDR4 چی داره که ادم بخاطرش بیاد پلتفرم عوض کنه ؟
انگار نویسنده این مطلب صاحب شرکت اینتل بوده یا یه فروشگاه داره و میخواد فروشش رو بیشتر کنه .
ارتقا دادن فقط بخاطر USB3.1 و رم DDR4 که از نظر شما همون DDR4 کافیه برا ارتقا :l
خیلی خوبه:x مخصوصا i3 7350k به درد گیم در حد متوسط میخورهB-)